Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben hic blender kullanmadim. 6 aylikken basladik ek gidaya. Ilk 2 hafta catalla hafif ezdim. Sonrasi parmak gida, eline vererek yedirdim. 7. Aydan sonra her seyi kendisi yer hale geldi. Basta ogurmeleri cok oluyordu. Esim haric herkes burnumdan getirdi cocugu bogucaksin diye. Fakat doktorum her zaman bana "oguren cocugun refleksi kuvvetlidir. Yemek yedi diye cocuk bogulmaz. 2 gun somra bana bu cocuk niye yemek seciyor, neden normal yemek yemiyor diye gelme" dedi. Hakliydi. Vazgecmedim. Suan 15 aylik catal kasik kullaniyor cat pat. Hala kendi yiyor. Ve yemek ayirt etmiyor. Hemen blender ldan vazgecin. Her ikisi icinde.
bebek büyütürken titizliği bir kenara bırakıyoruz :)
tedbir alabilirsiniz tabi.
giyilebilen önlükler var mesela. ya da mama sandalyesini halının değil de boş zeminin üzerine koyarsınız. belki altına bir örtü serersiniz. dertsiz örtü gibi kolay yıkanabilen ya da kullan at türü bir şey.
dişi olmasa da yiyebilir. çiğnemeyi bilmemek diye bir şey olamaz.
canı isterse havucu da bal gibi yer minikler
BLW denemelisiniz.
Biraz sabredip kendi haline bırakmalısınız.
ayrı bir yemek saati olmadan sizinle sofraya oturmasını sağlamalısınız.
( her öğün için değilse de mutlaka bazı öğünler için)
yapamıyorsanız yine de üzülmeyin.
hiçbir çocuk sonsuza dek püre yemiyor
tatile de blendır götürebilirsiniz bu arada. ya da otele sorabilirsiniz bebekler için bulunduruyorlar genelde.
ama siz böyle yaparsanız çocuklarınızın çigneme ve yutma fonksiyonları cok geç olur çok cekersiniz..
birkere blenderi atın gitsin yok gibi düşünün o hataya düşmeyin kesinlikle
oglum 6 aylıkken geçtik ek gidaya kahvaltıyı kesinlikle bulamac vermedim ayrı ayrı tek tek yedirdim.. ilk başlarda zorlandı ama zamanla ögrendi çignemesini yutmasını..
mesela dün aksam köfte pilav ve cacık vardı köftesini tutuyorum elimle ısırıyor ve cigniyor..
tıkanacak diye korkmayın birşey olmaz biraz cesaretli olun
bugun sabah kahvaltısında pankek vardı bizimde. elimle kücük parçalara ayırıp yediririm.. mesela kavun karpuz yer
hiç ezmem elimde tutarım ısırır kendisi cigner ve yutar..
ilk başlarda migdesi bulanır ögürür cıkarır cıkarsın pes etmeyin ilerde cok büyük sorun olacak bu size
şimdiden halledin
ve birde sizinle sofraya otursun oglum hep bizimle oturur yemek saatlerimiz aynı
mama sandelyesinde yemez yere sofre sereriz tv acık olr tv acık olmadımı yemiyor bizimki.. bende öle bi hataya düştüm ne yazıkki neyse canı sagolsun yesinde
kolaylıklar dilerim =) annelik zor iş
Bizde halı her yer soğuk yani yaz kış halısız olmaz .
Sürekli siliyorum zaten evi birde duvarlardan yemek silmek beni yıpratır zaten sorum büyük olan değil meyve filan yiyor eline verince .
Ben küçük kızım da öyle alişsın istemiyorum
Galiba sen alistirdigin icin boyle besleniyo. Ilk 6 ayda ek gidada sivi corbalardan sonra 7 aylikken kahvaltilari,yemekleri biraz ezerek parcali halde vermistim.
Yani 8 9 aylikken buyuk parcalar halinde vermeye basladim ve elinde biseyler kemirirdi hep.
1 bucuk yasindayken kendi yemegi ogrenmisti doke saca bana izin vermiyodu. Suan 28 aylik olcak bizimle oturur herseyi yer.
Ikincide biraz rahat olursan ayni seyi yasamazsn. Her zman gozunun onunde olursa bisey olmaz zaten.
Oğlum blw ile geçti ek gıdaya. Hiç püre vermedim çatalla ezmedim. Yemeğini hep kendi yedi. 21 aylık bizim gibi yemek yiyor. Facebook Blw Türkiye grubunun çıkardığı Blw kitabını tavsiye ederim.
Deneyimsizim bilmiyorum ama 8.5 aylık kızım bana yemek yedirtmiyo çocuk ağzına bişey vermeme musade etmiyo acmiyo ağzını.ben de mesela omlet yapıyorum parçalara ayırıyorum öyle yiyo yani bu anneleri besleyen çocuklar nasıl besliyo biri aciklayabilir mi?
Çocukların keşfetmeye ihtiyacı var. Siz bu titizlik konusunda tedavi olmayı düşündünüz mü? Elbette dağıtacak dökecek ve öğrenecek. Eline çatal kaşık vermezseniz nasıl öğrenecek bebek? Çocukları sadece yemek değil her alanda kısıtlar bu titizlik.
@ParteMoralll maşallah bende isterdim bizimle yesin ama kendi hatam kızımı suçlayamam zaten yeni yeni yemeye başladı meyve filan.
Dediğiniz gibi küçük öyle alışmasın diye konuyu açtım zaten .
Deneyimsizim bilmiyorum ama 8.5 aylık kızım bana yemek yedirtmiyo çocuk ağzına bişey vermeme musade etmiyo acmiyo ağzını.ben de mesela omlet yapıyorum parçalara ayırıyorum öyle yiyo yani bu anneleri besleyen çocuklar nasıl besliyo biri aciklayabilir mi?
oğlum tam 24 aylık, herşeyi kendi yer ve çiğner, çok geç kalmışsınız ama yavas yavas bunu bırakmalısınız, yutma yetisini öğrenemeyecek bu gidişle, en azından şimdiden sonra mutlaka birşey yapın...
Sen beslerken daha çok yorulursun. Her zaman püre yap ya da ez. Yesin diye peşinden koş. Yazarken yoruldum. Ben koyuyorum mama sandalyesine döke saça kendi yiyor. Ben de onu gözlemleyerek kendi yemeğimi yiyorum. Sadece yemek yapıyorum. Mama sandalyesinin altına bir örtü seriyorum bitiyor. Tabi bazı dönemler her yemekten sonra banyo yaptırdığımda oldu :) 2 ay kadar sürdü. Şuan çok rahatım.
aynenn...kendı yapabılecegı yası atlamamak lazım, o donemde zaten o becerılerı gelısıyor, bende aynını yapıyorum, sadece dıkkat ettıgım sey verdıgım çatal ve kaşıgı plastık, onun dısında sızın gıbı ızleyerek yemegımı yıyorum..
Sen beslerken daha çok yorulursun. Her zaman püre yap ya da ez. Yesin diye peşinden koş. Yazarken yoruldum. Ben koyuyorum mama sandalyesine döke saça kendi yiyor. Ben de onu gözlemleyerek kendi yemeğimi yiyorum. Sadece yemek yapıyorum. Mama sandalyesinin altına bir örtü seriyorum bitiyor. Tabi bazı dönemler her yemekten sonra banyo yaptırdığımda oldu :) 2 ay kadar sürdü. Şuan çok rahatım.
İşte bebekler yemek seçiyorlarsa emin olun annelerin titizliği yüzünden.Yok kirlendi yok çocuk boğulur diye diye bebekleri bu hale getiren anneler.Bugünlerde Buse Terime hayranım bebeğini kendi kendine yemeye alıştırıyor resim paylaşım sitesinden bakarsanız anlarsınız.Elbette onun imkanlarıyla bizimki aynı değil bebek her yere döküp saçarken bakıcılar temizlikçiler etrafı anında temizliyordur eminim ancak kendi adıma pişmanlığım keşke bende çocuğumu kendi yemeye teşvik etseydim varsın her yer daha çok kirlenseydi diyorum çünkü iki yaşından sonra inanılmaz yemek seçiyorlar.Ama siz çok çok abartmışsınız fındık fıstık yani her türlü kuruyemiş meyve vs.. kendi yemeli öyle her şeyi blendırdan geçirirseniz "blendır çocuğu" olması kaçınılmaz.
Her bebek bir değil. Hepsinin damak tadı yemek isteme şekli farklı. Ama 25 aylık her şeyi bulamaç istiyorsa biraz sizin tarafınızdan geç kalınmış.
8 aylık bir bebek krepi gayet rahat yer. Tabi gözetim altında. Eğer büyüğü gibi olmasın derseniz onun tek başına yemesine izin verin.
Ben asla şu koyu blw ciler gibi 'aaa bırak her şeyi kendi yesin. ne kadar yerse yeter' diyemiyorum. Çünkü çocuk kendi kendine yeteri kadar beslenemiyor. O yüzden biz yerken eline veriyorum ama kendi öğünlerinde ben yediriyorum. Kv bakıyor o da aynı şekilde. Meyvesini falan eline verir mesela.