Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Tavuk yemez, kıymaya burun kivirir has et olacak.E bende et sevmem yemekte Et mangalda olur ya da ayri tavada ne bileyim.Cocuklari da kendine benzetti onlarda kebap istiyolar doner istiyorlar ne diyeyim.Gozunu sevdigimin yesilini yesil yiyin dimi.

Boylelerine hakikaten ziftin pekini vericeksin :) dogrumu dedim
Hahaha aynen öyle doğru dedin benim oğlanda etcil ete bayiliyo şimdi oburu doğunca bunları mi örnek alcak😠

Benim esim hic yemek secmez, ama bazen yaptgm yemegi begenmez.Haspam anasinin evinde fasulye tursulari, melocanlar yiyordu😁 ben et tavuk balik islim kebaplari yapayım o bana hiii bunu mu yaptn desin ustelik calisiyorum kostur kostur yemek yapıyorum. 1yapti 2 yapti 3. De soylendiginde ac bıraktım onundeki yemegi aldim tencereye bosalttim masadan kaldirdim ac acina uyudu😂iseyariyor tavsiye ederim artik butun yemekleri yiyor 😂😂😂

Ona tek porsiyonluk sevdiği yemeklerden yapın ya da sevebileceği şeylerle tarifler hazırlayın. Burada ac kalsın bana ne zıkkım yesin diyen kadınlar kocalarına karşı da böyle saygısız mı acaba merak ettim adam çalışıp eve para getiriyor karısı da ona yemek yapar bence yani

Kızıma özel şeyler yapıyordum
O da artık 5 yaş oldu. Hem eşime hem kızıma soyluyorum; bu evde ne yapılırsa onu yiyeceksiniz. Eşim cok yemek seçen biriydi önceden. Zamanında yapmadım dışardan yedik kıymetli oldu ev. Zamanla öyle bir alışıyorlar ki.. Onemlı olan sızı tutumunuz

bırakın tost yesin
Elbet bıkacak. Allah aşkına neyi dert ediyorsunuz? Ne halt yerse yesin beğenmiyorsa.

aslında yine bir toplumsal cinsiyet algısı konusu

evde ne pişerse o yenir diyoruz ya evde ne pişeceğine neden kadın karar veriyor

adamlar neden kendileri düşünüp burası kirlenmiş temizlemiyor diye konu açıyoruz adamlar söyle yapayım diyor ama biz kendiliğinden düşünsün diyoruz zira adam hep yardımcı olma modunda bu işleri benimsememiş diyoruz

ee şimdi neden yemeğe kadının karar vereceğini, evde ne pişerse çocukların ve adamın onu yiyeceğini savunuyoruz

örneğin kadın pırasa seviyor adam sevmiyor neden orta yol bulmak yerine zıkkımın kökünü yesin diyoruz yarın çocuğunuz da pırasa yemez diyoruz

belki adam diyecek ki pırasa yiyeceğine biftek yesin hayırrrr annesi pırasa dedi pırasa yesin

evliliği, aileyi iki kişiyi eşit konuma getirmediğimiz sürece bu sorunlarımız ortadan kalkmayacak ki

herkesin bir yeme alışkanlığı var

günümüzde dışarıda yeme arttı kültür gelişti de eskiden yöreden yöreye yemek değişirdi

geçen yazdım babamların yaşadığı İç Anadolu komşusu Karadeniz şehrinde sebze az pirinç çok

tüm sebze yemekleri pilav gibi yani pilava sebze katılmış gibi

Gaziantep te her şey et ve bulgurlu

Ege de nerede ise her şey otlu

damak sevki bu şekilde evrilmiş

geçen oğlum diyor ki şu hayta bir Brüksel lahanasını sevemedim

çocuk 10 yaşında

ben 10 yaşında bürüksel lahanası diye bir şey duymadım, görmedim, o sevememiş çok mu

zorla bürüksel lahanası mı yedireyim

oğlum havuca bayılır, pişmiş havuç sevmez

zira dokusunu kaybediyor pişince hem de tatlımsı oluyor

henüz okula başlamadığı bir süreçte yemek yerken dedesi ben de sevmem pişmiş havuç dedi

çocuk ne kadar mutlu oldu dedem de sevmiyormuş pişmiş havuç diye

özetle kişilerin seçim haklarına saygı duymak lazım

pişmiş havuç sevmiyor ama koyayım mı yemeğe deyince koy tabii hem lezzeti geçer hem siz yersiniz ben yemeyiveririm diyor

şimdi bu çocuk 30 yaşlına geldiğinde de pişmiş havuç yemeyince gelin hanım bana küfredecekse kendi bilir

ben kendi seçimlerini dile getirebilen bir birey yetiştirmeye çalışıyorum

eşiniz ile aynı kişi değilsiniz sizin damak sevkinize uygun yemek zorunda değil

hatta benzer bir konu vardı eşinin yemediğini iddia ettiği yiyecekleri çoğumuz biz de yemeyiz demiştik garip bir karışım kültürü vardı

Sevmediği yemekleri, onun damak tadına uygun şekilde pişirin .

Benim eşim patlıcan, nohut ve salatayı sevmezdi. Patlıcan oturtması yapıyorum severek yiyor😊 nohut yaparkende bol soğan, et, baharat koyuyorum , salatayıda yiyor ama yeşillikleri doğramadan direk tabağa, üstünede biraz limon vs daha çok hoşuna gidiyor.
Yemiyor diye yapmanazlık etmedim, malzemeler aynı ama sunum ve pişirme şeklini değiştirdim. Kendimden biliyorum çünkü benim de vardır öyle sevmediğim ama kendim yaparsam severek yediğim şeyler. Ispanak, pırasa, mantar, ciğer gibi.

Sizde farklı pişirme yöntemleri deneyerek severek yiyeceği şekle getirebilirsiniz bence
Eşim bekarken patates kızarması . yumurta kaymak biraz da baklagil ile büyümüş başka yemek pek yemezdi. Pırasa yemeği kabak yemeği filan hiç yememiş. Yumurtayı sever. Bende sevmediği sebzeleri kıymayla kavurup üstüne yumurta kırarak yaptım yanına makarna birde sarmısaklı yoğurt oldu bitti. Pırasa ya da kabağı mesela.Yemeğini yemiyor diye diretmem sevdiğimiz başka şekillere sokarım. Hiç yemek secmedi sevmese bile işten gelmiş yapmışsın beğenmemezlık sana saygısızlık olur derdi. Mesele yeşil fasulye yanında pilav varsa pilavı çok yer ama fasulye bir iki kaşık yer ama pilav yapmazsam bir tabak yemeği yer kalkar. Bende Fasulye yaptığımda iyi yesin diye pilav yapmam ama çayın yanına da sevdiği tatli kek birşeyler yaparım günün sonunda herkes mutlu olur. Sorarım bazen istediğin bir şey var mı diye o da çok sevdiğinden bugün bana kıyak yapsan şöyle güzeeel bir patates kızartması yapsan der özel yemeği odur ya da fırın makarna. Öyle ölye gidiyoruz. Yani bazen 3 çeşit etli sütlü olur bazen sadece çayla tost olur ama yemek için hiç kırmaz dökmez beni.
Yemek seçen yaptığın şeyleri yemeyen biriyle çok zor. Sevmediği şeyleri başka formda başka şekillerde yiyorsa sorun yok

Çocuktan sonra bir yemek seçmek yasaklandı bizde. Babadan görüp o da seçebilirdi çünkü. Ama çocuktan önce yemezsen yeme derdim ona ek bir şey çıkarmazdım. Tost yesin amaaan

bizde de aynen bu durum.
esim sebze sevmez, cocuklar da sevmez, ama bi pis bakiyorum sofrain karsisindan esime, o sevmedigi yemegi oh oh mis diyerek yiyor, sonra cocuklar yatinca kendine ayri yemek yapip yeniden yiyor :bicak:

aslında yine bir toplumsal cinsiyet algısı konusu

evde ne pişerse o yenir diyoruz ya evde ne pişeceğine neden kadın karar veriyor

adamlar neden kendileri düşünüp burası kirlenmiş temizlemiyor diye konu açıyoruz adamlar söyle yapayım diyor ama biz kendiliğinden düşünsün diyoruz zira adam hep yardımcı olma modunda bu işleri benimsememiş diyoruz

ee şimdi neden yemeğe kadının karar vereceğini, evde ne pişerse çocukların ve adamın onu yiyeceğini savunuyoruz

örneğin kadın pırasa seviyor adam sevmiyor neden orta yol bulmak yerine zıkkımın kökünü yesin diyoruz yarın çocuğunuz da pırasa yemez diyoruz

belki adam diyecek ki pırasa yiyeceğine biftek yesin hayırrrr annesi pırasa dedi pırasa yesin

evliliği, aileyi iki kişiyi eşit konuma getirmediğimiz sürece bu sorunlarımız ortadan kalkmayacak ki

herkesin bir yeme alışkanlığı var

günümüzde dışarıda yeme arttı kültür gelişti de eskiden yöreden yöreye yemek değişirdi

geçen yazdım babamların yaşadığı İç Anadolu komşusu Karadeniz şehrinde sebze az pirinç çok

tüm sebze yemekleri pilav gibi yani pilava sebze katılmış gibi

Gaziantep te her şey et ve bulgurlu

Ege de nerede ise her şey otlu

damak sevki bu şekilde evrilmiş

geçen oğlum diyor ki şu hayta bir Brüksel lahanasını sevemedim

çocuk 10 yaşında

ben 10 yaşında bürüksel lahanası diye bir şey duymadım, görmedim, o sevememiş çok mu

zorla bürüksel lahanası mı yedireyim

oğlum havuca bayılır, pişmiş havuç sevmez

zira dokusunu kaybediyor pişince hem de tatlımsı oluyor

henüz okula başlamadığı bir süreçte yemek yerken dedesi ben de sevmem pişmiş havuç dedi

çocuk ne kadar mutlu oldu dedem de sevmiyormuş pişmiş havuç diye

özetle kişilerin seçim haklarına saygı duymak lazım

pişmiş havuç sevmiyor ama koyayım mı yemeğe deyince koy tabii hem lezzeti geçer hem siz yersiniz ben yemeyiveririm diyor

şimdi bu çocuk 30 yaşlına geldiğinde de pişmiş havuç yemeyince gelin hanım bana küfredecekse kendi bilir

ben kendi seçimlerini dile getirebilen bir birey yetiştirmeye çalışıyorum

eşiniz ile aynı kişi değilsiniz sizin damak sevkinize uygun yemek zorunda değil

hatta benzer bir konu vardı eşinin yemediğini iddia ettiği yiyecekleri çoğumuz biz de yemeyiz demiştik garip bir karışım kültürü vardı

genel olarak yorumuna katiliyorum.

ama biraz da insan onyargilarinin kurbani oluyor,
mesela havuc orneginde havuc yemem degil, pismis havuc yemem, ona tamam zaten, secdigi sekilde yesin.

benim esim sebze sevmez yazdim mesela, ama yiyecekse de az pismis diri haliyle sever, ben de oyle yaparim, en azindan orta yol bulunuyor bu sekilde.

ama hic beni onu agzima sokmam, bunu agzima sokmam deyip tum kapilari kapatinca da geriye dengesiz beslenme seceneginden baska bir sey kalmiyor ki.
hani ornegin konu sahibi sarma yemez yazmis, tamam bir tabak sarma yemesin ama tabagina da 2-3 tane koysun yani. Zehir degil neticede, emek verilmis.

Yani kendinizi neden üzüyorsunuz anlamıyorum, bırakın tost yesin. Yemediği yemekleri size kadar yapın, kendi keyfi bilir, annesinin düzgün yetiştiremediği adama siz bir şey yapamazsınız.

bizde de aynen bu durum.
esim sebze sevmez, cocuklar da sevmez, ama bi pis bakiyorum sofrain karsisindan esime, o sevmedigi yemegi oh oh mis diyerek yiyor, sonra cocuklar yatinca kendine ayri yemek yapip yeniden yiyor :bicak:

ya seni buldum tanıdık sana sarayım

mesela ne o yemediği sebze yemeği

yani babam hayatında ilk kereviz yemeğini 50 yaşında görmüş

bir arkadaşım anlatırdı bizim oralarda annemler enginarı çiçek diye alıp masaya koyardı diye

mesela sen küçükken de varmıştır enginar

ben enginarı ilk defa bu şehre geldiğimde gördüm 25 yaşında yedim değil gördüm

nasıl pişirileceğini bilmezdim

sonuçta eşim de bilmiyor dışarıda yemeseydik evde de yemezdik yapmazdık zira hiç görmemiştik

eee bir şeyimiz eksik mi kaldı enginar yemedik diye

bu coğrafyada hiç enginar görmemiş milyonlar var

adam enginar sevmezse sevmez

ya da ne bileyim taze fasulye sevmiyor işte

yaparım yanına pilav az fasulye çok pilav yer

ille de fasulye yesin ısrarı neden

bir de cidden doymuyorlar bizim evdekiler

evet sebze yemeğini yerler ama iki saat sonra başka ne var modunda dolaşırlar

etli beslenmeye yatkın bir vücudumuz var

mesela ben genetiğimizin etçil olduğu düşüncesindeyim zira zaten lifli gıdaların çoğunu sindiremiyoruz bile

çocuklar karşı çıkamadığı için o sebze yemeğini yiyor, eşin de yiyor ama sonra acıkıyor ki bir daha yiyor

belki de çocuklara da yetmiyor o yemek ama biz ille de sebze yesinler diye tutturuyoruz

yanlış anlaşılmasın sebze düşmanı vs değilim de sebze fetişizmini de anlayamıyorum

zira eskiden o sebze yemekleri ekmek banılarak yenirdi karın aslında ekmekle doyardı

şimdi ekmek de yemiyoruz "zararlı" et de yok, yani protein de yok öğünde, sadece sebze ile doyamıyoruz, doysak dahi kısa sürede acıkıyoruz

bu sıralar moda ya fine dining tabakları azıcık yemek

o kadar yemekle doymayı öğrenirsem yorumlarım değişir belki

genel olarak yorumuna katiliyorum.

ama biraz da insan onyargilarinin kurbani oluyor,
mesela havuc orneginde havuc yemem degil, pismis havuc yemem, ona tamam zaten, secdigi sekilde yesin.

benim esim sebze sevmez yazdim mesela, ama yiyecekse de az pismis diri haliyle sever, ben de oyle yaparim, en azindan orta yol bulunuyor bu sekilde.

ama hic beni onu agzima sokmam, bunu agzima sokmam deyip tum kapilari kapatinca da geriye dengesiz beslenme seceneginden baska bir sey kalmiyor ki.
hani ornegin konu sahibi sarma yemez yazmis, tamam bir tabak sarma yemesin ama tabagina da 2-3 tane koysun yani. Zehir degil neticede, emek verilmis.

şimdi aşağıya uzun uzun sana sorular yazdım bakarsın

ama adam lahana sevmiyor kokuyor ya damağına uymuyor

lahana yemediği için dengesiz beslenmez ki atıyorum o da pazı sever belki

ille de lahana ye demek dayatmadır

mesela eşim kabak dolması sezmez oğlum biber dolması

alıyorum elime iki kabak iki patlıcan bir iki biber domates

hepsini dolduruyorum herkes sevdiğini yiyip diğerinden de isterse birer tane tadına bakıyor

kabak dolamsı daha kolay bir tencere yapsam biz oğlumla bayıla bayıla yesek eşim kenarda otursa yada biber yapayım bu yemek böyle yenmeli diyeyim çocuk zorla mı yesin

ne gerek var alternatif üretmek yerine zorlamaya

ya seni buldum tanıdık sana sarayım

mesela ne o yemediği sebze yemeği

yani babam hayatında ilk kereviz yemeğini 50 yaşında görmüş

bir arkadaşım anlatırdı bizim oralarda annemler enginarı çiçek diye alıp masaya koyardı diye

mesela sen küçükken de varmıştır enginar

ben enginarı ilk defa bu şehre geldiğimde gördüm 25 yaşında yedim değil gördüm

nasıl pişirileceğini bilmezdim

sonuçta eşim de bilmiyor dışarıda yemeseydik evde de yemezdik yapmazdık zira hiç görmemiştik

eee bir şeyimiz eksik mi kaldı enginar yemedik diye

bu coğrafyada hiç enginar görmemiş milyonlar var

adam enginar sevmezse sevmez

ya da ne bileyim taze fasulye sevmiyor işte

yaparım yanına pilav az fasulye çok pilav yer

ille de fasulye yesin ısrarı neden

bir de cidden doymuyorlar bizim evdekiler

evet sebze yemeğini yerler ama iki saat sonra başka ne var modunda dolaşırlar

etli beslenmeye yatkın bir vücudumuz var

mesela ben genetiğimizin etçil olduğu düşüncesindeyim zira zaten lifli gıdaların çoğunu sindiremiyoruz bile

çocuklar karşı çıkamadığı için o sebze yemeğini yiyor, eşin de yiyor ama sonra acıkıyor ki bir daha yiyor

belki de çocuklara da yetmiyor o yemek ama biz ille de sebze yesinler diye tutturuyoruz

yanlış anlaşılmasın sebze düşmanı vs değilim de sebze fetişizmini de anlayamıyorum

zira eskiden o sebze yemekleri ekmek banılarak yenirdi karın aslında ekmekle doyardı

şimdi ekmek de yemiyoruz "zararlı" et de yok, yani protein de yok öğünde, sadece sebze ile doyamıyoruz, doysak dahi kısa sürede acıkıyoruz

bu sıralar moda ya fine dining tabakları azıcık yemek

o kadar yemekle doymayı öğrenirsem yorumlarım değişir belki

ya soyle ben zaten biraz ondan biraz bundan yesinler ona tamam diyorum,
ama atiyorum sebze yemegi ve et yemegi var sofrada, asla tabagina sebze almazlar, ben de oyle olunca mecburen ya karistiriyorum her seyi tek bir tencerede o tarz bir yemek yapiyorum, ya da alternatif yapmiyorum.

oglum domates yemez, asla da zorlamam, sadece donem donem yeniden teklif ederim dene diye,
bu tarz seylerde zorlama zaten ters teper, ama bir grup besinin tamami reddediliyorsa buna da tamam demek dogru degil bence.

şimdi aşağıya uzun uzun sana sorular yazdım bakarsın

ama adam lahana sevmiyor kokuyor ya damağına uymuyor

lahana yemediği için dengesiz beslenmez ki atıyorum o da pazı sever belki

ille de lahana ye demek dayatmadır

mesela eşim kabak dolması sezmez oğlum biber dolması

alıyorum elime iki kabak iki patlıcan bir iki biber domates

hepsini dolduruyorum herkes sevdiğini yiyip diğerinden de isterse birer tane tadına bakıyor

kabak dolamsı daha kolay bir tencere yapsam biz oğlumla bayıla bayıla yesek eşim kenarda otursa yada biber yapayım bu yemek böyle yenmeli diyeyim çocuk zorla mı yesin

ne gerek var alternatif üretmek yerine zorlamaya

iste biz o seviyeye gelemedik cocuklarda henuz.
yoksa dedigin bana normal geliyor,
bir de ben sebze ile doyarim, cok severim zaten, ama dedigin gibi onlar doymuyor da olabilir.

ornegin konu sahibi 3 5 yemek ismi yazmis, baska da bir sey yemiyor demis,
mantarli tavuk sotede mantarlari ayirmak nedir mesela,
adam hic mantar yemiyorsa zaten o yemegi mantarsiz yapardi muhtemelen,
adam normalde yiyor demek ki sadece mantarli sote yememis ve denemiyor da simdi.
Ben sahsen sinir oluyorum,
hani denesin bir sans versin, ya ben bunu sevmedim su sebeple sevmedim desin, konu sahibi de bir sonraki sefere o sevmedigi sey ne ise onu degistirir zaten.

ya soyle ben zaten biraz ondan biraz bundan yesinler ona tamam diyorum,
ama atiyorum sebze yemegi ve et yemegi var sofrada, asla tabagina sebze almazlar, ben de oyle olunca mecburen ya karistiriyorum her seyi tek bir tencerede o tarz bir yemek yapiyorum, ya da alternatif yapmiyorum.

oglum domates yemez, asla da zorlamam, sadece donem donem yeniden teklif ederim dene diye,
bu tarz seylerde zorlama zaten ters teper, ama bir grup besinin tamami reddediliyorsa buna da tamam demek dogru degil bence.
,
yine ben

et yemeği yanında da sebze var, sebze almaz tabağa

et yemeği denilen ne sebze ne

yani tavuk baget var

yanında da kabak kavurma çoğu çocuk bu durumda bagete yumulur

çözüm kabağı salatalaştırmak bagetin garnitürü yapmak

yani o ayrı bir yemek olmamalı

mesela patlıcan ülkemizin güzide sebzesidir ama aslında etsiz patlıcan yemeği çok azdır

imambayıldı, şakşuka vs vardır ki orada da olay kızartmada biter

köz patlıcan salatası ise her türlü et yemeğinin yanında yenebilir

ama patlıcan yemeyip domates yiyorsa sen ille de patlıcanlı salata yiyeceksin diye tutturmanın alemi yok bence

adam hic mantar yemiyorsa zaten o yemegi mantarsiz yapardi muhtemelen,

bence aksine neden mantarlı yemiyor diye yapıyor

mantar da yemeli böyle yakışıyor vs diye düşünüyor

tavuk sotenin mantar zorunlu bir unsuru değil ama konu sahibi öyle sevip öyle yapıyor

adam da mantar sevmiyor yemiyor ya da canı istemiyor seçmesi dahi sorun oluyor

ben bu yemek işlerinde karşının da dinlenmesi gerektiğini düşünürüm

mesela konu sahibi tavuklu karnabahar yazmış

gözümde dahi canlanmadı nasıl olur diye karnabahar severim de tavuk ve o bir arada olmaz gibi geldi

tavuğu pişirir karnabaharı da ya salata ya fırında yumurtalı yapar bir menü yaratırım herkes yer

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Yapmıyoruz yemek

,
yine ben

et yemeği yanında da sebze var, sebze almaz tabağa

et yemeği denilen ne sebze ne

yani tavuk baget var

yanında da kabak kavurma çoğu çocuk bu durumda bagete yumulur

çözüm kabağı salatalaştırmak bagetin garnitürü yapmak

yani o ayrı bir yemek olmamalı

mesela patlıcan ülkemizin güzide sebzesidir ama aslında etsiz patlıcan yemeği çok azdır

imambayıldı, şakşuka vs vardır ki orada da olay kızartmada biter

köz patlıcan salatası ise her türlü et yemeğinin yanında yenebilir

ama patlıcan yemeyip domates yiyorsa sen ille de patlıcanlı salata yiyeceksin diye tutturmanın alemi yok bence

ornek menu
kofte ve izgara sebze : ki sebzeler 3 5 cesit olur, kucuk dogranmistir tam agizlarina gore falan, hic birini yemezler.

baska ornek vereyim mesela, gecen boyle bir kac cesit sebzeden pure gibi bir sey yaptim, peynir meynir de var icinde, hos bir sey oldu.
bunlar daha gorunce yok ben onu yemem dediler, dedim deneyeceksiniz 3 5 kasik neyse, sonra sevmezseniz tamam yemek zorunda degilsiniz. Kucuk toplamda 10 kasik yemistir, buyuk tabagini bitirdi mesela. Yani biraz da tamamen onyargi, yoksa oyle kafanda baslarinda bekleyip zorla agizlarina sokuyorum gibi bir senaryo gelmesin :KK45:

Ayni tipa tipti bide neden svmiyrosun neden söylemez inadından saçma saçma anasından görmediğinden neyse Allah öyle dert verdi tabi kendince stresten hastalık hastası oldu şimdi yemediği hiç bisey yok🤣🤣🤣🤣
Ki zaten benim yemeklerim meşhurdur annem harika yemek yapar hergun çeşit yaparim.
Kayınbabagil ne olur yemeğine.

Bekle cocugunla beraber yersiniz oda yanında yemek zorunda klar yada çorbadan ne yer kalkar hiç duusnme

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Canı nasıl istiyorsa öyle yapsın çok üzerine düşme sonuçta sen evde yemek yapıyorsun yemiyorsa kendi hatası senin değil sana afiyet olsun o tost yemeye devam etsin sen ne kadar üzerine düşersen o kadar bildiğini yapar sen yine yemeğini yap yemese yemesin.
Çok şükür ki benim öyle bir derdim yok kötü bile olsa nimettir çöpe gitmesin diye yer 🙏🏻

Benim eşim çok nadir yemek seçer.
Örneğin asla karnabahar kızartması yemez ama bende alternatif yollarını bulurum.
Haşlarım üstüne beşamel sos, kaşar at fırına enfes.
Pırasaya da bayılmaz ama böreğini yapınca bana bile vermez :D
O yüzden ana ürünü alternatife dönüştürmek daha mantıklı geliyor bana.
Mercimek çorbasına havuç, patates, kabak koymak gibi :)
Ama benim şansım genel olarak yemek seçmeyiz.

Back
X