- 12 Temmuz 2006
- 59.091
- 225.592
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Sürekli bizde. Haftada iki üç sefer gelir bazen akşam yemekleri de bizle yeniyor
Ayy abla hanzo abimde bi yapar ki sorma.
Aynı binada oturmaya aileniz zorlamadıysa, birlikte yemek içmek için abiniz veya aileniz yengenize baskı yapmıyorsa, kendi rızasıyla gelip sizde yemek yiyorsa insan bir sofra kurar kaldırır, yengenize baskı mı yapılıyor acaba? O da böyle bir yöntem seçerek abinize ailenle anlaşamıyoruz işte, ayrı eve çıkalım mesajı vermeye çalışıyor olabilir mi?Yok abla altlı üstlü oturuyoruz.
Evet ilk konu başı kötü görümce izlenimi veriyor, konu ilerledikçe sessiz eş tarafını ezen saygısız yenge algısı doğuyor...Valla bildiğin Hürrem Sultan gibi takılıyor konu sahibi bence haklı yorumları okudukça.Benim teyzemin gelini aklıma geldi de oda tam tersi bu sefer 2 evinde işini yapıyordu altlı üstlü otururlar. Kahvaltı herşey hazırlar yemekleri yapardı düşünüyorum kadın tüm gün 2 evin işini yapardı. Bana göre buda yanlış ortasını bulamıyoruz cidden.
Görümcesi çalışıyordu tabi. Ama sonra evlendi gitti hala da anlaşamazlar içten içe.
Yok olur mu oyle şey. Bir suru okumuş akli başında kadin gelmiş sadece tek noktadan yorum yapıyor. Neymiş misafir değilmiş, kadının da yapmasi lazımmış. Abinin lafı bile geçmiyor niyeyse.Abin yapsın yengenin mi eli ayağı var sadece
Engelli galiba abisiYok olur mu oyle şey. Bir suru okumuş akli başında kadin gelmiş sadece tek noktadan yorum yapıyor. Neymiş misafir değilmiş, kadının da yapmasi lazımmış. Abinin lafı bile geçmiyor niyeyse.
Ayy abla hanzo abimde bi yapar ki sorma.
Hem üyeler hem konu sahibi kaç kere yazdık abiyi. Hatta ben abiniz de camış gibi yiyip içip yatıyor mu yazdım. Haftada 3 gün kahvaltıya akşam yemeğine kim kimin evine gider? Bir kat aşağı inerken patates kızart şunu bunu hazırla kim kime diyebilir? Terbiyesizlik değil mi bu? Kocayı işe gönderip kendi de çocuğu alıp başkasının evine ver yiyim ser yatayım diyen kadın pür-i pak melek mi sayılıyor? Akşam yemeğinde abi de yesin içsin toplasın da sabah işyerinden mi çıkıp gelsin toplamaya? Ben bırak arkadaşımı akrabamı annemin evinde yapamam bunu. Arada bir gelir misafir dersin ama yeme içme beraberse yapması pişirmesi toplaması gerekiyor. Ayrıca olay baştan yanlış. Köy yeri mi mağara kabilesi mi herkes beraber aynı evde yiyor.Yok olur mu oyle şey. Bir suru okumuş akli başında kadin gelmiş sadece tek noktadan yorum yapıyor. Neymiş misafir değilmiş, kadının da yapmasi lazımmış. Abinin lafı bile geçmiyor niyeyse.
Mesajını okuyunca içim açıldı, tek değilmişimEvet haklısınız. Bakın benim kadar tembel gelin yoktur ama gittiğim Kv evinde misafir gibi oturmam. Sofrayı kurmaya yardım eder, sofrayı kaldırır bulaşık makinesini doldururum. ocağı ve tezgahı silerim. (Bunlar kendi evimde de yaptığım şeyler) Temizlik yapmam çünkü kendi evimde de temizlik yapmam. Görümcemin evinde de aynıyımdır. Görümcem geldiyse KV evine ben de oradaysam yine yaparım ama genelde görümcem de benden önce bunlara el atar, ben de yan geçip oturmam (ayıp gelir) yine yardım ederim ama siz evde çok hamarat davranıyorsanız o da görümcem yapar / yapıyor zaten deyip gevşek gevşek oturuyor olabilir.
Siz yazdıysanız niye üstünüze alınıyorsunuz?Hem üyeler hem konu sahibi kaç kere yazdık abiyi. Hatta ben abiniz de camış gibi yiyip içip yatıyor mu yazdım. Haftada 3 gün kahvaltıya akşam yemeğine kim kimin evine gider? Bir kat aşağı inerken patates kızart şunu bunu hazırla kim kime diyebilir? Terbiyesizlik değil mi bu? Kocayı işe gönderip kendi de çocuğu alıp başkasının evine ver yiyim ser yatayım diyen kadın pür-i pak melek mi sayılıyor? Akşam yemeğinde abi de yesin içsin toplasın da sabah işyerinden mi çıkıp gelsin toplamaya? Ben bırak arkadaşımı akrabamı annemin evinde yapamam bunu. Arada bir gelir misafir dersin ama yeme içme beraberse yapması pişirmesi toplaması gerekiyor. Ayrıca olay baştan yanlış. Köy yeri mi mağara kabilesi mi herkes beraber aynı evde yiyor.
4 yorum yapıp bir kere abiden bahsetmemissiniz. 7 sayfa yorumda da 3 kisi dışında kimse bahsetmemis. Konu bile abi üstünden degil yenge üstünden açılmış. Ben anlayacağımı anladım.Hem üyeler hem konu sahibi kaç kere yazdık abiyi. Hatta ben abiniz de camış gibi yiyip içip yatıyor mu yazdım. Haftada 3 gün kahvaltıya akşam yemeğine kim kimin evine gider? Bir kat aşağı inerken patates kızart şunu bunu hazırla kim kime diyebilir? Terbiyesizlik değil mi bu? Kocayı işe gönderip kendi de çocuğu alıp başkasının evine ver yiyim ser yatayım diyen kadın pür-i pak melek mi sayılıyor? Akşam yemeğinde abi de yesin içsin toplasın da sabah işyerinden mi çıkıp gelsin toplamaya? Ben bırak arkadaşımı akrabamı annemin evinde yapamam bunu. Arada bir gelir misafir dersin ama yeme içme beraberse yapması pişirmesi toplaması gerekiyor. Ayrıca olay baştan yanlış. Köy yeri mi mağara kabilesi mi herkes beraber aynı evde yiyor.
Bulmuş yerini ohh hizmette sınır da yok.kendi evide tertemiz durur.bacim ben seni anlıyorum benim de başımda var.yer içer gider birde çocukları evin altını üstüne getirir canı isterse bulaşıkları toplar giderdi. Evlendim kurtuldum sana da tavsiye ederim.Sürekli bizde. Haftada iki üç sefer gelir bazen akşam yemekleri de bizle yeniyor
İnan ağalayacağım son kişi bile değil siniz gelini hizmetçi gibi gören insanlarSen de yapmazsın olur biter benim konuma gelipte ağlama
Mesajını okuyunca içim açıldı, tek değilmişimbu misafirlik kendi aile evi olunca da geçerli mi acaba? Mesela oturup annelerinin sofra toplayıp bulaşık yıkamalarını mı izliyorlar ilginç. Dümdğz misafielikte de ev sahibine sofra toplarken yardım edilir ya el el üstüne oturulmaz ki
Aynı evde yaşanıyorsa herkes işin ucundan tutmak zorunda.Misafirse içinden geliyorsa yapar gelmiyorsa yapmak zorunda değil.Yengem bana geldiğinde sağolsun yardım eder.Ben de ona gittiğimde yapıyorum.Oyy yengem çok hoştur canımızdır.Bacı gibiyizYengem 26 yaşında bende aynı. Yaşıtız. Gayet iyi anlaşıyoruz. Önceden yardım ediyordu aslında ama nedense son bir kaç aydır hatta bu son zamanda ne sofra kurmaya ne kaldırmaya asla etmiyor. Aramızda hiç ne kavga oldu ne bir laf sokma hiçbişi olmadı ki gıcıklığına yapıyor desem. Kahvaltı ediyoruz kesinlikle yardım etmiyor hatta bu sabah masayı silmiş sadece onun pisliği bile masanın üstünde duruyordu. Annemde dizi ağrıya ağrıya balkonu süpürüyordu. Baktım elinde telefon Instagram da geziyor.Bende mutfağı topladım bitti bırak ben yaparım dedim. Sonuçta annem bir sürü sağlık sorunu var. Ha artık bende onun evinde hiçbişeye yardım etmiyorum tabiki bunun rövanşı olucak.
Katılıyorum, konu sahibinin eski konularına da baktım, anne babası ayrı, evde baba yok bir tek abi var, ev kendilerinin mi bilmiyorum ama anladığım kadarıyla abi asgari ücretin biraz üstü maaş alan bir çalışan, annelerinin bir geliri yok yanlış anlamadıysam, Reyhan bir ara çalışıyormuş ama şu an çalışmıyor galiba.Ayrıca olay baştan yanlış.
Yalnız sadece gelinde değil abinizde de hata var. O da camış gibi yiyip içip yatıyor.4 yorum yapıp bir kere abiden bahsetmemissiniz. 7 sayfa yorumda da 3 kisi dışında kimse bahsetmemis. Konu bile abi üstünden degil yenge üstünden açılmış. Ben anlayacağımı anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?