yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Offfffff çok fenaaaaaa

Ben şanslıyımki çocukluktan bu yana yemek yaparım :) ilk pilavım çok pişmişti ne üzülmüştüm ama lapa oldu diye :) yine de yendi ama :-D
Ben baharat çok severim ve zeytinyağını bol kullanırım, kızartmalara ayçiçek. Ama az yapmaya çalışırım. Annemin eli lezzetlidir ben de ona çekmişim, yeni tarifler denemeye bayılırım, tutturmadığım yemek azdır. Zaten kötü olunca insanın morali yerle bir oluyor
Hemen hemen her yemeğe kekik kullanırım. Vazgeçilmezdir baharatlar :)
Yeni tariflerimi babam hiç yemez, çünkü az bulunan kibar erkeklerden biridir. İnşallah eşim olacak insan o kadar klasik takıntılı olmaz. :)
Genelde kızartma yerine fırın yemeklerini yaparım, mesela patatesi fırında kızartabilirsin, 1 kaşık zeytin yağıyla. Ayrıca eğer sık kızartma yapıyorsan yanında mutlaka yoğurt, cacık gibi şeyler olsun, kızartmanın zararlarını azaltıyormuş.

hevesım var cesıt ceşit yapma hevesı var içimde ama gelın gorun eşim bınbır emekle yaptıgım yemegı yemeyınce butun hevesım kırılıyo

aslında bazen çok emek harcamaktan çok uyumlu yemek yapmak önemlidir. bizi yemeğe çağıran bir arkadaşımız vardı üniversitede annesi bin bir emekle bağırsak dolması yapmış.çok zor ve zaman alan bir yemekmiş. ama ben yiyemedim...

Beğenmiyosa pizzacının nosunu ver :102:

Offfffff çok fenaaaaaa

buna benzer milyon şey var true. sadece mutfakta ne varsa uyum yaratmak önemli. biraz da görsellik olunca zaten yetiyor.. ben hiç uğraşmam zor yemekle zamanım yok zaten... böyle basit ama görseli olan kandırmasyon şeyleri yapıyorum. eşim de çok marifetli sanıyor beni

pardonn pardon o nasıl bir yemek. anlatır mısın biraz?

soğanı ortadan ikiye boluyosun ama tamamını değil yarısına kadar çizik atıyosun suda haşlıyosun
norma yaprak sarma içni nasıl yapıyosun pirincle o şekildede iç hazırlayıp sağanın içine sarıyosun çabuk ürüyo zaten soğan kendılıgınden yuvarlanıyo arından salca suyu yapıp kaynatıyosun

ayyyy seninki yine iyiymis gecenlerde arkadasim anlatti ilk evlendiginde kayinpederi hamsi almis al cocugum bunu aksama pisir annenler isten gelene kadar guzelce yeriz demis arkadasda tamam baba demis ama nasil pisecegini bilmeyen zavallim once suyu bir guzel kaynatmis sonrada baliklari icine attim iki fokurtdattim geri aldim ustelik temizlemeden oylece millet isden geldi onlerine bir koydum milletin gozu ayni boyleymisarkadasda ne oldu begenmedinizmi demis mudahale eden kayinvalideye heeee siz turk usulu istediniz ama ben cok ileri gorusluyum bu tarifi internetten buldum cin yemegi diye yutturmus bide akillimtabiki kvde biz cinli degiliz yavrum bidaha sakin yapma demis internetten deneyin bence sonra esinizin hosuna gidenlerini tek tek kayitedin ben oyle yapmistim tabiki bu asamaya kadar neler yedim esim gormeniz lazimdi ama o zamanlar internet bu kadar yaygin degildiki resimleri koyamadim lakin birseye benzemeyen yemeklerim vardi

bugun pilav tavuk salata yapasım vardı aksam bunda begenmezse,sayende lafım hazır soğol

tavuğu sade yapma mesela...bugün bizim yemekte vardı söylemesi ayıp içine patates falan atmışlar midem kalktı resmen...
az haşladıktan sonra ama çok haşlama.. biber domates..doğra orta büyüklükte... sonra domatesli bir sos yap..yağ+ biber salçası+domates salçası+ baharatlar fırına ver.
ya da bak çok pratik tavuk sosları var. onları kullanıp fırın torbasında yapabilirsin...ama sade tavuk çok klasik.

mutfaktaki tek püf nokta malzemeyi bol kullanman. elini esirgiyorsan o yemek olmuyor ben onu anladım

Ben bu konuda çoook şanslıyım kızlae
hergün patates kızartıp önüne koysam yok demez
bayılıyorrr
bir gün yanına köfte bir gün et bir gün sebze haşlamasıyla patates yiyor
çocugum var diye önden çorba bitti gitti ohhhhhh

allalal değişikmiş. nerelisin sen? nerenin yemeği bu.. bildiğim tek şey. soğanın haşlanmış çok kötü olduğu. soğanı yemek hariç bir tek kızarmış soğan halkası şeklinde seviyorum. onun da kalorisi var diye yapmıyorum zaten çok.

Ellerine sağlık.
Tarifini denemezsem çatlarım.

ozamn canım oturun ortak sevdiğiniz yemeklerin listesini çıkarın.senin işin daha kolay olmuş olur.yada yapmadan sor istediği bi yemek varmı

bamya pilav şehriye bunlara bayılır

aksaman sorarım ne yemegı yapıyım dıye farketmez der ama baska yemek yok dıye yapttıgımı zoaki yer

buna ihtiyacım var bununla ilgili bi topik açsana.çok severim bikaç malzemeden değişik yemek üreten hatunu

işte sorun bencede orda başlıyo ben karadenızlıyım kendımı bıldım bılelı ordaydım şimdi ise konyadayım eşim konyalı
aha sorunu çözdük kızlar... yani karadeniz yemeklerini herkes yiyemez..
eşin de daha ılımlı olablir tabi ama sen ortalama yemekleri öğrenmeye bak...

buna ihtiyacım var bununla ilgili bi topik açsana.çok severim bikaç malzemeden değişik yemek üreten hatunu

kuralım birlikte bir topik.. ben de inanılmaz derecede çalışan anne psikolojisi var. o yüzden eve gittiğim zaman yemek vs olayını çabucak bitirip çocukla ilgilenmem gereken suçlu bir psikoloji içindeyim. o yüzden yemeklerim genelde böyle oluyor... bir de akıl akıldan üstündür. şu kk dan neler öğrendik... mutlaka birbirimize vereceğimiz şeyler var.
mesela.... sert taş gibi limonların 1 dk mikro dalgada çevrildikten sonra deli gibi suyunun çıktığını burada öğrendim... tescilledim doğruuuu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…