Ya öyle bir yazmışsınız ki erkek şunu yapamaz bunu yapamaz diye kesin bir dille, insan sanıyor ki bir dizi deneyler yaptınız, çeşitli kültürlerden daha önce hiç yemek yapmamış bir grup genç kadın ve erkeğe yemek yapmayı, yemek menüsü oluşturmayı, evdeki erzakları takip etmeyi öğretiniz, sonra da kim ne kadar öğrenmiş test ettiniz, ve istatistiki olarak kadınlar daha iyi öğrenmiş çıkmakta kalmadı, aynı zamanda erkeklerin bu işleri öğrenenediği, isteseler de yapamadıkları, bu konuda doğuştan yeteneksiz oldukları ortaya çıktı.
"bir erkek bır bayan gbi düşünemez ki evde ne eksik hangi malzeme eksik neyın yanına ne yakısır dıye
evde pirinç bitince erkek bunun farkında bile olmaz mesela
ya da yazdan difrize konulacakları erkek bilemez"
Nasıl böyle kesin konuşabiliyorsunuz? Yaptığınız deneyde erkeklerin bilişsel bir problemi mi çıktı? Deney yapanlar bile böyle kesin konuşamıyor.
Elinizde ufak bir örneklem var, onunla genelleme yapıyorsunuz. Metodunuz da yanlış. Kadın-erkek becerisine bakacaksanız aldığınız grubun ikisinin de hiçbir şey bilmiyor olması lazım. Sonra onlara eşit eğitimi verip eşit telkinlerde bulunmanız lazım.
O yemek yapmaktan aciz erkeklerin yemek yapamama sebebi sizin gibi düşünen erkek ve kız çocuğu anneleri. Bir anne sizin gibi "erkekler yemek yapamaz" derse, yemek yapmayı kızına öğretir, oğluna öğretmezse o erkek çocuk yemek yapmayı öğrenebilir mi?
Yemek yapma, menü oluşturma kadınlara has bir şey olsa, aşçılık okullarından çoğunluğu erkek bu kadar şef mezun olabilir miydi? Dünyaca ünlü şeflerin çoğunluğu erkek olabilir miydi?
Mesele yetenek değil zihniyet.
çok detaya girmişsiniz
ben gerceklerden bahsedıyorum
oturdugunuz sitede apt da her ne ise
hangı dairede kaç erkek yemek yapıyor soyler mısınız
ben gercekcıyım
hala da bunun arkasındayım
evde kadın varken annemız varken babamız mı yemek hazırladı her zaman soyler mısınız.
ben hersey kadının gorevıdır demıyorum
daha once de belırttım
ben de calısan bayanım
eşim de cok yardımcıdır her konuda
yer de siler ev de süpürür
yemek hazırlarken bana yardım da eder
perde de asaar balkon da yıkar
hala da arkasındayım sözumun
bir erkek yemek olayını mutfak olayını evli bir kadın gbi düşünemez.
aynı fikirde de olmak durumunda değiliz.
ben erkek cocuktur aman sen elleme , sen yapma, eşin yapsın karın yapsın vs düşüncesinde bir insan değilim.
hele ki bu kosullarda
kadın da erkek de calısır ıkısı de eve katkı sağlarken tabıkı yük sadece bır tarafın omzuna bınmeyecek
ancak yemek konusunu bır erkek kadın kadar düşünemez
hıcbır deney vs yapmadım
36 yasındayım türkıyede yasıyorum
evet erkek aşcılar var ancak bu kişiler bunu iş olarak, gecım sağlamak için yapıyorlar
evlerındekı manevi bir görev olarak değil
bu ısten para kazanıyorlar ve yapıyorlar.
ben işten cıkıp arabamda gıderken sureklı dusunuyorum
evde su malzeme var
onun yanına bunu hazırlarım , fırına şunu koyarım vs diye
eşimle bırlıkte muthaga gırerız.
o yardım eder ama o benım gbı, evin kadını gbı düşünemez