Yemek Yapamıyorum :(

merhaba kızlar eğer eşiniz yemek seçmiyorsa ve bu konuda size anlaşıylıysa hiç dert etmeyin evlenince de öğrenirsiniz tarifle
ama yemeğe bi misafir alıcağınız zaman zorlanırsınız
benim en çok zorlandığım konu bu oluyo misafir geliceği zaman
birde panik bi kişiliğim var illa herşey dörtdörtlük oluak
bende hiç yemek bilmezdim annem sağolsunn
evlenince tariflerle yaptım bazen yaptığım yemek berbat olurdu ben yiyemezdim
eşim çok güzel olmuş aşkım diyip yerdi
bende acıyarak bakardım :9:
şuan 3.5 yıllık evliyim eskisine göre çok iyiyim
özellikle pasta çeşitlerinde:21:

Kursa gidersen kendini geliştirirsin daha güzel olur ama tariflerlede yaparsın bir zaman sonra tarifede gerek kalmıyor.bende evlenmeden önce mutfağa hiç girmemiştim evlendikten sonra tariflerle başardım.Çok güzel yemek yaptığımı söylerler.Korkmana gerek yok yeterki sen iste

ah ah inşallah canım ya. valla içimi rahatlattınız. bende yemek yapamıycam hiç yemek yapma konusunda çok becerksizim diye kendimi hırpalıyorum habire.

ben yumurta bile kırmadım bekarken, çay demlemesini bile bilmiyordum
internetten tarifler falan aldım, anneme sordum, kaynanama sordum yavaş yavaş öğrendim
şimdi ustayım diyemem çünkü çalışıyorum ve fazla yemek yapamıyorum ama haftasonları yemek, tatlı falan yapıyorum

Arkadaşlar ben 7 ay sonra evlenicem ve nişanlımda boğazına düşkün. ve ben hayla pilavdan başka yemek yapmayı bilmiyorum.
aslında mercimek çorbası ve patates te kızartabiliyorum. ama bunlar basit şeyler. annem mutfağına hiç sokmuyor beni. onda öyle bi takıntı var mutfağına kimse giremez. ben ısrar ettiğim de mutfağa yemek yapmaya girdiğimdede çok karışıyor bu seferde benm bütün hevesim kaçıyo. kızlar kursa mı gitsem bi işe yarar mı evlenince sıkıntı çekmek istemiyorum bu konuda. ama tarife göre yemek yapıorum bazen ama oda tarifsiz imkansız yapamıyorum. ne yapsam ki kurslar var gitsem yararlı olurmu kızlar ya sizce?

canım yemek tv diye googla yaz videolu tarifler var çok güzel yemek kitabı alabilirsin damak tadınıza uygun tarifler olan bir kitap edinirsin alışırsın hemen evlenince

canım içnde var ise en kısa zamanda gayrteinide göstererek öğrene bilirsin...haklısın annen öyle pimpirikli olunca gerçketne insanda heves meves kalmaz:) ya kursa git yada evlenince yemek tariflerini deneyerek (artık yakarmsın, fazlamı pişirirsin, taşırırmısın bilmem :) ) yapabilirsin inan o kadar kolay yemekler varki. bakınca çok zor gibi gözüküyor ama çok basiit oluo :) ben mesela yeniliklere açık biriyimdiröyle sabit yemeklerim yoktur. eer tadlarının birbirine uyacağını düşünüyorsamm değişik yemekler ortaya çıkarta biliorum bu işler zaman geçtikçe olucak...sabırla belki 1 yemeği 2-3 kere deneyeceksin ama unutma... isteyerek yapman şart zorla oldumu 2 yumurtayı bile beceremiosun :))
kolay gele....

teşekkür ederim arkadaşlar güzel dilekleriniz için . inşallah dediğiniz gibi zamanla yemek yapmayı öğrenirimde çok zor durumda kalmadan :)

ben evlenmeden önce hiç yemek yapmadım evde. annem yada ablam yapıyodu o zamanlar benimde içimde öyle bir istek yoktu zaten, annem evleneceğim zaman eşime hiç yemek yapamaz, sonra annesi öğretmemiş deme bile dedi :)) ama evlendikten sonra kendi mutfağın var, karışan yok, şunu şöyle yap/yapma diyen yok. meğer bende ne cevher varmış. eşimi, annemi bırak ben bile çok şaşırdım kendime. kadınların yapamayacağı hiç bişey yok yeterki içinde yapma isteği olsun.

benim yemeklerim pek leziz olmaz, zaten damak zevkim de berbattır :) hazır çorbalar, makarna sosları, konserveler kurtarıcım. geçenlerde hazır domates suyu ile domates çorbası yapmayı öğrendim güzel oldu :)
eşimin eli çok yatkın, güzel de yapar. o yüzden nohut, fasulye, et yemeklerini o yapıyor. ben de kek, poğaça falan yapıyorum, bir de kahvaltı ;)

evlenince yavaş yavaş öğrenirsin, o zamana kadar ailelerinize gidersiniz arada yemek yemeye :)))

bir deyiş vardır eskilerden pilavı güzel yapan bütün yemekleri güzel yapabilirmiş diye.
gelin olacak kızların nasıl pilav yaptığına bakar ordan notunu verirlermiş:))))
sen pilavı yapabiliyormuşsun demekki bütün yemekleri güzel yapıcaksın.evlenince alışırsın

ben yumurta bile kırmadım bekarken, çay demlemesini bile bilmiyordum
internetten tarifler falan aldım, anneme sordum, kaynanama sordum yavaş yavaş öğrendim
şimdi ustayım diyemem çünkü çalışıyorum ve fazla yemek yapamıyorum ama haftasonları yemek, tatlı falan yapıyorum

haha çay demlemesini ben de bilmiyordum. misafirler geldiğinde demlenmesini beklemeden koymuştum bardaklara. (ne bileyim sallama çay gibi 1 dakikada olur sandım)

bir de geçen eşim ayran istedi. bardağa 2 kaşık yoğurt koydum üstüne de su ve tuz kaşıkla karıştırdım getirdim koydum önüne. Sonucu tahmin edersiniz. :26: çok kötü olmuştu gerçekten de.

Yemek konusunda kimse benim kadar acayip olamazdı heralde. 4 yıl üniversitede kendi yemeğimi yaptım ama patlıcanlı makarna mı yapmadım, her gün yumurta mı yemedim. Evlendiğimde o minicik repertuarımla kalakaldım. Aylarca yemeğimizi eşim yaptı saolsun. Ben de staj gördüm yanında. Şimdi ilklerimi yaşıyorum, ilk kekim, ilk pilavım, ilk böreğim vs vs ama eşim her sofraya oturuşunda çok güzel olmuş der mutlaka artık gaz vermek için mi gerçekten mi bilemiycem. Hiç kursa falan gitmene gerek yok, bi kaç deneme, belki altını yakarsın ya da en fazla o akşam yumurta yemek zorunda kalırsınız ama zamanla öğrenirsin. Yemek yaparken en dikkat edilecek şey, ocağa atıp tv karşısına gidip kendiliğinden pişmesini beklemek değil, yemeğe ilgini sevgini katıp ona vakit ayırmaktır. Sen istersen her yemeği yaparsın.

ben de senin gibiydim pek bişey bilmezdim bi de üstüne pek de mutfağa girmeye niyetim yoktu :6: dert etmiyordum yemek yapmayı senin gibi
ama benim sürekli bi defterim vardı bulduğum arkadaşlarımdan aldığım tarifleri yazardım ona
sonra evlenmeden birkaç ay önce sordum anneme şu yemek nasıl yapılır bu yemek nasıl yapılır
anlattı bana ben de yazdım deftere ölçülerini ve bizzat yemeği nasıl yaptığını yazdım
evlendiğim ilk aylarda hep kopya çektim defterimden sonra da gerisi geldi zaten :8:
sen de böyle deneyebilirsin

Ben de senin gibi biraz telaş yapmıştım eşim herşeyi yemiyor çünkü
Arkadaşlarıma korkuyorum derdim bütün yemekler aynı soğan salça baharat ve ana malzeme derlerdi inanmazdım.
Ama şimdi hem internetten hem kendi katkılarımla yapıyorum eşim çok da beğeniyor.
Sen de kendine güven canım yaparsın annene de söyle sana bikaç ay yaptırsın.Benim annem de bana pek yaptırmadı ben hep temizlik yapardım :)))

Arkadaşlar ben 7 ay sonra evlenicem ve nişanlımda boğazına düşkün. ve ben hayla pilavdan başka yemek yapmayı bilmiyorum.
aslında mercimek çorbası ve patates te kızartabiliyorum. ama bunlar basit şeyler. annem mutfağına hiç sokmuyor beni. onda öyle bi takıntı var mutfağına kimse giremez. ben ısrar ettiğim de mutfağa yemek yapmaya girdiğimdede çok karışıyor bu seferde benm bütün hevesim kaçıyo. kızlar kursa mı gitsem bi işe yarar mı evlenince sıkıntı çekmek istemiyorum bu konuda. ama tarife göre yemek yapıorum bazen ama oda tarifsiz imkansız yapamıyorum. ne yapsam ki kurslar var gitsem yararlı olurmu kızlar ya sizce?

oyyy kuzummm benim dert ettiğin şeye bakk.. bütün yemeklere yağ,tuz,soğan koyuyorsun ana malzemeler bunlarr ve canım benim artık internette her şey yazıyor .zaten iş başa düşünce ister istemez öğreniceksin ,biraz telefon ile de destek alırsınn arada bize sorarsınn olmaz mı ?? yanii kursluk durum oyok .zaten nişanlın seni seviyorsa ne yapsan aşkla yer merak etme :))

yemek yapmak zor değil, bugün ne yapsam diye düşünmek daha zor

İşte buna katılıyorum. Evde yemekleri genelde ben yapıyorum.
Diyet yapıyorum ayrıca. Şimdi düşünüyorum onu yapsam diyet gidicek, diyete uygun yapssam bizimkiler yemez.
Valla eşinin damağına göre artık yapa yapa tariflerden öğrenirsin ne olacak.
Hem pilavı herkes yapamaz tutturmak marifet ister :)

23 yaşındayım ya aslında pilav mercimek çorbası patates yayla çorbası ve her türlü tatlıyı yapıyorum. ve tariflere bakarak yemek yapıorum ama çalıştığım için ben eve gelene kadar annem yemekleri yapmış oluo. bana hiç bişey kalmıo yapacak. bu senelerdir hep böyle oldu. annemin yemek yapma şeklşde bi acaip beğenmiyorum çok karışık yemek yapıo onu izleyerek öğrenmekte çok zor anca ben kendi çabalarımla öğrenmem lazım diolarki evlenince alışırsın ama ne kadar doğruki acaba:S

ay keske benim annem yaparken izlesen,cok güzel yapiyor ve anlatiyor
bende ablamda kalmistim o calisiyordu hep telden istedim ne güzel anlatiyor..

şimdi internette hertürlü yemeğin videosunun bulunduğu siteler var....dert ettiğin şeye bak...yeter ki Allah hayırlı geçimler versin:16::16::16:

ben de yemek yapmayi internetten ogrendim baka baka yapiyordum zaten bir sure sonra mantigi kapiyorsun her yemegi bakmadan yapabilecek hatta yemek icat edebilecek duruma geliyorsun :1:

oktay usta yemek tarifleri diye google'dan arat ben hep oradan ogrendim basitce anlatiyor gayet de kivaminda oluyor hepsi, ilk yaptigim pilav bile super olmustu oyle diyeyim yani cuvallama ihtimalin yok rahat ol :9:

Back
X