- 28 Haziran 2016
- 189
- 317
- 103
- 30
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Evet o konuda haklisiniz tabi kiBen sadece kadın olduğu için çalıştığı halde tüm yükün kadınlara yıkılmasına karşıyım. Bu durumda, adaletsiz bir ev işi dağılımı yokmuş zaten.
eski konularımı bilenler bilir eşimle ilgili olan sorunları. daha onbeş dakka evvel olan bir olaydan çıakamadım ben mi suçluyum haksız mıyım yoksa haklı mıyım? bana nolur bir akıl verin.......işten daha yeni gelmişti. kızım bu aralar biraz mızmız bakıcımız yemek yapmaya fırsat bulamadım dedi. bende çok güzel bir tarif öğrenmiştim onu yapayım madem dedim. benim eşim yemek konusunda çok acayip huyları var. yumurta,tereyağı,süt,yoğurt asla yemez. evde sevmediği yemek varsa çıkar dışarıda yer gelir. bana getirme olayını falan geçtim zaten uzun süre evvel. artık çok yoruldum ona göre yemek düşünme olayından. et yemez,evde annem patılcan seviyor diye karnıyarık yapar çok ağır bu der yemez ama aynı yemeği dışarıda lokantada yer....... ifrit olurum bu duruma. sanki yemeklere zehir koyuyorum. annemden ben hep akdeniz mutfağı tarzını gördüm. evime zeytinyağı arada tereyağ dışında yağ sokmam: asla kızartma pişmez. sadece hamurişini severiz o kadar.
Neyse eşim gelmeden evvel başladım patatesli kek diiye birşey. bana zaten dünden çorba vardı eşimede dolma pişirecektim buzluktan. içeri girdi kaba baktı ve iğrendiği herhalinden belliydi. ben rahatsız oldum yemeyeceksin demi beğenmedin dedim evet çok kötü görünüyor dedi. aslında pişmediği için bulamaç halindeydi. ben sana dolma pişirecem dur diyene kadar o ekmek arası atıştırmaya başladı ve suratı beş karış asıldı. bende tadına bakarsın ya bunun dedim çok güzel dedim. ama dinleyen yok bir anda parladım.zaten ben yemeklere zehir koyuyorum denemeye bile neden tenezzül etmiyorsun diye çıkıştım. oda bana ben senin yemek yapmamana kızmıyorum haber vereydin dışarıda yerdim buna sinir oluyorum dedi. bende evde yemek varken o gidip dışarıda yiyince üzülüp sinirleniyorum. benim yapı meselesi ben sevmediğim birşeyi neden yiyeyim diyor. ben aındasla zorlama derdinde değilim ama en azından denese ölür mü??? ,
aslında bunlar bahane adam benle mutlu olsa beni sevse sofrada zehir olsa oturur ama onun bu egoistçe bencil tavırları bizi bu hale getirdi soframızın bile bereketi kalmadı. bende hatalıyım,fevriyim.........inkar edemem ama çok hırpalandım,çok haksızlığa uğradım ,çok üzüldüm ve üzülüyorum. kızım için yuvamı kurtarmaya ve ttan alıyorum ama karşımda buz gibi bir adam. belki zamanından yapmadı idye,yardım etmedi diye çok kahroluyordum ama en azından o günlerde herşeyin düzeleceğine dair umudum vardı. şimdi ise resmen karanlık bir denizde yolumu kaybettim ve belki eşimin bana tutacağı ışığı görürüm diye umut ediyorum o kadar
Çok güzel demişsin çok güzel anlatmışsın ama benimki doktor değil asker,daha hödüğü............. Evet bende Dr um ama biz yapamadık. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz ki. Ama öyle böyle yaptığım yemeği yer hale geldi ki boşanma kararı verdik. Yanarım yanarım herifi eğittik tekrar evlenirse yeni eşine çok iyi davranacak eminim. Saol tavsiyelerin için ama en azından Dr un halinden Dr anlar diyebilirdim eşim de Dr olsaydı. Çünkü nöbet tutma dışında ben de yoğunluktan delirmek üzereyim. Kısmet değil napalım.Benim eşim de doktor gayet rahat hiç bir şeyle ilgilenmez faturaları ben öderim her şeyi ben hatırlatırım kırk kere söylerim anca yapar bir şeyi rahat işte ne yapalım birazda karakter meselesi işte bir de nöbet tutuyorlar ya alışmışlar düzensiz beslenmeye biraz da ruhsuzlasmislar hayatları mesleklerinden dolayı kadın ruhundan anlamıyorlar sen yemeğini yememesini sana değer vermemekle iliskilendiriyorsun ama onlar böyle algılamiyor düşünüş tarzları çok farklı canım ben de pırasa yaptım yemedi aynen seninki gibi midem bulanıyor dedi yemedi bozuldum kalktım sucuklu yumurta yaptım gayet mutlu mutlu yedi onlar bunu seviyor napalım ben artık sevdiklerini yapmaya çalışıyorum geçen gittik tefal den ızgara aldık canı ızgara mi istiyor gidiyor etini tavuğun alıyor geliyor ızgara yapıyor mesela sen de öyle yapabilirsin balkonda yapıyoruz hem kolay yemek hem de mutlu oluyor böyle şeyler için kendini üzme eşini de üzme maddi durumda sıkıntı yoksa problem olmaz erkekleri anlamaya çalışırsak çok kafayı yeriz bosverrrr sen keyfine bak kendine bak kendine zaman ayır bırak adam mutlu olduğu şeyler yiyip içsin ki seni de mutlu etsin
bir erkek bır bayan gbi düşünemez kiBunlar çok ataerkil argümanlar. Çok aşırı cinsiyetçi bir yaklaşım. Dünyadaki en iyi şeflerin çoğu erkektir. İsteyince yaparlar. Kadının işi şudur, erkeğin işi budur gibi argümanlar çağ dışıdır. İsteyen ataerkil kültürde eşiyle mutlu mesut yaşar tabii. Ama başka birine sen bayan olduğun için yemeği sen yapmalısın demek çok yanlış. Yemek yapmak, temizlik, bulaşık, çamaşır herhangi bir cinsiyetin görevi değildir. Konu sahibi baştan öyle alıştırdıysa o da yanlış yapmış.
doktorsunuz ve eşinizden herif diye bahsedip, eğittik diyebiliyorsunuzÇok güzel demişsin çok güzel anlatmışsın ama benimki doktor değil asker,daha hödüğü............. Evet bende Dr um ama biz yapamadık. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz ki. Ama öyle böyle yaptığım yemeği yer hale geldi ki boşanma kararı verdik. Yanarım yanarım herifi eğittik tekrar evlenirse yeni eşine çok iyi davranacak eminim. Saol tavsiyelerin için ama en azından Dr un halinden Dr anlar diyebilirdim eşim de Dr olsaydı. Çünkü nöbet tutma dışında ben de yoğunluktan delirmek üzereyim. Kısmet değil napalım.
doktorsunuz ve eşinizden herif diye bahsedip, eğittik diyebiliyorsunuz
çok enteresan
şaştım kaldım inanın
insan eşi için nasıl eğittik diyebilir ki:)
doktorlar , öğretmenler daha toplumla içiçelernedir bu doktor kalıbı?
doktor insan sinirlenemez mi, boşandığı adama kızgın olamaz mı, illa asilzade salon hanımefendisi modunda mı olmalı her zaman?
tamam eyvallah topluma göre daha düzeyli oluyor doktorların çoğu, ama her davranışını kişinin mesleği üzerinden eleştirmek ne derece doğru?
(bu tip argümanlara anlam veremediğim için sizin mesajınıza yorum yaptım, bu topluma dair genel bi eleştirim aslında, size kızıp söylemiş değilim )
doktorlar , öğretmenler daha toplumla içiçeler
sıradan eğitimsiz birisinin konusması , hitabı bu şekilde olabilir belki ama eğitim almış, kaç sene emek vermiş ve heran halkla içice olan birisine ben eşi için' herif ve herifi eğittim ' gibi kelimeleri yakıstıramadım hepsi bu.
Tabiki sinirlenebilir , kızgın olabilir bu tarz naiflikten uzak kelimeler bana uzak geliyor açıkcası.
bu benim fikrim uyusmak durumunda değiliz:)
bir erkek bır bayan gbi düşünemez ki
evde ne eksik hangi malzeme eksik neyın yanına ne yakısır dıye
evde pirinç bitince erkek bunun farkında bile olmaz mesela
ya da yazdan difrize konulacakları erkek bilemez
erkek esıne yardım etmelı evet
ben de evlıyım
14 senedır calısıyorum
7 de evde olup yemek yapıyorum
eşim bana sorar hep aksam ne yıyeceğiz dıye
işten aynı anda gelırız cogu zaman ve beraber hazırlarız
ama o dediğim gbi sadece yardım edebilir yemek konusunda
evde yanlız kaldıgı zamanlarda anca tost makarna ıdare eder
oturup da pırasa pişirmez yani, ya da dakıkalarca topraklı bır ıspanagı sudan gecırıp temızlemekle ugrasmaz
kadın erkek esitiir , hele ki evlılıkte ama yemek konusunda ben hala aynı fıkırdeyım
bır erkek kadın gbı düşünemez malesef.
eşi yardım etmeli ama bence bır bayan evde ise eşi aksam eve geldıgınde düzenı sofrası hazır olmalı
buzlukta hala pişmemiş bır dolma hıc benım tasvip edeceğim birsey değil.
Kardeş yemek yapmak mutfağa girmek beyimizin prensibini değilmişCanim daha once deginen olduysa kusura bakma. Gorev dagilimi yapma imkaniniz var mi? Mesela sen ortaligi toplarken veya bebekle ilgilenirken aksam yemeklerini esin pisirse? Daha sade olur belki ama hem sevdigi seyi yapar, hem de bir ortak payda da bulusmus olursunuz. Burun da kiviramaz kendisi pisirdigi icin. Bir duzene oturtmak onemli bence aksam yemeklerini. Yarin obur gun bebek de buyuyecek. Tum ailenin oturup aksam yemegini yemesi cocugun psikolojik ve bedensel gelisimi icin onemli. Umarim esin anlayisli yaklasir.
Ben su an bebegimle ilgilendigim icin calismiyorum ve yine de yemek gibi evle ilgili bazi seyleri esime yaptiriyorum. Ben de bebekle ilgileniyorum o sirada. Kadinlara cok fazla yuklenildigini dusunuyorum.
Cok ilginc bir dusunce ya. Butun gun calisip eve gelip bir de bebegiyle ugrasip her seye yetmeye calisan karisini tenkit etmek prensibi miymis peki? Kadinin gorev tanimi her gecen gun biraz daha genisliyor. Adamlarin ise sayisi azaliyor.Kardeş yemek yapmak mutfağa girmek beyimizin prensibini değilmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?