- 16 Mart 2016
- 6.437
- 7.716
- 198
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Bende böyle yetiştim biliyormusun..Ve bu konuda anneme çok kızıyorum.ilk çocuklarını feda eder.baskalarina cocuklarindan daha çok önem verirdi.gercekten bende bu duruma üzülüyorum.ve evliligimde bu konuya dikkat ediyorum onceligim ailem..Onceligim çocuklarım düşüncesiyle hareket ediyorum.
Annenize sinir oldum da siz de ayrı bi garipsiniz neden susuyosunuz? Ben olsam oracıkta pizzacı falan arardım sipariş verirdim ben utanacağıma o utansın 1 değil 5 değil. Bi de ısrarla çağırmak nedir evli barklı kadınsın.. benim eşim bi de pazar günü asla bırakmazdı beni yine eşiniz de anlayışlıymış
kusura bakma anan anne olmayi beceremeyen kadinlardan. dogurmak analik degil. bende evin tek kiziydim arnavutuz ustelik bir kere yemek yapmadim et yemezdim annem bana et yemegi varsa yemem diye zeytinyagli yapardi. daginik dolabini toplar her sabah okula buyudugumde ise giderken kahvaltimi hazirlardi. senin annen de anne mi alinma bacim. iki oglum var pazarda hep onlar ne yerse ondan alirim cocuklar yesin doysun. anne anane olamamis. Rabbim islah etsin.
O zaman aç kalınca şikayet etmiyceksiniz veya yanınızda yemeğinizle gideceksiniz bunun başka çaresi yok.Ben kendime böyle bir davranışı yakıştıramam. Kimseyi bu sekilde rencide etmek istemem .
O zaman anne direk hizmetçi modunda görüyor şimdi anlaşıldı.Çok üzülerek söylüyorum. Benim annem ile böyle bir samimiyetim yok. Böyle bir paylaşım tesis etmedi annem.temelden bozuktu yani. Mesafeli bir ilişkimiz var. Beni büyüttüler, okuttular, meslek sahibi yaptılar. Çeyizimde, düğünümde gerekeni yaptılar diye minnet duyuyorum. Ailem diye utanmayacağım düzgün insanlar. İnsan içine çıkarılabilir saygın birileri. Ben bu minnetin altından onlara güler yüzlü davranıp, kırmadan kalktığımı düşünüyorum.
O zaman aç kalınca şikayet etmiyceksiniz veya yanınızda yemeğinizle gideceksiniz bunun başka çaresi yok.
Ama o zaman da gebeymişsiniz.. insan hamile kızına nasıl kıyar hadi onu geçtim torunlarına ayır 2 lokma. Zaten çocuk ne kadar yiycek di mi ama?Ben çare olarak gitmemeyi düşündüm. Çok istikrarlı bir biçimde uyguladım. 3 yıl çok rahat ettim. Bir iftar davetinde, üstelik 2 çocuğumla bunu yapamaz diye düşündüm. Çünkü diğer ikisinde tek başımaydım. Biz bize 3-5 kişi diye kandırmıştı.
Ama o zaman da gebeymişsiniz.. insan hamile kızına nasıl kıyar hadi onu geçtim torunlarına ayır 2 lokma. Zaten çocuk ne kadar yiycek di mi ama?
Bi de ısrar hiç sevmem ben çoktan patlamıştım o yüzden..
Bir zahmet seni ayrı çagırsın öyle aklına gelen herkezle birmisin sen. Yahu anlat güzel bir dille. Bir zahmen herkez aradan çıksın diyip çagırdıgında seni çagırmasın.Evin temizligini yardımcısı yapıyor. Yemeği tatlıyı Kız kardeşlerim ve annem beraber yapıyor. Annem sanırım aklına gelen herkesi çağırıp bir kerede aradan çıkaralım diye düşünüyor. Tekrar tekrar yapmak istemiyor.
Şu mesajı okuyunca içim cız etti. Kıyamam sana ya cidden ne diyeceğimi bilemedimEvet el iyisi olmanın kime faydası var ki? Ben annemin bu davranışları yüzünden çocuklarıma bu kadar düşkünüm. Evime ve yuvama tapıyorum. Belki de bilmeden iyilik yaptı.
Hiç unutmam 10 yaşında falandım. Babam bize zararlı diye cips almazdı. Kızım çok sağlıksız derdi. Ben de oruç tutmuştum o gün ve cok canım istemişti. Babam da tamam bu seferlik alalım o zaman dedi. Ezanı resmen heyecanla beklerken annem o cipsi elimde gören komşunun kızına vermişti. Neymiş canı çekermiş ayıp olurmuş. Onu ,kız yedi ve ben izledim. Oruçlu olduğum için bir tane bile yemedim. Anneme hiçbir şey diyemedim. Çok döverdi ve tahammülsüzdü. Ama benim annem herkes için mekektir.
Bir zahmet seni ayrı çagırsın öyle aklına gelen herkezle birmisin sen. Yahu anlat güzel bir dille. Bir zahmen herkez aradan çıksın diyip çagırdıgında seni çagırmasın.
Bence böyle misafir olmaz olsun. Misafir olsun da böylesi olmasın vallaha boş beleş işkence. Benim annannem de böyle herkezi çagırırmış sonra hastalanıp dururmuş yorgunluktan. Dozunu bilmeli insan herşeyinKonu dışı ama annenizin misafiri sevmesi hoşuma gitti, ben tam tersi bir insan olduğum için...özendim valla annenize,benim için misafir demek bol stres ,gerilim ,panik demek çünkü..
Kusura bakma kabahat sende
Çocuklu kadın tencerenin en üstünden çocuklarına koyar yemek
Annemin evi açar tencereyi koyarım çocuğumun yemeğini ilk önce
Kv de de yaparım aynını
Hamile iken insablar sofraya gel demiş gidip otursaydınız yalan söylemek yerine
Siz kendinize önem verin zira anneniz hala sizi anlamamış
Okurken kendimi bir an senin yerine koydum da ben olsam annemin evine davet olunca gitmezdim birdaha. Çok zoruma giderdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?