Yemekleri begenmeme

Kardeşiniz küçük değil , buluğ çağınıda atlatmış olmalı ...
Ben her zamanki gibi oturup uygun zamanda uygun bir dille konuşulmasından yanayım ...
Bir abla olarak annen ile kardeşinin arasındaki anlaşmazlığı bile çözebilirsin...
Sebepsiz hiç bir şey yoktur. Paylaşımcı olun hatta bir sefer onun istediği yemeği ikiniz yapıp yiyin , iletişim iletişim iletişim diyorum ...

Birtek sorun gördüm oda annenizin kardesinizin cöpünü toparlamasi.
Anneniz 2 kisilik yapsin yemegi, cöpe gitmez. Bende bazen kendime göre yemek yaparim .... Mesela annemde patlicani sevmedigim halde patlican yemegi yapar :)

Iyi aksamlar
ne kötü birseymis evdeki yapilan yemegin begenilmemesi.

Annemle babam yillardir ayrilar. Benle erkek kardesim annemle kaliyoruz.
Gel gelelim kardesim cok agresif ve sivri dili. Karsi tarafi düsünmeden laf söyler anneme dahil.
Pek konusmaz ve konusulmaz ama konusuncada mutlaka kavga edilir. 20 yasinda.
Gelelim konumuza
Evde annemin yaptigi yemekleri hic begenmiyor ve biliyormusunuz ne yapiyor? O an ayriyetten kafasinda olan yemegi yapiyor kendisine. Börekmis, et soteymis bilmem neymis. Üstelik okuldan gelir gelmez. Yemek pistikten sonra mutfagi daginik birakip yemegini yiyor. Annem cok üzülüyor arkasindan gidip topluyor.
Yani anlicaginiz hergün evde 2-3 kez yemek pisiyor ve haliyle cöpe gidiyor cogu. Bugün mesela Firinda kiymali makarna vardi ve geldigi gibi surat asti yemedi. az önce yine ayriyetten makarna hasladi domates soslu. yani anlicaginiz iki kere makarna yapildi bu evde bugün. Annemde suan mutfakta yine arkasindan temizliyor cok üzülüyorum. Benim bu duruma cok kizdigimi biliyor o yüzden artik pek konsunu bile etmiyor bosver diyor.

Gecen annem kizdi ona: Yaptigim yemeklere niye sükür etmiyorsun hergün evde 3-4 kez yemekler pisiyor ayri ayri biktim artik yemek düzeni yok bu evde. gibi seyler dedi.
Kardesimde aynen sunu dedi saygisizca: Sen yemek yapmayi bilmiyorsunki neyini yiyeyim.

Hatta su öneriyide getirdik kardesime. Madem cok yemek yapmak istiyor bari o hepimiz icin yapsin hem annem yorulmaz bosuna hemde cöpe gitmez yemekler. Bunuda istemedi. Yaptiginda genelde kendisine göre porsiyonlarda yapiyor. Baska ögünde ayni yemegi yemez hele ertesi güne kalan yemekleri asla yemez.
En kötüsü olanda misafir geldiginde yani teyzeler vs. konu oldugunda herkese derki "Annem zaten yemek yapmiyor" gibi laflar. Oysa ki annemde o yeterki yesin diye yapmadigi yemek kalmadi
Ben kardesimle aylardir konusmuyorum bana cok yanlisi oldu gecen bu konuda artik dayanamayip laf ettigimde yine cok agir laf atti bana ve ben mecburen sustum cünki biliyorumki siddet uygulamasina az kaldi yani. ve anladimki konusmamakla en dogrusunu yapiyormusum

Inanin ne yapacagimizi bilmiyoruz..biri bana onun kafasini anlatsin neden yapiyor bunlari?
ne yapabiliriz?
ya anneniz sorsun yarina ne yemek istedigini yada ona yemek yapmayin gelince yapsin kendine, sirf simariklik yapiyormus yani, evde baba yokya annenizi otorite olarak gormuyor simariyor demekki. Birde ergenlik donemi simdi , anneniz acab erkek diye cok mu uzerine dusuyor simartiyor bir bakin bakalim.

ya anneniz sorsun yarina ne yemek istedigini yada ona yemek yapmayin gelince yapsin kendine, sirf simariklik yapiyormus yani, evde baba yokya annenizi otorite olarak gormuyor simariyor demekki. Birde ergenlik donemi simdi , anneniz acab erkek diye cok mu uzerine dusuyor simartiyor bir bakin bakalim.
Evet tabi erkek diye dahada üzerine düsüyor. Hep kizardim yapma etme diye ama hep simartti
simdi annem dahada dikkat ediyor ama olan olmus artik

Evet tabi erkek diye dahada üzerine düsüyor. Hep kizardim yapma etme diye ama hep simartti
simdi annem dahada dikkat ediyor ama olan olmus artik
Mesele bence yemek değil kardesinizin başka sorunu var yemeği bahane edip kavga çıkarmak istiyor belli yoksa makarna pişmiş yemeğe kendisi tekrar makarna pisiriyor bunlar bahane bence boşanma konusunda annenizi suçluyor ve bu yüzden kavga çıkarıyor diye düşünüyorum. Babanız ile arasi nasıl.

Kardeşiniz küçük değil , buluğ çağınıda atlatmış olmalı ...
Ben her zamanki gibi oturup uygun zamanda uygun bir dille konuşulmasından yanayım ...
Bir abla olarak annen ile kardeşinin arasındaki anlaşmazlığı bile çözebilirsin...
Sebepsiz hiç bir şey yoktur. Paylaşımcı olun hatta bir sefer onun istediği yemeği ikiniz yapıp yiyin , iletişim iletişim iletişim diyorum ...
herseyin cözümü iletisimdir evet dogru diyorsunuz ama cok denedik inanin ve sonucu hep kavga cikartiyor sesini yükseltiyor..

Birtek sorun gördüm oda annenizin kardesinizin cöpünü toparlamasi.
Anneniz 2 kisilik yapsin yemegi, cöpe gitmez. Bende bazen kendime göre yemek yaparim .... Mesela annemde patlicani sevmedigim halde patlican yemegi yapar :)
arada olur tabiki ben bile arada sevmedigim birsey oldugunda kendime göre yaparim :)
ama hergün hergün olmaz diye düsünüyorum

Çocuk mu bu neden bu endişe anlamadım. Beğenmiyorum diyor, e kendi yapıp yiyormuş. İlla annenizin mi yapması gerekiyor?? Daha önce de dendiği gibi, arkasını da kendisi toplasın her normal insanın yaptığı gibi. Anneniz birlikte yiyemiyor olmanıza üzülüyorsa da zorla masaya oturtacak haliniz yok ya, canınızı sıkmayın.

benim eşimde yemek ayrimi yapan birisi.ama kesinlikle çöpe yemek atilacak kadar degil.

Bende ailemle yaşarken böyleydim aynı tavırlar annemle sesimi yükseltmeden konuştugumu hatırlamıyorum bile geçiçi değil ama söyliyim baştan

annen kendine kadar yapsın

sen yiyorsan sana da yapsın

kardeşin de madem beceriyor

kendi yiyeceğini yapsın

hatta okuldan arta kalan zamanında part time çalışıp malzemeyi de kendi alsın

Lütfen bilmeden bana ablalik yapamadigimi söylemeyin. Ben cok iyi abla olduguma inaniyorum burda saymama gerek yok.
Gerginliklerine anlayis göstermeye calistim dedim ergenlikte babaylada görüsmüyor vs.
O ablasina kimsenin etmedigi küfürler etti ve 2 kez cok agir dövdü beni. üstelik özür dilemedi ben yine konustum onla.
Gecen yine bana küfür etti ve ben artik konusmamaya karar verdim o özür dileyene kadar. zaten özür dilemek nedir bilmiyor
Valla ne diyeyim ki size kardes kardesle kavga eder valla herkesin yaptigi seydir ama sanirim sizde ve kardesinizde biraz kincilik var tahammüzsüzlük onunla konusun konusmaya calisin bakin neleri seviyor ona mesela bi yilbasi hediyesi alin neyi seviyorsa ve kardesinizle birlikte mutfaga girir birlikte yemek yapmayi dusunun anneniz yapiormus yemegi siz necisiniz büyûksünuz siz akillica dusunun bi cok seyi küfür edince ses etmeyin hic bir sey demeyin sonra guzelce konusun onu sürekli suclayarak degil kendinizde hata varsa onuda soyleyerekten konusun benim kardesimde oyledi bi gub konustum bana ben senin bu hareketlerine gicik oluyorum ama sen yapiorsun demisti bi sure dedigini yaptim belki bir ay diyelim ama sonra oyle yakinlastiki øzür diledi ve bir daha asla abilerini ve ablalarini kiracak kelime kullanmadi ...

Valla kardeşim bana el kaldıracak bizim evde cinayet çıkar. Büyük konuşmayayım ama kardeş katili olurum. Ki annem böyle bir şeye asla müsamaha göstermez. Olayı hatırlamıyorum ama sobanın üstünde ki çaydanlık altını kardeşimin üstüne attığını bilirim, öyle de delidir. Allhtan su kaynak değilmiş. Vallahi suyun kaynak olmadığını biliyormuydu yoksa bilmiyormuydu hala da bilmem. Ama kardeşimin verilmiş sadakası varmış o kesin

Kendine plastik tabak çatal alsın madem kendi yapıp yiyor ve toplamıyorsa bulaşığını. Hatta alıp siz önüne koyabilirsiniz belki inceden birşeyler dokunur içine.

Back
X