Yemin töreni, nişanlım ve ailem

Anneni kırma basit bişey için o ayrı konu fakat bazı üyeler el oğlu için anneni üzme demişler. Kendilerine el kızı denilse ve kv tarafı tutulsa kıyameti koparır bu tipler.
Orta yolu bulmak için annemi de alır giderdim ben.

Doğuda değil İstanbul'a gideceğiz. Onların ailesi kültürlü elit kişiler böyle ufak gereksiz şeylerin dedikodusunu yapacak insan değiller ama bizim akrabalarımız duyduğunda dedikodu yapacak kişiler annem o yüzden tek gitmemi istemedi. Tek gitti erkek tarafının evinde kaldılar diye nişanlıyken adını çıkarırlar dedi. Bende zorla annemin benimle gelmesine ikna ettim
Ben ne elitler gördüm, insanlıktan uzak.
Siz yine de çok güvenmeyin onlara.

Selam kızlar, ben nişanlıyım. Nişanlımın mesleği askerlik ve yakın zamanda göreve başlayacak. Ben askerlik dönemindeki yemin törenine ailem izin vermedi diye gidememiştim. Artık nişanlandık ve kayınvalidemler nişanlım gelmemi çok istiyor. Gideceğimiz yer 8 saatlik mesafede annem günübirlik olursa gidersin kalmalı olmaz. '' elalem ne der'' deyip duruyor ve bunu nişanlımın ailesine de söyledi. Çok utandım yerin dibine girdim herkesin içinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Nişanlıyken bile elalem için mi yaşacağım. Ben kafama koydum izin vermezlerse (sırf elalem için) ben de izinsiz gitmek istiyorum. Sizce de kızgınlığımda haklı değil mi? Aileme karşı nasıl davranmalıyım
Ailen hakli.

Sonuçta izin alamadığınızda aklınıza ilk gelen ailenizi ezip, gizlice yabancı insanlarla gitmek için yollar arıyorsunuz.
Yabancı dediğiniz 9 yıllık sevgilim ve nişanlım. Zaten sorunu da çözdük. Annem gelmeyi kabul etmeseydi gönülleri olmadan gidecektim. Bu evden kaçarak gitmek anlamında da değil.

Doğuda değil İstanbul'a gideceğiz. Onların ailesi kültürlü elit kişiler böyle ufak gereksiz şeylerin dedikodusunu yapacak insan değiller ama bizim akrabalarımız duyduğunda dedikodu yapacak kişiler annem o yüzden tek gitmemi istemedi. Tek gitti erkek tarafının evinde kaldılar diye nişanlıyken adını çıkarırlar dedi. Bende zorla annemin benimle gelmesine ikna ettim
Olay tatlıya bağlanmış ama şu mesaja cevap vermezsem olmaz. Sen şimdiden kendi aileni küçük görüp, karşı tarafı böyle görürsen ve bunu da eş ve ailesine belli edersen çok üzülürsün. O elit gördüğün insanların öyle zaman gelir neler konuşabileceğine şaşırır kalırsın.Aileni hiç bir zaman karşına alma hele bunu eşinin ailesiyle bir olup yapma. Kadınlar kocalarının herşeyine katlanıyor da annelerinin babalarının bir sözüne kızıp onların tüm emeklerini silebiliyor buna çok sinir oluyorum. Anneniz sadece elalemi değil sizin itibarınızı düşünüyor ama siz görmüyorsunuz bunu. Evlenene kadar söz dinleyin pişman olmazsınız.

Eğer izinsiz gidersen nişanlının ailesine karşı kötü bir başlangıç olur, hem kendini tezil edersin hem aileni utandırırsın. Annene söyle izin versin veya oda seninle birlikte gelsin
Zor oldu ama benimle gelmeye ikna ettim yorumunuz için teşekkürler

Yabancı dediğiniz 9 yıllık sevgilim ve nişanlım. Zaten sorunu da çözdük. Annem gelmeyi kabul etmeseydi gönülleri olmadan gidecektim. Bu evden kaçarak gitmek anlamında da değil.
Bdv yi şöyle bir gezin.
Aynı eve girmeden bir insanı asla tanıyamazsınız.
Evlilik bambaşka bir aşama.
O yüzden temkinli olmak iyidir.

Olay tatlıya bağlanmış ama şu mesaja cevap vermezsem olmaz. Sen şimdiden kendi aileni küçük görüp, karşı tarafı böyle görürsen ve bunu da eş ve ailesine belli edersen çok üzülürsün. O elit gördüğün insanların öyle zaman gelir neler konuşabileceğine şaşırır kalırsın.Aileni hiç bir zaman karşına alma hele bunu eşinin ailesiyle bir olup yapma. Kadınlar kocalarının herşeyine katlanıyor da annelerinin babalarının bir sözüne kızıp onların tüm emeklerini silebiliyor buna çok sinir oluyorum. Anneniz sadece elalemi değil sizin itibarınızı düşünüyor ama siz görmüyorsunuz bunu. Evlenene kadar söz dinleyin pişman olmazsınız.
Elit gördüğüm veya küçük gördüğüm gibi bir durum yok. Ben gerçekleri yazdım. Evet düşünüyor ama ben bu düşünceler yüzünden hiçbir zaman nişanlımın özel gününde yanında olamadım. Bu da beni üzüyor ve kızgınlıkla öyle yazdım

Sen evlen iki ay sonra gel göreceğim ben onların “ elitliğini “
Ve İnan bana burdan bakınca senin o küçümsediğin ailen çok daha “elit” geldi bana

Yaşça senden büyük olduğumdan tecrübe konuşuyor diye say

Ve asla aileni küçümseme
Olur mu

9 yıl değil 90 yılda nişanlı kalsan evlilik başka bir şey

Elitmiş yazık!

Sen evlen iki ay sonra gel göreceğim ben onların “ elitliğini “
Ve İnan bana burdan bakınca senin o küçümsediğin ailen çok daha “elit” geldi bana

Yaşça senden büyük olduğumdan tecrübe konuşuyor diye say

Ve asla aileni küçümseme
Olur mu

9 yıl değil 90 yılda nişanlı kalsan evlilik başka bir şey

Elitmiş yazık!
Küçümsemekle ne ilgisi var acaba yazdıklarımın? Bunu annem kendisi söyledi. Onların tarafı konuşmasa bile bizim akrabalarımız köydekiler kesinlikle bunun lafını yaparlar dedikodu malzemesi arıyorlar diyor. Bunu konuya yazmam küçümseme mi oluyor

evlenme teklifnin sürprizi teklifin kendisi değil ruhudur. bende evleneceğimi bildiğim adamdan teklif aldım çok hoş bir mekana ayarlamış herşey bize özeldi ve çok mutlu oldum aklınızda olsun .... organizasyon diye bir firma ...

Son düzenleyen: Moderatör:
evlenme teklifnin sürprizi teklifin kendisi değil ruhudur. bende evleneceğimi bildiğim adamdan teklif aldım çok hoş bir mekana ayarlamış herşey bize özeldi ve çok mutlu oldum aklınızda olsun ... organizasyon diye bir firma ...
Eveet,valizi hazırla, Mune Mune pilot geliyor,uçacaksın😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Nisanliniz evlenme mi teklif edecek? O nasil oluyor zaten nisanlanmissiniz
Bir de o cumlede gecen “elalem” kayin aileniz. Bugun nisanlinizin ailesinden birinin evinde kalirsaniz yarin herkes basiniza kakar. Anneniz hakli. Gidin,sonra da gece yolculugu yapar donersiniz nolacak annenizden kiymetli mi?

evlenme teklifnin sürprizi teklifin kendisi değil ruhudur. bende evleneceğimi bildiğim adamdan teklif aldım çok hoş bir mekana ayarlamış herşey bize özeldi ve çok mutlu oldum aklınızda olsun eveeet organizasyon diye bir firma https://www.eveeet.com
Hahahaha usenmedim siteyi inceledim bakin sizin guzel hatriniz icin
Ben de bu saklabanliklari kim yapiyor diyordum. Aha boyle gubidik insanlar var onlara lazim 😂

Aileni karşına alma.

nişanlının yemin töreni sen olmasanda gerçekleşir.

cok fazla anlam yüklenecek bir durum degil.

ileride ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksın.

nisanlin ve nisanlinin ailesinin isteği icin kendi ailenle zıt düsme derim.

Benim babam nikahima bir gun kala esimle evimize gidip balayi icin valiz hazirlayacakti ve tek gitmemize izin vermemisti. Ben de bir gun sonra bu adamla evleniyorum ne alaka diye kizmistim. Arkadasim falan gitmistik. Simdi benim babam koyde buyumus yetismis gelmis 50 kusur yasina istedigin kadar anlat bazi cerceveleri asamaz.
Seninki de oyle. Cidden yarin obur gun evlenmeseniz millet ayni evde kaldilar der sen takmazsin ama ailenin cani sıkılır. Oyle yetismisler cunku.

Hahahaha usenmedim siteyi inceledim bakin sizin guzel hatriniz icin
Ben de bu saklabanliklari kim yapiyor diyordum. Aha boyle gubidik insanlar var onlara lazim 😂
gubidik insan :) size böyle hoşluklar ve jestler yaşatılmayacak kadar itici bir tipsin anlaşılan o yüzden böyle hoşluklar yapan seven adamlara helal olsun demek yerine gubidik adam diyorsun üzülme tatlım kör satıcının kör alıcısı olur

Back
X