yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benim eşiminde koklama huyu var sinir oluyorum

ben cevap vereyım bu duruma. arkadasımla beraber yemek yapıyoruz bır keresınde, kaynamıs suya pırınclerı attı, ben yanında bas bas bagırıyorum öyle olmaz öyle pilav yapılmaz pırınclerı kavurmadın dıye ama oldu yanı çok da güzel oldu ama hala aklım kesmexz nasıl oldu.ılk kez onda gördüm ve şok şok bende

nasıl yapıyorsun ki sertleşiyor. aslında çok yumuşak olmaz kurabiye de tahta gibi de olmaz.
anlatsana bi nasıl yapıyorsun?

1paket margarin
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket kab.tozu
3_4 bardak un
Bazende tarcin yada kakako

Ustunede pudra sekeri serpiyorum.
Nerde yanlis yapiyorum ki.

çok ilginç gerçekten lapa gibi olmadı yani...şimdi burada konuştuk konuştuk akşamki yemekler de kesmez ki bizi.

1paket margarin
1 paket kab.tozu
3_4 bardak un

yağı falan unuttun galiba..
bak şöyle diyim sana.. ben de orta kararda olan sertliği severim.
kurabiye için sıvı yağ kullanılır. 3/4 sıvı yağ koyup 1/4 margarin koyarsan denge olur biraz
ve yoğurt her şeyi yumuşatır.. 1su bardağı içine 2 yemek kaşığı yoğurt koyup üstünü sütle tamamlarsan sert olmaz..bir de pudra şekeri sevmiyorum ben. ucuz oluyor genelde o yüzden içinde yapay bir şeyler var kesin. en başta yumurta sıvı yağ, süt yani sıvıları şekerle iyice çırparsan erir zaten şeker.. yumurta tabi bir de.
işin sırrı bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak.

Müsait değildim yazamadım pardon

ne kadar değişikmiş. valla börek yapma özürlü biri olarak bunu yapablir miyim acaba en kısa zamanda bakacağım.

Çok basit İpek, ben bile yaptıysam sen hayli hayli yaparsın

Yok abla bıçakla kesiyorum
Büyük rulo yapıp, biraz dolapta bekletiyorum
Sertleşince kesmesi çok kolay oluyo

Seninki de mikemmel duruyo

Hemen kopyalıyorum

ISLAK KURABİYE

Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, 2 dk kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.

yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az un kullandım ben)

Şerbeti için;
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay bardağı su
1 su bardağı şeker

yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve eritilmiş ılık margarini şeker eriyene kadar çırpın. kakaoyu ekleyin.
en son un-kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurup ceviz boyutunda kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ama çok dikkatli olun çünkü çok çabuk pişiyorlar, üstleri hafif çatlayınca fırından çıkarın. Ben önceden ısınmış fırında 14 dk pişirdim. fırından çıkan sıcak kurabiyeleri elle tutulur ısıya gelince önceden hazırladığınız şerbete daldırıp çıkarıyoruz ve kurumadan üstüne süs olarak ne koyacaksak koyuyoruz, kuruyunca yapışmıyor çünkü tam olarak.
Biraz serin yerde dinlendirilip servis edilirse süper oluyor.

Yumurta konuldugunu duymamistkm kurabiyeye.hmm.
Olcu vererek yazabilirmisin tarifini

Sekerpare gibi degilmi.
Guzelmis cok sagol.

1paket margarin
1 paket kab.tozu
3_4 bardak un

Daha pratiği var
Dr. Oetker un kurabiyesi karışımından al
Margarin ve sıvıyağ ekle yoğur pişir, üstüne içinden çıkan pudra şekerini serp oh mis

Ben bonibonla da süslüyorum

Hazir kek karisimindan almistim dr.oetkerin.yapay gelmisti tadi.dahada almadim.
Kurabiyesinin tadi nasilki?

Cok sirin gorunuyo bu arada oglum bayilir.

Nette baktım da bardakla kesilmiş şekli vardı ondan sordum

Hazir kek karisimindan almistim dr.oetkerin.yapay gelmisti tadi.dahada almadim.
Kurabiyesinin tadi nasilki?

Cok sirin gorunuyo bu arada oglum bayilir.

Ben pek kurabiye sevmem ıslak kurabiye dışında
Un kurabiyesi de normal un kurabiyesi gibi olmuştu
İşyerine getirdim herkes beğendiğini söyledi ama bilemiyorum

Şeklini de kurabiye makinesi diye satılan şeylerle yapmıştım

Goruntusu gercekten albenili olmus.kurabiye makinasi demek.himm.ya yok taktim bu kurabiye isine becericem.

ilk pilav yapışımı hatırladım ..evlere şenlik

bir yandan pilavı kaynatırken bir başka tencerede arpa şehriyesini bildiğin yakıyordum

sonra birleştirip karıştırıyordum yerken bir yerde tuhaflık yaptığımı seziyordum amma

şimdi üstüme tanımam pilav konusunda

Aynen canım,benim de püflerim bunlar.

Benim eşim de çok fazla yemek seçerdi ve ailesinde çok çeşit görmediğinden sanırım çoğu yemeği yemezdi önceleri çok sinir olurdum. Mesela ben kıymasız etsiz çoğu yemeği yiyemem ama onun annesi hiç et kullanmazmış yemekte. Sebzenin çoğu çeşidini bile yemezdi bilmediğinden ama şimdi ne yapsam yer kıvamına geldi yani çok az yemediği yemek ve o da kıymalı sebze yemeklerine alıştı hepsini yiyor.
Eşim kendi de dedi annesi köy yerindeyken bulgur pilavı tarhana çorbasından başka yemek görmemiş şehirde de kendini pek geliştirmemiş o yüzden eşim de çok fazla yemek bilmiyordu şimdi yiyor ve başlarda bu konuyu kafama çok takardım herkes yemeklerime bayılırken bi eşim sevmezdi. İki üç çeşit dışında yemek yemezdi. Hatta bi ara çok fena moralim bozulmuştu ilk evlendiğimiz zamanlarda. Ben mi yemeği lezzetli yapamıyorum diyordum ama alıştıkça zevkle yemeye başladı ve karnabahar yemeyen kocam şimdi pazara çıkınca karnabahar alalım mı aşkım diyor. Ben kıymasız yemem onu bile kıymalı pişiriyorum eşim severek yiyor. İnanamıyorum gerçekten adam çok değişti evlenince. Canım kocam yeterki yemek yesin ben herşeyi yaparım ona :)
Senin de kocanın annesi çok farklı pişiriyorsa yemekleri belki ağız tadı değişik olduğundan lezzetli gelmiyor olabilir. Sen hem onun istediği hem kendi kafana göre yemeğini yap sonra merak edip seninkinden tadınca damak tadı da ona göre alışır. İnan ben ilk zamanlar çok takıyordum bunu kafama. Şimdi kocam yaptığım yemekleri yedikçe şok geçiriyorum

Günaydın
Bugün yok mu börek çörek püf noktaları

Konu sahibi akşam aklıma sen geldin
Tatarı herkes sever bence
Bi de bunu dene diyecektim

Tatar ne? dediğinizi duyar gibiyim
Bende o ne demiştim
Eşim anlattı
Hem patates, hem makarna gitmez ki dedim
Sonra denedik, mükemmeldi

Merhaba Çekirgecim
nasıl yapıyorsun tatarı merak ettim yazar mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…