Cidden öyle"kadının biri akşam ne pişirsem diye düşünürken ölüvermiş" derdi annem. Şaka bi yana bana da düşünmesi zor geliyor. Sevmediğin bir şeye katlanmak zordur tahmin edebiliyorum. Boş gününde bolca yapıp porsiyonlayarak dolaba mı atsan. Benim aklıma bu geldi. Bir de Hazır doğranmış soğanlar var kullanabilirsin.
Instagram hesapları falan var ya hani, oralardan ilham alabilirsiniz. Ben hayattan zevk almanın, ki buna yemek yapmakta dahil, bakış açısıyla olduğunu düşünüyorum. Sonuçta sürekli dışardan yiyerek sağlıklı olamayız mesela bunu biliyoruz, kadın olarak illa ki yemek yapmak durumunda kalıyoruz. Bir söz okumuştum hayatındaki şeyleri değiştiremiyorsan, onlara karşı olan bakış açını değiştir diye. Bence mesele bu. Bir gün kalkıp canınızın çok istediği birşeyi yaptığınızda ve yaparken keyif aldığınızda aslında o begenmediginiz mutfağın bile ne kadar huzurlu olduğunu farkediceksiniz. Dediğim gibi, her şey bakış açısıBelki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı
Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
Yaparken çok yapmalıyım sanırım.Buzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Evde fırın yok koyabilecek yerde yok.Mutfak konusunda hak veriyorum, mutfağı basık olan evde ben de yemek yapmakta zorlanıyorum. Yemek tarifi olan videoları izlemek bazen canımı çektirip şevke getiriyor. Özellikle Ferhat Bora'yı izlerken çok gaza geliyorum :) Belki bunu deneyebilirsin.
"kadının biri akşam ne pişirsem diye düşünürken ölüvermiş" derdi annem.
Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı
Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?