• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemin eden annem :)

TurkuazM

Hayat ve su
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
3.350
1.182
373
merhaba arkadaşlar

annem ben çalıştıgım için oğluma benim evimde bakıyordu. haftaya hacılığa gideceği için bu aralar bakmayı bıraktı kvdem bakıyor. geçen gün gidip almış onu ordan azıcık daha bakayım onu özlicem felan deyip ama o gün annemi çok fena darlamış hep ısırmış ağlamış normalde annemi çok sever ona şımardığı için öyle yapar ama o gün ki şımarmaktan değil huysuzluğundan kötülük yapmış anneme...annemde çok darlandığı için yemin etmiş daha bakmam diye....oğlumda babaannesine gitmek istemiyor benden ayrılırken ağlamak kıyamet kopuyor ama ben gidene kadar ben gittikten sonra birşey yok gayet güzel duruyor.....neyse uzatmayayım sorum şu annem çok pişman olmuş yemin ettiğine oda üzülüyor oğlumun durumuna yarın gel bak dedim ama yemin ettim deyip duruyor yeminini bozduğu zaman hani şu 3 gün oruç tutarsın fetvası doğru mudur veya başka birşeyi var mıdır? bilginiz varsa benimle paylaşır mısınız?

cnm yeminin kefareti on yoksulu doyurmak, giydirmek ya da 3 gün oruç tutmaktır :21:

Merhaabaa ben de yemin bozdum daha 13-14 yaşımdayım . Vallahi Billahi Talalhi demiştim yemin ederken. Ama bozdum geçen hafta. 3 gün peş peşe oruç tutmam gerektiğini biliyorum fakat birşeye aklım takılıyor, yemini bozduğumda hemen mi tutmalıyım orucu,yoksa aylar sonra da tutabilir miyim ? malum okulum var .s bir zamanı yoksa yarıyıl tatilinde tutmayı düşünüyorum da :(

cnm yeminin kefareti on yoksulu doyurmak, giydirmek ya da 3 gün oruç tutmaktır :21:

Merhaabaa ben de yemin bozdum daha 13-14 yaşımdayım . Vallahi Billahi Talalhi demiştim yemin ederken. Ama bozdum geçen hafta. 3 gün peş peşe oruç tutmam gerektiğini biliyorum fakat birşeye aklım takılıyor, yemini bozduğumda hemen mi tutmalıyım orucu,yoksa aylar sonra da tutabilir miyim ? malum okulum var .s bir zamanı yoksa yarıyıl tatilinde tutmayı düşünüyorum da :(

Aylar sonrayı görebileceğimizin garantisi yok ki o yüzden bi an önce tutmak en garantisi

Yemin etmenin kefareti yok
Misal okuduğum kuranın üstüne yemin ederim denilince kefaret oluyor
Kuru kuruya yemin ederime kefaret düşmüyor
Vallahi,billahi,tallahi denilince 3 günlük oruç tutulması gerekiyor.
Hocaya sormuştum,yani bu bilgiler kesin diye söylendi bana :6:

sağolasınız arkadaşlar annem o günden sonra bakmadı :D
şuanda da hac vazifesini yerine getiriyor dönünce bakıcak inş..:52:

Back
X