Yemek yapamamak veya beceriksiz olmak..Bu yollardan geçen oldu mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mermad-

👑
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
1.640
1.046
83
İyi akşamlar.. Yemek yapmak hiç ilgimi çekmedi,ama yaşım ilerleyince artık öğrenmem gerektiğini hissettim ve yakşalık 5-6 ay önceden beri minik minik denemeler yapıyorum.Üç kere pilav yaptım ve üçüde güzel olmadı.İlki yenecek gibi değildi,ikincisinin kötü olacağını anladığım an çöpe gitti,üçünsüde lapa oldu yani evet yenebilecek seviyedeydi ama tadı güzel değildi.Mercimek çorbası yapabildim sadece.Kızartmaları falan yapabiliyorum hazır köfte kızartması,patates vb. Kızartma kolay onu herkes yapabilir zaten.Makarna da tamam ama zaten bunu yemek yapmaktan bile sayamıyorum.Pilavı 3 denemede yapamayınca hevesim kaçtı heralde beceriksizim dedim içimden.Hayalimde kek,pasta,börek vb yapmak vardı ama pilavı yapamayan onları nasıl yapsın ? Gözümde o kadar çok büyütüyorum ki Yemek yapmak gerçekten bu kadar zor mu ? Herkes bu yollardan geçti mi ? Yoksa ben mi beceriksizim ? Moralim çok bozuldu bu konuda.

Ben de iyi temizlik yapamam, asla güzel dolap içi yerleştiremiyorum. Yaşayacak kadar :)

Ama yemek yapmayı severim.
Bence pilavı biraz sona bırakın.
İlla pilav yapacaksanız sebzeli bulgur pilavı daha iyi bir tercih olabilir.
Yemeklerde aynı mantık; soğan, biber, salça, domates kavur. Üzerine sebzeyi ekle, yarım bardak su güzelce pişsin.
Bir de kek, börek deneyin.
Ben yemek yapmayı, pasta yapmayı çok sevmeme karşın(ilkokuldan beri girerim mutfağa) evlenene kadar neredeyse hiç yalnız başıma poğaça yapmamıştım. İlk denemelerim de baya kötü idi. Şimdi baya kapış kapış gidiyor ama :)
Yemek.com'un tarifleri de genel olarak güzel tavsiye ederim.

Sen beceriksizsin ama öğrenmen lazım. Sonuçta çocuklar ev yemekleriyle, sağlıklı şeylerle beslenmeli. Sevgilinin çocuğuna güzel yemekler yapmalısın.
Sorunun onlarla bir alakası yok ve özel hayatım sizin neden bu kadar aklınızda kaldı ? Ne zaman soru sormak için siteye girsem sürekli buralardasınız.Bir mesleğiniz yok mu ? Veya okuduğunuz bir kitap ? Mesela sosyalleşecek arkadaşınızda yok anladığım kadarıyla,gerçi böyle biriyle kim neden arkadaşlık etsin.Profilinize girip baktığımda insanlarla kavga eden ve vaktinin neredeyse tamamını burda harcayan birisi gördüm.Her ne yaşıyorsanız burda stres atıyorsunuz anladığım kadarıyla.Umarım hayatındaki sorunlarını çözersin,bir terapiste gitmeni öneririm.

Tespitin 1 numara....bende aynen bugün buna benzer birşey soyledim

Temizlikte sıkıntı yok,onda çok iyiyim.Pilavı yapamayınca kek ve börekten ümidi kesmiştim ama denemek lazım belkide elim onlara yatkındır.Bide kesinlikle el lezzeti denen bir şey var,bazılarının eli çok lezzetli.

Benim ilk pogacalarim ,birisinin kafasına atsam yaracak gibiydimegersem unu fazla koyuyormusun..deneme yanılma ile kolayca öğreniliyor hersey

Olcu ile yapın..1 bardak pirince 1.5 bardak su. .bazıları ölçüsüz yapar tutturur ama ben ölçüsüz yapamam..
Pirinçten pirince göre değişir ama bu. Bilmeyenler icin bu detaylari vermek gerek. Sehriye konacaksa baska oranda su konur.

Tespitin 1 numara....bende aynen bugün buna benzer birşey soyledim
Sağlıçıyım az çok anlıyorum bazı şeyleri onun gibi yüzlerce hasta geçti elimden.O kadar belli ki mutsuz olduğu yazık napsın burada kendince birilerine laf atarak stresini atıyor.Valla üzüldüm kendisi adına,umarım bir gün mutlu olur.

El lezzeti, el yatkinligi falan bunlara cok inaniyodum hep. Ama bende de tam tersi oldu 15-16 yasimdan berj evde yemegi ben yapardim. Asiri merakliydim mutfaga ve pastane kalitesinde tatlilardan tut, en ala hamur isleri, dunya mutfagi, yoresel mutfak her seyi yapardım ve mukemmel yapardim. Evlendikten sonra cok kilo aldik. Hevesim kacti, elimi etegimi cektim tatlidan vs. Sonrasinda yapmam gerekip mutfaga gridigimde en basit seyleri bile uapamaz oldum. Yemek yapiyorum dibini yakiyorum, pogacam kabarmiyo. Kekler hamur oluyo. Hicbisey tutmuyo. Allah verdigi yetenegi geri aldi resmen cakistikca pratik yaptikca gelisiyor yani, tek aciklamasi bu. Ha el lezzeti diye hisey var yine de ama bu da ozenmekle anneden gordugun inceliklerle alakali bence Mesela kayinvalidem en basit yemekleri bile degil ayarini tutmak tutmamak , direkt tatsiz ne yapsa, yenilecek gibi degil baya kotu oluyo . Bu da el lezzetsizligi bence

Benim ilk pogacalarim ,birisinin kafasına atsam yaracak gibiydimegersem unu fazla koyuyormusun..deneme yanılma ile kolayca öğreniliyor hersey

Ahaha bu ben elime yapışmasın diye diye... Sonra eşim bir gün annemin yaptığı gibi yapacağım kıvamını sen un hariç malzemeleri ver bana ver dedi. Ayarladım unu da yanına koydum az unla yumuşacık yaptı artık o kıvamda yapıyorum ben de.

Pirinçten pirince göre değişir ama bu. Bilmeyenler icin bu detaylari vermek gerek. Sehriye konacaksa baska oranda su konur.
Herkes boyle söylüyor, hatta aldığım belli bir marka pirinç te yok..hep farklı marka alırım.hep bu ölçüde yapıyorum,oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…