Yengemden bıktım artık!

pulli03

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2018
125
72
13
33
Merhaba arkadaşlar,
Abim geçen yıl evlendi.Evlendikleri günden beri abimin yüzünü 1kere gülerken görmedim. Annemin de yüzü gülmüyor artık.
Daha düğün zamanlarından anlamıştım böyle olacağını. Ailesi de çok görgüsüzdü. Kınasında eline annem büyüğün küçüğü altın koymuş vay efendim niye büyük altın koymamış o rezil olmuş arkadaşlrına. Düğünden 1saat önce bize demediğini bırakmadı azarladı.Bide ağlayıp abimi bize karşı kışkırttı.
Sözde 10 bilezik istediler bizden. Düğünde de 15 bilezik daha istediler. Allahtan abimin durumu iyiydi de aldık. Alamasaydık daha ne laflar duyardık ne yaparlardı bilmiyorum.
Ne istedilerse yaptı. Baldız yüzüğünden tutun da kayınvalidesinin saç boyasına kadar adet dediler biz de böyle dediler yaptık. Hanımefendinin ne istekleri bitti ne içinde kalanlar.
Neyse evlendikten sonra yengem işinden istifa etti.Hiç bir geliri yok.Çalışan kadınlara da hep laf eder çekinmeden.Kadın kendisini neden yıpratacakmış aklı olan zengin bulur kraliçeler gibi yaşar triplerinde.Düğün takılarıyla içinde uhtesi olan son model bir araba aldı.Yiyor içiyor geziyor.
Şimdi kız kardeşi evlenecekmiş.Tabi abim gibi enayi damat bulamadılar.Nişanı kız tarafı yapar diye abime kredi çektirmişler.Annesi babası sağ durumları yokmuş.Benim daha yeni haberim oldu durumdan.Oysa kendisi evlenirken nişanı da bize yaptırmışlardı.
Abime kıyamıyorum kızlar bir şey dediğimiz yok.Abimle annem konuşmuşlar.Annem de üzülüyor şimdi.Birtanecik oğlum nereden buldu bu kadını.Kredi çektiğini de söylemiş anneme.Annem bir şey dememiş. Gelinden çekiniyor.Biz böyle davranırken bile kaç kez eve gelerek kavgalar çıkardı.Bıktık huzurumuz kalmadı.Abimle konuşmak istiyorum. Ne demeliyim? İyiyken de kötü olmak istemiyorum.
Edit:
Bazı arkadaşların gerçekten çok üzerime geldiğini düşünüyorum.
Yengemi kıskandığımı düşünenler bile olmuş.
Sayfalarca yaşananları anlatamam ki burada aklımda kalan ya da zoruma gidenlerden üstünkörü bahsettim.
Yorumları genel okuyarak yorum yapacak olursam.
Yengemin bileziğinde arabasında zenginliğinde yaşantısında gözüm yok.
Şükürler olsun. Benim imkanım bana yeter.Kimsenin 5kuruşu beni ilgilendirmez.
Paralar gitti diye de konu açmadım. Yaptığım bütün yorumlarda annemin üzülmesinden bahsettim.
Benim en büyük sıkıntım.Evde polemik yaratıyor olup bizleri üzmesi.
Abimin çektiği kredi beni ilgilendirmez zaten benden borç istemedi para mevzularına hiç girmedik kendisiyle.
Genel itibariyle tartışma konularını abimin bize yansıttıklarından bahsettim.
Abimle konuşmak istememin nedenini yazmıştım ama sanırım o yorumum arada kaynadı.
Eşini annemden uzak tutmasını ve her problemini ya da eşinin ailesiyle olan durumlarını bize yansıtmamasını konuşmak istemiştim.
Bana ve aileme karşı yaptığı saygısızlıklara karşı abim eşini boşasın demedim ki böyle bir şeye ne benim ne de bir başkasının hakkı var.
Kendileri bilir nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar.
Her sıkıntısında gelip annemin tansiyonunu oynatmasınlar.
Çalışmak zorunda değil kimse istemezse çalışmasın ama çalışan kadına da laf sokmaya çalışır enayi muamelesi yaparsa bir insan ben de tabiki yeyip içip yatıyor diye kendisini nitelendiririm. Çamaşır yıkasın, bulaşıkları toplasın demedim.Kadınları bu şekilde nitelendirecek kadar cahil yobaz biri değilim.
Zaten ben de çalışan bir kadınım.
Çok mu fazla bir şey istiyorum anlayamadım.
Huzur istiyorum.
Biz kadınların en büyük sorunu sürekli birbirlerini kaynana görümce kelimelerine karşı dolduruşa getirmesinden kaynaklanıyor.
Herkesin de diline dolanmış birkaç kelime kıskanıyor fesatlık yapıyor vs vs.
Yapıcı olsak yol göstermeye çalışsak kimse kendinden bir şey kaybetmez bana kalırsa.
Değerli yorumlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim

Son düzenleme:

Bence hiç konuşmayın. Abiniz çocuk değil ki, akıl edemiyor mu kredi çekmiyorum demeyi. Demek razı ya da mecbur

Ucu size dokunup da para istemediği sürece boşverin.

Abinin ne alaka senin kardeşinin nişan masrafını niçin ben ödüyorum demesi gerekmiyor mu?
Ayrıca baldız yüzüğü nedir? Yuh artık

Benim abilerim var. Yeri gelir gelinler arar dertlesir şikayet eder hakli yönlerine hakli haksiz yönlerine haksiz derim munakaşa etmeden kapariz telefonlari.
Abimde arar beni 2 dertten dem vurur.. ikisinede dedigim tek şey sizin evliliğiniz sizin seciminiz ve sonuclarida size ait.
Ne gider yengem icin abimle kötü olurum( ki ortada feci durum yok)
Ne de karisirim.Erkeklerin kafasi kadin gibi işlemez. Gelir sonra sana papaz olur eşini savunur ortada kala kalirsin.uzulunuyor evet ama artik kendimden baska.kimse icin fazla uzulmemeyi yeģliyorum.bak benim kardesim boşandi cok seyler yasadim o esi olcak kiza gidip 2 kelam etmedim cunku ikisi cok isteyerek evlendi biz uyardik gene evlendi.. gidip kimse icin seviyemi de dusurup aģzimida yoramicam. He uzulmeye bende cok uzuldum.

Kesinlikle yalnız olun anneniz bile olmasın mümkünse. İçinizden gelen şeyleri kırmadan söylemenin bi yolunu bulursunuz bence

Olayda sizi ilgilendiren bişey yok. Abiniz evlenmiş herşeyi kabul etmiş. Gelini de tebrik etmek lazım akıllı kadınmış. Kocasının parasını çatır çatır yiyor. Geline değil ama size söylenecek bişey var. Sizi hiç ilgilendirmez

Sizden çıkan bir para yok değil mi?e kusura bakmayın da size ne.sizin kendi hayatlarınız kendi dertleriniz yok mu da bir de abinizin yaşantısını dert ediyorsunuz?

Abiniz koskoca insan.iki gun sonra onlar iyi olur siz kötü olursunuz. Ben hayatta bunu öğrendim.

25 bilezik mi taktınız yanlış anlamadıysam?Bence karışmayın nereye kadar müdahale edeceksiniz abinize.İnşallah abinizin gözü açılır.Böyle paragöz kadınlar iyi adamlarla evleniyor ya gıcık oluyorum.Allah yardımcınız olsun

Evliler artık sizin abinizse yengenizin de nikahlı eşi.
Abiniz sizden yardım istemedikçe sakın karışmayın daha çok üzülürsünüz!

Kusura bakmayinda abinizde pisirik gibi.Ne demek bu yaptiklarini gormezden gelip susmak.Resmen soyup sogana cevirmisler.O da oyle kukla gibi sizide kendini de ezdirmis.Bu boylede gidecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…