- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu
Foto atsaniz keske ornek olurdu bana
Bir de konserve yemek cesitlerin de patlican patates te koyuyor musunuz
Corba konservesi mi
Tarhana mercimek hepsi
Hic birsey olmuyor mu
Ne kadar surede tuketmeli oluyorsunuz peki kuru fasulyeyi yapmaliyim esim cok seviyor hem bana da bayagi kolay olur sadece pilav pisiririm
Ahh ne guzel olur mutfak sadece cay kahve icin kullanilsa.bu emlak sektorune de yansir artik mutfak diye bi bolum olmazBir ara bilim adamları kapsül ile beslenmeyi bulsa, kimse kilo almasa acıktıkca o haplardan yutabilsek diyordum.
MerhabaBuzluğu aktif kullanıyorum. Biz de iki kişiyiz sadece, eşim ve ben. Market alışverişi yaptıktan sonra sebzeleri yıkayıp doğrayıp, haftalık yemekte kullanacaklarımızı ayırıyoruz. Kalanı buzluğa atıyoruz. Eti ve tavuğu da porsiyonluk olarak ayırıp buzluğa atıyoruz. Sadece deniz ürünü yapacağımızda taze alırız. Aynı zamanda yaptığımız her yemekten pişer pişmez içinden hiç yemeden birer porsiyon ayırıp soğutup buzluğa atıyoruz. Böylece haftada iki gün aktif olarak yemek yapıyoruz onu da ikişer gün yiyoruz, kalan günler buzlukta yemeğimiz hep oluyor, isteyen istediği yemeği çıkartıp yiyor.
Bu her seyde olur mu acaba mesela mercimek corbasi veya türlü de. Bir de en gec ne kadar sure de tüketmeliyizBen kullanilmamis kapak kullanip kaynarken koyup ters çeviriyorum ve yinede buz dolabinda sakliyorum. En son yaptigimi 15 gun sonra actim hic tadi degismemis. Ben en fazla barbunya pilakiyi yapiyorum cok rahat oluyor hemen yanina pilav tursu süper oluyor.
Bu her seyde olur mu acaba mesela mercimek corbasi veya türlü de. Bir de en gec ne kadar sure de tüketmeliyiz
Porsiyonluk yemekleri hangi kaplarda buzluga atiyorsunuz birde sebzeler buzluktan cikinca buzsu calmiyor mu
Foto atsaniz keske ornek olurdu bana
Bir de konserve yemek cesitlerin de patlican patates te koyuyor musunuz
Meyveleride mi buzluga atiyorsunuz
Merhaba
Duzeninizi cok begendim mesela neler koyuyorsunuz buzluğa
Valla çok iyi yapıyosunuz ne güzel pratik hatunsun. Ben de sizin gibi yapıcamHemen hemen her seyi koyuyorum, ne yemek yaptiysam bir porsiyonu buzluga gidiyor genellikle. Ya da bazen yemek hazirligi esnasinda cigden hazirlayip atiyorum buzluga sonra sadece pisirmesi kaliyor, genellikle firin yemekleri bu sekilde rahat oluyor. Mesela krep, pancake, kahvaltilik durum, simit yapip dondururum sabah cikartip mikrodalgada isitip yeriz. Benim genel hedefim gunluk yasamimi yemek isinin minimum duzeyde etkilemesi, o yuzden isimi kolaylastiracak her seyi onceden hazirlamaya calisiyorum. Bu arada yemek yemek sevdigim bir sey degil, esim hep yarim porsiyon yedigimi iddia ediyor tabagimi bitiremem genelde, ama saglikli beslenmeye ozen gosteriyorum o yuzden elimin altinda yemeklik olmasi muhim :).
Bir ara araştırdım ama fiyatlar yüksekti.pepperony mutfak harcamalarınız ne kadar bilmiyorum. Bazı firmalar var günde 3 öğün yemek hazırlıyor. Diyet yemekleride olabiliyor bu şekilde tavsiye edeyim dedim. Fiyatları hakkında bilgim yok tabi
Ben kuruyu denemeyi dusunuyorumBen kullanilmamis kapak kullanip kaynarken koyup ters çeviriyorum ve yinede buz dolabinda sakliyorum. En son yaptigimi 15 gun sonra actim hic tadi degismemis. Ben en fazla barbunya pilakiyi yapiyorum cok rahat oluyor hemen yanina pilav tursu süper oluyor.
Kilitli poset mi z ile baslayan yaniSebzeleri cigden koyduysam buzlu sekilde pisiriyorum yoksa yumusuyor. Buzluk icin ozel ziploc posetlerde sakliyorum, ustune ne yemegi oldugunu ve tarihi yaziyorum. Eger firina girecek bir seyse tek kullanimlik aluminyum firin kaplarinda sakliyorum, ustunu de aluminyum folyo ile kapliyorum. Mesela lazanya yapiyorsam iki tepsi yapiyorum birini yiyoruz digeri cigden buzluga gidiyor.
Meyveleri yiyeceksek buzdolabinda tutuyoruz. Smoothie, dondurma vs.yapmak icin aldiklarimizi donduruyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?