Yemin töreni, nişanlım ve ailem

Sakın gitme. Kendınce gitmek ıcın cok sebep bulacaksındır ama o sebeplerin hepsi sonra anlamsız gelecek emin ol. Ne olursa olsun pısman olursun. degerın düşer eşinin ailesinin gozunde. Yasın kaç?

Selam kızlar, ben nişanlıyım. Nişanlımın mesleği askerlik ve yakın zamanda göreve başlayacak. Ben askerlik dönemindeki yemin törenine ailem izin vermedi diye gidememiştim. Artık nişanlandık ve kayınvalidemler nişanlım gelmemi çok istiyor. Gideceğimiz yer 8 saatlik mesafede annem günübirlik olursa gidersin kalmalı olmaz. '' elalem ne der'' deyip duruyor ve bunu nişanlımın ailesine de söyledi. Çok utandım yerin dibine girdim herkesin içinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Nişanlıyken bile elalem için mi yaşacağım. Ben kafama koydum izin vermezlerse (sırf elalem için) ben de izinsiz gitmek istiyorum. Sizce de kızgınlığımda haklı değil mi? Aileme karşı nasıl davranmalıyım
Gitmek istiyorsunuz özlediniz ama bence ne olursa olsun ailenizi karşınıza almayın zaten nisanlisinjz Allah hayirlisiysa tamamına erdirsin inşallah ama aileler yanlış yolla da olsa her zaman bizleri korumaya çalışır . Madem aileniz kalmanızı istemiyor gidin görün geç vakitte olsa otobüsle geri dönün hem sizin gönlünüz olsun hem ailenizin

Annenin elalem dediği aslinda senin nişanlın ve ailesi.
Annenin bir bildiği vardir. Bence anneni dinle.
Bende böyle düşünüyorum
Yani kimsenin haberi olmaz bu durumdan olursada annesi ben izin verdim der çıkar

Ama ileride nişanlı ailesi şimdi güle oynaya getirdikleri kızı zamanında bizimle kalmıştı nişanlı iken beraber kalmışlardı gibi laflar edebilirler
Bol bol örneğini gördüm bunun

Bu elalem ne der veya kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum annem bana karışamaz durumu değil. Anneme her daim danışırım. Gerekirse kendi bildiğimi okuyacak da olsam sorarım iznini isterim gönlünü yaparım.

Bazen benim düşünemediğim hesaba katamadığım şeyleri söyler. Bazen ben ona söylerim. Benim de sevgilim farklı bir şehirde. Onun yanına gittiğim zaman kalmamı istemez, günübirlik gidip gelmemi ister. Ben de ayaklarım üzerinde duruyorum para da kazanıyorum diye horozlanmama gerek yok dii mi. Ya da sevgili yüzünden (ki bu ister nişanlı ister eş) annemi yok saymaya gerek yok.

Büyük konuşmayayım ama bazı kadınlar kocayı buldu mu aile anne arkadaş kardeş akraba gözleri hiçbir şey görmüyor. Allah böyle evlatlar da vermesin. Böyle bir gaflete düşmekten de korusun.

Önceki konularınızı bilmiyorum fakat ben de gidin dönün derim.. Zira hiç kimseye cok güvenmeyin kuzenim nişanlandıkdan bir kaç ay sonra kayınvalide ile fikir ayrılığına düştükleri ilk mevzuda kadın, evlenmeden daha geldi kaldı bizde(sizinki gibi bir durum söz konusuydu) kim bilir daha kimlerin evinde kalmıştır. Ailesi de izin verdiğine göre larçlar ben istemem böyle gelin diye her yerde lafını etmiş ve ayrıldılar. Kız ayrıldığında değil o kadının ağzına malzeme olduğuna çok üzülmüştü.

Annenizi de alın uçakla gidip gelin aynı günde ille de hala da kalmanız gerekmiyor bazı aileler tutucudur belki benim ailemde izin vermezdi o şekilde ama başka yollarda mümkün yani

uh u
Bu elalem ne der veya kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum annem bana karışamaz durumu değil. Anneme her daim danışırım. Gerekirse kendi bildiğimi okuyacak da olsam sorarım iznini isterim gönlünü yaparım.

Bazen benim düşünemediğim hesaba katamadığım şeyleri söyler. Bazen ben ona söylerim. Benim de sevgilim farklı bir şehirde. Onun yanına gittiğim zaman kalmamı istemez, günübirlik gidip gelmemi ister. Ben de ayaklarım üzerinde duruyorum para da kazanıyorum diye horozlanmama gerek yok dii mi. Ya da sevgili yüzünden (ki bu ister nişanlı ister eş) annemi yok saymaya gerek yok.

Büyük konuşmayayım ama bazı kadınlar kocayı buldu mu aile anne arkadaş kardeş akraba gözleri hiçbir şey görmüyor. Allah böyle evlatlar da vermesin. Böyle bir gaflete düşmekten de korusun.
Evet anne babaya her zaman muhtaciz maddi sorunumuz olmasa da. Kendi ayaginin uzerinde duruyorsan bas git diyenleri dinlemez umarim. Onlar icin anne babalari belli yere kadar anne baba olsa da cogu icin bu gecerli degildir. Kv gorumcen konusmayacagi ne malum bu nisanliyken de geldi kaldi etti diye??

Nisanlisin ama bende su an evliyim simdi sana pismanligimi anlatayim ders cikaracaksan
4 yil okulumun bitmesini bekledik arada uzak yol mesafe vardi esim durdurmazdi atla gel diye bende salak gibi ayda bir gelirdim abisi ve yengesiyle yasiyordu isi nedeniyle seviyorsun gidiyorsun ama evlendigim halde ne or....lugum kaldi ne dul ollmam kaldi buradaki arkadaslar dogruyu soyluyor bunlari soyleyen de esimin annesi ablasi tut ki 15 yasindaki yegeni bile aklini basina al belki bir gun diceksin ama bizim iliskimizin sonu evlilikle bittigi halde o laflari benden esirgemediler

Peki 6 sayfaya kadar konu sahibinin tek bir yorum dahi yapmaması! Ne bekliyordun ki "ayy canım git tabii annen de kim oluyormuş senin keyfine isteklerine ne karışır zaten senin kötülüğünü istiyor belli kayinvalideciginle birlikte halanın evinde kal sen ne olacak ki"(!) Annenize duyduğunuz öfke buram buram burnuma geldi yemin ederim kadıncağız yavrusunu düşünsün o da arkasından bir ton bilenip anayı kötülesin.

Sizin için de hakikaten büyük sürpriz olur evlenmek üzere olduğunuz nişanlınızın evlenme teklifi etmesi. :deli:
Bilip bilmeden dalga geçer gibi yorum atmışsınız. Görev yerinden dolayı ve izin sıkıntısı yüzünden hemen tanışıp nişan yapmak zorunda kaldık. 1 gün için zor zoruna izin aldı onda da nişan yaptık. Ne yani bu şartlar içinde nişanlandık diye evlenme teklifi etme hayali olamaz mı

Peki 6 sayfaya kadar konu sahibinin tek bir yorum dahi yapmaması! Ne bekliyordun ki "ayy canım git tabii annen de kim oluyormuş senin keyfine isteklerine ne karışır zaten senin kötülüğünü istiyor belli kayinvalideciginle birlikte halanın evinde kal sen ne olacak ki"(!) Annenize duyduğunuz öfke buram buram burnuma geldi yemin ederim kadıncağız yavrusunu düşünsün o da arkasından bir ton bilenip anayı kötülesin.
Sebebini bilmediğim şeyden ceza vermişler yorum yazamadım. Ben sizden öyle bi yorum bekliyorum demedim nasıl davranmalıyım diye sordum. Ayrıca ağlarken sinirle yazdım sanki küfür etmişim gibi gereksiz duyar kasmayın

Nisanlisin ama bende su an evliyim simdi sana pismanligimi anlatayim ders cikaracaksan
4 yil okulumun bitmesini bekledik arada uzak yol mesafe vardi esim durdurmazdi atla gel diye bende salak gibi ayda bir gelirdim abisi ve yengesiyle yasiyordu isi nedeniyle seviyorsun gidiyorsun ama evlendigim halde ne or....lugum kaldi ne dul ollmam kaldi buradaki arkadaslar dogruyu soyluyor bunlari soyleyen de esimin annesi ablasi tut ki 15 yasindaki yegeni bile aklini basina al belki bir gun diceksin ama bizim iliskimizin sonu evlilikle bittigi halde o laflari benden esirgemediler
Haklısınız iyice düşündüm yorumunuzdan sonra ve annemi benimle gelmeye ikna ettim. Kararından dönmezse hep beraber gideceğiz. Annem yolculuğu hiç sevmiyorum umarım gelmekten vazgeçmez

Yasiniz kac? 18 yasindan kucuk musunuz , neden izin aldiginizi ben anlayamadim acikcasi
24 yaşındayım ailemle beraber yaşıyorum izin alma durumu oluyor maalesef. Zaten nişanlımın ailesi de izin istedi öyle istediğimize göre çekip gidemiyoruz ki

Annen gayet haklı.
8 saat az değil, sanırım doğuda bir ter ne işin var tek başına orda ya başına bir iş gelirse?
'Elalem' genelde saçmalar ama bu kez haklılar ya ayrılırsanız, o kv hala görümce hepsi senin arkandan konuşmayacak mı? Milletin ağzına boş yere laf vericeksin.
Sen anneni dinle.
Doğuda değil İstanbul'a gideceğiz. Onların ailesi kültürlü elit kişiler böyle ufak gereksiz şeylerin dedikodusunu yapacak insan değiller ama bizim akrabalarımız duyduğunda dedikodu yapacak kişiler annem o yüzden tek gitmemi istemedi. Tek gitti erkek tarafının evinde kaldılar diye nişanlıyken adını çıkarırlar dedi. Bende zorla annemin benimle gelmesine ikna ettim

Geçmiş konularınızın içeriği değişse de yorumlardan anladığım kadarıyla zaten aileniz umrunuzda değil.
Kv kp ne derse onu yapmak için ailenizi hiçe sayıp, gizli saklı işler peşine düşüyorsunuz.

Ailenize çok üzüldüm.
Gizli saklı derken? Siz olayı çook yanlış anlamışsınız. Gizli gizli gidecek değilim zaten nişanlımın ailesi ailemden teslim almadan yola gel atla arabaya diyecek değil. İzin vermeden de gidebilirim eve bağlayacak değiller ben gönülleri olmadan gitmekten bahsettim. insanları tanımadan direk suçlamak ne kadar doğru?

Gizli saklı derken? Siz olayı çook yanlış anlamışsınız. Gizli gizli gidecek değilim zaten nişanlımın ailesi ailemden teslim almadan yola gel atla arabaya diyecek değil. İzin vermeden de gidebilirim eve bağlayacak değiller ben gönülleri olmadan gitmekten bahsettim. insanları tanımadan direk suçlamak ne kadar doğru?
Sonuçta izin alamadığınızda aklınıza ilk gelen ailenizi ezip, gizlice yabancı insanlarla gitmek için yollar arıyorsunuz.

Eğer izinsiz gidersen nişanlının ailesine karşı kötü bir başlangıç olur, hem kendini tezil edersin hem aileni utandırırsın. Annene söyle izin versin veya oda seninle birlikte gelsin

Back
X