Yemek yapmak

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.058
27.779
798
Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?

"kadının biri akşam ne pişirsem diye düşünürken ölüvermiş" derdi annem. Şaka bi yana bana da düşünmesi zor geliyor. Sevmediğin bir şeye katlanmak zordur tahmin edebiliyorum. Boş gününde bolca yapıp porsiyonlayarak dolaba mı atsan. Benim aklıma bu geldi. Bir de Hazır doğranmış soğanlar var kullanabilirsin.

Cidden öyle
Bir de sağlıklı olacak diyet yemeği olacak dediğimde daha çok kısıtlanmış hissediyorum.
En son çok acıktım ne bulursam yiyeyim oluyor çoğu diyet heder oluyor bu yüzden

Mutfak konusunda hak veriyorum, mutfağı basık olan evde ben de yemek yapmakta zorlanıyorum. Yemek tarifi olan videoları izlemek bazen canımı çektirip şevke getiriyor. Özellikle Ferhat Bora'yı izlerken çok gaza geliyorum :) Belki bunu deneyebilirsin.

Buzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.

Instagram hesapları falan var ya hani, oralardan ilham alabilirsiniz. Ben hayattan zevk almanın, ki buna yemek yapmakta dahil, bakış açısıyla olduğunu düşünüyorum. Sonuçta sürekli dışardan yiyerek sağlıklı olamayız mesela bunu biliyoruz, kadın olarak illa ki yemek yapmak durumunda kalıyoruz. Bir söz okumuştum hayatındaki şeyleri değiştiremiyorsan, onlara karşı olan bakış açını değiştir diye. Bence mesele bu. Bir gün kalkıp canınızın çok istediği birşeyi yaptığınızda ve yaparken keyif aldığınızda aslında o begenmediginiz mutfağın bile ne kadar huzurlu olduğunu farkediceksiniz. Dediğim gibi, her şey bakış açısı

Yaparken çok yapmalıyım sanırım.
Sebzeyi ayıklayıp buzluğa atmak iyi fikir

Evde fırın yok koyabilecek yerde yok.
Döndür çevir aynı yemekleri yapıp durmakta sıktı sanki

Tek kişi olmanızdan kaynaklı bu sanirim ve mutfakla alakalı
Benim mutfağım da küçük daha geniş bir mutfakta daha daha keyifli olabilirdim

Önceden hazırlayıp birçok yemeği buzdolabına koymak ya da buzlukta hemen pisirilebilir olarak depolamak işi gerçekten kolaylaştırıyor.
Bunu yapınca sanki yemeğim hazırmış gibi geliyor bana çok daha kolay olur

Ben yemek yapmayi cok sevdigim halde ben de bunalip sıkılıyorum hergun dusunup yapmaktan.
disardan yemek hem sagliksiz hem de pahali.
siz yine tek kisisiniz ben evde herkese her sabah ayri kahvalti hazirlayip yemek yapiyorum.esime ayri cocuklara ayri.siz yine iyisiniz o yonden.
hafta sonlari iki kilo kiymadan kofte yapip atin buzluga.o baya gider size cok rahat edersiniz.sogani toplu dograyip porsiyonluk koyun yine buzluga.domates yazdan konserve olursa yemek yapmak cok kolaylasir.
bir de mesela taze fasulye bamya ya da corba gibi yemekleri sicakken yarisini kavanoza konserve gibi koyup kapagini kapatip vakumlatin dolapta baya duruyo o da.yesillikleri hafta sonundan yikayip kurutup dolaba koyabilirsiniz.mesela yine bos vaktinizde pizza hamurunu acip ustune sadece sos ve kasar rendesi koyup dondurun sonra tek tek strecleyip buzlukta muhafaza edebilirsiniz.caniniz her cektiginde sadece ustune dilediginiz malzemeyi koyup firina vermesi kalir.disardakilerden hem saglikli hem cok daha lezzetli.
benim aklima gelenler bunlar kolay gelsin.

Eğer çalışıyorsan işin daha kolay. Sadece akşam yemeği yapman gerekir. Bazen ton balığıyla, yoğurtla, meyveyle geçiştirirsin. Bazen zeytinyağlı yaparsın, 3 gün yersin. Çorbalar da çok kolay bak, tencereye hepsini atıyorsun, kendi kendine kaynayıp pişiyor. :) Tavada et yapmak da kolay. Ama sebze yemeği en üşendirici şey. Doğra, kes, kavur... Çok başında beklemek gerekiyor. Ona ben de çare bulamadım.

Dondurucu ve fırin hayat kurtariyor. Rahatsizligimdan dolayi bazi günler yemek yapamiyorum. Benim dondurucuda genelde börek,kek ,poğaça ,kuru köfte ,balık vardir. Ayrica mesela barbunya mercimek kuru fasulye yaptigimda piştikten sonra kaynarken 1 2 kavanoza ayiriyorum dolapta durunca yeni pismis gibi oluyor.

Böyle durumdaki bir arkadaşım hafta başında menü yapıyordu. Dışarıdan sipariş verecekse bile oraya yazıyordu. Malzemeleri ona göre alıp haftanın sonunda artan hiç bir şey olmuyordu. Özellikle diyet sürecinde iseniz en pratik lezzetli ve kokmayanı(mutfak konforunu açısından) konserve baklagiller bol yeşillik ve ton balığı.
Ben tek yaşadığım bir süreç vardı psikolojik olarak da tedavi gördüğüm bir vakitti ağlama krizi belki iyi gelir diye yemek sepeti sonrasında maddi kayıp vs... Sonra kendime iyi geleceğini düşünerek mutfağa atmıştım ki yaptığım mutfakta öğrenci evi mutfağı idi. Bir şekilde toparlanmanın lazım. İnanın kendinizi o düzene sokmaz iseniz daha yorucu oluyor hayat ağırlaştırıyor.

Tek yaşıyorsanız kolay aslında
Buzluğa el altında olacak şeyler atın, yarım kg kıymadan köfte yapsanız dünya yersiniz, çeşit çeşit yemek çıkar. Ben tek yaşarken biraz fazla almakta buldum çözümü, mesela 1 kg fasulyeden yemek benim için çok fazla yarısını pişirip yarısını buzluğa atardım. Mesela kek yarım ölçüden küçücük yapıp yarısını yine buzluğa. Böyle yapınca sürekli pişirecek bir şeyler oluyor. Çorba yaptığımda biraz fazla yapıp kavanozlara vakumlardım, buzdolabında iki hafta dayanıyor ama bunu etli tavuklu çorbalara yapmadım hiç güvenemedim belki zehirler diye. Pazardan salata malzemesi alırdım yıkayıp doğrayıp tupperlarda saklardım çıkar yağını limonunu koy hazır salata. Pişmiş yemeği asla dondurmam sevmiyorum tadını ama yemek yapacak malzeme hep hazır buzluğumda. Aklıma ilk bunlar geldi sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…