ya hepsını ızledım ama puanlamayı kacırdım kımler kac paun verdı bılen var mı??
kaç puan aldı ?
25 puan aldı
ben o mantıyı 16 yaşında yapıyordum birisinden görmüştüm.. tavada kıyma soğanı karabiber tuz isterseniz pulbiber kavurup... iki yufkaya acıyordum yayıp kıymayı dökünce rulo yapıp temiz tülbent beze koyuyorsun ben dolamıyordum yalnız tülbentte uzun rulo şeklinde koyup kaynar suyun içine koyarken doluyordum.pişincede cıkartıp tepside birbucuk santimlik kesip... sarmısaklı yoğurt üstünede tereyağda kızarmış pulbiber nane isteğe göre tabi kızdırıp üstüne koyuyorsunuz... oohh mis gibi afiyet olsuncokacimcoookcokacimcoookKızlar tavuğa havuç ve kabak rendeledi, 1 paket krema koydu, 1 paket mantarlı tavuk çorbası boca etti fırına attı, pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirdi.
Tatlıyı da 15 kaşık şekere 10 kaşık irmik koydu, 1 litre sütle pişirdi, borcama yaydı, üzerine çilek ve muz yaydı ve ardından vişne suyuyla hazırlanmış jöle döküp buzdolabına attı, bu kadar.
Mantının da içini normal hazırladı kıyma karabiber tuz ve soğan rendesi (yalnız soğanı 1 gece önce rendelemiş, acısı çıkıyormuş) Sonra bir yufkanın içine şerit halinde yayıp rulo şeklinde yuvarladı, o ruloyu da doladı kendi etrafında, ardından bir tülbentin içine koyup kaynar suda haşladı. Üzerine de malum sarımsaklı yoğurt, sos..oldu bitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?