yenge sorunu??

üzüldüm yaşadıklarınıza umarım herşey en kısa sürede düzene girer burda hata abinizde ama olaylar bu safhaya gelmemeliydi bizde abimlerle görüşmüyoruz yengemin yaptıklarından ötürü ne düğünümüze geldi ne annemi arar sorar kaç yıl oldu annem hem oğlunu hem torunlarını göremiyor ama ben suçu yengemde görmüyorum bütün suç abimde..insanlar şu üç günlük dünyada neyi paylaşamıyorlar zaten anlamıyorum maneviyatımızı tamamen kaybediyoruz sanırım

Siz iyi niyetinizle yaklaşmışısnız yengenize, onun kafasında neler var bilinmez? Belk birileri dolduruyor da olabilir, ne istemişsiniz de ben sizin istediğiniz gibi gelin olamam diyor? Altlı üstlü yaşayıp, torununu görememek hiç normal bir durum değil? Normal bir aile gibi olmak, görüşmek istemişsiniz, torun, yeğen görmek istemişsiniz bu mu tuhaf? Bu kadar kin ve nefret barındıran ne olabilir Allah aşkına? Yapılan bir hata varsa aynı evler, aynı bina da oturmalar..

Uzak olsalar üzülecektiniz ama bu kadar kafaya takmayacaktınız belki, gözden uzak gönülden ırak derler ya hani? Anaannemler de zamanın da yengemi isterlerken isteklerini sorduklarında babası bilezik, koç bişeyler istemiş ayrı eve gerek yok sizinle yaşarlar demiş. Asrın hatası da bu olmuş, zamanla sıkılan yengem, hala kendini bekar zanneden dayım, arada bir sürü problem en çokta ailedeki diğer fertlere dokunan cinsten şeyler..

Ne bir koca, ne de bir baba figürü gördüm yıllar yılı, kabahatin büyüğü anaannemler de, baştan aynı evi kabul etmeyeceklerdi. Biz ayrı istiyoruz diyeceklerdi, şimdi dayımın 17 yaşında oğlu var, hala aynı bekar gibi her türlü masraflar, ihtiyaçlar dedemin 3 kuruşluk maaşından karşılanıyor...

Ben yerinizde olsam abime de resti çekerdim, yapılan iyilik bir süreden sonra suistimale de dönüşebilir..

Son düzenleme:

yazık vallahi o yavruyada dedesi babaannesi sevemiyor doya doya şevkatini veremiyorlar

o zaman yapçak birşey yok diğer arkadaşlarında dediği gibi hiç birşeylerini ödemiceksiniz
bak sonra nasıl kuyruğu kıstırılmış ...... gibi geliyorlar kapınıza
anne baba bu yaşa büyütmüş getirmiş düğününü yapmış gelininin her istediğini yapmış artık görevleri bitmiş
annem babam bizi geçindirir diye mi evlenmiş abiniz... evlenmicekti o zaman baba parasına güvenerek nereye kadar böyle
rahat batmış arkadaşım rahat... acıyıpta tek bir kuruş bile vermeyin bundan böyle herkes kendi ailesini geçindirsin

benim yengem kıskançbi insan. Tanıştığımızdan beri onları ayırcagımızı sanıyor. Bu yuzdende gorusturmemekıcın sureklı bahane arıyor. biz ıyı nıyetımızı anlasın dedıkce bıze daha cok agresif davranır biz sakin olup kırmamaya çalışırız. Son olayda bizim bisuçumuz olmadıgını kabul ettıgı halde sevgili abim bizimle goorusmek ıstemedıgını soyledi.Yani senin abın en azından sesız kaldı. kotunun kotusu var.

işte böyle aptallara yaranamıyorsun, böyle aptallarada böyle iyi insanlar denk geliyor işte
Allah akıl fikir versn o kadınaa, ama bence abinizle yalnız konuşmayı deneyinn derimm

ben de konuşmayı düşünüyrum abimle ama nasıl konuşsam ne dsem bilemiyorum geri tepmesinden korkuyorum çünkü abimi tanıyamaz oldum.

babamda öyle düşünüyor ödemeyim bak nasıl gelir filan diyodu ama annemde nasıl geçinirler diye karşı çıkıyor şuan hala biz ödüyoruz en son babam elektiriği bari sen öde semiş sanırım ama bakalım öder mi .

ben de böyle olmaktan korkuyorum çünkü benim tüm çocukluğum abimle geçti arkadaş gibiydik az omzunda ağlamadım abimin. ben bunları kaybetmek istemiyorum. bir şekilde çözülsün kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabii ki ama aradaki saygı yitirilmesin bir arada olunsun yüzlerimize bakabilelim istiyorum.

abim de şuan aynen öyle evi geçindirmekten çok aciz sürekli ya benden ya babamdan ya da annemden para istiyor. ev geçindirmenin zorluğunu bilmiyor parasını idareli kullanamıyor. düğünden sonra antalya da villa kiraladı balayı için. yani diyorum çok mu lazımdı gdip otelde de kalabilirlerdi . bu kadar lükse ne gerek var.

zaten hala üst katta yaşıyorlar, zaten bana denseydi boşaltın evi diye ben gurur yapardım çıkardım ama bir ay oldu en ufak bir hareket yok. çıksınlar istiyorumdan değil ama garip yani. hani biliyorlar da çıksalar geçinemiycekler ee o zaman bu şımarıklık neden??

Yengeniz bu sitedeki yorumları okuyor ise etkileniyor olabilir.. Malüm buradaki yorumlara bakınca herkez kayınvaledesinden çookk çokk uzaklara gitmeli, Altlı üstlü oturor ise mümkünse hiç görüşmemeli ve uzak yerlere taşınmalı. Bir yüz verirsen devamını isterler o yüzden çok cok gidilip gelinmemeli, Çocuklar öptürülüp sevdirilmemeli..falan filan..
Bence açıkca konuşuup derdinin ne olduğunu öğrenin. Kesin sizin dikkat etmediiniz bişeye kafayı takmıştır.

Hiç bir giderlerini karşılamayın abiniz yngeniz size güvenerekmi evlenmiş değer kıymet bilmeyen insanlara yaptıklarınız çok fazla gidin bi gariban çocuğu sevindirin bi yaşlı doyurun en yüzünüze güler hayır duasını alırsınız....

biz naparsak yapalım bunlar bizim faturalarımızı ödüyor kredi çekip para veriyor ohh,,,dedirtmeyin kendize...

eğer anlattıklarınız kadarsa herşey haklısınız ama arada kaçırarak anlatmadıklarınız varsa karşı tarafında haklı olduğu taraflar vardır.öyle durup dururken hiç ortada birşey yokken yengeniz neden sizden uzaklaşsın.abinizde neden yanlışınız yoksa sebepsiz yere değişsin.bence haklıda olsanız haksızda sabredin hiçbirşeylerine mudahale etmeyin zamana bırakın.haklısanız suçlarını anlayıp size döneceklerdir.

bu olaydan önce de iki vukuatı var ama üzerinde durmamaıştık. evlerinde kumbaraları var çocuğa hamileyken para atıyorlardı içine bir gün geldi yengem para eksilmiş bundan filan dedi biz de nereye gidicek bozuk parayı kim ne yapsın filan dedik geçiştirdik. sonra annesi annemi aradı ve anahtar bi sizde var paralar yokmuş filan demiş annemde bozuk parayamı kaldık saçmalamayın filan dedi , kadın da en son ben büyü yaptırıcam kim aldıysa çıkar ortaya bilmem ne dedi zaten ondan sonra annem konuşmadı kadınla. ikincisi de bi gün abim geldi kızgın bi şekilde annem uyuyordu bana söyledi. yok neymiş annem yengeme oğlum seni aldatıyor demişmiş. yani kadın evine çıkmaz konuşmaz ne ara diycek. ben yine gittim annemi çektim sordum ağlamaya başladı aklı başında insan böyle bişey der mi kızım yazıklar olsun dedi. abim üstüne gidince de yalan söylediği ortaya çıktı cahilliğe veriyorum kızım dedi annemde geçiştirildi. ama artık normal değil bu olanlar.

Madem verilen değerden yapılanlardan memnun değiller çıksın başka bir eve bi zahmet. . .
Herşeyleri karşılandığı halde hala ırın kırın edenleri bir türlü anlayamıyorum doğrusu . .
Nankörler her ikiside bence. .
Allah sabır versin diyecek pek bişeyde yok. . Ayrı bir eve çıksalar 6 ay içinde geri döneceklerdir.

bu anlattıklarınız çok korkunç şeyler hırsızlık itamı ,büyü,aldatma senaryosu bir rahatsızlığı falan olmasın yengenizin..

ev sizin mi tam anlamadım ama öyleyse babanız sözünü ikilesin çıkın dedim size diye diretsin
zaten ev kira ise bırakın orda kalsınlar başka yerede gitseler yine kira olacak yani aynı hesap
sadece onların kirasını ve faturalarını ödemeyi kesin duruma bakılırsa siz onlara değil onlar size muhtaç zaten
belki geinin annesi demiştir herşeyinizi onlar ödüyor minnet yapıp tepenize çıkarlar diye belki davranışları bu yüzdendir gelinin
ama abinizin bahanesi yokkk ayıptır günahtırr anneye babaya böyle mi yapılır..
bırakın ne halleri varsa görsünler..
gelinin anası çok konuşmayı biliyorsa bundan sonra o ödesin faturaları bir zahmet

Maalesef bu erkekler aileleri ile eşleri arasındaki mesafeyi koruyamıyor.
Ya anneye düşkün olup eşleri kaçırıyorlar, ya da eşlere düşkün olup ailelerle olan bağı koparıyorlar.
Halbuki çok zor bir şey değil.
Kim ne derse desin iş erkekte bitiyor ben bunu bilir bunu söylerim.
Ortamı yumuşatsın küslüğü gidersin. Ne demek size 2 günde 1 uğrayıp karısının gelmemesi?
Ne olmuş yani karısına küfür mü edilmiş? İstenmeyen gelin mi ilan edilmiş?

töbe bismillah büyü fln bu ne yaa...
gelin anasınıda alsın doktora gitsinn

abinede artık kusura bakma adam demek için bin şahit lazım pısırığın teki

Yok yengem iftira atmaz o huyu yokta mesela evine ısrarla cagırır abımle geldı dıye kavga eder gitmezsın gelmıyo dıye kavga eder. yanı onun ıcın denizin ustunde yurusem mucıze olarak bakmaz da bak benım ıcın sacını bile ıslatmıyor der. zaten kendısıde farkında ortalıkta olmayan seyler ıcın abartıp abıme soylendıgının kabulde edıyor. abım gorusmek ıstemedıgını soyledıgınde dahasonra konustuk yengemın aılesıde vardı diyolarkı ortada bısey yokken bu kadar oluyorsa gercekbısorun oldugunda daha kotu olur diye gorusmekistemiyolarmıs. Ama ailesi annesi babası falan dunya ıyısı.

Kusura bakmayın ama yengenizi kötüledikçe kötülüyorsunuz ve ben yengenizi haklı bulmaya başladım.
Keşke yengenizin de kk ya yazma şansı olsa,bir de ondan dinleyebilseydik.

Canım sana sadece şunu söyleyeyim:
Eşimn ailesiyle biz de çok sık görüşmeyiz.Olanları buralara yazacak olsam sayfalara sığmaz.Onlar da bize ev verdi ve şu anda ben de onlara göre koca çeneli bir nankörüm..:26::26:
1 senelik falan evliyken görümcemin iki arada bir derede bana anlattıklarını aktarayım:Onların komşusu evli bir çift varmış.Ne tesadüf bayan benimle aynı yaşta,erkek de eşimle aynı yaştaymış.Yine ne tesadüf ki (!) erkek olan eşimle aynı işi bayan da benimle aynı mesleği yapıyormuş.Yine ne tesadüf ki bizimle aynı şehirde oturuyorlarmış.Ve bu erkek sürekli Rus kadınlarla karısını aldatıyormuş..Çünkü karısı ailesiyle görüşmek istemiyormuş..
Görümcem bunu bana iki arada bir derede söyledi.Öyle ki yolda yürürken sohbet ediyorduk.Eşimle babası önden gidiyordu biz görümcemle arkadan giderken ayakkabıma taş girdi.Ben taşı çıkarırken bana bunu söyledi.Amaç içim huzursuz olsun.
Ben bunu eşime sorduğumda yalnız bile kalmadınız ne zaman söyleyecek zaten yılda 1 defa görüşüyorsunuz dedi.(ayrı ülkelerde yaşıyoruz)
Sadece bunu yazmak istedim canım.Yazım dilinden olumlu düşünen ve iyi niyetli bir insan olduğunu hissediyorum.İnşallah her şey düzelir ve çok mutlu olursunuz.Kötülükten kimseye yarar gelmez..

ev bizim kira durumu yok yani . nişanlılık döneminde de zaten orda oturmayı kendileri istediler boşuna ayrı kira vermeyelim dediler biz de boşalttık orayı ayırdık tamamen ama tüm giderler tek bina üzerinden görünüyor hala. abimin çözmesi gerekiyor bu durumu zaten ben de onunla konuşmayı düşünüyorum.

abimin elinde zaten ama o da arada kaldı sanırım yoksa böyle olmasını o da hiç istemez çünkü biz ailecek birbirimize çok düşkünüzdür ve bu durum ciddi etkiledi hepimizi.

Kusura bakmayın ama yengenizi kötüledikçe kötülüyorsunuz ve ben yengenizi haklı bulmaya başladım.
Keşke yengenizin de kk ya yazma şansı olsa,bir de ondan dinleyebilseydik.

belki anlattıklarımdan kötülemiş gibi oldum haklısınız da kötü taraflarını anlatmışım hep ama ben asla ona kötü demedim sadece yaptıklarının doğruluğunu kabul edemiyorum. yarın bir gün ben de evlenicem aynı durumlara belki ben de düşücem benim amacım bu durumu düzeltmek. çünkü ben bir adımlık mesafede yeğenimi göremiyorum sevemiyorum . mutlaka ki hatalarımız olmuştur biz de ak kaşık değiliz herşey karşılıklı ama bir anne babadan torun esirgemek bana doğru gelmiyor.

inşallah düzelir kimse kötü olmak istemez altı üstü iki kardeşiz neden kötülüğünü isteyim ki onun. keşke o bana abla olsaydı da ben herşeyimi serseydim ona. yapmam gereken abimle konuşmak çünkü babam sert giriyor annem çok duygusal bakıyor normal bir şekilde konuşabilecek tek kişi benim. diyorum yengemle konuşsam ama ya ters tepki verirse çekiniyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…