Yengemin bu tembelliğinden sıkıdım artık

Hasta falan olsa ben zaten yaptırmıyorum sen otur diyorum ama iyice hazırcılığa döndü.
İnşallah elini bile sürmez 50 sene. Oh sefası olsun.
Tamam ağlama zaten sen çektiriyorsundur kocanın ailesine bide burdakilere bela olma bari

Senin patates kızartman güzel oluyor yapsana diye.
Sanki kuyu kebabı, alt tarafı patates kızartması. Dalga geçer gibi, kerizsin demiyor da seninki güzel oluyor diyor. Kardeş bak siz kendinizi köle yapmışsınız. Ne münasebet evini dip köşe temizlemek, siz yardımcı kadın mısınız temizlikçi misiniz? Yok mu kendi kardeşi, annesi akrabası? Hala kalkmış yine yaparım ederim diyorsunuz size ne yahu? Bırakın evini kim temizlerse temizlesin, hiç mi işiniz gücünüz sosyal hayatınız arkadaşınız yok? Beni kendi kızlarım bile böyle kullanamıyor. Ergenler ama kendi odalarını süpürür siler, bulaşıklarını kaldırır, çamaşırlarını da kendileri yıkarlar. İşlerine gelince biz çocuk değiliz demeyi biliyorlarsa kendi işlerini de kendileri yapacak o zaman. Yazık size ya, kadın resmen evi kokmasın diye patatesi bile size kızarttırıyor. İnsan kullanan empati yoksunlarından gıcık alıyorum. Umarım burada yazılanlardan cesaret alır da bu hain abi yengeye hizmeti kesersiniz.

Yorumları okumadım ama bence yengeniz abinize sinirlenmiş hıncını sizden çıkarıyor. Çünkü önceden yapardı demişsiniz. Onlar kahvaltıya gelecekse ya hazırlamayın, biz de yeni uyandık hep birlikte hazırlayalım deyin ya da biz kahvaltımızı yaptık deyin. Tamam misafir iş yapmaz da sizinki misafirlik değil. Kimsenin de hizmetçisi yok. Orda iki tabak kaldırıp bi masa silmek zor bi şey değil ama bunu gözünüze sokarcasına en ufak bi şey bile yapmamakta kasıt ararım ben.

Size katılıyorum, böyle bencil insanlardan uzak durmak lazım

Şimdi ayda yılda bir geliyorsa yapmasa yapmaz, ama anladığım kadarıyla aşırı sık geliyorsa bence kendi iş yapmamak adına kaçıyor size bedava kahvaltı. Yani bu durumda bir işin ucundan tutmalı nasıl rahat hissedebiliyor ki anlamak güç. Haksız bir tarafınız yok diye düşünüyorum bu durumda bence sizin aile de sık sık onlara gidin elinizi birşeye sürmeyin.

Size güvenerek mi evlenmiş sonuç olarak sizin evinde bir bütçesi var o zaman gelir olarak da yediklerine bir katkilari olsun. Bu ne ya sinir oluyorum ayrı bir ev aile kurup aile olamayan hala anne baba evinden çıkmayan kişiliklere.

Açıkça söylemekten başka bir çözüm yok. Ya sürekli kahvaltıya gelme ya da geliyorsan hazırlanmasına bulaşığına yardım etmen gerektiğini düşünüyorum diye söyleyin. Balkonu yıkamak annenizin problemi.

Söyle sen de. Kahvaltı bittikten sonra iş bölümü yapın. Ben balkonu yikayacagim sen de bulaşıkları makineye koyarsın sonra kahve içeriz de.

benim de akrabam var. Oğlu gelini hep onlara gidiyor çocukları ise giderken ona bırakıyorlar akşam gidip yemek yiyorlar bazen hafta sonu onlarda kaliyorlar oğlu da gelini de sofrayı toplamaz otururlar. Kadına acıdım söyle diyorum baştan söylememiş artık hiç söylemiyor. Sürekli gidilen evin misafirliği olmaz. Yapmıyorsa söylemek gerekir ya da o kadar iç içe olunmayacak herkes evinde duracak.

Valla bildiğin Hürrem Sultan gibi takılıyor konu sahibi bence haklı yorumları okudukça.Benim teyzemin gelini aklıma geldi de oda tam tersi bu sefer 2 evinde işini yapıyordu altlı üstlü otururlar. Kahvaltı herşey hazırlar yemekleri yapardı düşünüyorum kadın tüm gün 2 evin işini yapardı. Bana göre buda yanlış ortasını bulamıyoruz cidden.
Görümcesi çalışıyordu tabi. Ama sonra evlendi gitti hala da anlaşamazlar içten içe.

Sürekli sürekli geliyorsa artık pek misafirlik bir tarafı kalmamıştır ve yardım etmesi gerekir. Ya işte ailelerle çok içli dışlı olunca ya da altlı üstlü oturunca böyle sorunlar illa ki çıkıyor. En iyisi mesafe ama o da sizde mümkün değil gibi gözüküyor. En azından her aradığında bir bahaneyle gelmemesini sağlayabilirsiniz. Yengeninki artık hazırlıklı, fırsatçılık ve adam kullanma olayına benzemiş gibi duruyor.

Biz burada genelde karı koca görev dağılımlarını konuşuyoruz. Erkek çalışıyorsa ev işinin çok büyük kısmı kadındadır. Ama sofradan kalkarken tabağını kaldırmak su tutup makineye koymak gibi hiç iş sayılmayacak şeyleri ne kadar yoğun çalışıyorsa da erkek yapmalı diyoruz. Böyle birlikte yaşanan yerde kadınlardan kimse çalışmıyorsa ortak yapılan işlerde görev dağılımı olmalı. Balkonun süpürülmesi yengenizi bence ilgilendirmez. Sadece yemekler birlikte yeniyorsa yemeklerden birini o pişirebilir en azından sofra kurulup kaldırılırken yardımda bulunup evine geçmeli. Onun dışında evin genel temizliğinde yardım etmemeli ve siz de onun evine yardım etmemelisiniz.

Sanırım ayrı oturulan ama yeme içme bir olacak denilen türde bir yaşam. Kimse kusura bakmasın yapmaz falan denmiş ama zırt pırt yemeğe geliyorlarsa bir işin ucundan tutacak. Yiyeyim içeyim kenara çikayım olur mu öyle.

Kızı tam dinlemeden bütün evin işini yaptırtmak istiyor gibi algılamış pek çok kişi. Konu sahibi de konuda tam anlatmamış.
Hatta bazen kahvaltıya şunu yap geliyoruz der.
Yapmayın. Çok canınız istiyorsa yapıp getirin deyin.

Size yardım etmesi gereken kişi abiniz.abinize darılmıyorsanız yengenize de darılmayın evde misafir varken bi zahmet temizliğe girişmeyin öncesinde yapın.siz onların evine gittiğinizde de misafir olun, iş yapmaya işe karışmaya kalkışmayın.ileride evlendiğinizde anlayacaksınız maalesef.

Siz diyemiyo musunuz çok canın istiyosa yap getir diye? Nasıl bi şey bu gelin hasta ananız dahi ses çıkarmıyo? Abiniz olayların tam olarak neresinde, babanız var mı? Erkekler neden yok hikayede?

Misafirliği mi kalmış Allah aşkına ya.
2 görümcem de aşırı becerikli,her şeyi yaparlar biz de arada sırada gideriz.
Ama gittiğimde de 2 tabak kaldırmak su tutup makineye dizmek çok mu zor.
Ailenize arkadaşlarınıza gidince de mi oturuyorsunuz madem sürekli geliyor(davet edilmiyorsa) kalksın bi işin ucundan tutsun.

Eğer anneniz falan sürekli çağırıyorsa da ya da abiniz eşine ısrar ediyorsa da bu ne sık görüşmektir gıcıklığına yapıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…