Yemin töreni, nişanlım ve ailem

Selam kızlar, ben nişanlıyım. Nişanlımın mesleği askerlik ve yakın zamanda göreve başlayacak. Ben askerlik dönemindeki yemin törenine ailem izin vermedi diye gidememiştim. Artık nişanlandık ve kayınvalidemler nişanlım gelmemi çok istiyor. Gideceğimiz yer 8 saatlik mesafede annem günübirlik olursa gidersin kalmalı olmaz. '' elalem ne der'' deyip duruyor ve bunu nişanlımın ailesine de söyledi. Çok utandım yerin dibine girdim herkesin içinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Nişanlıyken bile elalem için mi yaşacağım. Ben kafama koydum izin vermezlerse (sırf elalem için) ben de izinsiz gitmek istiyorum. Sizce de kızgınlığımda haklı değil mi? Aileme karşı nasıl davranmalıyım
Öfkeyle kalkan zararla oturur demişler zaten nişanlısınız hazır gider ayak kimse için ailenizi karşınıza almayın hem annenizin sözünü tutmayıp izinsiz gitmeniz kayınvalide ve nişanlınızın hoşuna gitmeye bilir sizi yargılayabilirler kayınvalideniz biliyor annenizin izin vermediğini annenizi ve ailenizi küçük düşürmüş olmazmısınız

Selam kızlar, ben nişanlıyım. Nişanlımın mesleği askerlik ve yakın zamanda göreve başlayacak. Ben askerlik dönemindeki yemin törenine ailem izin vermedi diye gidememiştim. Artık nişanlandık ve kayınvalidemler nişanlım gelmemi çok istiyor. Gideceğimiz yer 8 saatlik mesafede annem günübirlik olursa gidersin kalmalı olmaz. '' elalem ne der'' deyip duruyor ve bunu nişanlımın ailesine de söyledi. Çok utandım yerin dibine girdim herkesin içinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Nişanlıyken bile elalem için mi yaşacağım. Ben kafama koydum izin vermezlerse (sırf elalem için) ben de izinsiz gitmek istiyorum. Sizce de kızgınlığımda haklı değil mi? Aileme karşı nasıl davranmalıyım
Yakisi kalmaz gidip kalman.sen kendi aileni atipta kaynanaciginin kayinpederiginin ozlu sozlerine aldanma. Bes yil sonra bunlar yuzune yuzune vurulacak. Anneler tecrubelidir tas yerinde agardir. Git ama kalma.

Sen evlen iki ay sonra gel göreceğim ben onların “ elitliğini “
Ve İnan bana burdan bakınca senin o küçümsediğin ailen çok daha “elit” geldi bana

Yaşça senden büyük olduğumdan tecrübe konuşuyor diye say

Ve asla aileni küçümseme
Olur mu

9 yıl değil 90 yılda nişanlı kalsan evlilik başka bir şey

Elitmiş yazık!
Te heyyyy esimin ailesine sorsan dunyanin en elit insannlari kendileri
Kendi it kopekleri oldugu zman hakkaeten elitler. Ama is gelinlerine bize geldigi zman gordum rezilliklerini. O yuzden erkek ailelerini boyle zamanlarda elit dedikleri zaman gulesim geliyor.

Te heyyyy esimin ailesine sorsan dunyanin en elit insannlari kendileri
Kendi it kopekleri oldugu zman hakkaeten elitler. Ama is gelinlerine bize geldigi zman gordum rezilliklerini. O yuzden erkek ailelerini boyle zamanlarda elit dedikleri zaman gulesim geliyor.
Ya evet bizimkiler de pek asaletli aile diye methediliyorlardı,asaletleri kendilerinden menkul:)

Neden herkes otobüsle uçakla vapurla dön demiş yahu:KK53:
Sen bir gece halasında kalıp ertesi gün dönsen elalemin nerden haberi olacak?
Git gel 14 saat yol zaten 1 gün evde olmayınca millet dedikoduya mı başlıyor çok ilginç
O zaman nişanlısıyla tatile kampa gidenler için neler söyler elalem aklım almadı şu an:KK53:

Şahsen anneni dinle derim. Öyle kendi kafana göre hareket etmen ortalığa tatsızlık çıkarabilir aileler arasında. Hic gerek yok. O kadar çok özel gününüz olacak ilerleyen zamanlarinda. Ve inanın anneler kırılsa böyle şeyler öyle kolay kolay tamiri olmuyor. Kendi ailemde gördüm

Bence gitmelisin. Sonuçta nişan yapmışsınız. Tutup da aynı odada kalacak isen (aile yaşamını bilemem) el-alem ne der mantığındaki doğru olabilir bir yerde yok, umursamıyorum ben dersen aynı odada da kalabilirsiniz. Reşit bir bireysin ve haklarını biliyorsun. Kardeş/abi/abla gibi biri ile git yani. Bunda karşı çıkılacak, izin verilmeyecek bir durum söz konusu yok, bence.

Kızlar törenin üzerinden neredeyse 2 ay geçti. Ben annemle gittim ve halasında kaldık. Tek gitsem de bir sorun olmazdı zaten nişanlım o gün evde bile yoktu. Halası eşi kv kp bu kadar kişiyle evde kaldım. Annem kendi istedi akrabalar laf eder geleyim diye benim için gelip gelmemesi sorun değildi. O kadar yolu eziyeti kendisi çekti. Ki zaten nişanlım o gece evde olsaydı aynı odada da kalacak değildik. Ama aynı gün git gel yapılacak yol da değildi

Kızlar törenin üzerinden neredeyse 2 ay geçti. Ben annemle gittim ve halasında kaldık. Tek gitsem de bir sorun olmazdı zaten nişanlım o gün evde bile yoktu. Halası eşi kv kp bu kadar kişiyle evde kaldım. Annem kendi istedi akrabalar laf eder geleyim diye benim için gelip gelmemesi sorun değildi. O kadar yolu eziyeti kendisi çekti. Ki zaten nişanlım o gece evde olsaydı aynı odada da kalacak değildik. Ama aynı gün git gel yapılacak yol da değildi
Eee teklif geldi mi peki 🤓

Elalem için tabi ki yaşanmaz fakat annenizi haklı buldum.

Ailemizin izni olmadan gitmeniz iki aile arasını sonsuza kadar bozacaginiz anlamına gelir. Ayrıca eğer nişanınız evlilikle sonlanirsa ilerleyen yillarda o aile icin zerre degeriniz olmayacak zira onlar icin ailesini hice sayan olacaksiniz. Buyuk ihtimalle annenizin ne der diye çekindiği elalem de onlar olacak ve bir ton da laf edecekler bu konuda. En azından aile ici giybetlerin baş rolü olacaksınız.

Annen haklı bence sadece nişanlıyken değil evliyken de elin oğlunun evinde kalmamalı:KK70:Hatta bence hiçbir şekilde elin oğlu ile iletişime geçilmemeli:KK66:

Back
X