Yemekteyiz - Show Tv

walla ilk gece diye kimse eleştiri falanda yapmadı..herkes sus pus yemeğini yedi..Arzu da aldı 25 puanı kaydirigubbakcemile3

Arzu'nun dürüstlükle ilgili konuşması puanları nasıl etkiledi ama?
Yalnız şu da bir gerçek ki ister halk oylaması ister bilmem ne, huylu huyundan vazgeçmiyor. Mükerrem hanım kendini tutmaya çalıştı, çalıştı, tatlı servisinde meydan boş kalınca hemen yemeği, mantıyı eleştirmeye başladı. Ne olur ki yüzüne söylese? Kadın açık açık fikirlerini sormuştu oysa. Hiç gözüm tutmamıştı Mükerrem'i. Yanılmadığım bir kez daha anlaşıldı...
ılter'de az değil aslında. Ama bu defa o da sakin görünüyor. Sanırım o da kendini tutuyor.
Figen çok şeker. Doğal buluyorum onu. Aslında başarılı olmasını isterim. Ancak ılter ve Arzu'dan puan alamayabilir.
Rizeli dostum Serkan Arzu'ya oynuyor. Bence kendisi olmazsa Arzu birinci olsun istiyor haydi hayırlısı bakalım. Azıcık entrikalı bir hafta olacak...

kızlar dünkü bayanın tatlısını nasıl yaptığını izleyebildiniz mi??
ramazanda hafif tatlı olarak yapılabilir diye düşünüyorum...

arkadaşlar arzu hanımın yaptığı tülbente mantısı çok güzel gözüküyordu gerçek mantıya göre çokta pratik bir tarifti denemek lazım ben ilk defa duydum herkezde beğendi çok lezzetliydi galiba bende deniycem :teytey:

Evet o tülbent mantısını ben de deneyeceğim,
hem kolay,hem de lezzetiye benziyor...
insanlar neden dürüst olamıyorlar anlayamıyorum,
yani güzelse güzel,kötüyse kötü de ki,
halk zaten dürüst olanı seçiyor...
bazen sinirleniyorum,ama izliyorum işte..
Trabzonlu adını unuttum,ne kadar doğru bir çocuk,diğeri de,
ama bayanlar yine ortalığı karıştıracak gibi...
bakalım neler olacak...

ben arzunun tatlısını merak edıyorum ızleyemedım ırmık tatlısının uzerıne cılek muz koyup vısnelı suyla yaptıgı vısne jolesınımı koydu nasıldı bılen varmı??

arkadaşlar arzunun yaptığı mantının ve tavuğun tarifini tam olarak yazarmısınız.
tavuğa sanırım sebzeleri rendeledi,tavukları koydu,hazır mantarlı çorbayı ekledi,krema döktü.aklımda kalan bunlar su ekledimi acaba.aklında kalan varsa ve yazarsa çok sevinirim.

Arzu'nun yaptığı sanırım sütlü irmik tatlısı üzerine meyve ve vişne suyu ile yaptığı vişne jölesi.Yapılışını izlemedim;ama bende çilek jöleli olanından yapıyorum o tatlının.

Kızlar tavuğa havuç ve kabak rendeledi, 1 paket krema koydu, 1 paket mantarlı tavuk çorbası boca etti fırına attı, pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi gezdirdi.

Tatlıyı da 15 kaşık şekere 10 kaşık irmik koydu, 1 litre sütle pişirdi, borcama yaydı, üzerine çilek ve muz yaydı ve ardından vişne suyuyla hazırlanmış jöle döküp buzdolabına attı, bu kadar.

Mantının da içini normal hazırladı kıyma karabiber tuz ve soğan rendesi (yalnız soğanı 1 gece önce rendelemiş, acısı çıkıyormuş) Sonra bir yufkanın içine şerit halinde yayıp rulo şeklinde yuvarladı, o ruloyu da doladı kendi etrafında, ardından bir tülbentin içine koyup kaynar suda haşladı. Üzerine de malum sarımsaklı yoğurt, sos..oldu bitti.

ben o mantıyı 16 yaşında yapıyordum birisinden görmüştüm.. tavada kıyma soğanı karabiber tuz isterseniz pulbiber kavurup... iki yufkaya acıyordum yayıp kıymayı dökünce rulo yapıp temiz tülbent beze koyuyorsun ben dolamıyordum yalnız tülbentte uzun rulo şeklinde koyup kaynar suyun içine koyarken doluyordum.pişincede cıkartıp tepside birbucuk santimlik kesip... sarmısaklı yoğurt üstünede tereyağda kızarmış pulbiber nane isteğe göre tabi kızdırıp üstüne koyuyorsunuz... oohh mis gibi afiyet olsuncokacimcoookcokacimcoook

ayrıca soğanın acısı cıkıyor demişya palavra kesin hazırlık yapmış bal gibi önceden soğan bir gün beklicekmiş acısı cıkıcakmış bi kere soğanın kokusu ağırlaşır daha cok kokar yemekte zaten şimdiki soğanın acısımı var kırmızı soğansa ayrı tabi

Son düzenleme:
kızlar şimdi reklamlarda gösterdiler bu akşam okan karacanın bölümü başlıyo
izlediğimiz bölümne ne olduki???

önümüzdeki hafta okan karacanla olan yemekteyiz başlıyor çünkü dün tanıtımında salı günü başlıyacak diye yazıyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…