Yemek Yapmayi Bilmiyorum!

dilkolik

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
26
0
6
Kayseri
ya kizlar ben bu yemek isinden hic bise anlamiyorum. nasil yapiyosunuz? :56: hic yemek bilmiyorum allahtan esim anlayisli o konuya cok takilmiyo, genelde birlikte yapiyoruz o daha cok biliyo benden :25: ama ben yemek pisire bilmek istiyorum :34: :34: :34: :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bunda stres yapıcak birşey yok ki hiç bilmiyorsan nette tariflere de bakıp öğrenebilsin. Yardımcı olmamı istediğin bir nokta olursa elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bende pek iyi sayılmam ama anneciğime göre harikayım :21:

ya kizlar ben bu yemek isinden hic bise anlamiyorum. nasil yapiyosunuz? :56: hic yemek bilmiyorum allahtan esim anlayisli o konuya cok takilmiyo, genelde birlikte yapiyoruz o daha cok biliyo benden :25: ama ben yemek pisire bilmek istiyorum :34: :34: :34: :34:

carpe diem yayınlarının çok pratik bir yemek kitabı var. işinize yarayabilir bir göz atın isterseniz

hepinize cok tesekkür ederim kizlar :53: ama tarifleri cok becemiyorum :3: hatta hic elimin ayari yok annemden ögrendigim bir kac corba var daha hic tuzunuda suyunuda ayarlayamadim :26: gecen bi börek yaptim kocacigima ama icini cok koymusum :30: :30:

bütün yemekler aynıdır önce soğanı ardından domatesi kavurur biraz salça ekler sebze ya da bakliyat neyse koyar pişirirsin. Fazla büyütme böyle başla devam eder gidersin ;)

ben bu yemek isini kocamami biraksam :9:
arkadaşım sıkıntı yapma hangimiz hemen öğrendikki deneme yanılma yöntemiyle öğrendik hepimiz..
bence sen yaipmak istediğin yemekleri söyle bizde sana ona göre yardımcı olalım sende not al...
azar azar evde yapıp denersin:34:

hiç sorun yaşamadım aşçı bir eşi olunca insanın takmaya gerek durmuyor :52: :52: :52:

güzel fikir bana karni yarigin tarifini verin!! :52: :52:
ben kendi yaptıgım gibi karnıyarıgın tarifini vereyim canım..ancak ben ölçüyle yapmıyorum 2 kişiyiz ya zaten göz kararı yapıyorum bilgin olsun:34:
malzemeler
patlıcan
soğan
kıyma
sıvıyağ
salça
tuz
baharat (karabiber,kimyon,sumak,pul biber),
biber
domates
yapılışı
önce patlıcanları alacalı soy tuzlu suda biraz beklet
sonra sudan cıkartıp kurula ve bol yağda bütün şekilde hafif yumusayıncaya kadar kızart
bu arada karnıyarık iç harcını hazırlamaya başla..
ince ince soğanı doğra ve tavaya alıp kavurmaya başla kavrulup pembeleştiğinde kıymayı ekle kıyma pişince içine birazcık salça ekle kavurmaya devam et..
daha sonra piştiğinde altını kapatıp baharatları ekle (baharatlar yanmasın diye ben ocağın altını kapattığımda koyuyorum)
kızarttıgın patlıcanları fırın tepsisine al ortalarına uzunlamasına başta ve sonda 1 er parmak kadar boşluk bırakarak
cok derin olmayacak şekilde kes canım zaten orayı hafif kesince elinlede aralayabilirsin..
sonra iç harcımızı patlıcanların arasına koy..
bu işlemler bittikten sonra ben salçalı sos yapıyorum (istersen salça koymayabilirsin)hafif üzerine gelcek şekilde..
daha sonra üzerine domatesi halka seklinde biberide bütün sekilde patlıcanların üzerine koyup fırında pişiriyorum süresini filan patlıcanların durumuna göre kendim ayarlıyorum..

umarım anlatabilmişimdir canım kolay gelsin afiyet olsun

ben de 3 senedir mutfaktayım. evli değilim okuyordum bu sene mezun oldum. Annemle mutfakta olmak bir korku filmi benim için çünkü her şeye bir kusur bulur ve bir şeyi bir kere anlattığında anlamazsam ve sorarsam bağırır hevesimi de moralimi de bozar.
ben de 3 senedir internette videolu yemek yapmayı anlatan siteleri takip ettim, tv de ki yemek programlarını pür dikkat izledim, resimli yemek tariflerine baktım internetten ve nedense yemek olarak değil de hamur işi yapardım hep.
Fakat 1 ay önce hem annem hem babam hastaneye yattılar ve evin bütün işleri bana kaldı şimdi annem hiç iş yapamıyor ve bütün yemekler bana kaldı. Bu yüzden normal yemekleri de araştırdım okudum. Şimdi ben ne yapsam beğeniliyor.
Hatta babam "Yaa Feride sen annen kadar güzel yemek yapabiliyosun artık sana bi hamur işi yemek dükkanı falan mı açsak" dedi :D
Arkadaşlarım bile çok seviyorlar yaptıklarımı. Yani mutfak becerimi ben kendi kendime netten öğrendim onu anlatmaya çalıştım arkadaşım :)) sen de araştır çok güzel siteler var. eğer bulamazsan bana mesaj at ben sana link de atarım =) burda link paylaşmak serbest mi bilmiyorum çünkü =)

internette bir sürü yemek blogu sitesi var yemek tariflerinin videoları var yapılış aşamaları bile fotoğraflarla anlatılmış yapamayacak anlamayacak bir şey yok inan ki. Bir gün yaparsın fazla pişer ona göre az pişirirsin bir daha yaparsın acı olur ona göre az katarsın yani bu devirde her şeye ulaşmak o kadar kolayken yemek yapamıyorum ya da bilmiyorum demek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Kafana bir şey mi takıldı aç interneti araştır öyle anneye bir yemek bilene filan da gerek yok.

ya kizlar ben bu yemek isinden hic bise anlamiyorum. nasil yapiyosunuz? :56: hic yemek bilmiyorum allahtan esim anlayisli o konuya cok takilmiyo, genelde birlikte yapiyoruz o daha cok biliyo benden :25: ama ben yemek pisire bilmek istiyorum

meraba. bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum bir senelık evlıyım ve hep çalışıyodum sorun olmuyodu eşimde çalıştıgı ıcın aparatıf yıyorduk ne bılım kofte patates pizza patataes sandviç faln ama smdı çalşmıyorum ve eşim benden öğrenmemi istiyor ustune ustluk bırde hataylı görümcelerım faln benı çileden cıkarıyo evıme geldıklerınde kendılerı yapıyolar yıyeceklerı yemegı oğrenmeye calısıyorum bakalım

ayy ben de yeni evliyim ve yemek yapmayı hiç ama hiç bilmiyorum :14: bugün bi patlıcanlı yemek yaptım renk yok yemekte :52:

İlk evlendiğim zamanlarda bende bilmiyordum ama zamanla netlerden bakarak deniyerek öğrendim

ben 5 aylik evliyim almanyadan turkiyeye gelin geldim almanyada yemek isleriyle annem ilgilenirdi sagolsun benim hic isim olmazdi mutfakla
evlenince tabi panik oldum internetden tariflerle videolarla ogrendim yemegimi cok seviyorlar cok begenirler inan bana ben bile yemek yapmasini ogrendiysem herkes ogrenir insanin eli yaptikca alisiyor ve yemek yapmak inan bana cok pratiklesiyor.:)

facebooktan nefisyemektariflerini takip ediyorum blog olarak portakalağacı sitesi hangi tarifini uyguladıysam aynı düştü misafir ağırlarkende normal yemek yaparkende portakal ağacına bakarım ;)

ve bir de en yorgun halimde ve internet yoksa temel kural diye düşünürüm yağ soğan salça üzerine yemeklik ve su oldu bitti ;)

2 yıldır evliyim canım bende ilk evlendiğim zamanlarda doğru dürüst yemek yapamıyordum ama şimdi annemin yaptıklarına taş çıkartırım herşeyi netten öğrendim eeeeeee tabi içinde heves olsun

Back
X