- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
kızlar günaydın,
aylardır ailemizi paramparça eden bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. abim yaklaşık bir 6 aylık filört döneminden sonra yengemle evlendi. nişanlılık dönemleri çok kısa sürdü ve o dönemde de yengem bizim eve sürekli gelirdi çok severdik onu. hatta benim ablam yok iki kardeşiz sen bana abla olucaksın derdim. annemse taa o dönemlerde başlamıştı bana ne alırsa ona da almaya olmaz kızım derdi hep. bizim ev dubleksti ve üst katı tamamen ayırdık bizim evden kapısını filan onlarda orada oturacaktı , yengemde orayı çok seviyordu mobilya alırken bile benim evim benim evim diye seçiyordu yani hiç sıkıntı yoktu hepimiz çok seviyorduk. tek sıkıntı yengemin annesiydi , kadın çok fazla dırdırcı ve herşeyi ben bilirim modunda herşeyde kusur buluyordu. düğün zamnalrında abim paraya çok sıkıştı ve hiç lafını etmeden kredi çekip mobilyalarını , gelinliği , düğün salonunu ve beyaz eşyaları ben aldım. hala da parasını ödüyorum ama bir kere lafını etmedim , etmem de zaten abim o benim canım, kanım. düğün hazırlıklarında yengemin annesi bir dolap kıyafet aldırdı adetleri öyleymiş yine aldık ikiletmedik asla mutlu olsunlar dedik. düğünden sonra yengem birden değişti, ben hep hayalini kurardım abla olucak diye altlı üstlü oturduğumuz halde ne evine çağırıyodu ne de kendi geliyordu. annem de onlar mutlu olsun boşver diyodu hep. ama huzursuz edici bir kopukluk olmaya başladı. 5 ay önce yengem doğum yaptı ve bizim ufaklık ikinci sarılık oldu ve hastaneye aldılar. o gün yengem çok ağladı doğal olarak annesi de sürekli konuşup duruyordu bizdelerdi ve annem en büyük hatayı yapıp annesine yeter artık konuşup daha da üzmeyin kızı diye sesini yükseltti. kadın da evden çıkıp gitti sonra annem pişman oldu gitti yanlarına ama kapıyı bile açmadılar. aslında kötü niyetle söylemedi biliyorum üzülüyodu oda ama hatalıydı. o günden sonra yengem hiç gelmedi bize bebeğide getirmedi uzaktan sever olduk, abimse tamamen değişti eve her gün uğrayan abim soğuk durmaya başladı . bir gün abim çok paraya ihtiyacı olduğunu ve kimseden isteyemediğini söyledi, babamlardan gizli 10 bin tl kredi çektim ve verdim borcunu kapat diye, daha sonra babam öğrendi ve kızdı bana gizli iş yaptım diye abim arkamda bile durmadı.
annemle babamda bu böyle olmuyor çağıralım gelini konuşalım bitsin bu küslük dediler ve çağırdılar konuşmaya. yeğenimi de ben aldım ki rahat konuşsunlar diye, daha konuşmaya başladıkları an yengem bağırmaya ve hakret etmeye başladı ben sizin istediğiniz gelin olamam , oğlunuz artık evli o kafalarınıza sokun gibi laflar. yok k.ç kadar evde oturuyormuş babam ona sanki başlık parasımı vermiş de bilmem ne. donduk kaldık abimse sesini çıkarmıyor. babamda sinirlendi ve o zaman boşaltın evimi madem beğenmiyorsun dedi çünkü kira, elektrik,su,doğalgaz,internet hepsini biz ödüyoruz ve bunları bilerek evlendiler. yengem elimden çocuğu çekip aldı ve kapıyı vurup gittiler abimle. biz donduk kaldık olanlara yengem çocuğu bize göstermiyor bile abimse iki günde bir uğruyor o kadar . annem ağlayıp duruyor torunumu göremiyorum diye . bu olanlar o kadar üzüyor ki beni , yengeme çok kızgınım hem de çok abimse beni çok yanıltıyor .
kızlar böyle bir durumda ne yapmak lazım bilmiyorum abimi çok seviyorum ama eski abim değil yengemse sanki düşman gibi davranıyor. yeğenimi göremiyorum bile
Buraya kaynanam şöyle görümcem böyle diye açılan konulara hiç bir zaman birde onları dinleyelim denmiyor ama söz konusu gelinle ilgili konuysa birde onu dinleyelim yazılıyor ya bu da bana çok ilginç geliyor.
Aynı tarafsızlığı diğer konularada bekliyorum açıkcası.
Sen yengenle ilgili konu açarak hata ettin , suçlu bile çıkarsın.
Aileleri birbirinden ayırmaya çalışana allah fırsat vermesin . Her iki taraf içinde geçerli.
Allah yardımcınız olsun .
annesi yengeni iyice doldurmuştur
o da abini doldurmuştur tabi
sen niye sürekli kredi çekip ödüyosun
abin sana geri ödemeyi düşünüyo mu bunları
ayrıca hem bedavadan evde oturup sonra da böyle yapmaları hiç hoş değil bence
en doğru evi boşaltıp gitsinler siz de arada bir görüşürsünüz
böyle altlı üstlü yabancı gibi olmaktan daha iyidir heralde
ayrıca ailenin evlendikten sonra yengene karşı tavırları nasıldı
belki kıralacağı birşeyler olduysa sizden soğumuş olabilir
Okuyunca bende çok üzüldüm canım. İşte aynı binada aynı evde vs yaşamak bu gibi sonuçlara sebep oluyor çoğu zaman.
Siz hoşgörülü bir insana benziyorsunuz anladığım kadarıyla yengenizle aranızda kişisel bir mesele yoksa bence siz konuşabilirsiniz belki aradaki yanlış anlamaları anlaşılmaları giderilebilir.
Buraya kaynanam şöyle görümcem böyle diye açılan konulara hiç bir zaman birde onları dinleyelim denmiyor ama söz konusu gelinle ilgili konuysa birde onu dinleyelim yazılıyor ya bu da bana çok ilginç geliyor.
Aynı tarafsızlığı diğer konularada bekliyorum açıkcası.
Sen yengenle ilgili konu açarak hata ettin , suçlu bile çıkarsın.
Aileleri birbirinden ayırmaya çalışana allah fırsat vermesin . Her iki taraf içinde geçerli.
Allah yardımcınız olsun .
benim amacım ortamı kızıştırmak asla değil sadece bir çözüm bulmak istiyorum çünkü böyle herkes mutsuz biri yeğenin nasıl büyüdü mü diye sorduğunda bile ne cevap vereceğimi şaşırıyorum.
ben çalışıyorum ve imkanım varken verdim parayı abime ödemesini düşünmüyorum yarın evlenince belki ben sıkışıcam o zaman o yardım eder diye düşünüyorum. benim yengemle en ufak tartışmam yok hiç küsmedik bile ama bu sebeblerden dolayı biz de konuşmuyoruz şuan. annemin ya da babamın ters birşey yapmış olması durumunu ben de düşündüm çünkü ben sürekli işte oluyorum ve akşamdan akşama evdeyim acaba dedim bişey mi oldu. annem olmadı diyor yengeme sorduğumuz da cevap vermiyor anlamdık ki.
benim yengemle bir sıkıntım yok ben de konuşmayı düşündüm ama çekiniyorum ya . ya ters teperse yanlış anlarsa diye.
Ben bu kadar sayfada sadece bir tane karşı tarafı da dinlemedne yorum yapmak istemiyorum yazanı gördüm. Herkes destek çıkmış ve yengeye bir sürü laflar söylenmiş. Suçlu bile çıkartacak insan profili göremedim ben.
inan hiç lafını etmem paranın abim o benim tabii ki vericem benim olan onundur , ama keşke bir de arkamda dursaydı. yengemse gerçekten çok garip biri , bir buçuk yıl oldu apartmana taşınalı hala bir kişinin evine gitmiş değil, sokağa bile çıkmıyor insan çatlar ya. bütün gün evde hiç mi sıkılmıyor ki anlamıyorum. babam da zaten ona kızgın nasıl karısına müdahale etmez öyle konuşurken diye . ne zormuş bu evlilik işleri
kızlar günaydın,
aylardır ailemizi paramparça eden bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. abim yaklaşık bir 6 aylık filört döneminden sonra yengemle evlendi. nişanlılık dönemleri çok kısa sürdü ve o dönemde de yengem bizim eve sürekli gelirdi çok severdik onu. hatta benim ablam yok iki kardeşiz sen bana abla olucaksın derdim. annemse taa o dönemlerde başlamıştı bana ne alırsa ona da almaya olmaz kızım derdi hep. bizim ev dubleksti ve üst katı tamamen ayırdık bizim evden kapısını filan onlarda orada oturacaktı , yengemde orayı çok seviyordu mobilya alırken bile benim evim benim evim diye seçiyordu yani hiç sıkıntı yoktu hepimiz çok seviyorduk. tek sıkıntı yengemin annesiydi , kadın çok fazla dırdırcı ve herşeyi ben bilirim modunda herşeyde kusur buluyordu. düğün zamnalrında abim paraya çok sıkıştı ve hiç lafını etmeden kredi çekip mobilyalarını , gelinliği , düğün salonunu ve beyaz eşyaları ben aldım. hala da parasını ödüyorum ama bir kere lafını etmedim , etmem de zaten abim o benim canım, kanım. düğün hazırlıklarında yengemin annesi bir dolap kıyafet aldırdı adetleri öyleymiş yine aldık ikiletmedik asla mutlu olsunlar dedik. düğünden sonra yengem birden değişti, ben hep hayalini kurardım abla olucak diye altlı üstlü oturduğumuz halde ne evine çağırıyodu ne de kendi geliyordu. annem de onlar mutlu olsun boşver diyodu hep. ama huzursuz edici bir kopukluk olmaya başladı. 5 ay önce yengem doğum yaptı ve bizim ufaklık ikinci sarılık oldu ve hastaneye aldılar. o gün yengem çok ağladı doğal olarak annesi de sürekli konuşup duruyordu bizdelerdi ve annem en büyük hatayı yapıp annesine yeter artık konuşup daha da üzmeyin kızı diye sesini yükseltti. kadın da evden çıkıp gitti sonra annem pişman oldu gitti yanlarına ama kapıyı bile açmadılar. aslında kötü niyetle söylemedi biliyorum üzülüyodu oda ama hatalıydı. o günden sonra yengem hiç gelmedi bize bebeğide getirmedi uzaktan sever olduk, abimse tamamen değişti eve her gün uğrayan abim soğuk durmaya başladı . bir gün abim çok paraya ihtiyacı olduğunu ve kimseden isteyemediğini söyledi, babamlardan gizli 10 bin tl kredi çektim ve verdim borcunu kapat diye, daha sonra babam öğrendi ve kızdı bana gizli iş yaptım diye abim arkamda bile durmadı.
annemle babamda bu böyle olmuyor çağıralım gelini konuşalım bitsin bu küslük dediler ve çağırdılar konuşmaya. yeğenimi de ben aldım ki rahat konuşsunlar diye, daha konuşmaya başladıkları an yengem bağırmaya ve hakret etmeye başladı ben sizin istediğiniz gelin olamam , oğlunuz artık evli o kafalarınıza sokun gibi laflar. yok k.ç kadar evde oturuyormuş babam ona sanki başlık parasımı vermiş de bilmem ne. donduk kaldık abimse sesini çıkarmıyor. babamda sinirlendi ve o zaman boşaltın evimi madem beğenmiyorsun dedi çünkü kira, elektrik,su,doğalgaz,internet hepsini biz ödüyoruz ve bunları bilerek evlendiler. yengem elimden çocuğu çekip aldı ve kapıyı vurup gittiler abimle. biz donduk kaldık olanlara yengem çocuğu bize göstermiyor bile abimse iki günde bir uğruyor o kadar . annem ağlayıp duruyor torunumu göremiyorum diye . bu olanlar o kadar üzüyor ki beni , yengeme çok kızgınım hem de çok abimse beni çok yanıltıyor .
kızlar böyle bir durumda ne yapmak lazım bilmiyorum abimi çok seviyorum ama eski abim değil yengemse sanki düşman gibi davranıyor. yeğenimi göremiyorum bile
bu olaydan önce de iki vukuatı var ama üzerinde durmamaıştık. evlerinde kumbaraları var çocuğa hamileyken para atıyorlardı içine bir gün geldi yengem para eksilmiş bundan filan dedi biz de nereye gidicek bozuk parayı kim ne yapsın filan dedik geçiştirdik. sonra annesi annemi aradı ve anahtar bi sizde var paralar yokmuş filan demiş annemde bozuk parayamı kaldık saçmalamayın filan dedi , kadın da en son ben büyü yaptırıcam kim aldıysa çıkar ortaya bilmem ne dedi zaten ondan sonra annem konuşmadı kadınla. ikincisi de bi gün abim geldi kızgın bi şekilde annem uyuyordu bana söyledi. yok neymiş annem yengeme oğlum seni aldatıyor demişmiş. yani kadın evine çıkmaz konuşmaz ne ara diycek. ben yine gittim annemi çektim sordum ağlamaya başladı aklı başında insan böyle bişey der mi kızım yazıklar olsun dedi. abim üstüne gidince de yalan söylediği ortaya çıktı cahilliğe veriyorum kızım dedi annemde geçiştirildi. ama artık normal değil bu olanlar.
Merak etmeyin bir süre sonra o da olacaktır.
Ve kim yazmış onuda bilmiyorum , ama genelde gelinle ilgili konu açılınca hep tek taraflı dinlenmek istenmiyor.
Fakat bunu yazma gereği neden duydunuz ? Size birşey söylediğimi hatırlamıyorum.
Bir süre sonra olabilecek bir şey için konunu akışını değiştirmeye gerek olmadığı için. Çok sinirlenmişsiniz belli ama herkes zaten arkadaşa destekken gerek yok diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?