Bir de çocuklu annelere özellikle güzel bi tarifim var İrmik Topları adı :)))
3 su bardağı süt
7 yemek kaşık irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti
isteğe bağlı hindistan cevizi,dövülmüş ceviz,fındık,yeşil fıstık
Yapması
Süt, irmik ve şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.yice soğuduğunda bir paket krem toz şantiyi ekleyip karışıma iyice yedirin, katılaşıyo... Daha sonra bu karışımdan ufak parçalar parçalar alıp elinizde yuvarlayın mini mini toplar olacak zevkinize göre hindistan cevizine bulayın, fıstığa bulayın, renk renk toplarınız olsun... :))
Kerevizdede uyguluyorum.
Bakla mevsimi geldi,baklada seker ve un muhakkak koyarım.
4 milföyü birleştirin,üzerine az bişi un serpin,oklava ile birazcık açın..
Kare şekli verin ama,haşlanmış patatesi rendeleyin,içine birazcık yağlı peyaz peynir katın,tuzunu k.biberini de katın,maydonoz doğrayın.
Uç kısmına malzemeyi serin,rulo şeklinde sarın sigara böreği gibi olacak..
Bıçakla 2 parmakk genişliğinde enlemesine kesin,üzerinede az bişey yoğrut sürün 175 derece pişirin.,
Afiyet olsuniçine ne malzemeniz varsa katabilrsiniz,geçen yaptım eşimde çokbeğendi bunu..
Kare şekli verin ama,haşlanmış patatesi rendeleyin,içine birazcık yağlı peyaz peynir katın,tuzunu k.biberini de katın,maydonoz doğrayın.
Bıçakla 2 parmakk genişliğinde enlemesine kesin,üzerinede az bişey yoğrut sürün 175 derece pişirin.,
Afiyet olsuniçine ne malzemeniz varsa katabilrsiniz,geçen yaptım eşimde çokbeğendi bunu..
vay nobody sende ne marifetler varmış..
vay nobody sende ne marifetler varmış..
mutfağım iyidir ama hiç çaktırmam :))))))
hakkatten ben yazacaktım şimdi gerçekten ne kadar marifetliymişsin maşallah pastayı nasıl yapıyorsun milföyden onuda yazaydın iyiydi :)
ahahah o en kolay kısmı milföyleri önce pişiriyorum pişince ayrılıyo ikiye zaten ama biraz soğuduğunda ayıracaksınız sıcakken ayırınca sönüveriyo muzlu cremole aralara sürüveriyorum ara katlara muz koyuyorum bi kata fıstık koyuyorum öyle öyle oluyo size milföy pasta görenler sanıyo çok uğraştım hahahahahahahha sonra adım marifetliye çıkıyo aslında sdece çok pratiğim :))))
ahahah o en kolay kısmı milföyleri önce pişiriyorum pişince ayrılıyo ikiye zaten ama biraz soğuduğunda ayıracaksınız sıcakken ayırınca sönüveriyo muzlu cremole aralara sürüveriyorum ara katlara muz koyuyorum bi kata fıstık koyuyorum öyle öyle oluyo size milföy pasta görenler sanıyo çok uğraştım hahahahahahahha sonra adım marifetliye çıkıyo aslında sdece çok pratiğim :))))
kare kare pişiyorsun yani..
ipek yazan ellerin dert görmesin.. havuc, patates, kabağı rendeleyip soteledim. üzerine beşamel sos, onun üzerine de kaşar döküp fırına verdim harika birşey oldu. tavsiye olunur kızlar
bunu tutturamamaktan hep tırsmışımdır... hiç yapmadım o yüzden...
Ben bunu haşlanmış patates ve garnitürle yapıyorum çok şık ve güzel oluyo abla
Böyle de denerimteşekkürler
bunu kestikten sonra yatay yatay koyuyorsun demi abla?
ayy bunu da deneyim güzel olur kesinn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?