Bizim de öyleydi ben ev hanımı takılıyorken. Yether bu böyle olmaz dedim kahvaltıyı iptal ettik öğlen sağlam bir brunch ile çözdük olayı. İki öğün iyidir hem ekonomik hem zahmetsiz.
Ben de evlenmeden önce çok büyük konuştum “kocacım sabahın köründe işe gidecek ben ona kahvaltı hazırlamicam olur mu öle şey” ama baktım adam 12’de geri geliyor öğlen yemeğine yok dedim bu devran böyle gitmez :)Esim bu konuda cok fena.
Birgun uyuyakalayim mesela hemen soylenir kahvaltimi hazirlamiyorsun diye.
Sizinki guzel bir cozum ama bnmkine uymuyor:)
Nohutu bulsam yemez yaninda yatarim
Benim yasadigim ulkede bakliyat tuketmiyorlar dogru duzgun.
Bizdeki o 10 kg luk bulgurlar nohut kurufasulye vs yok ki burda.
Yufka yok, ben en son 1 sene once borek yedim dusunun.
Almanyada filan yasasam orda bu dediklerim sIkinti degil ama yarim kiloluk mercimek turk lirasiyla 7 liraya denk geliyor, bn onunla 1 bilemedin 2 corba yaparim.
Yani burda malzemeye bunaliyorum, adamin yemek takintisina ayri bunaliyorum.
Zaten yemek yapiyorum ama inanin hergun hergun 2 cocukla cok zor.
Benim eşim de her gün öğle yemeğini evden götürür. Sefer tası var. Her sabah hazırlıyorum. Hem öyle sık sık dışarı da yemek yemeyi sevmez hem de aile bütçemize katkı amaçlı. Zor tabi kolay değil hep fazla yemek yapmak gerekiyor ertesi günü düşünmek gerekiyor. Bazen zor geldiği oluyor bana da
yukarıda yazdım da arada kaldı tekrar yazayım
eşiniz dışarıda hiçbir şey mi yenmiyor
yani hijyen ya da domuz vs gibi bir düşünce ile mi yemiyor
Cok haklisiniz.
Ayrica astari yuzunu geciyor.
Benim esim eve 7bucukta kahvalti,öglen 1de ögle yemegi aksam 6bucukta da aksam yemegine geliyor.
Haftada 1kahvaltiliklar bitiyor,hadi onu gectim.Biz 2kisiyiz yemekleri ziyan olmasin diye 2gunluk yapiyorum cunku 3.gun ayni yemek yenmiyor.
Ve ben surekli mutfaktayim.Kendimi asci gibi hissediyorum.Mutfagi görev yerim gibi goruyorum artik.
Yemez mi cok sever.
Domuz yer o ama ben yemem cocuklara yedirmem evde de pismez.
Kaynana cekistirmek gibi olcak ama kayinvalidenin kopekli kedili mutfagindan sac tuy cikan yemekleri yiyen adam yenekhanede de yer aslinda nolcak.
Onun kafasinda ben bu isten sorumluyum sanirim.
Az once msj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Duyan olaganustu hal bolgesinde kitlik cekiyor sanir.
Psikolojim altust oldu artik.
Haklısınız yani çocuklarla falan zor oluyordur iyice. Napsanız bilemedim. Boğa burcu mu eşiniz :)Sefer tasi kucuk geliyor diye birakti esim onunla goturmeyi.
Az once maj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Ben arada koyayim sorun degil ama bu konuya resmen beni sorumlu atadi.
Ben onun mide bekcisi olmak istemiyorum.
Biri bana dese ki yemek yuzunden esim sorun cikariyor, guler gecerim.
Insanin basina gelince cok kotu
ayy sinir bozucu bir es kizmayin bana ama midesinin derdine dusmus bu adam 7/24 yemekmi dusunuyor valla ben esime isyerine degil yemek koymak aksamdan aksama yer onuda her zaman yapamam yinede fazla birsey demez.Sefer tasi kucuk geliyor diye birakti esim onunla goturmeyi.
Az once maj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Ben arada koyayim sorun degil ama bu konuya resmen beni sorumlu atadi.
Ben onun mide bekcisi olmak istemiyorum.
Biri bana dese ki yemek yuzunden esim sorun cikariyor, guler gecerim.
Insanin basina gelince cok kotu
Yazık adama bol bol yapın bırakın götürsün. Demek ki siz lezzetli ve saglikli yemekler yapıyorsunuz. O da sizin yemekleriniz dışında yemek yemek istemiyor.Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis
Haklısınız yani çocuklarla falan zor oluyordur iyice. Napsanız bilemedim. Boğa burcu mu eşiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?