Yemek Kaşığı İle Çorba İçiren Bakıcı

Sorun sadece çorbada mı? Yoksa yeğeniniz çorba dışında bir şey yemiyor mu?
Açıkçası ben sorunun kaşıkla ilgili değil yemekle ilgili diye düşünüyorum. Zira bu sıcakta benim de çorba içesim gelmiyor. 18 ay artık birçok şeyi kendi kendine yiyebileceği bir dönem. Köfte, et, makarna, buharda sebzeleri bir güzel eliyle veya yaşına uygun çatal kaşıklar ile yiyebilir. Çorba gibi sudan oluşan bir yiyeceğin 18 aylik çocuk beslenmesinde besleyicilikten çok tıkayıcı olacağı kanaatindeyim.

Bence asıl özgür çocukluk yaşayan bizdik şimdilerin hepsi apartman kuşu insanlar kötü çocuklara acımıyor kimse o yüzden aileler üfürükten nem kapıyor maalesef
O zaman da çocuk kaçırma çoktu tecavüz etmişlerdi benim yaşımda bir kıza apartmanın çatısında bulunmuştu bilmiyorum bu kadar prenses prens gibi yetişiyorlar iş hayatında onlar gibi prens prenseslerle nasıl geçinecekler vahim bir x y yi geçtim q kuşağı bizi bekliyor nasıl evlenip eşleriyle geçinecekler birşey denmiyor ufak kaşık büyük kaşık sorun oluyor o kuşağı görürmüyüz bilmem inş bu doğrudur da iyi olur

Kaşıktan değil, çorbadandır o. Kaşık ne alaka yani, sanki herkes boy boy kaşıkla büyüttü çocuğunu. Millet 1 yemek kaşığını alıyor, aynı softada 2-3 çocuk besliyor. Çocuğun her sorununu bakıcının üstüne atacaksanız o kadının işi var sizle.

Çocuğunuzu neden yeğenim diye anlatıyorsunuz?

Bu soruyu ben de sordum ama konu sahibi cevap vermedi:) Eski konusu var gene bakıcıyla alakalı tepki görmekten çekindiği için yeğenim diye konuyu açtı bence.

Zaten forumda hep tepki görülmekten korkulunca böyle başkası adına açılır ama her ne hikmetse her detaya hakim olunur...

Kendi adına açsaydı bu kadar tepki göstermeyecektim ama sinir oldum resmen.

Kasıgı dolu dolu diye vurgu yapıyosunuzda agzına sıgmaz dolu dolu yemek kasıgı.. Yine ucundan vermıstır.. Bence kasıkla degıl cocuklar bazen sıkılıyo herseyden benım kızımda mesela puskurtmeyı ogrenınce aynı seyı yapıyodu bı sure sonra gectı

Benim oğlumda yemek kaşığı ile yiyor 18 aylık olacak az bir zaman sonra. tatlı kaşığı ile çok az gidiyor yemekten sıkılıyor kuzum. çorba kaşığı zaten çok dolduramıyorum dokuluyor normal bir kaşık posiyonunu (çok dolu değil) da yiyebiliyor tabi bu bebekten bebeğe değişir. püskürtme sebebi o yaşta bir bebek için 1) hoşuna gidiyor olabilir helede ilk yaptığında güldülerse benim oğlum tatlı kaşığı ile yediği zamanlarda bile ara ara püskürtüyordu 2) yemek yemek istemiyor olabilir. 3) tadı uygun gelmemiştir. böyle şeylerde olabilir. tabi kaşıkta büyük gelmiş olabilir herşeyi değerlendirmenizi tavsiye ederim

Tatlı kaşığı benim aklıma gelmezdi mesela.
Art niyet olduğunu düşünmüyorum.
Kimse anne gibi bakamaz zaten.
Eğer anne bu kadar rahatsız kendisi bakmalı.
Bakıcı diye köleniz değil kadın.
Pimpirikli olmaya yer aranmış resmen.

Ben iki yaşında yemek kaşığıyla yediriyordum. Dopdolu olmasa da. Oğlum da püskürtme vs olmadı hiç. Bence bunda bir yanlış yok.

Senin yegende küçük kaşığa alıştığı için böyle tepki vermiş sanırım.

1.5 yaşındaki çocuk yemek kaşığı ile yiyebilir
Püskürtme işi de önce gülerek falan pekiştirilmiş olabilir ben bakıcıda kusur bulamadım
Çocuklar zaman zaman püskürtür, yemez, reddeder gayet normal katı gıda istiyor da olabilir.
Bence abartacak hiç bir durum yok

Yegenlerım tatlı kasıgıyla cabuk sıkılıp yemek yemeyı bırakıyorlardı. Corba kasıgıyla verıyorduk sorun olmadı hiç. Bir de kasıgın boyutu da onemlı tabi. Takımının kaşığı çok büyük değil

Benim oğlumda bir ara bana yedirtmiyordu. Illa.kendisi yiyecek ama yemeyi de beceremiyordu. Döküyordu çoğunu iki yudum midesine gidiyordu çoğu yere dokuluyodu. Doymuyordu sanki ama sonunda alıştı yemeye :)

Bence kaşıkla ilgisi yok hangi kaşığı versen ona alışır. Bakıcı iyiyse sorun çıkarmaya gerek yok.

belki yemek kasıgı sıkıntı olmazdı ama dolu dolu veriyormuş buda tıkanıp püskürtmesine yol açmış şimdi yice tiskindiği için yemiyormuş ne yapmalı sonuç olarak ?

sürekli tiskinmek demeseniz, iğrenmiş vs desek ya da en azından tiksinmek desek. pc başında rahatsız oldum. merak etmeyin çorba kaşığıyla bişey olmaz çocuğa ucuyla veriyodur doldurmuyodur.

Ben eskileri karıştırmayı sevmiyorum ama buna ne hikmetse bakasım geldi. Yazı diline gıcık oldum.
Yeğenim diye anlatmak nasıl mantıksa sinir olmamak elde değil.

Ben de kizimi bi süre sonra normal corba kasigiyla besledim. Söyle bi durum var ki, cocuklarin belli dönemleri var. Bi dönem seveerek yedigi seyi bir süre sonra reddeip sevmeyebiliyor. Iki yasina kadar herseyi yiyen kizimin , önceden yiyipte simdi tiksinip reddetmesinden biliyorum.
Cocugun yemeyi istememesinin sebebi kasigin büyük ya da kücük olmasi degil. Ki cocuklar en cok ellerini kullanarak yemeyi severler. Bu bir dönem ve Maalesef ki yemek sectikleri bi döneme girdigi icindir muhtemelen tepkileri.

Benim oğlum kullanır büyük kaşık hatta özeni aylardır.
Şuan 23 aylık.
Ama bu sebeple çorbayı bıraktığını düşünmüyorum.
Bayıla bayıla çorba içip yemek yiyen oğlum yaklaşık 10 aydır sulu herhangi bir yemek yemiyor, çorba dahil.
Ve 1 günde bıraktı.
Bu bir süreç, yeni şeyler tattıkça damak tatlarına göre istediklerini yemeyi arzuluyorlar.
Önemli olan inatlaşmamak, onları zorlamamak.

Afedersiniz ama bakıcının zekasından şüphe ettim

bende yemek kasıgı kullanırdım bu kotu bırsey mıymıs
o puskurtmeyı oyun olarak yapıyor olabılır corba ıcerken puskurten cok cocuk var elıne haslanmıs brokolı karnabakar falan verseler blw yontemı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…