Yemek Takımı Seçimi ?! Lütfen önerilerinizi paylaşın :)

yağmu ikincisi daha güzel bnce. ama ikiside hoşmuş
bende bernardodan yukarda yüklediğim takımı beğeniyorum nasıl szce?

güzel bir takım tatlım :)

bende geçen gün bernardoya gittim ama yanlış hatırlamıyosam bu model için bulaşık makinesinde yıkamayın demişti..

sen mutlaka sor..

makinede yıkanıyor mu diye ..

sorun mutlaka almadan önce bende istemem makinede yıkanmayan :)

herşeye karşı garantili almak lazım ..

güzel bir takım tatlım :)

bende geçen gün bernardoya gittim ama yanlış hatırlamıyosam bu model için bulaşık makinesinde yıkamayın demişti..

sen mutlaka sor..

makinede yıkanıyor mu diye ..

bende bunu düşünüyordum cnm yaa
banada yıkanmaz gibigeldi sarı yerleri silinir mi acaba diyordum
demek öle dediler sana doğrudur.
bu fikride çöpe atmak zorunda kalcaz desene
makinede yıkanmayanı napim:çok üzgünüm:

bana gösterdikleri seninkine benziyodu ama gümüşüydü..

iyice öğrenmek lazım..sende alacağın yere sor mutlaka :)

Kızlar herkese merhaba. Sizlere sorum şu; ben bugün gördüm bone chinalarda kare modelleri çok güzel duruyorlar; özellikle desenleri ve porselen renkleri. Kütahya porselenle bone china arasında kaldım. Kütahya porselende de bir kampanya var; 12 kişilik yemek takımı alana 6 kişilik gündelik yemek takımını hediye ediyorlar. Satış görevlilerine danıştıığmda kesinlikle bone china artık kütahya porselenler eskisi kadar tutmuyor, ayrıca onlar sert porselen dediler. Sizin fikirlerinizi alabilir miyim?

merhaba sirkencubin :)

kütahya porselen çok eski ve köklü bir marka ama modellerini ben pek beğenmiyorum.. yeni çıkan kare yemek takımlarını şu sıralar herkes beğeniyor sanırım..

kullanım açısındanda bone chinalar sertmiş ve uzun süre kullanma imkanı veriyorlarmış..benim kullanan tanıdığım yok bende satıcılardan duydum..

birçok markanın bone chinası var sen hangi markanınkine bakıyorsun??

ve fiyat olarak kütahyanın kampanyası ne kadar ?

karşılaştır ve kararını ver tatlım..ama aldığın takım hem kullanışlı ,dayanıklı hemde zevkine göre olsun :)

Selam Yağmur;

Hangi model olduğunu hatırlamıyorum ancak bugün bernardoda baktım fiyatlar 1500 lira civarındaydı. Bugün öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım; sert porselenler bulaşık makinesi konulduğunda kare takımların köşeleri zamanla çatlama yapabiliyormuş. Ancak kare takımlarda bone chinalarda bu durum söz konusu değilmiş. Ben Ankarada yaşıyorum dün bir firma bana aldığım bone china takımda kırılan bir parçasında parçasını ve faturasını atmamak kaydıyla kırılan parçamı ücretsiz temin edebilme garantisi verdi. fyatları da nakitlerde 900 lira civarındaydı. Ama aklıma takılan ve çekindiğim bir durum var; normalde bone chinalar sığır uyluk kemiğinin yakılmasıyla elde edilen külle quartzın karışımdan oluşuyormuş. Ancak piyasada "bone china" olarak geçen ama kemik tozu değil de bunun yerine kimyasal olarak kalsiyum karbonat içeren "çakma"ları da bulunuyormuş. Gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağım bilmiyorum.

Kütahya porselene gelince o bahsettiğim kampanyada takımlar 540 liradan başlıyor; seçilen modele göre 1000 lerin üstüne çıkıyor. Ancak bugün bir hipermarkette promosyon olarak gördüm kütahya ve güral porselen in 6 kişilik gündelik takımı 50-60 lira civarında. Yani aslında o kampanyanın o kadar cazip olmadığını anladım.

Bu akşam fırsat bulabilirsem birkaç yere daha bakacağım ve kararımı vereceğim.

selam tatlım :)

evet kesin piyasadaki bone chinaların çoğu sahtedir yaa.. çok meraklı herkes hemen taklit yapmaya.. her markada kendi bone chinasını çıkarıverdi hemen ..hisarda , kütahyada, jumboda hemen hepsinde var..

çoğu kesin gerçek kemik tozu değildir. royal bone china şu anda bana en güveniliri geliyor..

ama tabi fiyatı pahalı olduğu için

bir de royal king in ürünlerine bak derim.. linki aşağıda veriyorum..

senin baktığın 900 lira nakit olanların markası neydi??

royal king bone china

Selam Yağmur
Ben geçtiğimiz hafta sonu yemek takımımı aldım. Arkasında Royal King Bone china yazıyor. Hatta senin attığın linkte de var; bohemia modeli. Ben 890 a aldım bir de bardak seti aldım hepsini 8 e böldüler. Bir de nisan ayının sonuna kadar kullanabileceğim100 liralık hediye çekim oldu.

kizlar bu royal king Bone china lar makineye atilabiliyor mu acaba uzerlerinde parlak bi kaplama var cunku..

benim bir bilgim yok tatlım bu konuda :S

ama şu elimi değdirdiğimde deseni elimde hissettiğim modelleri sevmiyorum sanki hemen çıkabilir gibime geliyo???

sanki desen görülmeli ama öyle pütür pütür hissedilmemeli ..

sizce ?

aynen cnaım bncede öyle..
hatta buraya bernardoda beğendiğim takımı eklemiştim ya sana çalışanlar makinede yıkanılmaması gerektiğini sölemişti. bnce o da öyle.
sen baktın mı o modele elinle

elime aldım ama tam hatırlamıyorum tatlım ..

ama mesela bu royal kingte bir modelini elime almıştım o his vardı..hissediliodu desen...

ayy ne zormuş ayol seçim yapmak zemuszemus

ama pahalı olan modellerinde bu his yok eline aldığın zaman tabak o kadar pürüzsüzkiiiii

Evet atılabiliyor bulaşık makinesine. Ancak atılamayan iki modeli var. Onların haricinde olanları atılabiliyormuş.

evet seçim yapmak zor
beğendiğin oluncada fiyatını düşünmekte zor.
senin dediğin siteye baktım ve bu modele vuruldum

fiyatı ne kadardır Allah bilir. sanırım benim için bunu almak hayallboshayallersmileboshayallersmile

Canim kesinlikle oyle uzerinde ayri bir kaplama olmali,sanirim parlak desenliler genelde makinaya girmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…