Yengemden bıktım artık!

Merhaba dünyali, ben dünyanin en bedavaya giden gelini.
Agziyla kus tutan gezegeni, ama yaranamayan sehrinden geliyorum.
yenge yengedir nihayetinde, beni de sevmezler kesin cünkü market alisverisine giderken ogullarini yoruyorum. Gercekten var böyle birsey. Neyse ben insan evladi olmadigim icin sorun degil, adios dünyali.
Gorumcen yok ama kaynana olacak şahıs aynen senin dediğin gibi.
Eşimden bir şey istiyorum, dizlerini dövmeye başlıyor
" ah yavrum, vah yavrum, çok yoruluyor. "
:KK70:

Aslında bir kaç kere şikayetçi olduğu durumlar oldu.Bizimle paylaşır bazen. Yıllarca sevgili oldular.Evlenmek için mecbur hissetti kendini. Battı balık yan gider modunda şimdi sesini çıkaramıyor.
hiç bir erkek bu kadar saf değildir. dediğiniz olay türk filmlerinde bile olmuyor.

Sen değil annen ya da baban abinoe konuşsun,ne demek baldız düğününe kredi çekmek. Ay bekar kardeşim var Allah im hayirli insanlarla karşılaştır

kusura bakma abiniz light selami.
kendinizini gücü gösterecek siz degil abiniz..
evlendiğin beri yüzü gülmemiş
abine yazik.
bi bebek doğsun daha çok çektirebilir..
daha çok istek başlar.
bebege mobilyaniz aldiklarini bile beğenmeyecektir.
geçmiş olsun.

Disaridan bakinca afedersiniz abiniz enayi gibi gözüküyor.
Ama bu sizin anlatiminiz tabi
Birde yapilacak birsey yok ki ne yapabilirsiniz ki

Ha ama derdinizi tekrar guncellemissiniz.
Abinize bizi aile islerine karistirma herseyi gelip anlatma diyebilirsiniz.
Gerisi kendi parasi yapacak birsey yok istedigim gibi harcarim der.

Ama kendi de rahatsiz olup birde ustune yapmaya devam ediyor ve gelip size dert yanarsa ; ben iyi bir azarlardim sanirim duramazdim kesin benim abim olsaydi....

Güncelleme yapmışsınız ama sadece annenizle alakalı rahatsız olduğunuz durumu yazsaydınız yeterliydi.
Ama siz "şuraya şu kadar verdi, bunları aldırdı, onları verdirdi " şeklinde konu açarsanız biz de bu şekilde yorum yaparız.
Annenizle alakalı sadece iki cümle var ilk yazdığınızda.
Kredi çektiğini de söylemiş anneme.Annem bir şey dememiş. Gelinden çekiniyor.Biz böyle davranırken bile kaç kez eve gelerek kavgalar çıkardı.Bıktık huzurumuz kalmadı.Abimle konuşmak istiyorum. Ne demeliyim?
Abim baldız için kredi çekti biz birşey demedik ( Ne diyeceksiniz ki) ama o gelip huzursuzluk çıkardı. 😳😳😳😳
Böyle yazarsanız tabiki de tepki cekersiniz.

Merhaba arkadaşlar,
Abim geçen yıl evlendi.Evlendikleri günden beri abimin yüzünü 1kere gülerken görmedim. Annemin de yüzü gülmüyor artık.
Daha düğün zamanlarından anlamıştım böyle olacağını. Ailesi de çok görgüsüzdü. Kınasında eline annem büyüğün küçüğü altın koymuş vay efendim niye büyük altın koymamış o rezil olmuş arkadaşlrına. Düğünden 1saat önce bize demediğini bırakmadı azarladı.Bide ağlayıp abimi bize karşı kışkırttı.
Sözde 10 bilezik istediler bizden. Düğünde de 15 bilezik daha istediler. Allahtan abimin durumu iyiydi de aldık. Alamasaydık daha ne laflar duyardık ne yaparlardı bilmiyorum.
Ne istedilerse yaptı. Baldız yüzüğünden tutun da kayınvalidesinin saç boyasına kadar adet dediler biz de böyle dediler yaptık. Hanımefendinin ne istekleri bitti ne içinde kalanlar.
Neyse evlendikten sonra yengem işinden istifa etti.Hiç bir geliri yok.Çalışan kadınlara da hep laf eder çekinmeden.Kadın kendisini neden yıpratacakmış aklı olan zengin bulur kraliçeler gibi yaşar triplerinde.Düğün takılarıyla içinde uhtesi olan son model bir araba aldı.Yiyor içiyor geziyor.
Şimdi kız kardeşi evlenecekmiş.Tabi abim gibi enayi damat bulamadılar.Nişanı kız tarafı yapar diye abime kredi çektirmişler.Annesi babası sağ durumları yokmuş.Benim daha yeni haberim oldu durumdan.Oysa kendisi evlenirken nişanı da bize yaptırmışlardı.
Abime kıyamıyorum kızlar bir şey dediğimiz yok.Abimle annem konuşmuşlar.Annem de üzülüyor şimdi.Birtanecik oğlum nereden buldu bu kadını.Kredi çektiğini de söylemiş anneme.Annem bir şey dememiş. Gelinden çekiniyor.Biz böyle davranırken bile kaç kez eve gelerek kavgalar çıkardı.Bıktık huzurumuz kalmadı.Abimle konuşmak istiyorum. Ne demeliyim? İyiyken de kötü olmak istemiyorum.
Edit:
Bazı arkadaşların gerçekten çok üzerime geldiğini düşünüyorum.
Yengemi kıskandığımı düşünenler bile olmuş.
Sayfalarca yaşananları anlatamam ki burada aklımda kalan ya da zoruma gidenlerden üstünkörü bahsettim.
Yorumları genel okuyarak yorum yapacak olursam.
Yengemin bileziğinde arabasında zenginliğinde yaşantısında gözüm yok.
Şükürler olsun. Benim imkanım bana yeter.Kimsenin 5kuruşu beni ilgilendirmez.
Paralar gitti diye de konu açmadım. Yaptığım bütün yorumlarda annemin üzülmesinden bahsettim.
Benim en büyük sıkıntım.Evde polemik yaratıyor olup bizleri üzmesi.
Abimin çektiği kredi beni ilgilendirmez zaten benden borç istemedi para mevzularına hiç girmedik kendisiyle.
Genel itibariyle tartışma konularını abimin bize yansıttıklarından bahsettim.
Abimle konuşmak istememin nedenini yazmıştım ama sanırım o yorumum arada kaynadı.
Eşini annemden uzak tutmasını ve her problemini ya da eşinin ailesiyle olan durumlarını bize yansıtmamasını konuşmak istemiştim.
Bana ve aileme karşı yaptığı saygısızlıklara karşı abim eşini boşasın demedim ki böyle bir şeye ne benim ne de bir başkasının hakkı var.
Kendileri bilir nasıl istiyorlarsa öyle yaşasınlar.
Her sıkıntısında gelip annemin tansiyonunu oynatmasınlar.
Çalışmak zorunda değil kimse istemezse çalışmasın ama çalışan kadına da laf sokmaya çalışır enayi muamelesi yaparsa bir insan ben de tabiki yeyip içip yatıyor diye kendisini nitelendiririm. Çamaşır yıkasın, bulaşıkları toplasın demedim.Kadınları bu şekilde nitelendirecek kadar cahil yobaz biri değilim.
Zaten ben de çalışan bir kadınım.
Çok mu fazla bir şey istiyorum anlayamadım.
Huzur istiyorum.
Biz kadınların en büyük sorunu sürekli birbirlerini kaynana görümce kelimelerine karşı dolduruşa getirmesinden kaynaklanıyor.
Herkesin de diline dolanmış birkaç kelime kıskanıyor fesatlık yapıyor vs vs.
Yapıcı olsak yol göstermeye çalışsak kimse kendinden bir şey kaybetmez bana kalırsa.
Değerli yorumlarınız için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim 😊
Güncellemeni okudum haklısın çok haklısın ama sen araya girsen dönüp abin savunmaz gibime geldi
Ben olsam abi her dediklerini yapıyorsun orda sesin çıkmıyor şimdi gelip niye söylemiyorsun derdim.
Kimsenin anneme üzmeye hakkı yok sorunlarını git karınla çöz derdim sanırım

Merhaba arkadaşlar,
Abim geçen yıl evlendi.Evlendikleri günden beri abimin yüzünü 1kere gülerken görmedim. Annemin de yüzü gülmüyor artık.
Daha düğün zamanlarından anlamıştım böyle olacağını. Ailesi de çok görgüsüzdü. Kınasında eline annem büyüğün küçüğü altın koymuş vay efendim niye büyük altın koymamış o rezil olmuş arkadaşlrına. Düğünden 1saat önce bize demediğini bırakmadı azarladı.Bide ağlayıp abimi bize karşı kışkırttı.
Sözde 10 bilezik istediler bizden. Düğünde de 15 bilezik daha istediler. Allahtan abimin durumu iyiydi de aldık. Alamasaydık daha ne laflar duyardık ne yaparlardı bilmiyorum.
Ne istedilerse yaptı. Baldız yüzüğünden tutun da kayınvalidesinin saç boyasına kadar adet dediler biz de böyle dediler yaptık. Hanımefendinin ne istekleri bitti ne içinde kalanlar.
Neyse evlendikten sonra yengem işinden istifa etti.Hiç bir geliri yok.Çalışan kadınlara da hep laf eder çekinmeden.Kadın kendisini neden yıpratacakmış aklı olan zengin bulur kraliçeler gibi yaşar triplerinde.Düğün takılarıyla içinde uhtesi olan son model bir araba aldı.Yiyor içiyor geziyor.
Şimdi kız kardeşi evlenecekmiş.Tabi abim gibi enayi damat bulamadılar.Nişanı kız tarafı yapar diye abime kredi çektirmişler.Annesi babası sağ durumları yokmuş.Benim daha yeni haberim oldu durumdan.Oysa kendisi evlenirken nişanı da bize yaptırmışlardı.
Abime kıyamıyorum kızlar bir şey dediğimiz yok.Abimle annem konuşmuşlar.Annem de üzülüyor şimdi.Birtanecik oğlum nereden buldu bu kadını.Kredi çektiğini de söylemiş anneme.Annem bir şey dememiş. Gelinden çekiniyor.Biz böyle davranırken bile kaç kez eve gelerek kavgalar çıkardı.Bıktık huzurumuz kalmadı.Abimle konuşmak istiyorum. Ne demeliyim? İyiyken de kötü olmak istemiyorum.
Edit:
Sayfalarca yaşananları anlatamam ki burada aklımda kalan ya da zoruma gidenlerden üstünkörü bahsettim.
Paralar gitti diye de konu açmadım. Yaptığım bütün yorumlarda annemin üzülmesinden bahsettim.
Abimin çektiği kredi beni ilgilendirmez zaten benden borç istemedi para mevzularına hiç girmedik kendisiyle.
Abimle konuşmak istememin nedenini yazmıştım ama sanırım o yorumum arada kaynadı.
Eşini annemden uzak tutmasını ve her problemini ya da eşinin ailesiyle olan durumlarını bize yansıtmamasını konuşmak istemiştim.
Bana ve aileme karşı yaptığı saygısızlıklara karşı abim eşini boşasın demedim ki böyle bir şeye ne benim ne de bir başkasının hakkı var.
Çalışmak zorunda değil kimse istemezse çalışmasın ama çalışan kadına da laf sokmaya çalışır enayi muamelesi yaparsa bir insan ben de tabiki yeyip içip yatıyor diye kendisini nitelendiririm. Çamaşır yıkasın, bulaşıkları toplasın demedim.Kadınları bu şekilde nitelendirecek kadar cahil yobaz biri değilim.
Huzur istiyorum.
Biz kadınların en büyük sorunu sürekli birbirlerini kaynana görümce kelimelerine karşı dolduruşa getirmesinden kaynaklanıyor.
Yapıcı olsak yol göstermeye çalışsak kimse kendinden bir şey kaybetmez bana kalırsa.
yengemi çok severim sizin yazınızdan sonra gidip ellerini öpesim geldi.. 12 yıldır ablam gibidir hatta bazen ablam yerine onunla yaparız bazı şeyleri

Güncellemeni okudum haklısın çok haklısın ama sen araya girsen dönüp abin savunmaz gibime geldi
Ben olsam abi her dediklerini yapıyorsun orda sesin çıkmıyor şimdi gelip niye söylemiyorsun derdim.
Aynen benim icinde hep onemli olan annemdir.. bu konuda da tenkitim hep oldu gelin hanimlara Onlarda tasdiklediler annenin bir sucu yok diye.. sorunlarinizi anlatip annemi uzemessinz dedigimde hepsi hak vetdi. Vicdanlilar gene ya 😅 bu kadar da degil konu sahibinki feci ☺☺

Aynen benim icinde hep onemli olan annemdir.. bu konuda da tenkitim hep oldu gelin hanimlara Onlarda tasdiklediler annenin bir sucu yok diye.. sorunlarinizi anlatip annemi uzemessinz dedigimde hepsi hak vetdi. Vicdanlilar gene ya 😅 bu kadar da degil konu sahibinki feci ☺☺

Burda gelinler her zaman haklidr diye bir kaide mi var hayirdir ? Konu sahibinun neden ustune gidiliyor ?
Apaçik “yiyici” bir aileyr denk gelmissiniz . Toplamda 20 bilezik istemek nasil bir gorgusuzluk nasil bir aclik ?
Hemde huzursuzluk cikarip , calisan bayablara laf edecek sizin yerinizde olsam gerekli cevabi coktan vermistim .
Ayrica konu sahibinin anlatimina gore yengenin kiskanilacak hic bir yani yok .
Ben olsam bende bosanmalarini isterdim . Abiniz maddi manevi herseyini ortaya koyarken yengenin bu kaprisleri , huzursuzluk cikarmasi begenmiyorsan hadi yallah dedirtecek cinsten .

Annen konusunda kesin resti cek.bak kimsenin tavuğuna kışt demem ama söz konusu pamuk annemse orda bi geri durun derim.
Cünkü kimse kendi iradesizligi ile ilgili konulari annelere yikmasin.
Annen de uzulmemeyi ögrenecek abin de aklin nasil bir nimet oldğunu.
Iki es ile ilgili ortada ki sorunlari defalsrca aileye biçmek ( herhangi paylari yoksa)
Hic hoslanmadigim birsey.
başta da yazdim.. o kiz evli oldugu surece sorunlari bitmeyecek abin de bu is.. boyle erkeklerin kafasina uzay boşluundan meteor düşse gene kolay kolay akillanmazlar 😊😊
Bi sure sonra belki.
Ama oda onun karari olacak.
Kimisi cilesine asik olurmuş ya az perdeleri kalksin gozunden oda.dicek halim yaman.
Inşallah hallolur

Konunun başlığını okuduğumda yengenizin size karşı yaptığı kişisel bir şey var sandım.
Yengenizin size karşı yaptığı bir şey yok ki neden bıkıyorsunuz.
Kız tarafı istemiş, o sırada aileniz yok muydu aileniz abinizle oturup konuşup anlaşıp yapabiliriz yapamam diye konuşacaklardı. Ama abinin durumu var ki yapmış istenileni. Karısının para göz olduğunu düşünse herhalde evlenmezdi.
Bir de yengenin işi bırakması çalışıp çalışmaması kendisi ile kocasını ilgilendirir.
Abin kendisi isterse bir lokma yemeyip bütün parayı karısına da sayabilir. Bunlar tamamen karı-koca arasında olan şeyler iki taraf mutluysa ne isterse yaparım diyorsa kimseye laf düşmez.
Ayrıca düğün takıları da gelin ve damadındır yani ne isterlerse alabilirler.

Kişisel tavsiyem abimin parası gitti yerine onlar evliler paralarını nasıl harcayacaklarını kendileri bilir diye düşünüp boşvermeniz böylece yengenize düşmanlık beslemezsiniz.
Şahsen ben yengen olsam evimize giren paranın hesabını yapan ve karışmayı hak gören görümceme ve kayınvalideme uzak ve soğuk dururum.

Nedense abinin durumunun çok çok iyi olduğunu düşünüyorum, bu paranın el kızına gitmesinden rahatsız olan anne ve kız kardeş görüyorum.

İnsanların görümcelere bakış açılarını onaylamaz, hep kendiminkilerden örnek verirdim.
Ta ki ‘besle kargayı oysun gözünü’ yü bana yaşatana kadar.
Gerçi iki görümcem var, biri bunu yapan, diğeri sağolsun normal insandır, görüştüğüm bir arkadaşım gibidir:)

Yaşadığım olaydan çıkardığım ders, ‘görümce’ eğer sizi insan ve vasıf olarak kendinden üstte görüyorsa bir şekilde, mutlaka fitne sokuyor devreye.
Yıllar sonra o gözümü oyan görümcemden ‘benim anne babam sana kızım dediği an kıskançlıktan çatlıyordum’ itirafı aldım, güya şakayla söylüyor.
Bırakın kardeşi abiyi, insanın içinde iyilik yoksa çatlamaya yer arıyor demekki.

Muhteşem tespit :) Ben de birebir aynısını yaşadım :))

Şöyle iyi derken illa mükemmel karakterde diye demiyorum.Yani çevrenizde görmüşsünüz evlenirken evlilik hayatında falan fedakar tokgözlü kadınların bile bu kadar her istediğini yerine getiren bir eş adayı olmuyor.Kadın biraz fazlasını istediğinde sorun çıkıyor.Ama burda görüyorum erkek kabul edilmeyecek şeyleri bile eşi için yapıyor.25 bilezik ve baldız için kredi çekmeyi Türkiyede eşi istedi diye yerine getirecek erkek pek fazla olduğunu zannetmiyorum.Eşi için bunları yapıyorsa en azından eşini seven iyi bir eştir.Benim düşüncemi ayrıca sorarsanız ne erkek ne kadın maddi manevi büyük yükler yüklememeli eşine.Ne kadın ezilsin ne erkek.Çoğu zaman kadın manevi olarak yıpranan taraf oluyor ki bu beni çok daha fazla üzüyor.

Bu açıdan bakınca daha iyi anladım, nazik cevabınız için de çok teşekkür ederim. Bazen ciddi ciddi meraktan soru sorduğumuzda afedersiniz sanki afkırırcasına cevap verenlerden sonra sizinki aşırı medeni geldi :)

Kadınlar konusunda ben de size katılıyorum, kadın genelde hep maddi manevi yıpranan taraf oluyor :(

Ben buradaki yorumları bazen gerçekten anlayamıyorum. Erkek kadın farketmeksizin evlenince aile tamamen dış kapının dış mandalı mı oluyor? İnsan evladının veya kardeşinin maddi manevi sömürülmesine üzülebilir karşı çıkabilir fikrini söyleyebilir ne var bunda? Kimse boşan vs demiyor parasına el koymuyor bi yaptırımı olmasa da evli olmayan kardeşinize anne babanıza maddi konularda uyarıda bulunabileceğiniz gibi evli olana da bulunabilirsiniz. Ayrıca merak ediyorum nişan için çekilen kredi baldız içim değil de görümce için olsaydı ve gelin burada kocam kardeşinin nişanı için kredi çekiyor biz niye üstleniyoruz deseydi buradaki gibi kocanın parası seni ilgilendirmez diyecek miydiniz? Asalaklığın cinsiyeti yok bence kadında da erkekte de mide bulandırıcı duruyor

Merhaba arkadaşlar,
Edit:
Huzur istiyorum.
sizin kadar olmasada benzer şeyler yaşadık , ve ben abimi karşıma alıp sadece dedimki eşin sen evliliğin vs.. anlatmak istersen dinlerim ama bu konulardan konuşmak istemiyorum tek istediğim annem zaten bunca yıl stres üzüntü vs... gün yüzü görmemiş artık annemin üzülmesini istemiyorum , bir derdin sorunun varsa bana anlat elimden ne geliyorsa yaparım ama annemle paylaşma artık üzmeyin kadını dedim

Back
X