Yengemden bıktım artık!

Bizdede vardi boyle bir gelin. Anneannemi hergun aglatirdi bir kez üzerine yürümüş. Ayak ayak ustune atip butun gun evde otururdu. Annneanemm hergun arar dert yanardi bizde gorürdük durumu
Dayanamayip duruma el attik. Ne mi oldu 5 senedir hepsine küsüz...
Konu gelinin yaninda açildi herkes bir aradayken konular konuşulurken anneannem bizlere sizene siz benim evime gelinime karisamassiniz dedi. Olan bize oldu... karismayin konu sahibi...

Burada karışmayın diyen arkadaşlar için söylüyorum.Sürekli evimizde huzursuzluk çıkaran bir insan.Annemin üzülmesine dertlenmesine kıyamıyorum.
En azından yengemin bu eve girip çıkmasını istemiyorum.Sürekli sus sus sus.
Anneme anne bile demeyen kadının daha fazla evde tansiyon yükseltmesine seyirci kalmak üzüyor beni.

Konuyu detayları açısından incelersek üzücü ve nahoş bir durum evet ama o onların evi, yani sizin öfkeniz dışında ben onlardan yansıyan tam bir problem göremedim açıkçası, abiniz hanımından gayet memnun belli ki :)) olan size oluyor, bence bu öfke yanlış yerde patlamanıza da yol açabilir. O yüzden bence bir müddet sakinleşin sonra daha aklı selim düşünün, 1 yıllık evliliklerde ağzınızla kuş tutsanız haklı da olsanız hanımın önüne geçmeniz zordur, malum :))) bilmem üstü kapalı anlatabildim mi ;)

Önemli değil
İlk başta insanları rahat bırakın yazınca şaşırdım sadece :)
Kibar insanmışsınız, ben denk gelsem herhalde sizin kadar düzgün üslupla cevap vermem, teşekkür ederim inceliğiniz için durduk yere azarlamışım:KK70:
Yanlışlıkla alıntılamışım, farkında bile değildim:)
Direkt konu sahibine o yorumum.

25 bilezik mi taktınız yanlış anlamadıysam?Bence karışmayın nereye kadar müdahale edeceksiniz abinize.İnşallah abinizin gözü açılır.Böyle paragöz kadınlar iyi adamlarla evleniyor ya gıcık oluyorum.Allah yardımcınız olsun

İyi olduğuna nereden kanaat getirdiniz? Cidden soruyorum, polemik için değil?

İyi olduğuna nereden kanaat getirdiniz? Cidden soruyorum, polemik için değil?
aynı fıkırdeyım
hatta ben boyle adamlar ozellıkle eslerını elde tutmak ıcın herseye tamam dedıklerını dusunuyorum bır kusurları bırseylerı var dıye dusunuyorum kendıne guvenen ve kendıne dogru olan ınsan kımseye hakettıgınden fazla deger vermez aılesını ımkanlarını zorlamaz ezdırmez cunku
normal sartlarda

aynı fıkırdeyım
hatta ben boyle adamlar ozellıkle eslerını elde tutmak ıcın herseye tamam dedıklerını dusunuyorum bır kusurları bırseylerı var dıye dusunuyorum kendıne guvenen ve kendıne dogru olan ınsan kımseye hakettıgınden fazla deger vermez aılesını ımkanlarını zorlamaz ezdırmez cunku
normal sartlarda

Kesinlikle. Net. Çok doğru bir gözlem.

1. Nişanda düğünde yapılanları " BIZE ALDIRDILAR " demissiniz ama kimse size bir şey aldırmamış. Abiniz almış.
2. Evlenir evlenmez işten çıktı demissiniz. Bu sizi niye rahatsız etti.
3. Bileziklerini satıp araba aldı, geziyor tozuyor demissiniz.
Evlendi diye gezip tozamaz mı? Size ne?
4. Baldizinin nişanı için kredi çekti demissiniz. Kimse abinizin başına silah dayamadığına ve sizden bir şey talep etmediğine göre?????
5. Anneme anne demiyor demissiniz. Demek zorunda değil. Ama saygi göstermem zorunda. Tek haklı olduğunuz nokta eğer doğruysa saygısızlık yapması. Abinizle konuşacaksanız bunu konuşun.
6. Bir erkeğin karısının isteklerini karşılaması neden eziklik veya kendini ezdirmek olarak görünüyor onu da bilen bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum..

kısacası konu sahibi, ortada bu kadar kinlenecek ve sinir olunacak bir durum yok.
algılarınızı değiştirin.

1. Nişanda düğünde yapılanları " BIZE ALDIRDILAR " demissiniz ama kimse size bir şey aldırmamış. Abiniz almış.
4. Baldizinin nişanı için kredi çekti demissiniz. Kimse abinizin başına silah dayamadığına ve sizden bir şey talep etmediğine göre?????
5. Anneme anne demiyor demissiniz. Demek zorunda değil. Ama saygi göstermem zorunda. Tek haklı olduğunuz nokta eğer doğruysa saygısızlık yapması. Abinizle konuşacaksanız bunu konuşun.
6. Bir erkeğin karısının isteklerini karşılaması neden eziklik veya kendini ezdirmek olarak görünüyor onu da bilen bir arkadaş varsa cevabını bekliyorum..

kısacası konu sahibi, ortada bu kadar kinlenecek ve sinir olunacak bir durum yok.
algılarınızı değiştirin.
Konu sahibi ‘the görümce’.
Giden abiciğinin paralarına üzülüyor, gittiği yer de karısı ya da karısının ailesi.
Kendisine gelse ses çıkaracağını sanmıyorum..:

algılarınızı değiştirin.
Cidden. Bir tek büyük altın çemkirmesi var o da geçmişte kalmış. Neymiş kredi çekilmiş. Merak ettim ne kadar? Eşimin abisine 100.000 TL den fazla verdik. Her ay evine destek oluyoruz. Destek en az 2-3 bin TL

Konu sahibi ‘the görümce’.
Giden abiciğinin paralarına üzülüyor, gittiği yer de karısı ya da karısının ailesi.
Kendisine gelse ses çıkaracağını sanmıyorum..:
aynen...
bu arada bende gorumceyım
su kk da henuz hıc bır gorumceyı anlayamadım ben.
acılan konuların yuzde 99u kin ve kıskanclık barındırıyor
gelınlerıne kızdıkları bırcok seyın fırsatını bulsa aynısını yaparlar belkı.

gorumcenın sankı gorevı abıyı kollamak :D tuhaf gelıyor bana gorumcelık . bır vasfı yok kı aslında sadece eşin kardesı bu kadar evlılıklerı es hakkında soz sahıbı olma curretını nasıl bulabılıyorlar ben anlamıyorum

Cidden. Bir tek büyük altın çemkirmesi var o da geçmişte kalmış. Neymiş kredi çekilmiş. Merak ettim ne kadar? Eşimin abisine 100.000 TL den fazla verdik. Her ay evine destek oluyoruz. Destek en 2-3 bin TL
Senin kardeşine yapılsa hemen tepki koyarlar ama.
Kendilerine az gelecek yaaa.

Cidden. Bir tek büyük altın çemkirmesi var o da geçmişte kalmış. Neymiş kredi çekilmiş. Merak ettim ne kadar? Eşimin abisine 100.000 TL den fazla verdik. Her ay evine destek oluyoruz. Destek en 2-3 bin TL
Sizin kardeşlenizi konu açmaya davet ediyorum, bayağı da tutuluyor hani, iyi rating olur;)

aynen...

gorumcenın sankı gorevı abıyı kollamak :KK70: tuhaf gelıyor bana gorumcelık . bır vasfı yok kı aslında sadece eşin kardesı bu kadar evlılıklerı es hakkında soz sahıbı olma curretını nasıl bulabılıyorlar ben anlamıyorum
İnsanların görümcelere bakış açılarını onaylamaz, hep kendiminkilerden örnek verirdim.
Ta ki ‘besle kargayı oysun gözünü’ yü bana yaşatana kadar.
Gerçi iki görümcem var, biri bunu yapan, diğeri sağolsun normal insandır, görüştüğüm bir arkadaşım gibidir:)

Yaşadığım olaydan çıkardığım ders, ‘görümce’ eğer sizi insan ve vasıf olarak kendinden üstte görüyorsa bir şekilde, mutlaka fitne sokuyor devreye.
Yıllar sonra o gözümü oyan görümcemden ‘benim anne babam sana kızım dediği an kıskançlıktan çatlıyordum’ itirafı aldım, güya şakayla söylüyor.
Bırakın kardeşi abiyi, insanın içinde iyilik yoksa çatlamaya yer arıyor demekki.

Abinizle konuşsanız da siz kötü olursunuz. Halinden memnun anlaşılan ki ses etmiyor . Siz de etmeyin elbet anlar hatasını

aynen...

gorumcenın sankı gorevı abıyı kollamak :KK70: tuhaf gelıyor bana gorumcelık . bır vasfı yok kı aslında sadece eşin kardesı bu kadar evlılıklerı es hakkında soz sahıbı olma curretını nasıl bulabılıyorlar ben anlamıyorum
Bir de bir kadının evlendikten sonra rahat yaşaması batıyor insanlara. Haset mi kıskançlık mi?
Oturuyormuş ev işi yapmıyormuş..
Çalışmıyormuş koca parası yiyormuş
Geziyormuş tozuyormuş......

Bizim toplumdaki kadın anlayışı 7 24 temizlik yapan, saçını süpürge eden, çocukları için her şeye katlanan, kocasına masraf çıkarmayan, hatta para getirse daha makbul olan bir canlı.
Cok yanlış, o iş öyle değil yaaa.
Bir evde kadın mutsuz olursa aile mutsuz olur. Erkekler vr BAZI KADINLAR bunu biraz anlayabilse dünya daha da yaşanılır olacak:(

Back
X