• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yengem:((lütfen akıl verin

delimaviii

bayan değil kadınım
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
694
123
323
Ankara
o kadar moralim bozukki bu saat olmuş uyku uyuyamadım sorun abim ve eşi.
abim 4 sen önce yengemle görücü usulü ile ikinci evliliğini yaptı.sorunlar düğün hazırlıkları ile başladı aslında kendileri bir çöp bile vermediler bize bizi geçin yengemin kendi çeyizininde aslı yok ama düçün alışverişinde sadece takım elbise bluz ve elbise olarak yanı gelinlik ve kına kıyafetinden başka iki milyarlık kıyafet aldırmaya kalktı neyse o günler geçti. şimdi canımı sıkan şey 8 aylık dünya tatlısı bir yiğenim var yiğenim doğduğunda annemin ilk torunu olmasına rağmen yengemle annem yanlarına yaklaştırmadılar.bebek doğduğunda benim sınavlarım vardı fazla vakit geçirmedim diye yazın abim beni evlerine yatıya çağırdı reddetmeme rağmen çok ısrar etti bendi gittim.gittim ama kapı duvar yengem abimi işe yollamış kendi annesine gitmiş ve ben önceden haberli gidiyorum yani yengemin haberi var. neyse ben o sıcakta elimde paketler çanta ağlaya ağlaya yürüdüm otobüse binmek için telefonumuda evde unutmuşum kimseyi arıyamadım sonra kontörlü telefondan abimi aradım abim rica minnet lütfen geri dön diye yalvardı resmen bende geri döndüm ama hiç bir şey demedim yine güler yüzlü sanki olanlar benim hatam gibi ertesi gün gitmek istedim yollamadılar bu arada yengemin evde çalışması gerekiyor bende yiğenime bakıyordum neyse dönceğim gün yengemin annesi geldi yengemin işe gitmesi gerekiyodu öyle vakti karnım çok acıktı ama onlar teklif etmeden açıkcası dolaplarını bile açmam ve annesi mikrodalgada yani ocakta filan değil 2dklık bi şey yengeme yemek ısıttı b anada sen sonra ıstda ye dedi.yengemde hiçç sesini çıkarmadı.ben o gün eve döndüm ama 1 hafta fian annemden gizli sürekli ağladım şimdide aklıma geldikçe ağlıyorum biz naptık bilmiyorum burda bir çok kişi gelin bende gelin olucam ama ben görümcelik yapmadım hiç yapmamda zaten......birde ayrıca hafta sonu iki günlüğüne boluya giiti bunlar anneannem bizde olduğu için yaz boyu kapı dışarı çıkamadık insan bir davet eder değil mi tek başlarına gitseler bi şey demicem ama yengemin ailesiyle gidilmiş bunu da tabi onlar söylemedi ama ben öğrendim bir şekilde annem tansiyon hastası üzülür diye açık kkapamaktan helak oldum bıktım artık.evlendi evleneli bizim ailenin bir düğününe bile gelmedi.hiç yanaşmıyor.bunları yengemin yüzüne söylemek isterdem ama ailemin tadının kaçmasını istemiyorum ablalarım lütfen akıl verin...........

Son düzenleyen: Moderatör:

Konuşmayı denedinmi yengenle sıkıntılarını onunla paylaşmalısın, siz iyi olduğunuz halde neden böyle uzak davrandığını ona sormadan anlayamaz ve birşey yapamazsın.

Bence hiic karısmayın ben olsam gitmezdim bilee .. İster annesiyle gitsin baskasıyla ..:delphin:

tekrardan yazıyorum ama yanlış anlamanı istemediğim için abin ve yengenle yakın olmak istiyorsan konuşman taraftarıyım. tabi karşındakini en iyi sen tanıyorsun konuştuklarını anlayacak birimi? ayrıca sen kendi üzüntünü dile getirmelisin aileni katmadan şikayet etmeden bunu demek istedim.

Yengenle konuşmaya çekiniyorsan abine anlat. Ama şikayet eder gibi değil danışır gibi. Bu arada "yeğen" diye yazılır düzelteyim dedim kusura bakmassan.

açıkça yengenle konuş dostane bir şekilde konu olarak sunmadan sohbet eder gibi belki farkında olmadan size kırılmıştır yada bi lafınızı bir hareketinize takılmıştır.eğer konuşmazsan hem siz daha çok yıpranırsınız hemde içiniz içinizi kemirir neden böyle davranıyor diyeopuyorumnanaktan

bir müddet uzak durun,çok yakın davranmayın karşılaştığınız da başka şeylerle ilgilenin.kendini biraz da olsa sorgulamasına fırsat verin.
şu anda kendini dünyanın merkezi zannediyor yengeniz galiba.size insanca davranması gerektiğini öğrensin.aranız da her ne yaşanmış olursa olsun biz bilemeyiz tabi.ancak,eve gelen kişiye karşı davranışlar hiç hoş değil.o varken gezmelere gitmeler,kendi başına yemek yemeler........

ben olsam böyle yapan kişi kim olursa olsun hiç gitmezdim, ki gitmek zorunda bile olsa iletişim kurmaz ondan daha soğuk davranırdım.

Son düzenleme:
ay kılasık sadecekendı tarafıyla gorusen konusan gelın modelım :) konusmakta anlatmakta aglamakta bunlara care degıl. bu ınsanlar avucları ıcınde ekmeklerını yerler . olabıldıgınce silik olmaya calıs.

sen eve gelıp kımsenın olmadıgını gorup aglayınca abınde bunu ogrenınce bısey demedımı?
ben bu erkeklerı anlamıyorum ya. bazıları anaesından bazılarıda karısında korkar. bacım haksıza hakksızısın demek bu kadar zormu ya

ben olsam evine b,le gitmezdim eve gelince hoşgeldin demezdim ee bunlara kısasa kıssas yapıcan...yalandan yere huysuzluk yapıyorlar baksana..haketmiyorlar iyi niyeti...illede evine gitmen gerekirse elini kolunu sallayarak gir içeri burası abimin evi der gibi...hiç minnet etme bile abin evdeyken git hep abinle muhabbet et ona hal hatır bile sorma...ezik gösterme kendini....kimse kızmasın ama çok sinirlendim geline bunlara böle arkadaşım...

ben olsam evine b,le gitmezdim eve gelince hoşgeldin demezdim ee bunlara kısasa kıssas yapıcan...yalandan yere huysuzluk yapıyorlar baksana..haketmiyorlar iyi niyeti...illede evine gitmen gerekirse elini kolunu sallayarak gir içeri burası abimin evi der gibi...hiç minnet etme bile abin evdeyken git hep abinle muhabbet et ona hal hatır bile sorma...ezik gösterme kendini....kimse kızmasın ama çok sinirlendim geline bunlara böle arkadaşım...

bencede en doğrusu bu kısas kısas sonuçta orası abimin evi ve ben abim ve yeğenim için gidiyorum bu arada herkeze yorumlar için çok tesşekkürler inananın çok yardımcı oldunuz içim rahatladı.

Son düzenleme:

Konuşmayı denedinmi yengenle sıkıntılarını onunla paylaşmalısın, siz iyi olduğunuz halde neden böyle uzak davrandığını ona sormadan anlayamaz ve birşey yapamazsın.

açıkcası yüzüne hiç bir şey demedim yani öyle bir ortam oluşmadı
DİABLO abim eve gelince hiç bir şey demedi yengeme zaten o günden sonra evlerine adımımı atmadım ben abimler var diye hep hayatta dik durmuştum ama allah korusun anne babama bir şey olsa iki gün sonra hemen yüz çevirecekler benden.

Son düzenleme:
benim de eltim senin yengene benziyor canım
evine gittiğmizde hoşgeldin bile demiyor düşün.kafamçokkarıştıkaynımı da kendine benzetmeye başladı
böyle tiplere ne yapılabilir bilmiyorum.daha doğrusu çare hiç görüşmemek ama söz konusu kardeş olunca insan onu da yapamıyor
ben en az seviyede görüşüyorum ve soğuk davranıyorum pek konuşmuyorum.sen de böyle yap az görüş soğuk davran umursamaz ol
bunun başka yolu yok gibi:1closedeyes:

Size nasıl bir tavrı varsa aynısını gösterin.
Kafanızada fazla takmayın,abinizle aranız iyiyse sorun yok.
Abiniz için daha zor olmalı,kendisiyle konuşup bu durumu düzeltecek tek kişi abiniz.
Siz hiç boşuna yorulmayın,konuşma tartışmaya dönerse tadınız daha çok kaçar.

açıkcası durumun bana çok tanıdık geldi benımde dayımın hanımı böyle sana tavsiyelerim arada yeğenin olmasa abinle sık sık görüş evlerine gitme dışarda buluşun derim ama yeğenın söz konusuysa ben olsam inadına giderim evine gıcıklık değilmi çok sessiz sakinsin anladıgım kadarıyla tepene binerler çok samimi olma yengenle,sakın abınlede bunları paylaşma abın arada kalır o üzülür sonuçta arada huzursuzluk çıkar,abinlede yeğeninlede bağlarını koparma,onun ailesi geliyorsa sizde gideceksiniz gerekirse telf aç abın evde oldugunda ben geliyorum de ve git birazda ağır ol gerektiği yerde eger laf sokmaları varsa sende ver cevabını...

Ya şimdi bu yengenin tavırları falan hoş değil tabii ama hikayeyi bi de ondan dinlemek gerek zira hiçbir şey tek taraflı olmuyor benim nazarımda. Şimdi burda bi çok geline eşinin ailesiyle arana mesafe koy, çok yakın olma aman uzak ol daha iyi diye yüzlerce tavsiye veriliyor. Belki de yengenizin yapmaya çalıştığı bu, bilemeyiz ki. Şimdi yenge burada konu açsa belki de bi çok konuda ona da hak vereceğiz, karışık işler bunlar. Çok uzattım ama demem şu, aileniz tarafından yengenizi kıracak, üzecek onu mutsuz edecek bir şey yapılmadığına emin misiniz?

bencede en doğrusu bu kısas kısas sonuçta orası abimin evi ve ben abim ve yeğenim için gidiyorum bu arada herkeze yorumlar için çok tesşekkürler inananın çok yardımcı oldunuz içim rahatladı.

orası abinizin olduğu kadar yengenizin de evi.bunu kabullenmeniz lazım.

Ya şimdi bu yengenin tavırları falan hoş değil tabii ama hikayeyi bi de ondan dinlemek gerek zira hiçbir şey tek taraflı olmuyor benim nazarımda. Şimdi burda bi çok geline eşinin ailesiyle arana mesafe koy, çok yakın olma aman uzak ol daha iyi diye yüzlerce tavsiye veriliyor. Belki de yengenizin yapmaya çalıştığı bu, bilemeyiz ki. Şimdi yenge burada konu açsa belki de bi çok konuda ona da hak vereceğiz, karışık işler bunlar. Çok uzattım ama demem şu, aileniz tarafından yengenizi kıracak, üzecek onu mutsuz edecek bir şey yapılmadığına emin misiniz?
yengem bize karşı uzak evet ama uzak derken hakkını yemeyim yinede sadece fazla samimi değiliz fazla samimiyete bencede gerek yok ille abla kardeş olacak değiliz ama benim üzüldüğüm tek konu evine gelen bi misafirim sonuçta ben haraketi yanlıştı zaten nedense hep annesinin yanındayken bize karşı soğuk ve ters annesi yokken biz ikimiz yengemle yalnızken gayet iyidi .onu kıracak üzecek bir şey yapmadığımızada adım kadar eminim.

Back
X