Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 23 aylık. 12 kg, doktora goturduk, rakamlar için normalin altında ama gelişimi normal dedi.
yediği ogunlerde sade makarna, pilav. sabah pat. kızartması, ara sıra meyve. corba, yemek suyu, sut, m.suyu,yumurta yok. yemek yenildiği zamanlarda ortamdan uzaklaşıyor. bana yemek yedirecekler diye. rica, yalvarma, bir kere tadına bak... bana mısın demiyor. ben de vazgectim. karbonhidratlarla geciriyoruz ogunleri. anne sutu de az emerdi. kısacası hiç yemekle işi yok.
biz mi bir anormaliz bilmiyorum. tavsiyelerinize açığım
bebeklerin boyle donemleri ne yazik ki oluyor. biz de zaman zaman asiri istahsiz ( hatta ac) gunler gecirdik. cocugunuzu kendi basina yemeye tesvik edin. sevdigi yiyecekler illa ki vardir. onlari sunun.. tabi ki kucuk hilelerle makarna mi seviyor. icine proteinli birseyler gizleyin ( ben makarnaya cok ince rendelenmis peynir, sebze, pastirma vs. kakistiriyorum mesela ) kofte seviyorsa isler daha kolay.. hele corba icine katkinyapma konusunda tam bir hazine.. benim kizim da 24 aylik.. cok tecrubeli oldugumdan akil verir gibi yazdigimi dusunmeyin.. biraz da sizin yaraticiliginiza bagli olarak kucuk hilelerle daha kaliteli beslenmesini saglayabilirsiniz.
ayrica Carlos Gonzales'in cocugum yemek yemiyor kitabini tavsiye edebilirim. yemek yemesine olmasa da bu konuya bakis acimi farklilastirmaya ve ruh durumuma oldukca faydasi olmustu. kolayliklar dilerim.
Cok tesekkur ederim cevabin icin. Ayni seyleri yapmaya calistim. Mesela pilav makarna arasina kucucuk et parcalari koymayi denedim
Ama buna ters tepki verdi. Sonrasinda sade yedirmeye calistgimda da tukurmeye bsladi. Iyice inceliyor simdi.:) kofte tavukyemez. Keske. Corba yanindan gecmez. Yemegin suyuna raziyim ekmek batirsa. Malesef. Sut sekerli tozlu muzlu asla.Kuru ekmekle gecistiriyorum cogu zaman. Muz yiyor, bazen elma, mandalina.. meyve ile gecistiriyorum bazen de.
Kitabi dikkate alacagim.
yeme olayı çok detaylı bir iş.. ne yiyecek ne zaman yiyecek ne kadar yiyecek siz nasıl yedireceksiniz yemezse ne yapacaksınız...... diye uzar gider.. sadece 21 aylık bebek annesi olarak naçizane tavsiyem patates kızartması vermeyin.. yesin de ne yerse yesin haline gelmeyin zamanla.. yemesin daha iyi.. kızım 19 aylık olana kadar et yemedi.. 40 çeşit köfte denedim olmadı.. sonra birgün başka birinin yaptığına bayıldı.. şimdi bayılıyor o köfteye.. zamanla alışacaklar herşeye.. bazı çocukların çeşitli yemesi daha zor oluyor.. kendinizi yıpratmayın.. yavaş yavaş.. kızım asla çorba içmez asla.. derken geçen gün ilk kez içti..
mutlaka sevdiği 1-2 sağlıklı besin vardır.. onlarla devam edin.. yavaş yavaş gerisi gelir.. hiç zorlamayın.. meyve ile süt ile vs ile tıkıyor kendini ondan yemiyorlar.. vermeyin onun istediklerini.. aman aç kalacak diye vermeyin.. bekleyin.. gerçekten aç kaldığında yiyecektir.. hep sakin durun.. üzüntünüzü belli etmeyin.. yemediği an tabağı kaldırın.. sonra yersin o zaman canım diyip gidin.. ağızlarına tıkarak bir yere varılmıyor.. makarnayı beraber pişirin mesela.. hadi şimdi nohutları sen karıştır makarnaya.. anneye yedir bakalım.. güzel renkli bir çatalı olsun.. sen kendin yersin canım diyip onu rahat bırakın.. dün akşam kızıma köfte yaptım.. ilk lokmayı tükürdü diğerini de tükürdü.. kalktım gittim.. yemeğin mutfakta duruyor.. güzel güzel yiyeceksen gidip yiyebilirsin.. tüküreceksen yemek yok.. dedim.. az sonra tıpış tıpış gitti aldı bi de ağzını açıp bana gösteriyor yerken "bak güzel yiyorum" gibi..:)
çok zor sizi anlıyorum.. çok bilmişlik gibi gelmesin yazdıklarım.. aklıma gelen yaptıklarını paylaşayım dedim belki bir faydası olur diye..
bu dediklerinize bakılırsa bebeğiniz yemeği size karşı kullanıyor. ilerde daha da kötü olacak. tavsiyem siz yemeğe oturunca gelirse yesin. gelmiyorsa ye demeyin. tamam deyin. bırakın peşinden gezdirmeyi yemeği. aç kalınca öle bir yer ki aklınız şaşar. ne kadar aç durabilecek aten, illa ki yiyecek. 1 gün aç kalsa da bişey olmaz zaten, şu anda yedikleri o kadar sağlıksız şeyler ki, yemese de olur onları. siz normal yemekleri pişirin, o da isterse yer, istemezse yemez. ısrardan oluyo aslında bunlar. biz dayanamıyoruz, hep istediklerini yapıyoruz, ondan sonra da böyle oluyo malesef.
aynı dertten başım belada.. 31 aylık oğlum var ve 13 kilo.. kesinlikle bişey uzattığımda tadına bakmaz.. sebze ve meyve hiç yemez.. ne yapacağımı ne edeceğimi şaşırdım.. bi arkadaş yazmış kesinlikle yemeği bize karşı kullanıyor.. acıkınca yer deniyo tamam yer de acıkınca da makarna pilav ekmek gibi şeyler yemek istiyo.. kesinlikle diğer yemeklere bakmıyor bile ağlıyo kendini yerlere atıyo.. zorluyorum olmuyo ısrar ediyorum olmuyo.. olan sadece bana oluyo sinirlerim altüst.. iki ay önce kardeşi oldu zaten iştahsız bşi çocuktu dokuz nazla yemek yerdi şimdi ne yaparsak yapalım yediremiyoruzz.. binbir oyunla köfte tavuk falan da olsa yediriyoduk şimdi aında tükürüyor ağlıyo gerçektan ne yapacağımı bilemiyorum.. lütfen deneyimlerinizi paylaşın çok yoruldum artıkkk
Bu dönemlerden geçiyoruz bizde..Sabır diyorum başka yapacak birşey yok. Herşeyi denedim ama yok yemiyor. Bende ceviz badem kuru üzüm veriyorum 2 adet günlük onlardan yiyor. En azından sevdiği şeyleri vermeye çalışıyorum zorla olmuyor bu kez o ağlıyor ben strese giriyorum. İnş. geçecek burda paylaşırız o günleri..
aynı dertten başım belada.. 31 aylık oğlum var ve 13 kilo.. kesinlikle bişey uzattığımda tadına bakmaz.. sebze ve meyve hiç yemez.. ne yapacağımı ne edeceğimi şaşırdım.. bi arkadaş yazmış kesinlikle yemeği bize karşı kullanıyor.. acıkınca yer deniyo tamam yer de acıkınca da makarna pilav ekmek gibi şeyler yemek istiyo.. kesinlikle diğer yemeklere bakmıyor bile ağlıyo kendini yerlere atıyo.. zorluyorum olmuyo ısrar ediyorum olmuyo.. olan sadece bana oluyo sinirlerim altüst.. iki ay önce kardeşi oldu zaten iştahsız bşi çocuktu dokuz nazla yemek yerdi şimdi ne yaparsak yapalım yediremiyoruzz.. binbir oyunla köfte tavuk falan da olsa yediriyoduk şimdi aında tükürüyor ağlıyo gerçektan ne yapacağımı bilemiyorum.. lütfen deneyimlerinizi paylaşın çok yoruldum artıkkk
benim 22 aylık bir oğlum var ilk bir yaşa kadar oyunla zorla her şey yediriyordum şimdi aklı erince yemiyor ağzını kitliyor geçenlere sinirlendim iyice kilo verdi eşofmanları düşüyor artık belinden zorla verince kustu aç kalmasın diye sevdiği şeyleri yaptım (makarna pilav )yine yemedi abur cubur verdimi yiyor bide kardeşi oldu iyice yemeden kesildi bir hafta önce mutfakta ona yemek hazırlamam gerekiyordu kardeşi de uyanık ikisini yalınız bırakmayayım diye yanıma aldım oturturdum yanıma bir taraftan da ona tarif ediyorum kendime bezelye yemeği ona da makarna köfte yapacam ki bezelye yemezdi anlatıyorum şimdii önce yağı tencereye koyuyoruz sonra soğanları sonra salya v.b bu annenin yemeği sana da makarna suyunu önce tencereye sonra içine atıyoruz v.b anlatamam çok eğlendik sonfra sofrayı hazırladım yere (yerde yiiyoruz) mutfağa ekmek almaya gi benitim geldiimk benim ki almış eline kaşığı bezelye yiyor şimdi bayılıyo taneli şeyler yemeye (tane mısır bezelye nohut kuru fasülye ) inşallah sizde atlagtırsınız ama hala sebze yemez
benim 22 aylık bir oğlum var ilk bir yaşa kadar oyunla zorla her şey yediriyordum şimdi aklı erince yemiyor ağzını kitliyor geçenlere sinirlendim iyice kilo verdi eşofmanları düşüyor artık belinden zorla verince kustu aç kalmasın diye sevdiği şeyleri yaptım (makarna pilav )yine yemedi abur cubur verdimi yiyor bide kardeşi oldu iyice yemeden kesildi bir hafta önce mutfakta ona yemek hazırlamam gerekiyordu kardeşi de uyanık ikisini yalınız bırakmayayım diye yanıma aldım oturturdum yanıma bir taraftan da ona tarif ediyorum kendime bezelye yemeği ona da makarna köfte yapacam ki bezelye yemezdi anlatıyorum şimdii önce yağı tencereye koyuyoruz sonra soğanları sonra salya v.b bu annenin yemeği sana da makarna suyunu önce tencereye sonra içine atıyoruz v.b anlatamam çok eğlendik sonfra sofrayı hazırladım yere (yerde yiiyoruz) mutfağa ekmek almaya gi benitim geldiimk benim ki almış eline kaşığı bezelye yiyor şimdi bayılıyo taneli şeyler yemeye (tane mısır bezelye nohut kuru fasülye ) inşallah sizde atlagtırsınız ama hala sebze yemez
ben de deneyeyim cnm yaa çok zor bi durum bu yaa.. sürekli kabızlık yaşıyo dediğin gibi aklı erince zrla da yemiyuo.. ben de bi yol bulmalıyım yoksa delircem artıkkk..saol paylaştığın içinn
yeme olayı çok detaylı bir iş.. ne yiyecek ne zaman yiyecek ne kadar yiyecek siz nasıl yedireceksiniz yemezse ne yapacaksınız...... diye uzar gider.. sadece 21 aylık bebek annesi olarak naçizane tavsiyem patates kızartması vermeyin.. yesin de ne yerse yesin haline gelmeyin zamanla.. yemesin daha iyi.. kızım 19 aylık olana kadar et yemedi.. 40 çeşit köfte denedim olmadı.. sonra birgün başka birinin yaptığına bayıldı.. şimdi bayılıyor o köfteye.. zamanla alışacaklar herşeye.. bazı çocukların çeşitli yemesi daha zor oluyor.. kendinizi yıpratmayın.. yavaş yavaş.. kızım asla çorba içmez asla.. derken geçen gün ilk kez içti..
mutlaka sevdiği 1-2 sağlıklı besin vardır.. onlarla devam edin.. yavaş yavaş gerisi gelir.. hiç zorlamayın.. meyve ile süt ile vs ile tıkıyor kendini ondan yemiyorlar.. vermeyin onun istediklerini.. aman aç kalacak diye vermeyin.. bekleyin.. gerçekten aç kaldığında yiyecektir.. hep sakin durun.. üzüntünüzü belli etmeyin.. yemediği an tabağı kaldırın.. sonra yersin o zaman canım diyip gidin.. ağızlarına tıkarak bir yere varılmıyor.. makarnayı beraber pişirin mesela.. hadi şimdi nohutları sen karıştır makarnaya.. anneye yedir bakalım.. güzel renkli bir çatalı olsun.. sen kendin yersin canım diyip onu rahat bırakın.. dün akşam kızıma köfte yaptım.. ilk lokmayı tükürdü diğerini de tükürdü.. kalktım gittim.. yemeğin mutfakta duruyor.. güzel güzel yiyeceksen gidip yiyebilirsin.. tüküreceksen yemek yok.. dedim.. az sonra tıpış tıpış gitti aldı bi de ağzını açıp bana gösteriyor yerken "bak güzel yiyorum" gibi..:)
çok zor sizi anlıyorum.. çok bilmişlik gibi gelmesin yazdıklarım.. aklıma gelen yaptıklarını paylaşayım dedim belki bir faydası olur diye..
Benim oğlum çok güzel yerdi ama kardeşi olunca ve bakıcısı gidince yememeye başladı. Sadece ekmek, makarna, pilav, simit vs yiyor. O da açlıktan ölmeyecek kadar. Aralarda hiç birşey vermedim. Yemek yemeyi reddettiğinde ısrar etmedim. Yemiyorsan masadan kalk dedim. 3 günü yarım tostla geçirdi ve sonunda kusup kucağıma yığılınca mecbur kek verdim. Bir tek akşam yatmadan önce sütünü içiyor ki onu da vermezsem zaten kan şekeri çok düşer diye korkuyorum. Doktor vitamin verdi, mümkün değil onları da almıyor.
Çıldırmak üzereyim. Ne kadar zamanda geçiyor bu durum?
Benim oğlum çok güzel yerdi ama kardeşi olunca ve bakıcısı gidince yememeye başladı. Sadece ekmek, makarna, pilav, simit vs yiyor. O da açlıktan ölmeyecek kadar. Aralarda hiç birşey vermedim. Yemek yemeyi reddettiğinde ısrar etmedim. Yemiyorsan masadan kalk dedim. 3 günü yarım tostla geçirdi ve sonunda kusup kucağıma yığılınca mecbur kek verdim. Bir tek akşam yatmadan önce sütünü içiyor ki onu da vermezsem zaten kan şekeri çok düşer diye korkuyorum. Doktor vitamin verdi, mümkün değil onları da almıyor.
Çıldırmak üzereyim. Ne kadar zamanda geçiyor bu durum?
zor durumlar haklısınız.. kızım 2 aydır aynı oğlunuz gibiydi.. diş çıkarıyordu ona verdim.. sakin kalmaya çalıştım.. son bir haftadır yine yemeye başladı.. inanın sağlık problemi yoksa da yeme düzeni her ay değişebiliyor.. üstüne gitmeyin.. makarna ve ekmekten sıkılıp geri dönecek yemek yemeye.. arada bazı yiyeceklere takıyorlar sanki sonra yine açılıyorlar.. biz masayı bıraktık masada sıkılıyordu.. yer sofrası kuruyoruz.. örtüyü tabakları o koyuyor..yemek ritüeli gibioldu.. sanki yemeye hevesi arttı.. beraber yiyoruz tek olursa yemez.. o bana yediriyor ben ona.. yemekten bahsetmiyorumbaşka şeyler konuşuyoruz oyalanıyor.. bir deneyin isterseniz.. oğlunuz kaç aylık? bazı dönemlerde böyle oluyorlar.. kolay gelsin..