yenge sorunu??

Buraya kaynanam şöyle görümcem böyle diye açılan konulara hiç bir zaman birde onları dinleyelim denmiyor ama söz konusu gelinle ilgili konuysa birde onu dinleyelim yazılıyor ya bu da bana çok ilginç geliyor.
Aynı tarafsızlığı diğer konularada bekliyorum açıkcası.
Sen yengenle ilgili konu açarak hata ettin , suçlu bile çıkarsın.

Aileleri birbirinden ayırmaya çalışana allah fırsat vermesin . Her iki taraf içinde geçerli.
Allah yardımcınız olsun .

Son düzenleyen: Moderatör:
annesi yengeni iyice doldurmuştur
o da abini doldurmuştur tabi

sen niye sürekli kredi çekip ödüyosun
abin sana geri ödemeyi düşünüyo mu bunları
ayrıca hem bedavadan evde oturup sonra da böyle yapmaları hiç hoş değil bence

en doğru evi boşaltıp gitsinler siz de arada bir görüşürsünüz
böyle altlı üstlü yabancı gibi olmaktan daha iyidir heralde

ayrıca ailenin evlendikten sonra yengene karşı tavırları nasıldı
belki kıralacağı birşeyler olduysa sizden soğumuş olabilir

Okuyunca bende çok üzüldüm canım. İşte aynı binada aynı evde vs yaşamak bu gibi sonuçlara sebep oluyor çoğu zaman.
Siz hoşgörülü bir insana benziyorsunuz anladığım kadarıyla yengenizle aranızda kişisel bir mesele yoksa bence siz konuşabilirsiniz belki aradaki yanlış anlamaları anlaşılmaları giderilebilir.

benim amacım ortamı kızıştırmak asla değil sadece bir çözüm bulmak istiyorum çünkü böyle herkes mutsuz biri yeğenin nasıl büyüdü mü diye sorduğunda bile ne cevap vereceğimi şaşırıyorum.

ben çalışıyorum ve imkanım varken verdim parayı abime ödemesini düşünmüyorum yarın evlenince belki ben sıkışıcam o zaman o yardım eder diye düşünüyorum. benim yengemle en ufak tartışmam yok hiç küsmedik bile ama bu sebeblerden dolayı biz de konuşmuyoruz şuan. annemin ya da babamın ters birşey yapmış olması durumunu ben de düşündüm çünkü ben sürekli işte oluyorum ve akşamdan akşama evdeyim acaba dedim bişey mi oldu. annem olmadı diyor yengeme sorduğumuz da cevap vermiyor anlamdık ki.

benim yengemle bir sıkıntım yok ben de konuşmayı düşündüm ama çekiniyorum ya . ya ters teperse yanlış anlarsa diye.

Ben bu kadar sayfada sadece bir tane karşı tarafı da dinlemedne yorum yapmak istemiyorum yazanı gördüm. Herkes destek çıkmış ve yengeye bir sürü laflar söylenmiş. Suçlu bile çıkartacak insan profili göremedim ben.

belki farkında olmadan kırmış olabilirler ya da yengen memnuniyetsiz ve alıngan olabilir herşey mümkün
böyle olaylarda kimin hakılı kimin haksız olduğu pek anlaşılmıyo herkes kendine göre olayı anlatıyo
ama yengen cevap vermediyse belki de ailenin suçu yoktur annesinin dolduruşuna gelmiş olabilir ya da annesine yapılan şeyden dolayı kin besliyo olabilir
ama çok büyümüş peki evden taşınmayı düşünmüyolar mı baban evi boşaltın demiş sonuçta
hem orda oturup hem küs kalmaları saçma olur bence

ayrıca sen sıkışınca abinin borç vereceğini pek sanmıyorum valla yengen buna izin vermez bence
kendini harab etme hiç kendine para biriktir

benim yengemle bir sıkıntım yok ben de konuşmayı düşündüm ama çekiniyorum ya . ya ters teperse yanlış anlarsa diye.

:) bence cekinme melisin canım ama olabildiğince tarafsız olmak durumundasın (biliyorum biraz zor ama şu şekilde aşabilirsin ailenin kızı olarak değilde ailenin gelini olarak düşünmeye calış). Gayet arkadaşca bir ortam yarat ve o sinirlense bile sen sakin kalmaya çalış. Ona seni anlıyorum mesajını ilet bak gör nasılda aşılıyor sorunlar

Merak etmeyin bir süre sonra o da olacaktır.
Ve kim yazmış onuda bilmiyorum , ama genelde gelinle ilgili konu açılınca hep tek taraflı dinlenmek istenmiyor.
Fakat bunu yazma gereği neden duydunuz ? Size birşey söylediğimi hatırlamıyorum.

ben yengenı anlıyabılıyorum sankı..
1 buçuk yıllık evlı ve yenı doğum yapmış..
hem evlılıgın ılk yılı cok zordur,bırbırlerıne alışma surecı,evlılıgın oturması fln..
hem lohusalık..
hem sızlerle bu kadar dıpdıbe olması..
herseyı bastan kendı kabul etmış ve sıze saygısı olmalı..
bazen rahat böyle batabılıyor,hayatın zorluklarını yasamalılarkı,sızlerın degerını anlasınlar..

konu evden çıkmayıp,apartmandakılere gıtmemekse yengen ev gezmesı yapmak zorunda dıılkı..
bende kimseye gıtmem,hıcte sıkılmam evde
ılgılenmem gereken bı cocugum varsa,sıkılmaya vakıt yoktur

Yaaa ne nankör insanlar var ben hakaten akıl sır erdiremiyorum.
Ben eşimin ailesinden kırık igne görmedim, kaynanamda tam bir kaynanadır öyle söyliyim.
Senede sadece iki bayramda giderim evine; en son ramazan bayramında gittiğimde oğluma 3 günde bıktırdın kendinden dedi
öküz. Düşün yılda 2 bayramda görüyor sadece. İnsan değil ama kaynanam onun için normal davranışlar bunlar.
Yardım etmeyi geçtim durumu iyi oldugu halde yardım bekler.
Ben böyle bir durumda bile saygısızlık etmemeye çalışıyorum çünkü benimde bir oğlum var.
Eşimin annesidir tabiki görüşecekler diyip gidiyorum hiçte haketmediği halde.
Allah size sabırlar versin. Yengeniz insanlıktan nasibini almamış biri.
Nankör bencil. Sizin gibi iyi kalpli insanlarıda hep böyleleri bulur.
Benim görümcem olurmusun ben sana abla olurum :)

ohh ev verilsin,kardeş krediler çekip yardım etsin. ev verilsin,,elektrik su,doğalgaz,neti baba ödesin. ve abinle yengen kıymet bilmesin. valla kusura bakmada. tek suç abinin. hoş,yengende kıymet bilen biri değil ama ağabeyin bence feci.
hanımköylü derler bizde böylesine

Son düzenleme:
Konuyu ben yazmışım sanki..
Benim yengem de böyle
Evlendikten önce, evlendikten sonra diye değişti.. Sebep aynı şekilde annesinin fişeklemesi

Ama ben senin kadar içerlemiyorum
Abim madem haklıyı haksızı görmüyor, kaç yıllık ailesini silebiliyor
Uğurlar olsun dedim, pişman değilim

Hanımı hatta benle kanki canki olma derdine düştü de
Aileme bunları yaşatanla işim olmaz benim
Zaten dengesiz biri dedikodu için yanaşıyodur, yarın birgün annesinin sözüyle yine 24 ayar değişir
Ne kadar uzak o kadar iyi

Fazla iyilik kimseye yaramıyo
Ailesinden bile görmediği kadar iyilik gördü, ekmek elden su gölden yaşıyolardı aynı sizinkiler gibi
Yine de yaranamadık, zaten annem şımarttı gelinin odasına kadar kahvaltı götüren bi kaynanaydı annem ( hamileliği boyunca )

Son düzenleme:

oy oy ki oy. hem hırsızlıkla suçlama hem iftira atma hemde sonra yalanı kabul etme. ve büyüyle uğraşma. var ya. siz bu yengedende annesindende uzak durun. evdede yalnız bırakmayın. muska falan koyar bu cadılar

Son düzenleme:

Bir süre sonra olabilecek bir şey için konunu akışını değiştirmeye gerek olmadığı için. Çok sinirlenmişsiniz belli ama herkes zaten arkadaşa destekken gerek yok diye düşündüm.

herkes su zamanda ayaklaırnın ustunde durmaya calışıyor..Abinize kredi cekmeniz hiç dogru degil...tamam kardes kardesin kotu gununde yardım eder...ama abiniz evlenmeyi biliyosa eşinede maddi durumunu anlatmıstır..bence sizi ona ezdirmiş budurumda...buna ne hakkı varki...ben oyle zor gunler yasadımki ama ne calışan gorumcemden ne kayınbabamgilden ne kendi ailemden hiçbirşey beklemedim...zaten mecbuda degiller...iyi alışmıs valla abiniz...o size abilik yapıp kol kanat gercene...okadar krediyi odeyin durun..sizde ilerde pişman olursunuz...

uzak durun büyünün lafını dahi ediyorlarsa, fayda gelmez öyle insanlardan...

bi de kumbaradaki bozukluğun hesabını soracak kadar ucuz insanlar belli ki...

babanızın yerinde olsam evden en kısa sürede çıkarırdım
sizin yerinizde olsam düğün ve diğer verdiğim borç parayı anında geri isterdim.

çok samimi bişiy söylicem canım demişsinizya insanın canını en çok canı yakıyor yine...

aynı şeyleri bende yaşıyorum yengemle...

ama artık sus sus sus sus yeter dedim sildim attım abimede söyledim karının gazıyla bana
trip atacaksan karınla kardeşinin yerlerini bilemeceksen eyvallahhhhh dedim...

abim benımle gayette iyi..

iyi niyetlerimi yargılayıp bir bir asıyorummmmmmmm artık bu son olsun bu son olsun

Bir süre sonra olabilecek bir şey için konunu akışını değiştirmeye gerek olmadığı için. Çok sinirlenmişsiniz belli ama herkes zaten arkadaşa destekken gerek yok diye düşündüm.

Canınız mı sıkıldı ?
Ben sinirlenmedim pardon ne alaka ? Ama siz baya baya takılmışsınız benim yoruma. Sizi bu kadar niye ilgilendirdi yorumum onu da anlamadım aslına bakarsanız
Herneyse konuya yorum yapın bana değil .

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…