Yemek konusunda iyice saldin ??

Saypir55

Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
128
405
18
Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum. 😖

Bir insanı 40 yıl taşı bir kere indirdiğinde en kötüsü sen olursun lafı vardır rahatlığa çok alıştırmışsınız bunlar böyledir her türlü şeyde memnuniyet beklerler sonra yüzleri düşer siz taviz vermeyeceksiniz başında uyaracaksınız sizde bi işin ucundan tutun diyeceksiniz gitmekle mi tehtid ediyor gidin diyip kapıyı göstereceksiniz kölesi değilsiniz onun

Kahvesini meyvesini ayağına kadar götürdüğünüz İÇİN yaranamıyorsunuz asıl. Ne demeye bu kadar şımarttınız ki?
Ayrıca evlilikte kadınlar sevilmek için çaba harcamak zorunda falan değil. Beğenmeyene kapı orda diyebilenler, beni sevsin diye kendini paralayanlardan daha çok seviliyor haberiniz olsun.

Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum. 😖
Ne münasebet ya. Aç olan adam bi tabak makarnayla da doyar. Her gün 3-4 kap yemek döneminde değiliz. Üstelik hiçbir işe yardım etmemek de ne demek.

Size böyle davranmasına izin vermemekle başlayabilirsiniz işe. Kendiniz de yemeğe düşkünseniz, çeşit seviyorsanız, yemekle uğraşmaktan zevk alıyorsanız, yaparsınız. Yani siz istiyorsanız. İstemiyorsanız olan 1-2 çeşidi beğenmeyen birine (Aç da kalmamış sonuçta) mutfağın yolunu tarif edebilirsiniz. Yemek yapmak kadın işiyse dünyanın en iyi aşçıları neden hep erkek? Bir de bu yüzyılda artık rollerin ortak olması gerekiyorken (En azından erkekler de az bir şeyler yapabilir evde değil mi? Bir şeylere onların da yardımcı olması lazım) erkeklerin neden bu kadar şımarıkça davranmalarına kadınlar tarafından izin verildiğini merak ediyorum. Neden kadınlar tarafından erkekler böyle alıştırılıyor ki...

Yani evdeyseniz yapabilirsiniz
Kendinizi kötü hissetmeyin ama 🙏ben kocasına sürekli kahvaltılık koyan insanlar görüyorum onların yanında bizler nimetiz

Ancak bende bugün bamya yaptım yanına mesela pilav filan yapmadım kendimi çok kötü hissettim bencede yanlış cunku .. tamamlanmaliydi sofra

Erkeklerin hepsi böyle değil. Siz, size hizmetçi muamelesi yapan bir adamla evli olduğunuz için öyle hissediyorsunuz.
Elinden hiçbir iş gelmediği gibi yapılan işe saygı duymayan, ağzından çıkanı da kulağı duymayan adamın meyvesini ayağına kadar götürürseniz ne olmasını bekliyorsunuz ki zaten?

Pass gibi davrandiginiz icin.
Alistirmayin ya. Evden de boyle gormustur diyecegim ama bizim evde ornek var. Onunla alakasi yokmus.
Sizi hizmetcisi saniyor ise bir kendine getirin adami

Yani evdeyseniz yapabilirsiniz
Kendinizi kötü hissetmeyin ama 🙏ben kocasına sürekli kahvaltılık koyan insanlar görüyorum onların yanında bizler nimetiz

Ancak bende bugün bamya yaptım yanına mesela pilav filan yapmadım kendimi çok kötü hissettim bencede yanlış cunku .. tamamlanmaliydi sofra
Bamya yanında salatayla bir öğün olabilir ama eğer pilav garnitürlü veya atıyorum tavuklu nohutlu değilse sade pilav ve çorbayla doyulur mu mide doyar da göz doymaz

Başta alıştıracaksın yoksa öyle gidiyor bütün erkekler aynı başta bıraksan hep hizmet ederiz. Eğitmemiz gerekiyor yani bu bir gerçek ne yazık ki. Ataerkil toplumun olumsuz yanı. Ne olmuş pilav çorba var ise dünden kalanlar yenilebilir bende yemek ziyan olunca çok sinir oluyorum eşinde evde olduğu için bu duruma sarmış olabilir. Yani can sıkıntısı bahanesi gibi

Siz calisiyor musunuz? Hos evde de olsaniz kimse kimseye boyle konusmamali ama aksam yemegi benim icin de cok onemlidir.Bir corba ve pilav ile geliştiremem ben de..Sirf dunden kalsn yemek bitsin diye onume konsa yemem

Neden? Kotu mu oluyor Yemek?
Bizde Cuma kapama vardi fazla olmus. Dun yanina bir corba ekledim oldu bitti.
Bugun de dunden kalan corba vardi yanina baska bisey hazirlandi.
Israf etmekdense 2 gun yerim.

Back
X