Yengemin bu tembelliğinden sıkıdım artık

Ben abi dışında sadece kadına yüklenen insanlara bir yorum yapmışım, sizinle ilgili bir sey olmadığı halde gelip tam olarak neye itiraz ediyorsunuz? Madem size göre de abinin hatası var, benim baktığım noktaya siz de bakmışsınız, neye itiraz ediyorsunuz?

İnsan misafirliğe bile gitse biri senin için emek vermiş deyip birşeyin ucundan da tutarsın yani. Bende bunu anlamıyorum. Kırk kat yabancı değiliz ki o evin geliniyiz yani biz de. Bence de yaptığı hiç hoş değil. Bazen şükrediyorum böyle şeyleri okudukça. Benim gorumcelerim de kalabalık da gelip kalırlar yemeği kahvaltıyı birlikte hazırlarız giderken bütün evi temizler giderler bana zahmet olmasın diye. Ben de seve seve evime davet ederim çünkü yük değil keyif verirler. Ben de gittiğimde onlara elimden geldigince yardım ederim ki yormazlar bile beni. Çocuklarimla ilgilenirler beni rahat ettirmeye çalışırlar.
Erkeklerden de böyle kalabalık zamanlarda mutfağa girmesini beklemeyiz. Erken kahvaltı hazirliklarinda enisler gorumcelerle, benim eşim de benle mutfağa girer. Başka bir hanım gelince erkekler biz rahat edelim diye çocuklarla ilgilenirler . Biraz iş bölümü gibi olir. Hayat böyle böyle güzelleşir arkadaşlar. Öneririm.

İtiraz ettiğim bir şey yok, temelde aynı şeyden bahsediyoruz ama size cevap verebilmem için ille direk bana mı yazmanız gerek? Niye alındınız ettiniz... neye nasıl cevap vermemizi gerektiren kurallar mı var? Sizin cevap sınırlama hakkınız mı var, cevabımın üstüne cevap olmaz mı diyorsunuz? İnşallah elini bile sürmez 50 sene. Oh sefası olsun. Burada aynı noktaya bakmıyoruz ama. Ben kimsenin köle gibi kullanılmasını emeğinin sömürülmesini istemem.

Görmek istemezseniz üç noktaya tıklayıp beni engelleyebilirsiniz.

Bence misafirde olsa masa toplayip süpürge tutabilir. Konu sahibi zaten evi komple temizlesin demiyorki masa toplamiyor diyor.

Spesifik olarak belli birkac kişiye yaptığım bir eleştiriye gelip de o konular hakkında konuştuk zaten diye açıklama yapmanızın mantigini anlamadım. Belli ki bazı kişilerin baska zamanlarda ne kadar ataerkillikten uzak eğitimli oldugunu belirtip buradaki erkek kişiden hiç bahsetmemesini konu almışım. Alınıp da ustune yoo konuştuk demeniz cok gereksiz çünkü o kisiler o konu hakkında hic konuşmadığı gibi yazanlara bile destek vermediler ve sadece kadına yüklenen kişilere begendim atıp erkegi elestirenleri oldugu gibi pas geçtiler. Bahsettiğim kişi siz değilsiniz, sizin o konuda konuşmuş olmanız bazi insanların hala daha bu konuda sadece "gelin'i" sorumlu tuttuğunu değiştirmiyor. En basta da konu sahibi bu sekilde davranıyor ve ben buna tepkimi koymak istedim.

Misafirse yardım etmek zorunda değil diyenlere bir sorum var.Bir akrabanız sizi yemeğe çağırdığında sofra kurumuna toplanmasına yardımcı olmuyor musunuz?Ben bulaşıkları bile atarım makinaya eğer ev sahibi yaşlıysa.Sonuçta o uğraşmış pişirmiş ne olacak elime mi yapışacak diye düşünüyorum.Yada ben yemeğe birini alsam ben sofra toplarken o storyler arasında gezse bir daha da çağırmam,uşağı mı var benim yemekleri yesin kenara çekilsin.Sonuçta birlikte vakit geçirmek için davet etmişim.Bende mi var bir gariplik anlamadım.

Bidahakine hazir sofra kurmayin gelsin birlikte hazirlayalim diyin , kaldirirkende ben yikayim sen makineye diz falan diyin

bizim gelin 14 senelik evli. zaman zaman bize gelirdi. kaldığı da çok oldu. tek 1 çöp çöpe atmış yeri süpürmüş değil. bi zahmet yattığı yatağı topluyordu işte. baktım olmuyor ben de hizmeti bıraktım. ne çay ne çorba. aç olan geçsin mutfağa zıkımlansın dedim. umrumda da olmaz. kimse kimsenin emir eri ya da hizmetçisi değil. dişli olun azcık.

Leyla Tekin sen misin? Fikret de olabilirsin şimdi bilemedim

Valla her Allah'ın günü orada kahvaltı ediyorsa yapsın bir zahmet. Kimse kimsenin yediğini toplamak zorunda değil her gün hazır yemeğe oturuyor ohh ne ala okadar da değil kusura bakmayin

Sonunda beni anlayan birisi. Ayrı yaşıyoruz. Altlı üstlü oturuyoruz ama hep beraber edilen bir kahvaltı. Hep beraber oturulan bir sofra sonuçta. Kimsenin eline yapışmıyor bi tabak tutmakla.
Buna ben de uyuz oluyorum bak. Hep beraber yenilmiş içilmiş birileri arı gibi koştururken birinin kenara çekilip oturmasından ben de nefret ediyorum. Hayırdır hizmetçin mi var senin!! Sen de Ona gidince çekil kenara otur

Kesinlikle katılıyorum, görgü kuralı gibi bir şey. Yardıma ihtiyacınız var mı diye sorarsınız kibarlık olsun diye en azından

Çağırmadan geliyorsa ve yapmıyorsa yüzüne söyle “yenge sen sofrayı topla ben de makine tutayim” de. Eğer çağırdığınız zaman yapmiyorsa çağırmayın bence çünkü çağırılmamak için yer yapıyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…