Yengemden bıktım artık!

Abinin ne alaka senin kardeşinin nişan masrafını niçin ben ödüyorum demesi gerekmiyor mu?
Ayrıca baldız yüzüğü nedir? Yuh artık
Karısını üzgün görmeye dayanamıyor olamaz mı?
İkili ilişkilerini nereden bileceksiniz?
Yahu size ne?
Para onların parası, ister sokağa atarlar ister nişan yaparlar.
Onlar artık bir aile, kanunen eşi ilk yakını.
Rahat mı bıraksanız insanları?

Size hiiiiç bir şey demek düşmez. Abinizin akıllanması için dua edin. Koskoca adam yapmasın sizlik bi şey yok

Burada karışmayın diyen arkadaşlar için söylüyorum.Sürekli evimizde huzursuzluk çıkaran bir insan.Annemin üzülmesine dertlenmesine kıyamıyorum.
En azından yengemin bu eve girip çıkmasını istemiyorum.Sürekli sus sus sus.
Anneme anne bile demeyen kadının daha fazla evde tansiyon yükseltmesine seyirci kalmak üzüyor beni.
huzursuzluk neler yapıyor mesela sureklı evınızde sıkıntı cıkan konular neler

annenıze anne demek zorunda degıl onu doguran bır anne var bunu aşın bence... anne demesı saygı gostergesı degıl

Valla yaşayan biri olarak aynı şeyleri ister istemez üzülüyorsun. Ama yapacak hiç bir şey yok. Madem bu kadar rahat yasatıyor en azından annene saygısını koydurabılsın, bu konuda konuşabılırısnız. Para konularına hiç girmeyin. Zaten baldızı için kredı cekecek ınsan daha dinler mi? Benim düğünümde bana takı taktırmadı yengem durumu ıyı yere gidiyormusum diye 😀 öyle insanlar var başa gelmeden anlaşılmaz. Hayır nasıl boyle erkekleri elllerinde oynatabılıyorlar odaa hiç bilinmiyor. En son bayrmalardada babamaa gitmeyınce bnede aramamaya basladım yengemı kendileri sordular acık acık dedım her seyı yuzlerıne. Ailemi saymayanı bende saymıyorum. Siz de öyle yapın tek beklenen aslında bıraz ınsanlık.

Abini bu kadar parmağında oynattiğına göre muamelesi çok iyi burdan taktik isteyen kadınlara duyrulur
Yıllar önce bir kitap okumuştum orda babası annesini genc bi kadinla aldatan genç diyordi ki artık babamın bana ilgisizliği icin üzülmeyi biraktım çünkü genç bir kadının memeleriyle hiçbir şey yarışamaz sizinki de o hesap

Karısını üzgün görmeye dayanamıyor olamaz mı?
İkili ilişkilerini nereden bileceksiniz?
Yahu size ne?
Para onların parası, ister sokağa atarlar ister nişan yaparlar.
Onlar artık bir aile, kanunen eşi ilk yakını.
Rahat mı bıraksanız insanları?
Karısını üzgün göremediğinden değil karısının korkusundan yapıyor bence
Ayrıca adam bu durumdan memnun değilki ailesine dert yanıyor kavgalar bu noktadan sonra başlıyor

Kardeşide Dertlenip konu açıyor sanki banka memurunun yanında oturmuşumda adama hayır istediğin krediyi çekemezsin demişim gibi yazıyorsunuz

Merak ediyorum buraya bir kadın konu açsa eşim kardeşinin nişanı için 35 bin lira kredi çekiyor dese yine yahu sanane eşin dilediği yere istediği gibi harcar yazacak mıydın?

Bu sefer hiç kV falan kotuleyemicem çünkü yengeniz gibi insanlar var malesef ama burda sorun abinizde beynini kiraya mi vermiş kredi çekiyor bu kadar şeye katlanıyor. Büyük ihtimalle huzurum olsun diye yapıyor ama bu kadarı enayilik ve kendisi istemedikten sonra bu düzen değişmez sizin yapabileceğiniz birsey yok malesef bu durumda en fazla sizinle ve annenizle gelin küser abinizide uzaklastirir ki bu onun en çok hayal ettiği şeydir .anneniz üzüldügü ile kalir malesef .abinizin mantıklı olmasi lazim
Katılıyorum
Bunun beleşçilik olduğunu ilk fark eden ve buna karşı koyan kişi kendisi olmalı

Merhaba arkadaşlar,
Abim geçen yıl evlendi.Evlendikleri günden beri abimin yüzünü 1kere gülerken görmedim. Annemin de yüzü gülmüyor artık.
Daha düğün zamanlarından anlamıştım böyle olacağını. Ailesi de çok görgüsüzdü. Kınasında eline annem büyüğün küçüğü altın koymuş vay efendim niye büyük altın koymamış o rezil olmuş arkadaşlrına. Düğünden 1saat önce bize demediğini bırakmadı azarladı.Bide ağlayıp abimi bize karşı kışkırttı.
Sözde 10 bilezik istediler bizden. Düğünde de 15 bilezik daha istediler. Allahtan abimin durumu iyiydi de aldık. Alamasaydık daha ne laflar duyardık ne yaparlardı bilmiyorum.
Ne istedilerse yaptı. Baldız yüzüğünden tutun da kayınvalidesinin saç boyasına kadar adet dediler biz de böyle dediler yaptık. Hanımefendinin ne istekleri bitti ne içinde kalanlar.
Neyse evlendikten sonra yengem işinden istifa etti.Hiç bir geliri yok.Çalışan kadınlara da hep laf eder çekinmeden.Kadın kendisini neden yıpratacakmış aklı olan zengin bulur kraliçeler gibi yaşar triplerinde.Düğün takılarıyla içinde uhtesi olan son model bir araba aldı.Yiyor içiyor geziyor.
Şimdi kız kardeşi evlenecekmiş.Tabi abim gibi enayi damat bulamadılar.Nişanı kız tarafı yapar diye abime kredi çektirmişler.Annesi babası sağ durumları yokmuş.Benim daha yeni haberim oldu durumdan.Oysa kendisi evlenirken nişanı da bize yaptırmışlardı.
Abime kıyamıyorum kızlar bir şey dediğimiz yok.Abimle annem konuşmuşlar.Annem de üzülüyor şimdi.Birtanecik oğlum nereden buldu bu kadını.Kredi çektiğini de söylemiş anneme.Annem bir şey dememiş. Gelinden çekiniyor.Biz böyle davranırken bile kaç kez eve gelerek kavgalar çıkardı.Bıktık huzurumuz kalmadı.Abimle konuşmak istiyorum artık kendini kullandırmasın. Ne demeliyim? İyiyken de kötü olmak istemiyorum.
pardon da size ne abinizin akli yok mu kaldi ki kullaniliyor bunu dusunemiyor mu

Valla bende de bi değişik yenge var. Ama "abiminn gerizekalılığı" deyip geçiyorum. Koskoca adam. Kendisine bunu hak görüyorsa çeksin...

Son düzenleme:
Karısını üzgün göremediğinden değil karısının korkusundan yapıyor bence
Ayrıca adam bu durumdan memnun değilki ailesine dert yanıyor kavgalar bu noktadan sonra başlıyor

Kardeşide Dertlenip konu açıyor sanki banka memurunun yanında oturmuşumda adama hayır istediğin krediyi çekemezsin demişim gibi yazıyorsunuz

Merak ediyorum buraya bir kadın konu açsa eşim kardeşinin nişanı için 35 bin lira kredi çekiyor dese yine yahu sanane eşin dilediği yere istediği gibi harcar yazacak mıydın?
Verdiğiniz örnek alakasız, sebebi ise şu.
Karısı vermesi taraftarı değil örneğinizde.
Burada ise adam silah zoruyla çekmedi ya, kendi çekmiş, kendi aklı ve fikriyle.
Karı koca ortak kararları olarak uygulamış.
E bundan kime ne?

Düzenleme yapayım, ben sizi yanlışlıkla alıntılamışım.
Cevabım size değil, konu sahibine idi.
Kusura bakmayın, her ne kadar ayrı düşünsek de az önceki ‘size ne’ cevabım size değildi...

Verdiğiniz örnek alakasız, sebebi ise şu.
Karısı vermesi taraftarı değil örneğinizde.
Burada ise adam silah zoruyla çekmedi ya, kendi çekmiş, kendi aklı ve fikriyle.
Karı koca ortak kararları olarak uygulamış.
E bundan kime ne?
Abi anneye dert yandığına göre durumdan çok memnun değil gibi
Ayrıca karşınızda sevdiğiniz bir kişi olunca onun kullanılmasına kolay kolay kimse göz yummaz

Ama bende hem çekip karısına bir şey demeyip hem karısının arkasından söylenmesini doğru bulmadım bunu da yazdım zaten
Adamın kendisi karşı koymalı

Abi anneye dert yandığına göre durumdan çok memnun değil gibi
Ayrıca karşınızda sevdiğiniz bir kişi olunca onun kullanılmasına kolay kolay kimse göz yummaz

Ama bende hem çekip karısına bir şey demeyip hem karısının arkasından söylenmesini doğru bulmadım bunu da yazdım zaten
Adamın kendisi karşı koymalı
Düzenlememi okudunuz değil mi, içime dert oldu kusura bakmayın valla:)

Back
X