Iyi aksamlar
ne kötü birseymis evdeki yapilan yemegin begenilmemesi.
Annemle babam yillardir ayrilar. Benle erkek kardesim annemle kaliyoruz.
Gel gelelim kardesim cok agresif ve sivri dili. Karsi tarafi düsünmeden laf söyler anneme dahil.
Pek konusmaz ve konusulmaz ama konusuncada mutlaka kavga edilir. 20 yasinda.
Gelelim konumuza
Evde annemin yaptigi yemekleri hic begenmiyor ve biliyormusunuz ne yapiyor? O an ayriyetten kafasinda olan yemegi yapiyor kendisine. Börekmis, et soteymis bilmem neymis. Üstelik okuldan gelir gelmez. Yemek pistikten sonra mutfagi daginik birakip yemegini yiyor. Annem cok üzülüyor arkasindan gidip topluyor.
Yani anlicaginiz hergün evde 2-3 kez yemek pisiyor ve haliyle cöpe gidiyor cogu. Bugün mesela Firinda kiymali makarna vardi ve geldigi gibi surat asti yemedi. az önce yine ayriyetten makarna hasladi domates soslu. yani anlicaginiz iki kere makarna yapildi bu evde bugün. Annemde suan mutfakta yine arkasindan temizliyor cok üzülüyorum. Benim bu duruma cok kizdigimi biliyor o yüzden artik pek konsunu bile etmiyor bosver diyor.
Gecen annem kizdi ona: Yaptigim yemeklere niye sükür etmiyorsun hergün evde 3-4 kez yemekler pisiyor ayri ayri biktim artik yemek düzeni yok bu evde. gibi seyler dedi.
Kardesimde aynen sunu dedi saygisizca: Sen yemek yapmayi bilmiyorsunki neyini yiyeyim.
Hatta su öneriyide getirdik kardesime. Madem cok yemek yapmak istiyor bari o hepimiz icin yapsin hem annem yorulmaz bosuna hemde cöpe gitmez yemekler. Bunuda istemedi. Yaptiginda genelde kendisine göre porsiyonlarda yapiyor. Baska ögünde ayni yemegi yemez hele ertesi güne kalan yemekleri asla yemez.
En kötüsü olanda misafir geldiginde yani teyzeler vs. konu oldugunda herkese derki "Annem zaten yemek yapmiyor" gibi laflar. Oysa ki annemde o yeterki yesin diye yapmadigi yemek kalmadi
Ben kardesimle aylardir konusmuyorum bana cok yanlisi oldu gecen bu konuda artik dayanamayip laf ettigimde yine cok agir laf atti bana ve ben mecburen sustum cünki biliyorumki siddet uygulamasina az kaldi yani. ve anladimki konusmamakla en dogrusunu yapiyormusum
Inanin ne yapacagimizi bilmiyoruz..biri bana onun kafasini anlatsin neden yapiyor bunlari?
ne yapabiliriz?