Yengemin bu tembelliğinden sıkıdım artık

Sürekli bizde. Haftada iki üç sefer gelir bazen akşam yemekleri de bizle yeniyor

Ayy abla hanzo abimde bi yapar ki sorma.

Yok abla altlı üstlü oturuyoruz.
Aynı binada oturmaya aileniz zorlamadıysa, birlikte yemek içmek için abiniz veya aileniz yengenize baskı yapmıyorsa, kendi rızasıyla gelip sizde yemek yiyorsa insan bir sofra kurar kaldırır, yengenize baskı mı yapılıyor acaba? O da böyle bir yöntem seçerek abinize ailenle anlaşamıyoruz işte, ayrı eve çıkalım mesajı vermeye çalışıyor olabilir mi?

Herkesin düşüncesi kendine tabii ama aynı binada yaşıyorsanız misafir olmuyorsunuz, elbette altlı üstlü oturuyor diye kimse kayınvalidesinin evini temizlemek zorunda değil ama yemeğe gidiyorsanız sofrayı kurup kaldırmalısınız.

Son düzenleme:
Evet ilk konu başı kötü görümce izlenimi veriyor, konu ilerledikçe sessiz eş tarafını ezen saygısız yenge algısı doğuyor...

Ben size hak verdim biraz ya.
Beraber toplanabilir bizde öyle yapıyoruz.
Kayınvalidemin evinde de beraber toplarız birbirimizi çok sevmiyoruz ama :)
Benim eve geldiğinde de beraber toplarız,
Onun eve de iki kere gittim yemekte masayı topladım önüme konan şeyi kaldırırım yani tabi uzun boylu temizlik yapılmıyor.
O an mutfak temizliği derleme toplama yapılabilir.
Bide sık sık beraber yemek yeniyorsa eşek değilsen bi kaldırmaya toplamaya yardım edersin evi sil süpür değil tabi ki

Yok olur mu oyle şey. Bir suru okumuş akli başında kadin gelmiş sadece tek noktadan yorum yapıyor. Neymiş misafir değilmiş, kadının da yapmasi lazımmış. Abinin lafı bile geçmiyor niyeyse.
Hem üyeler hem konu sahibi kaç kere yazdık abiyi. Hatta ben abiniz de camış gibi yiyip içip yatıyor mu yazdım. Haftada 3 gün kahvaltıya akşam yemeğine kim kimin evine gider? Bir kat aşağı inerken patates kızart şunu bunu hazırla kim kime diyebilir? Terbiyesizlik değil mi bu? Kocayı işe gönderip kendi de çocuğu alıp başkasının evine ver yiyim ser yatayım diyen kadın pür-i pak melek mi sayılıyor? Akşam yemeğinde abi de yesin içsin toplasın da sabah işyerinden mi çıkıp gelsin toplamaya? Ben bırak arkadaşımı akrabamı annemin evinde yapamam bunu. Arada bir gelir misafir dersin ama yeme içme beraberse yapması pişirmesi toplaması gerekiyor. Ayrıca olay baştan yanlış. Köy yeri mi mağara kabilesi mi herkes beraber aynı evde yiyor.

Mesajını okuyunca içim açıldı, tek değilmişim bu misafirlik kendi aile evi olunca da geçerli mi acaba? Mesela oturup annelerinin sofra toplayıp bulaşık yıkamalarını mı izliyorlar ilginç. Dümdğz misafielikte de ev sahibine sofra toplarken yardım edilir ya el el üstüne oturulmaz ki

Arada sırada bir araya geliniyorsa bir yere kadar tolere edilebilir ama sürekli sizdeymiş o zaman kendi yediğini en azından toplar insan.
Ses çıkarmadığınız için size fazla yüklenmiş, kahvaltıda sipariş vermeler falan.
Görüşmeyi azaltın. Ya da siz ona daha çok gidin. Siz de sipariş verin şunu yap geliyoruz diye.

Siz yazdıysanız niye üstünüze alınıyorsunuz?

4 yorum yapıp bir kere abiden bahsetmemissiniz. 7 sayfa yorumda da 3 kisi dışında kimse bahsetmemis. Konu bile abi üstünden degil yenge üstünden açılmış. Ben anlayacağımı anladım.

Sürekli bizde. Haftada iki üç sefer gelir bazen akşam yemekleri de bizle yeniyor
Bulmuş yerini ohh hizmette sınır da yok.kendi evide tertemiz durur.bacim ben seni anlıyorum benim de başımda var.yer içer gider birde çocukları evin altını üstüne getirir canı isterse bulaşıkları toplar giderdi. Evlendim kurtuldum sana da tavsiye ederim.

Gecerli. Ben annemlerle zaten sık gorusemiyordum bir ara ayri sehirlerde, bi ara ayri ulkelerde olduk dolasiyla senede belli zamanlar gorustuk. Yemek hazirlamada asla elimi surdurmezdi sadece yemek sonunda ben kendi tabagimi vs alir hallederdim eşim makinaya bulasik koyardi vs. Kimsenin evinde tum sofrayi kaldirip bulasik doldurup ocak tezgah silmedim silmem ama kimsenin de evine 2-3 gunde bi giden biri degilim.
Ben konu sahibinin yerinde olsam evinizde yiyin hazirlayamam derdim yani gayet.

Valla ben konu sahibine çok hak verdim zira bu konuda yeni nesil gelinlerin çoğunu çok iki yüzlü buluyorum. Nişanlıyken "adet" diye her şeyi istiyor ve yaptırıyorlar ama düğünle birlikte bir "modernleşme" güncellemesi geliyor. "Gelin yapmak zorunda değil" ler başlıyor. Bu lafım her şeyini kendi yapan gelinlere değil tabi ki ama geleneklere göre evlenen geleneklere göre gelinlik yapsın bi zahmet...

Aynı evde yaşanıyorsa herkes işin ucundan tutmak zorunda.Misafirse içinden geliyorsa yapar gelmiyorsa yapmak zorunda değil.Yengem bana geldiğinde sağolsun yardım eder.Ben de ona gittiğimde yapıyorum.Oyy yengem çok hoştur canımızdır.Bacı gibiyiz

Haftanın üç dört günü, yemek ısmarlamalı gelip yiyip içip gideni kim ister evinde? Bu kadar sık yemek yediğin mutfağa minnetinide bırakırsın. Diğer türlü aylık veya haftalık ziyaretlerdede sofradan tabağını kaldırmak asgari seviyeden bir görgüdür.

Diğer konularda meseleyi tersten okumak adil oluyor. Balkon süpürme deyince aklıma ilk gelen eğer orada yengeniz değil abiniz otursaydı rahatsız olup bunu dile getirecek miydiniz? Getirmeyecektiniz.
Hatta bütün gün evde olup yengeniz gibi davransaydı yine problem olmayacaktı çünkü normaliniz bu.

Siz temizliğine yardıma gittiğiniz için haliyle aynısını bekliyorsunuz. Olması gerektiği gibi hepiniz kendi temizliğinizi yapın.

Ayrıca olay baştan yanlış.
Katılıyorum, konu sahibinin eski konularına da baktım, anne babası ayrı, evde baba yok bir tek abi var, ev kendilerinin mi bilmiyorum ama anladığım kadarıyla abi asgari ücretin biraz üstü maaş alan bir çalışan, annelerinin bir geliri yok yanlış anlamadıysam, Reyhan bir ara çalışıyormuş ama şu an çalışmıyor galiba.
Yani 2 eve tek maaş giriyor galiba

Eğer öyleyse ev verdiler ama kocamın maaşı ikiye bölünüyor diye düşünüp mü kendine göre triplere giriyor acaba? Hoş öyleyse dahi kendisi de bir işe girip çalışabilir evini ayırabilirdi.

Her neyse, yenge altlı üstlü oturmayı baştan kabul etmemeliydi, burada benzer konular açılınca asla diyoruz çünkü bir şekilde anlaşmazlıklar çıkıyor, hadi kabul etti haftada 3 gün kayınvalide evine niye gidiyor?
Zorluyorlarsa rest çekebilirdi, kayınvalide hastaymış oğlu annesini düşünüyorsa evi en azından 15’te 1 temizlemeye gelecek bir yardımcı bulabilir.

Aynı binada oturuyorlar diye gelinden iş beklenmesini de yanlış buluyorum ama kayınvalide ziyaretlerinizi eşin zoruyla yapıyorsanız patates kızart geliyorum demezsiniz sınır çizersiniz, bunun yerine kayınvalide evine gidiyorsanız yediğiniz tabağı çanağı da kaldırırsınız çünkü misafir değilsiniz, aynı binada oturan yengenin misafirliği kalmamış artık.

4 yorum yapıp bir kere abiden bahsetmemissiniz. 7 sayfa yorumda da 3 kisi dışında kimse bahsetmemis. Konu bile abi üstünden degil yenge üstünden açılmış. Ben anlayacağımı anladım.
Yalnız sadece gelinde değil abinizde de hata var. O da camış gibi yiyip içip yatıyor.

Bakın görmemişsiniz ama yazmışım. Burası forum, herkes herkese yazabikir yorum yapabilir. Ben iş yapmayan karısına ailesine yardım etmeyen erkekten gıcık alırım. Hatta eş ailesi sorunu yoktur eş sorunu vardır derim. Zırt pırt başkasının evinde yiyip içip elini işe sürmeyen kadından da gıcık alırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…