Yemek

Kendimi gördüm :KK53:
Eşim salatadaki salatalık doğrama şeklime bile bahane bulur bugün küçük yarın çok büyük doğramışsın bu arada ona 23 yıldır salata yapıyorum :KK14:

Yağı ve tuzu az yemek zor beğenilir. Bu bir gerçek. Ama yaptığım yemeğe ağız büken kocaya bir daha yemek yapmam. Yaptığım yemeği yerse yer yemezse keyfi bilir. Değişik yemek tarifleri deneyin sizin için de farklılık olur derdim. Eşinizin ağız büktügünü yazmasaydiniz. Benim eşim beğenmedi mi nazikçe utanarak söyler. Zamanında iyi bir azar isitmisligi var çünkü aklınca anasının yanında aslan kesilmişti. Ağzının payını aldı oturdu. Taviz vermeyiniz. Simarmasinlar.

Benimde esim bugün yedigini yarin yemezdi. Zamanla alisti yemeye cünkü 1) ben hergün yemek yapamam 2) dünden kalan yemekleri atamam bukadar ac insan varken.

Esiniz begenmiyorsa yemek yapmayin yada sadece kendinize kadar yapin. Surat yaparsa "ne yemek istedigini bilmedigin icin kendin yaparsin diye düsündüm" dersin.

Ay bir hikaye vardı, neydi o tam hatırlamıyorum da. Adam kadının yemeklerini hiç beğenmezmiş, sürekli "Annem gibi yapamıyorsun, annem gibi olmuyor" dermiş. Bir gün kadının dalgınlığına gelmiş, yemeği yakmış. Ama yiyecek başka bir şey yokmuş, mecburen koymuş adamın önüne. Adam yemeği tattıktan sonra "Ha şöyle" demiş, "Sonunda anneminki gibi bir yemek yaptın"

Sizinki de o hesap. Herkesin alışık olduğu bir damak tadı var, annesininki gibi yapmaya kasmayın. Sizinkine de alışacaktır, yemezse de üstelemeyin yemesin ayol. Bu kadar şımarık olunmaz ki, çocuk gibi onu yemem bunu yemem.

Canim adanalisin madem sizinkilerde becerikli olurlar ben iyi bir gurmeyim :)
Hatay yemekleri yapsana. Kısır yap,ama hatay usülü yap mesela antep yemekleri yap patlıcan kebabi mesela humus yap tava yap kuru dolma yap mesela bence kuru dolmayi sevecektir denesin bi zeytinyagli yiyormussun ya onun için dedim
Tavugu bende bazen severim bazen sevmem
Bende yemek seçerim
Baharat cok mu kullanıyorsun? Annesi kuyruk yağıni kullanirlen tadini muhtemelen baharatla kırıyordur
Icli kofteyi seviyormu haşlama mi yapiyorsun yapıyorsan? Kizartma seklinde yap yermi bu söylediklerimi

Kızlar ben bişey sormak istiyorum. Buzluğa çorbaya, pilava eklemek için tavuk suyu haşlayıp koydum. Ama suyun içine tavukta didikleyip ekledim biraz. Acaba doğru mu yaptım? Suyu biliyorum da didiklediğim tavuk içime sinmedi gibi. Bu ne kadar süre saklanır bu şekilde ?

E kendisi yapsın biliyorsa? Bilmiyorsa beraber yapın ikiniz de öğrenmiş olursunuz. Onun damak tadına uydurursunuz hem tariflerinizi deneme yanılma yoluyla. Niye böyle bir tepki alıyorken ısrarla yemek yapıp önüne koyuyorsunuz ki?

Kızlar ben bişey sormak istiyorum. Buzluğa çorbaya, pilava eklemek için tavuk suyu haşlayıp koydum. Ama suyun içine tavukta didikleyip ekledim biraz. Acaba doğru mu yaptım? Suyu biliyorum da didiklediğim tavuk içime sinmedi gibi. Bu ne kadar süre saklanır bu şekilde ?
Canım donmuş zaten hiç bi sorun olmaz merak etme en az 6 ay dursun bisey olmaz
Et,balık tavuk herseyi koyuyorum süreli dolaba hiç bisey olmuyor
Karnıyarık bile koyuyorum arada fazla kalmışsa eğer
hiç bozulmuyor İcin rahat olsun

buzlukta dondurduktan sonra orada dururken bir şey olmaz.ancak çözüp sonra yeniden dondurmayın tek seferde yiyeceğiniz kadarını çözdürüp kullanın.

Canım donmuş zaten hiç bi sorun olmaz merak etme en az 6 ay dursun bisey olmaz
Et,balık tavuk herseyi koyuyorum süreli dolaba hiç bisey olmuyor
Karnıyarık bile koyuyorum arada fazla kalmışsa eğer
hiç bozulmuyor İcin rahat olsun
Teşekkür ederim cevabın için :KK68:

Amaaaan zıkkım yesinler bende de var bş tane gerginher gün çorba pilav etli yemek salata yiyecek bazen günüm olur pasta börek yemez yemek ister çalıştığım halde uğraşıyorum

Ay canım nasıl tavuklu pilav çekti akşam akşam.Beğenmiyorsa gitsin anasında yesin siz niye canınızı sıkıyorsunuz paşaya bak.

Back
X