Yemek yapmayı bilmiyorum

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
Mrb arkadaşlar ben 27 yaşımdayım ama malesef yemek yapmayı bilmiyorum yapınca da kötü oluyor zaten beceremiyorum yani arkadaşlarım bu onuda hep dalga geçiyorlar benimle evde yalnız kalınca aç kalıyorum yanımdakilerde benimle birlikte aç kalıyor ya çok utanıyorum evlenince de böyle olursa ne yapcam ben ya salata bile yapamıyorum:))yardımcı olur musunuz

anneni izlesen yeter aslında yani biraz yeteneğin el yatkınlığın varsa..
ben sadece izleyerek bir çok ana yemeği yapıyorum.. tatlı bile öğrendim henüz yaşım 20
seni yadırgamadım sakın yanlış anlama ama biraz çaba göstermen şart evlendiğinde eşinin sürekli annesinin yemeklerini övmesini istemiyorsan bir an önce annenden yardım almalısın :)

hiç zor degil çok basit bisey.. ilk önce annenden yardm alabilirsin aklında tutamıyorsan yemek defteri yap kendine sana çok yardımı olur

Son düzenleme:
yaşım 16 ve az çok yemek yapmayı biliyorum. vay be anneme bak. hak verdim şimdi kadıncağıza :31:

Selam canim üzme kendini,yapa yapa ögrenirsin hem yaptikca belki o kadar güzel yemekler yaparsin ki.

internette tarifler alip mesela yap,hic cekinme yap iyi olmazsa bile 1. 2. 3. kerede inan ki 4. kerede daha iyi olur...ve zamanla artik cok kolayca yaparsin,pes etme ve üsenme ilk baslarda uzunda sürebilir yapman....:71::56:

sen benim ilk yemeklerimi görsen asla öyle demezdin ama şimdi çok lezzetli yemekler yapabiliyorum bence önce ne yemekten zevk alıyosan onlardan yapmaya çalış ben kurabiye yapmayıda yemeyide severim öyle başladım anne tarifleri mutlaka al yaz önce bir tarif defteri edin inan denedikce hem hoşuna gidecek hemde öğreneceksin

yemek yapmakta birsey yok..internetten indir tarifleri ..oktay usta baslamak icin cok iyi..cunku tarifleri cok kolay..yemek yapmak ancak yapa yapa gelistirilir..

öncelikle yemek yapmayı sevmelisin...her işte olduğu gibi bişeyi severek yapmak başarıyı arttırır...;)

yemek yapmayı bilmiyorsun ama hevesin var mı? seviyor musun?

eğer cevabın evetse emin ol bir gün çok güzel yemekler yapacaksın,yeterki zaman ayır,ilgilen,üstüne git,araştır,izle,öğren....:)

mesela ben çok seviyorum mutfakta bişeyler yapmayı,yeni şeyler denemeyi...ha bazen olmayabiliyor çok doğal..olmayınca daha çok hırslanıyorum
neden olmadı,neyi eksik yaptım onu düşünüyorum ya da ne gibi değişiklik yapabilirim vs...kafayı kullanıyorum kısacası:))

meslek olarakta ilgiliyim her ne kadar çalışmasamda...turizmciyim...okurkende okulda mutfak derslerimiz olurdu:)
turizmin her alanı ilgimi çekiyor,yemekte dahil...alanım yiyecek içecek olmasada,seviyorum...

ben yemek yapmayı da yemeyi de sevmiyorum
evlenince mecburen alışırsın dediler, neredeyse bir yıl olacak bende hala tık yok, şimdi bir de yapmaya çalışsam berbat şeyler çıkacak eşime rezil olcam gibi geliyor iyice soğuyorum bu fikirden
benden sana tavsiye, önyargılarını yık yeter

yemek yapmaya çalışırken hep bocalıyorum ya tuzlu ya yanık oluyor anlamadım gitti oysa annem çok becerikli bir kadındır

bende bilmiyorumm :) ama eşimden allah raı olsun çok yardımcı oluyor.Tabii bende boş durmuyorum yapıyorum ama yeni yeni zmanla ögreniliyo :)

kafana takma yemek yapmak çok basit. ya internetten bakarsın ya da bir yerde yediğin beğendiğin yemeğin tarifini alırsın. bir de bakmışsın sofralar doldurmuşsun. tek derdin yemek yapamamak olsun.:3::3::3::3:

yemek yapmak misafir ağırlamak gibi şeyleri düşününce rezil olacağım düşüncesi kaplıyor beni vallahi erkek arkadaşımın evine gitmiştim salatayı bile soyamamıştım ve rezil olmuştum

Güzel yemek yapmak istiyorsan öncelikle yemek yapmayı sevmelisin bence :1:Annende mantığını öğren evde deneme yap hiç zor değil ben 15 imde bile yapıyordum :34:

Bende bilmiyordum,ama evlenmeden muhakkak ögren.Ben hala cok zorlaniyorum.Hele benimki gibi bir kocan olursa.ama muhakkak ögren.

14 yaşında ilk kez mutfağa girdim. portakalağacından tariflere bakarak yemekler yapardım. Başta kötü olurdu ama sonra yapmaya alışıyorsun sonuçta. ne bileyim patatesin çok tuz çektiğini öğreniyorsun, nohuta soğuk su eklememen gerektiğini öğreniyorsun, dolmabiberleri sıkışık doldurmaman gerektiğini öğreniyorsun. Deneme yanılma yöntemi işte... Sonra birebir malzeme aramak yerine elindekilerden yemek uydurmayı öğreniyorsun. Sonra pilavın suyunu, yemeğin tuzunu göz kararı koymayı öğreniyorsun...
20 yaşındayım ben, göz kararıyla her türlü yemeği tutturabiliyorum. Yapa yapa öğreniyorsun sonuçta. Yapamıyorum deme, bol bol denemeye bak :34:

Back
X