• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin bana attigi mesaj

Cok uzgunum.
Abim 2 yillik evli isi geregi ara ara sehir disina cikmasi gerekiyor, 1 hafta kalip donuyor.
Abimle farkli sehirlerde yasiyoruz. Yengemle mesafeli bir iliskimiz var. Annemin bakis acisi onlar mutlu olsun da gerisi onemli degil oldu her zaman.
Evine cok gitmisligimiz yoktur, onlar da arada sirada gelir.
Annem son zamanlarda hasta. Bunun da etkisiyle cok duygusal ve abimii asiri ozluyor. Bana kac kez abimin ismiyle seslendi. Hastaligi sehir disina yolculuga engel bu yuzden gidemiyor.
Neyse abimin yine teftisi cikti, annem de oglum seni cok ozledim keske buraya ciksa dedi. Gelsin diye degil de keske oyle bir sans olsa gibi dedi.
Abim de ben soyleyeyim belki oraya verirler ya da oraya beni gonderirler demis.
Annem de cok mutlu oldu tabi. Hatta kizim da gelsin demis de abim onun isi var izin alamaz demis.

Bugun de yengem mesaj atmis.
"Tatlim abini yonlendirmeseniz artik ? Kac yasima gelmis dimi ama yani?"

Cok uzuldum. Abime de bisey demiyorum ara bozucu gibi. Ona bisey demem.
Anneme anlatsam cok uzulecek.
Ne yapayim ben ?
Yengeme ne diyeyim ?

33. Sayfa
Senin gibi görümcem olsa başımın üstünde gezdirirdim

bu nasıl bir çirkeflik yahu? ne demek bu eve giremez? Ali Kıran Başkesen mi bu kadın, ne sanıyor ki kendisini.. kusura bakmayın ama çok yüz vermişsiniz, her mesajına bir cevap, her telefonuna bir olay çıkartsaydınız kuyruğu baştan kıstırırdı.. insanları bu kadar tepenize çıkartmayın konu sahibi, ay sana daha çok sinirlendim iyi mi :KK53:

annene de acil şifalar dilerim, allahım evlatlarının iyi günlerini göstersin.

Amin insallah.
Evet her zaman sustuk. Bu hale geldi.
Hic bir zaman bir sey talep etmedik sonra hasta annem oglunu gormek isteyince goze batti.
Biz yanlis davrandik. Bu kadar goz yummak dogru degil.

Ben size kizarak yazmadim.
Beni taniyorsunuz da demedim.
Yazdiginiz seyleri yasamadik, biz ara sira gorusuyoruz. Dedigim gibi ben mesafeli annem daha farkli tabi.
Hatta bazen annemin ikisine olan fazla fazla ilgisiyle kendisini yiprattigini dusunuyorum.
Zaten o dediginiz seyler olsa idi gorusmeyi birakin konusuyor dahi olmazdik.
Abim de bi gelecegini soyledi ortalik karisti. Ben de anlamadim.
Yengem akilli ama aksi ve huysuz.
Abimin sadece ona ait olmasini istiyor.ben bunu anliyorum.
Biz dayımın eşine yenge dedik el üzerinde tuttuk edepsiz olunca yapıyorlar
Ego meselesi yaptı zaar
Edepsiz Yenge
şimdi kılıbık dayım da anneannemin ardından anneciğim diye video atıyor anneme çok özlüyormuş bari annemi rahat bıraksınlar vicdanıyla içinde savaşsın dayım da işte yengem yönetiyor
Yengem de vah cnm annemdin yazıyor sosyal medyada

Azıcık dişli olmak lazım bu hayatta onu bilir onu söylerim. Gelin de olsan görümce de sessizsen, aman ağzımızın tadı bozulmasın diyorsan malesef eziliyorsun.

Biraz cevval olduğunu göstereceksin ki insanlar sana bu sinsiliği yapamayacak.

Yengen muhtemelen senin susacağını bildiği için bu kadar pervasız davranıyor.

Haddini bilmesi lazım premses yengenin.

Tesekkur ederim.
Bence aslinda sunu sormak gerek.
Neden ayda yilda bir gorusuyoruz?
Zaten bu yapidaki bir insan, bizimle fazla gorusseydi tuhaf olmaz miydi.
Nasil anlatsam,abim onun.
Bizle ilgilenmesinden hoslanmiyor.
Ben de anlamiyorum.bence de anormal ama boyle.
Bir sey de yapmadi annem.
Hadi bana desin ki cok mesafeli,soguk vs her seye kabulum.
E annem o kadar ilgileniyor ki benim sinirim de ona zaten.
Keske biraz bisey yapsaydi da ben boyle uzulmeseydim.

Aman sıcakkanlı olsan bu sefer de görümcem beni boguyor derdi :)
Belli ki sizinle alakası yok durumun, kadın sağlıksız düşünüyor ve bunu doğru zannediyor.
Bugün size yarın abinizin kadın iş arkadaşına, başka zaman abinizin selamlaştığı komşuya, takıldığı erkek arkadaşına gidiyordur bu mesele.
Abiniz kabul ediyorsa kendi hayatı, siz de biz de en fazla uzaktan vah vah deriz.
Anneniz de oğlunu görünce ferahlar, unutur üzüntüsünü, merak etmeyin :)

yani bu forumda bütün evi kvalidesine dizdirip, bir gün misafir olarak ağırlamamış ve bunu "istemiyorum" tarzı küstahça bir ifadeyle anlatmış konular okudum ben.. gelinlerin dengesiz olması için extreme sebeplere çok da gerek yok yani..

Kim bilir neyi dert etti.
Mesela buraya her gelis abim zoruyla oluyor bence. Muhtemelen bundan bikti ve istemiyor. Onun da tek gelmesini istemiyor.
Anlamiyorum insanlari.
Sen gelme adam gelsin gorsun.
Senin dusmanin olsa sunu yapamazsin ya.
Tamam annemden nefret et ama birak cocuk huzurla annesini gorsun.

Estagfurullah. Allah razi olsun.
Ya ne bileyim cok uzgunum.
Annem su hastaligi atlatsin yengeymis abiymis umrumda degil.
Allah kalplerine merhamet versin.
Allah acil şifa versin.
Annene hiçbişey söyleme yengen için değmez üzülmesine. Sen sadece anneni mutlu etmeye bak gerisi tırı vırı.

Azıcık dişli olmak lazım bu hayatta onu bilir onu söylerim. Gelin de olsan görümce de sessizsen, aman ağzımızın tadı bozulmasın diyorsan malesef eziliyorsun.

Biraz cevval olduğunu göstereceksin ki insanlar sana bu sinsiliği yapamayacak.

Yengen muhtemelen senin susacağını bildiği için bu kadar pervasız davranıyor.

Haddini bilmesi lazım premses yengenin.

Bence de disli olmak lazim.
Cok haklisiniz.
Ben hep onlarin huzuru dedim ama kimse benim huzurumu dusunmedi.

Ben size kizarak yazmadim.
Beni taniyorsunuz da demedim.
Yazdiginiz seyleri yasamadik, biz ara sira gorusuyoruz. Dedigim gibi ben mesafeli annem daha farkli tabi.
Hatta bazen annemin ikisine olan fazla fazla ilgisiyle kendisini yiprattigini dusunuyorum.
Zaten o dediginiz seyler olsa idi gorusmeyi birakin konusuyor dahi olmazdik.
Abim de bi gelecegini soyledi ortalik karisti. Ben de anlamadim.
Yengem akilli ama aksi ve huysuz.
Abimin sadece ona ait olmasini istiyor.ben bunu anliyorum.

O zaman siz gelin hanımı boşvereceksiniz. Çünkü olay abinizde bitiyor. Yani bu zamana kadar bir haftasonu niye atlayıp gelmiyor? Cuma akşamı gelse pazar dönse bile en azından anneniz görmüş olur. Yani annenizin oğlunu görmesi imkansız değil ki,gayette sıradan birşey ama olay o kadar çirkin boyuta gelmiş ki... Gelininiz kocasının sadece onun olmasını düşünüyorsa hastalıklı bir düşünceye sahiptir. Annenin yeri ayrıdır kardeşin yeri ayrı sevgili yeri ayrı.... Yani bilemiyorum.. anne bu ya...

Ya hiç mi kötü gelin yok? Benim yengemin bize eyvallahı hiç yok. Annem hayatta asla ama asla ona karışmadı ki kendisi memlekette oturuyor zaten. Düğününü yaptı, evini aldı, abim çalışmadı parasını yemeğini gönderdi. Her gün aradı kızım nasılsınız kocan iyi mi diye sordu. Düşünün yani. Ama bir gün rahmetli babam memlekete onlara gittiğinde yengem kalkıp da babama:”annemi sen uyuduktan sonra gecelikle kalkıp aşşağı mahalleye gittiğini görüyorum haberin olsun baba” dedi. Babamla annem çok büyük kavga etti. Resmen anneme iftira attı. Annem kalkıp da neden yaptın demedi ama hakkını helal etmedi/
Aradan 18 yıl geçti yengem annemden helallik diledi ama asla annem hakkını helal etmiyor. Konuşmuyor ve oraya gittiğinde de evine gitmiyor.
İşte böyle şerefsiz insanlar da var. Herkes mükemmel değil yani. İnsanlar çok namussuz.
Olmaz mı elbette var. Ben karşıdaki insanın normal, mantıklı, insanlıklı biri olarak düşündüm ve aklım almadı, kanser hastası bir anne ve oğluna görüşme diyen bir gelin.
İnsan evladı değilmiş o kişi. Bir insana iftira atmak ne kadar aşağılık bir davranış. Sevmiyorsan görüşme mesafe koy ama iftira nedir ya? Annenizi helal ettim dese bile yuvasına düşen ateşin hesabı sorulmaz mı? Allah esirgesin.

O zaman siz gelin hanımı boşvereceksiniz. Çünkü olay abinizde bitiyor. Yani bu zamana kadar bir haftasonu niye atlayıp gelmiyor? Cuma akşamı gelse pazar dönse bile en azından anneniz görmüş olur. Yani annenizin oğlunu görmesi imkansız değil ki,gayette sıradan birşey ama olay o kadar çirkin boyuta gelmiş ki... Gelininiz kocasının sadece onun olmasını düşünüyorsa hastalıklı bir düşünceye sahiptir. Annenin yeri ayrıdır kardeşin yeri ayrı sevgili yeri ayrı.... Yani bilemiyorum.. anne bu ya...

Olmaz mı elbette var. Ben karşıdaki insanın normal, mantıklı, insanlıklı biri olarak düşündüm ve aklım almadı, kanser hastası bir anne ve oğluna görüşme diyen bir gelin.
İnsan evladı değilmiş o kişi. Bir insana iftira atmak ne kadar aşağılık bir davranış. Sevmiyorsan görüşme mesafe koy ama iftira nedir ya? Annenizi helal ettim dese bile yuvasına düşen ateşin hesabı sorulmaz mı? Allah esirgesin.

Bu zamana kadar niye gelmiyor,o da benim icimde yaradir. Oralara hic varmiyorum.
Gelecegim demis ya ona sevindim. Annem icin.

Kendimi yerinize koyuyorum.

Annem hasta diyelim. Kız kardeşim annemi ziyarete gelmek isteyecek, eşi de bana böyle bir mesaj atacak öyle mi?

Sakin kalabilecek olanları tebrik ederim ama ben sakin kalamam. Direkt abime mesajın ekran görüntüsünü gönderir, "Bu ne demek oluyor, annen hasta ziyarete gelmen için karının keyfini mi bekleyeceğiz? Bu ne hadsizlik?" diye yazardım. Araları da bozulursa bozulsun, gelin hanımın keyfi annemden daha değerli değil. Kendi annesi hasta olsa böyle mi davranırdı bakalım? Haddini edebini bilsin herkes, sessiz falan kalmayın.
Iliskilerde seviye ve adabı çok önemserim. Ama söz konusu HASTA+ANNE.Düşündüklerimi dile getirmişsiniz. Bazı insanlar gerçekten çok insafsız ve empati yeteneğinden çok yoksun. İnsanın yeter artik diyesi geliyor.

Konunun başında yengenize kızdım da,kansermiş anneniz Allah şifa versin,annesi böyle bir illetle mücadele ederken abiniz nasıl olur da o ya da bu sebeple gelmez bunca zaman..
InanIn suan yengenizden daha vahim abinizin durumu pes!!

Uzgunum. O da gelecegim demis annem ozledim diyince.
Sanirim vicdani sizlamis.
Gelsin sonra gitsin.
Ben bugunleri unutmayacagim olene kadar.

Bu laflara karsi sen hala susup abine anlatmiyorsun ya, senin evlatligindan süphe ettim.....

Benim evlatligimdan suphe etmeyin.
Ben evlat olabilmek icin susuyorum.
Annemi uzmek istemeyen bir evlat olarak o kadinla annemi karsi karsiya getirmiyorum.
Abim her seyin farkinda.

Back
X