Yemin töreni çilesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonradan siz üzüleceğinize şimdi o üzülsün, yapacak bir şey yok.
Ortada üzüleceği bir durum da yok zaten.
"Evet 7 senedir birlikteyiz. Ama henüz babamın bile haberdar olmadığı bir ilişkide ailenle tek başıma samimiyet kurmayı doğru bulmuyorum. Hem o kadar yol geleceğim, aileme söylemeden gelemem, haberleri olursa ben bunu açıklayamam." diyeceksiniz, bu kadar basit.
Bu yüzden sizinle tartışıp sizi zor durumda bırakacak biriyse evliliği tekrar tekrar düşünün derim.

Sana bayılıyorum Çilek ❣

Sakın gitme demeye geldim. İlerde kesin o aileden patavatsızın biri sizin yemin töreninize geldiğinizi söyleyecek ve babanız 6 saatlik yolu gizlice gittiğinizi öğrenecek.

Şimdi sırf sevgilinizle kavga etmemek için babanızı üzmeye değmez kesinlikle. Sevgilinize de o kadar yolu geldigimde ilerde kesin ortaya çıkar ve aileme bunu açıklayamam deyin. Aileme söylerim kimse söylemez etmez laflarına sakın inanma, hem söylerler hem de ilerde ailene söylemeseler bile şimdi arkanızdan laf edip ailesinden gizlice gelmiş ,birde bize tembih ettiriyor gizli tutmak için diye söylenirler. Zamanı gelince tanışırsınız, şimdiden ileride zorda kalacağın durumlara sokma kendini.

Valla vatana millete hayırlı olur inşallah ama bana çile oldu. Erkek arkadaşımın yemin töreni var ayın 25 de. Gelmemi çok istiyor açıkçası ben biraz karamsarim sebebi de tanımadigim bir çok akrabasını görme ihtimalim var. Annesi babası ile daha önce bir kere yemek yemiştik. Başka da kimseyi tanımıyorum. 7 yilimiza gireceğiz daha geçtiğimiz mayısta ailesi ile tanistik yemin töreninden sonra sevgilim ise başlıycak benimde okulum bu yaz bitince inşallah bi şeyler düşünüyoruz ama ben inanın çok çekimserim yemin torenine gitmek icin şimdiden yüz göz olmak istemiyorum. Yani bi selam verir ellerini öperim ama yanımda sevgilim olmadan muhattap olmak istemiyorum. O da Ben napayım diyo. Valla günlerdir sırf bu konudan tartışıyoruz napim gelmesinler mi diyim diyo haklı ama beni de hiç anlamıyor ben öyle çok sıcak kanlı da bi insan değilim yani bi de ömrümde ilk defa göreceğim bir ortam felan kafam çok karışık kızlar Allah biliyor ya bi aksilik çıksada gitmesem diyorum ama bu sefer sevgilim çok üzülecek bana bi akıl verin bu durum nasıl çözülür. Annesi beni asker eğlencesine çağırmadı şimdi yemin törenin de gorcek iyi bi kadın gibi ama bir kere gördüm çokta emin değilim ara sıra arar sorar yavrum kuzum kızım der ama bundan da samimiyet anlaşılmıyor ki. Gideyim mi gitmeyin mi gidersem napayım ayrı yerde mi durayım yanlarında mi nasıl ortam olur ilk defa yemin törenine gidicem.
Ben evli halimle eşimin yemin törenine gitmedim. Çok da mühim bişey değil sevgiliniz ısrarcı olmasın o anını ailesiyle paylaşsın

Arada resmiyet yokken bu tarz durumlarda (yemin töreni, nikâh, düğün....) gidilmesi bana da saçma geliyor. Esimin kuzeni sevgilisini bizim düğüne getirmişti zamanında kimse de iyi bahsetmedi ardından yani. Babanızın haberi de yokken ne gerek var bu kadar aksiyona. Hem babanızın gururunu hic etmeyecek misiniz böyle, adamın henüz ilişkiden dahi haberi yok ama kızı kendisinden habersiz 6 saat yol tepip sevgilisi ve ailesi akrabasıyla bir arada olacak.

Niye oğlunuzun değer verdiği kişiyi görmek sizi mutsuz etsin ki
Değer verdiği kişiyi gördüğü için değil , oğlumla gecirmek istediğim vakitten alacak , üstelik bu örnekte akrabalar da orda olacak . Açıkçası benim yetişme şeklim de adı konmamış bir birliktelikte aile içine bu kadar girilmez bu da rahatsız edici

Hiç kafam karışmaz.
Gitmem.

Duygusal bakmayın, sizin zor durumda kalacağınız ve rahat hissetmeyeceğiniz bir şey için baskı kurmasın.

Siz gitmeyin valla ya.adamin ailesine acıdım şimdiden başlamışsınız yok en çok ben hakediyorum,en çok ben emek verdim,7 yıl sadece ben destek oldum :ukala:
Tatava yapmayı mi geldiniz valla beni çok sinir ediyor bu tarz söylemler size gelin gelmedigim müddetçe bu konuda şikayet etmeye hakkınız yok

Ne gibi kotu anı
Gereksiz bir samimiyet oldu sonrasında can sıkıcı oldu. Törenden sonra iki gün izinliydi, surekli ailesiyle beraberdik sadece 2 saatliğine başbaşa bi yerde oturmak istedik annesi surat yaptı laf soktu. Biz de 5 senedir beraberdik o zaman. Ama arada resmiyet olmadan bosuna yüz göz olunuyor bence hic gerek yok

:lülülü::lülülü:
Tatava yapmayı mi geldiniz valla beni çok sinir ediyor bu tarz söylemler size gelin gelmedigim müddetçe bu konuda şikayet etmeye hakkınız yok
Isınıze gelmeyince tatava dersiniz tabi normal.
Şikâyet edecek kadar da hiç mühim değilsiniz benim için.
Gelin gelmek mi Allah korusun
Hadi size iyi günler:KK52:

Ben olsam gitmem yanliz kalacaksın skilacak ve kasilacaksin bence gerek yok sonra dedikodu malzemeside olma kimsenin agzina ne olur ne olmaz insanların icini bilemeyiz.

Gittim gördüm geldim çok güzel geçti gitmek isteyenler benim gibi arada kalanlar için güncelleme olsun iyi ki gitmişim

Ben ailesiyle evlenmeden önce her ortama girdim,iyi oldu onları tanıma açısından. Hiç pişman olmadım. O da kep töreni,mezuniyet vs herşeyime geldi şimdi evlendik hepsi çok güzel anı oldu kaldı dilerim sizde de öyle olur

Sonradan gördüm yazdığını :) neler oldu anlat bakem
Valla gorumcemi (10) saymazsak efsane iyi geçti Ama görümcem çok fena kime anlatsam küçücük çocuk diyor ama lafları hiç öyle değil durdu durdu beni süzdü değişim değişik sorular sordu annesi babası yengesi dayısı amcası kuzeni kısada geri kalan herkes efsane iyilerdi sürekli kuzum kızım modunda

Ay inşallah ablacım ya ben de öyle düşündüm bizim için güzel bir ani kalsin istedim kuyruğumu sikistirip tedirgin tedirgin gittim ama bekledigimden daha guzel geçti
Ben ailesiyle evlenmeden önce her ortama girdim,iyi oldu onları tanıma açısından. Hiç pişman olmadım. O da kep töreni,mezuniyet vs herşeyime geldi şimdi evlendik hepsi çok güzel anı oldu kaldı dilerim sizde de öyle olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X