Yemek yemeyi çok sevmek var mı benim gibi olan?

Yemek yemeyi ben de çok seviyorum ama irademi saf dışı bırakmıyorum.
Porsiyonlarımı küçük tutmaya çalışıyorum.
Bir gün biraz aşırıya kaçtıysam sonrasında birkaç gün dikkat ediyorum.
Spor da yaparak kilomu koruyorum.
Hergün içimden geldiği kadar yesem ciddi kilo sorunu yaşardım sanırım.

İradenizi kullanmak zorundasınız başarılı olabilmek için. Onu hakerete geçirmek sizin elinizde.
Tebrik ederim umarım bende başarırım bunu

insanların kimisi yaşamak için yer,ben ve benim gibi bazıları da yemek için yaşar 🙈

yemek yemeyi çok severim, açıkça da söylerim,hiç de gocunmam.

ancak belli bir kiloyu geçince ,yani kendimi rahatsız hissedip,aynaya bakınca hoşnutsuz olmaya başlayınca ekstra önlemler alırım.

bu zamana kadar diyet yaptığım zamanlar oldu,ama adı diyet bence. abur cuburu kesip ev yemeklerini istediğim gibi yemeye devam ettim. günde 10 km yürüyüş yaptım. 10-12 kilo verdim.

yani kilomdan rahatsız olursam ne yapacağımı biliyorum. asla kendimi AMAAAAAN diye salmadım,çünkü hoş değil bence.

sporu,en azından yürüyüşü yaşam tarzı haline getirmeye çalışın,en azından bir öğünde lifli besin yiyin, günde 1 bardak bitki çayı içerim ben mesela,artık benim için alışkanlık oldu.

siz de kendi yazılımınıza bir format atıp ,yeni bir alışkanlık geliştirin bence. bu saydıklarımı çoğu insan kilo vermek için yapar,ama ben yürüyüş ve bitki çayını bir alışkanlık,rutin bir aktivite olarak yaparım. siz de böyle rutin aktiviteler oluşturmalısınız bence.

yoksa bir süre sonra yemek krizine girip,her şeyi yiyip,sonra kilo almamak için çıkaracak psikolojiye gelebilirsiniz. bunun tıptaki adını da hemen hepimiz biliyoruz zaten.

iş oralara varmadan kendi iradenizi konuşturmanız lazım.
Sizin yorumunuzu okuyunca farkettim sanırım o yolda ilerliyorum birkaç seferdir yiyip yiyip pişman olup çıkarmak istedim

Önceden yaptığımız diyetlerden sonra vücudumuzda granil(galiba böyle yazılıyor) diye bir madde birikiyormuş. Bu yeme atakları yaşamıza sebep oluyormuş. Besinleri iyi kötü diye etiketlemek de yeme ataklarını başlatıyor. Sezgisel beslenmeyi araştırmanızı öneririm
Hemen araştırıyorum teşekkür ederim

Minfull eating denilen olayı araştırabilirsin ayrıca sezgisel beslenme olarak da geçiyor. Aslında yemeğe büyük bir açlık duyuyoruz. Mesela 10 kaşık yediğimizde ancak o yemek arzumuz doyuyor ama aslında 5 kaşıkta da o arzuyu doyurabiliriz. Çoğu zaman yerken yediğimiz lık diye midemize iniyor. Tadını algılamayı, beynimize doyum sinyali gitmesine izin vermeden ağzımıza tıkıştırıyor veya dalgın yediğimizde yediklerimi ancak birazını hissedebiliyorum. Eğer tat duyumuza kulak verir ve yavaş yavaş yiyerek süreci uzatırsak daha çabuk doyum sağlarız ve daha az yeriz. Şu başta 2 yazdığım şeyleri inceleyin.

Ekstradan irademizi tutun. Gençken kilo vermek daha kolaydır. Daha fazla vakit kaybetmeden haraket geçmeniz en doğrusu. Şimdi istediğiniz kıyafetleri giyemeyeceksiniz de ne zaman? Zamanı geçirmeyin gençken zayıf olmak istiyorsanız olun.

Disiplin, şimdi istediğin şeyle gelecekte istediğin şey arasında seçim yapmaktır.
O kadar haklısınız ki şimdi yapamazsam yaş aldıkça buruşan bedenimlr hiç yapmak istemeyeceğim

Ben varımm😒 her gün diyete başlıyorum bugün cok kararlıydim 2 tane poaca yedim 🙄 düşünün artık. Diyet yaparım kilo verırım vel hasıl koruyamam. Neo skolada eğitim paketi aldım kilo vermekle ilgili onu dinlerken bile biseyler yiyorum üstüne gittikce yiyorum galiba 31 yaşındayım bu yıllarımın bu şekilde geçmesini istemiyorum ama olmuyor da😭😭😭
Bende öyle ne yapacağımı bilemiyorum 🤷‍♀️

Bende doğumdan sonra başladı yeme sevdam bi senedir böyleyim yemek yerken bile arkasına hangi tatliyi yesem diye düşünüyorum
Eskiden böyle degildi iştahım simdi surekli yeme isteği son günlerde tutmaya çalışıyorum kendimi bu gidişat iyi değil yoksa
Bende de aynı doğumdan sonra oldu yemek tabakta bitmeden üstüne ne gömsem diye düşünüyorum uyumadan önce sabah kahvaltıyı planlıyorum kafamda yakında obez olacağım sanırım

Ev arkadasimla cok sevdigimiz bir yemek oldugunda yersizlesip gulmek icin lokma icin canimi veririm,makarna icin canimi veririm derdik😁 o derece bir duskunluk yemege iste.Yeri geliyor diyet yapip frenliyorum kendimi.Harika gidiyor her sey.Yeri geliyor su andaki gibi koyverip dunyalari yiyorum.
Ben kainatı yiyor olabilirim bugün yediklerimi saymaya yüzüm yok şuan

Insülin direncin olabilir cok yedirir ,bir iki gun ayni beslenmek istahi kesiyor dene derim cesit arttikca istah artiyor ,onun disinda saglikli atistirmaliklarin olsun sebze agirlikli ama baktin olmuyor yemekten sonra egzersiz yap kilo falan almazsin
Sorun şu ki spor yapıncada veremiyorum

Bende yemek yemeyi sevdiğim için yiyorum zannediyorum fakat hepsi bağımlılık yapan şeyler
İnsülin direnci yedirdikce yediriyor
2 yada 3 ay diyet yaptiğım zaman bir kase çorba ile doyan ben şuan önüme dünyayı verseler yerim
Aslında bu hem alışkanlık , hem bağımlılık , hemde insulin direnci
3ü bir arada olunca kilo almakta Allahın emri oluyor
Olay mutfağın düzenini , yaşam stilini değiştirmekten geçiyor
Almayacaksın , yememiş olacaksın sağlıklı besleneceksin
Ben artık kilo derdinide geçmiş bulunmaktayım
Diyet yapınca geçen sırt ağrım ( fibromiyalji) ve ibs
Düzeni bozunca pörtleyen ibs, sırt ağrısı,
Halsizlik, yorgunluk ne ararsan var
Bunu sadece kilo vermek olarak görmeyip sağlığımızada dikkat etmemiz gerekiyor 😟
Ne yazıkki aynı sorunları yaşıyoruz sağlıklı beslenmek sağlıklı da hissettiryor ama bir yerde motivasyonumu kaybediyorum ve bütün çabam boşa gidiyor

Tam anlattığınız durumdaydım. Çocukluğumdan beri her moral bozukluğuma yemek yiyordum. Ailemin maalesef sevgisini gösterme şekliydi yemek yedirmek. Sonrasında ödül mekanızması hali aldı. Sürekli büyüyünce verir ne olsa dendi, yemeklere boğuldum. Bir noktadan sonra bağımlılık oldu. Yatıp kalkıp yemek yemeği düşünüyordum. Sonradan bu psikolojik sorundan kurtuldum desem yeridir. Tamamen bitiremesem de sadece acıktıkça yemeğe özen gösteriyorum. Tadını sevmediğim yemek olunca burun kıvırmıyor yiyorum. Olay şu ki yemek bağımlılığı yüksek bir insülin direnci yaratmış. Vücut yemek yemek için çıldırıyor. Zihnimde bitirmeye çalışsam da bu sefer beden izin vermiyor. Tiroid ve insülin direnci için ilaç alıyorum. Ayda bir kilo gibi komik rakamlar olsa da veriyorum. Şu anda da biraz diyetteyim. Tutunmaya çalışıyorum yani. Aman yattı balık yan gider demiyorum. En azından daha da kilo almamalıyım. Versem güzel olur. Siz de kafanıza yazın bundan daha fazla kilo alamam diye. Hayatımda gördüğüm en yüksek kilo 137. Kesinlikle bir daha o kilolara gelemem. Allah 100 kilo altına düşmeyi nasip etsin. En azından zihnimde hasta olduğumu kabullenmem ve düzelmeye çalışmam geç de olsa mümkün oldu. Sağlıklı kilosuna inmiş biri değilim, ama en azından normal insanlar gibi yediğim için mutluyum.
İnsülin direnci olayın kilit noktası sanırım gece bile kalkıp tatlı yemek istiyorum ama yemiyorum tutuyorum kendimi en son nutella kavanozunu üç gün olmadan bitirince eşim epey payladı kendimiz için iyi olanı kendimiz yapmalıyız

Yemek yemeği seviyorum bu sevginin bir nedeni de troid hediyesi insulin direnci kolestrole ek kaçak kat.yalniz yediğim işe yarasa (bazen abartmasam da degisen bisey yok)keşke kan olsa demir deposu boş, mide dolu. sonra pilim bitiyor.boyle benzinsiz araba gibi bi yerlerde çekici ile kaldırılmayi bekliyorsunuz resmen.
Daha iyi anlatılamazdı valla aynen öyleyim hep yorgun halsiz

Eğer kendimi bırakacak olsam 100 kilo falan olurdum sanırım. Yemek yemeyi çokça seviyorum.
Ben ise gerçekten çok sevdiğim bir yemek varsa, kontrolsüzce yiyip nefsimi köreltiyorum. Akabindeki öğünlerimde bunu dengelemeye çalışıyorum. Her daim yemek yiyorum ama kontrolü de elimden bırakmamaya özen gösteriyorum. Özel durumum yoksa akşam yemekten sonra ağzıma hiç birşey sokmuyorum. Size tavsiyem öncesinde nefsinizi kontrol etmeyi öğrenin. Akabinde diyet programına geçersiniz. Aksi takdirde pazartesi başlayıp çarşamba biten diyet döngüsüne girersiniz.

K
Yürüme bandı ve onu yapamıyorsam zumba bir hafta boyunca yapıp 200 gram vermiştim
Kuzum bolgesel calis derim sana zumba vs yorar yani daha cool sporlar varken ...bak bir ornek vereyim sana ablamda yurume bandi benzeri bir alet var o spor yapiyor super kalcasi oldu sıkılastı ama kilo bakimindan pek veremedi ben evde bolge bolge toplasan 30 dk falan yapiyorum 2 3 (arasi) beden düstüm "sakin daha fazla verme" diyorlar düsün ..eger yapmak istersen bolge bolge yazarim musait bir zamanda

K

Kuzum bolgesel calis derim sana zumba vs yorar yani daha cool sporlar varken ...bak bir ornek vereyim sana ablamda yurume bandi benzeri bir alet var o spor yapiyor super kalcasi oldu sıkılastı ama kilo bakimindan pek veremedi ben evde bolge bolge toplasan 30 dk falan yapiyorum 2 3 (arasi) beden düstüm "sakin daha fazla verme" diyorlar düsün ..eger yapmak istersen bolge bolge yazarim musait bir zamanda
Çok teşekkür ederim çok isterim lütfen yazarsan mutlu olurum 🥰

Çok içmiyorum, günde max 2 tane. Bir de böyle mide doldurma gibi düşünme. Daha çok ağzın dolsun falan diye. Maden suyu o kadar çok içmiyorum ama suyu çok içerim ve midem ona rağmen küçüldü çok yiyemiyorum artık.
Suya devam o zaman tecrübe etmissiniz ben de karpuz seviyorum yazin mesela onun da kalorisi çok değil ama mide genişletir diyorlar

46 kiloyum şuan. Tuhaf gelecek ama hiçbir yemegi canım çekmiyor.Azcık yesem doyuyorum. 2ögün yiyorum. Ara ögünde yogurt falan yıyorum.Kılo almak ıcın bı ton sey kullandım ıse yaramadı. Pes ettım. Bu kılo ıle mutlu yasamaya calısıyorum. Bende sizin tam tersınızım. Ne köfte seviyorum ne kıyma.Bende tuhaflık var. Hamur ısı maksımum 1dılım yerım yeter.Sebze meyveyı cok severım ama
(Iç sesim) Aman ne kıskanıcam 😂

Back
X