Bebek Beslenmesi Yemek konusundaki bilinçsizlik.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sanırım ben bu ek gıda konusunda çok bilinçsizim .
Büyük kızım çiğnemeyi bilmiyor .
(25aylik )yemekleri Blender yapıp yediriyorum , oda öyle yutuyor .
Çok iştahsız zaten .

8aylik bir kızım daha var .
O da ablası gibi olsun istemiyorum
Ama garip geliyor köfte yapıp öylece yedirmek ,yada krep illa ki çatal ile eziyorum .
Zaten oda asla yemek istemiyor.
Siz nasıl yapıyorsunuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .

Facebookda blw grubu var oraya üye olun isterseniz

Anliyorum seni ...ben ilk salataligini eline aldiginda hem kalpten gidecektim hem sevincten ucacaktim eliyle yemeye basladi diye ....ama bogulcak diye de kalbim agzimdaydi :) ne gunlerdi ya...
Benimki oyle bir yiyor ki salataligi ard arda 5 6 tane sokuyor agzina sonra geri atiyor sonra yeni bastan daha dikkatli aliyor ve daha uavas boyle biyle ogreniyorlar...blenderi bende hala corba ve coklu meyve yogurdunda kullanirim...

Deneyimsizim bilmiyorum ama 8.5 aylık kızım bana yemek yedirtmiyo çocuk ağzına bişey vermeme musade etmiyo acmiyo ağzını.ben de mesela omlet yapıyorum parçalara ayırıyorum öyle yiyo yani bu anneleri besleyen çocuklar nasıl besliyo biri aciklayabilir mi?
Cok sanslisin...benimki 19 aylik ueni yeni yapiyor bunu...yani kendi kendini beslemeyi

Benimde oğlum 23 aylık o da aynı şekil direk boğazından aşağı indiriyor yiyecekleri. Konuyu takipteyim.

Çok iştahsız zaten .

Ama garip geliyor köfte yapıp öylece yedirmek ,yada krep illa ki çatal ile eziyorum .
Blw yi araştırın isterseniz biraz..
Benim oğlan koparip koparip yutuyor, biraz cesaret istiyor evet otokontrol lazım anne de ama alışıyorlar zamanla..
Ben hiç blender kullanmadim pütürlü başladım..

Facebook'ta blw Türkiye diye bir grup var. Acil oraya üye olun sizin birçok annenin olduğunu ve püreden nasıl vazgectiklerini göreceksiniz. Sekiz aylık çocuk gayet güzel eline bir seyler alıp kemirebilir. ( haşlama kabak havuc ya da armut elma gibi)Zaten ağırlıklı olarak anne sütü ya da formül mamayla devam ediyorsunuzdur. Püre iyi bir şey değildir. Çocuğun pürenin içinde bulunan meyvenin yemeğin ayrı ayrı tadına varması gerekir

7,5 aylik oglum. Ek gida fazla almiyor ama aldigini da pure yapmiyorum. Wlimle lokma lokma veriyorum agzina.
Blw ile basladik ama vazgectim sonra, benimki erken dislendi, verdiklerimden cok büyük lokmalar kopardi, birkac kotu tecrube atlattik.
O yuzden her seyi kendi yemiyor, bazilarini ben veriyorum artik. Yedigi 2 kasik bir sey zaten onu da minik parcalarla agzina veriyorum.

Alıştırmışsınız siz çok da küçük değil yaşı iki çocuk büyüttüm meyveleri püre yerine ellerine verdim gevelediler.Hem vitaminleri ölmüyor hem de oyalanıyorlar.Küçük küçük vereceksiniz tabi ki.

Çok iştahsız zaten .

7aylıkken pütürlü vermeye başladım. 1 yaşına gelmeden hem çiğnemeyi hem bardaktan su içmeyi öğrendi. Eline veriyorum elma armut dilimi poğaça vs çok mutlu oluyordu.şuan kendi kendine yiyor. 23 aylık. Ben blensır kullanmadım pek. Tel süzgeçten geçiriyordum ilk başlarda. Sonra onu da 7,8.aydan snra kaldırdım. Bence korkmayın çiğnesin öğrensin. O kadar korkup üzerine düşerseniz öğrenemez hep zorlanırsınız.

Benim oğlum tavşandı

Havuç çok severdi

Bazen ağzına doldurur sonra tükürürdü

Yaşına girdiğinde çok rahat pilav makarna vs yer ki çocuklar

Tavuk haşlama vs daha küçükken da yerler yumuşak zaten

Bir de küçük fileler var meyve vs emmek için sizinki büyümüş ama belki yine de siz endişe etmeden kemirir mesela şeftali

İçine koyuyorsun o emiyor büyük kopartmıyor böylelikle sen psikolojik olarak hazır olursun boğulmadığını görürsün

Çocuklar blenderla hazırlanan pürüzsüz yiyeceklerle büyütülüyorsa sonuç budur.

Kızım 22 aylık bir kere bile blender yapmadım. Sadece çatalla ezdim. İlk zamanlar öğürme oluyordu 2 kaşık yiyip bıraktığı da oluyordu mesela ama alıştı zaman geçtikçe çatalla ezme olayını azalttım ve bitirdim.
8 aylık bebek için köfte krep yapmayın o kadar genişletmeyin skalayı.
Klasik kıymalı sebze maması yesin. Kahvaltıda zaten bulamaç yiyorlar.
Ve ek gıda geçişlerinde acele etmeyin.
Onu yesin bunu yesin gibi bir aceleniz olmasın

Mesleginiz beslenme uzmani yani diyetisyen,profilinizde yaziyor ve siz bize mi soruyorsunuz:)))
Hangi ay ve yasta ne ile beslenmeli en iyi siz bilirsiniz,ne diyeyim,bilemedim...

Kızım 22 aylık bir kere bile blender yapmadım. Sadece çatalla ezdim. İlk zamanlar öğürme oluyordu 2 kaşık yiyip bıraktığı da oluyordu mesela ama alıştı zaman geçtikçe çatalla ezme olayını azalttım ve bitirdim.
8 aylık bebek için köfte krep yapmayın o kadar genişletmeyin skalayı.
Klasik kıymalı sebze maması yesin. Kahvaltıda zaten bulamaç yiyorlar.
Ve ek gıda geçişlerinde acele etmeyin.
Onu yesin bunu yesin gibi bir aceleniz olmasın

Aslında kahvaltıda zaten bulamaç yiyorlar diye bir şey yok

Hiç bulamaç yemedi oğlum

Peyniri yumurtayı ekmeği ve ne varsa yenilecek ayrı ayrı yedi

Sadece ilk aylarda çorbası karışık bakliyattan yapıldı kıymalı büyüdükçe her bir lezzeti rafine olarak yedi

Yaşı yedi şu an ve her bir yemeğin içinde şu var diye ayırt edecek modda gurme

Buba kimyonlun yanında kırmızı toz biber de katmışsın bile diyor zira her bir yiyeceğin rafine tadını biliyor

Çorbanı içinde taneli şeyler olursa yiyememesi normal ilk başlarda. Yani sıvıyı sıvı katıyı katı olarak verin. En basiti muz mesela onun büyük ısırıp yutamıyacağından korkuyorsanız minik minik parçalar olarak ağzına verin , tükürse de öğürse de vazgeçmeyin hergün deneyin enfazla 21 gün üst üste denediğinizde öğrenir daha doğrusu yapabilir.
Ben de hiç blender kullanmadım, hatta süzgeç bile kullanmadım. Çatalla ezdim sonra yavaş yavaş ezmeden verdim. Arkadaşımın oğlu 12 yaşında hala blenderle veriyor yemeklerini ( ki ona yemek denirse)

Aslında kahvaltıda zaten bulamaç yiyorlar diye bir şey yok

Hiç bulamaç yemedi oğlum

Peyniri yumurtayı ekmeği ve ne varsa yenilecek ayrı ayrı yedi

Sadece ilk aylarda çorbası karışık bakliyattan yapıldı kıymalı büyüdükçe her bir lezzeti rafine olarak yedi

Yaşı yedi şu an ve her bir yemeğin içinde şu var diye ayırt edecek modda gurme

Buba kimyonlun yanında kırmızı toz biber de katmışsın bile diyor zira her bir yiyeceğin rafine tadını biliyor
Tabi yok ama 8 aylıkken ilk kahvaltıya başladığımızda bulamaçla başladık. O da pürüzlü birşey zaten. Bu ayda tek tek kahvaltı yrdirebildiyseniz tebrik ederim:)
14 ay civarı tek tek kahvaltı etmeye başladık.
Ben öğlenki karışık sebze mamasını 15 aylıkken bıraktım.
Akşam yemeklerine zaten 9 aylıkken başlamıştık onu hiç karışık vermedim.

Tabi yok ama 8 aylıkken ilk kahvaltıya başladığımızda bulamaçla başladık. O da pürüzlü birşey zaten. Bu ayda tek tek kahvaltı yrdirebildiyseniz tebrik ederim:)
14 ay civarı tek tek kahvaltı etmeye başladık.
Ben öğlenki karışık sebze mamasını 15 aylıkken bıraktım.
Akşam yemeklerine zaten 9 aylıkken başlamıştık onu hiç karışık vermedim.

Hiç sevmem bulamaç

Kendi yemediğimi çocuğa yedirmem dedim

Direkt haşlanmış yumurta sarısı ve labne vermiştik biz lokma lokma

Ama zeytin vs yoktu tabii

Bazen görüyorum bir kase dolusu bir bulamaç yapıp kaşık ile tıkıyor anneler o çocuklar o kadar Nasıl yiyor diyorum

Hoş benimki pek normal çocuk değildi zaten hiç biberon ile inek sütü de içmedi Türk kahvesi fincanı ile başlayıp su bardağına kadar çıkmıştık

Hiç unutmam komşunun kızın görmüştüm 1,5-2 yaşında kadardı Kocaman biberon pepe açık tv karşısına kurulmuş cok cok süt içiyor hatta içinde de bisküvi vs var galiba

Ben bile özenmiştim valla

İki çocuğun var bir numara 4,5 yaşında iki numara 7 aylık. Daha bi kere bile blendar yapmadım. Herşeyi tek tek tane tane yedirdim. Gerekirse küçük küçük parçalara böldüm öyle verdim. Yoğurdun içine bile minik minik meyve doğrayıp koyuyorum. Şimdi küçük bile ağzında çevirmeye başladı. Dişleri yok tabi ama yutabiliyor. Dışarıda falan nasıl yapıyorsunuz zor olmuyor mu , tatilde mesela?
Aynen oğlum 25 aylık bi kere bile blendr kullanmadım bende. Kendi eline verdim , hissetti , istediğini yedi istemediğini inceledi bıraktı .. hep kendisi keşfetti . Not: aşırı iştahlı değil ama sağlıklı besleyebiliyorum

Hiç blender den çekilmiş yiyecek vermedim kizima. 3 bucuk yaşında su an. Açıkçası şaşırdım. Korkmayin bogulmaz. Siz yanindasiniz neden bogulsun ki. Bunca çocuk yiyor yemegini. Rahat olun biraz. Kolayliklar dilerim.

Kızımın Blender kullanması değil zaten , küçük kızım mı nasıl yedirmem gerekiyor diye soruyorum siz nasıl yedirdiniz mesela ezerek mi koparıp mı veriyorsunuz ? ordanburdanbirisi ordanburdanbirisi
Çatalla ezdim ilk ek gıdaya geçişte 9 aydan sonra da eline sebze ve et köfteleri vermeye başlamıştım
büyük oğlum karışım yedi içine ne bulursam dolduruyordum kahvaltıda ayrı çorbalarda ayrı bulamaç gibi yiyordu Ama küçük sevmedi yemedi ona da sebze köfteleri falan yaptım kahvaltıda omlet yedi hep önce sarısıyla yaptım omleti sonra da normal yumurtanın içine peynir zeytin maydonoz koyup tavada pişirdim
Çocuğun zevkine bir bakın bulamaç seviyorsa dişe gelecek şekilde ekleyin çok ezmeyin ama belli aydan sonra (sanırım 13 aylık falandı) ayrı ayrı yesin. Eğer sevmiyorsa omlet köfte gibi yapıp minik minik verin ağzına

Back
X