• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemle anlaşamıyoruz

Ben para vermesem para kaçırıyor olurum elektrik su vermiyor kira ödemiyor ayrıyetten orda yemek yeyip hiçbir şeye para harcamadan yaşıyor olurum. Hiçbir zaman altta kalmak istemedim. Ondan dolayı veriyorum maaşı.
Tamam sen vermek isteyebilirsin ama abin nasıl kabul ediyor kendine yediriyor da paranı alıyor?

Allah rahmet eylesin ailene. profilinde lisans mezunu olduğun yazıyor. Kendi hayatını kurma gibi bir şansın var mı? Hem çoluk çocuk olmaz başında sen daha rahat edersin hem belki yengen seni yabancı biri olarak görüyordur evde. Özellikle abin seni eve emrivakiyle getirdiyse yengen durumdan hoşnut olmamış olabilir

bir tane üye vardı. Yine senin gibi ailesini kaybetmişti. Abisi emrivakiyle evine getirmişti. Yengesi hoşnut değildi. Aslında kızın aileden kalma evi vardı ama abisi kız başına yaşayamazsın deyip izin vermiyordı. Ona benzettim seni.

Bu konu değil mi, bence de çok benziyor.

aile,aylık maaş,üniversite meseleleri falan oldukça benzer nitelikte.

Aynısı gibi🙄
O konuda konu sahibi hariç herkesler içini dökmüş beddualar teşhisler havada uçmuş🙃🙃

Sana kalan maasi almakla basla. Ha maasi alirsin da o evde yasadigin icin eve destek olursun o ayri mesele.

Abim yollamiyor diye bir sey yok. Abi olarak genc kiz kardesinin yalniz yasamasini istemeyebilir, seni anne babasinin emaneti olarak görebilir ama o zaman evde rahatini saglayacak. Seni ezdirmeyecek.

Hem maasi alsin, hem sana kural koysun, hem seni ezdirsin... yok ya... hangi köyün ağası bu böyle?

Madem evde rahat verilmiyor size hakkınızı arayın. Bugüne kadar naif davrandınız da ne oldu, taktir mi gördünüz sanki? Cırlayın gerekirse yırtının abinize insan gibi davransınlar ailecek. Ha davranmayacaklarsa sizden gasp ettikleri paranızı paşa paşa versinler, siz de kendi ayaklarınızın üstünde durursunuz.

Daha bu devede kulak hizmetçiymişim gibi davranıyor resmen abimin huzuru kaçmasın diye hep sustum ama artık katlanamıyorum üniversiteyi bitirdiğim gibi kaçmayı düşünüyorum buradan. Bir de şunu söylemek istiyorum bu kadın heppppp haklı iğne deliğinden girip bir nokta bulup haksızken haklı olabiliyor.
Sen daha önce farklı bı üyelikle yine abimineyaninda yaşıyorum diye konu acmistin yanildigimi sanmıyorum ama yine de yanılıyor muyum?

Allah rahmet eylesin ailene. profilinde lisans mezunu olduğun yazıyor. Kendi hayatını kurma gibi bir şansın var mı? Hem çoluk çocuk olmaz başında sen daha rahat edersin hem belki yengen seni yabancı biri olarak görüyordur evde. Özellikle abin seni eve emrivakiyle getirdiyse yengen durumdan hoşnut olmamış olabilir

bir tane üye vardı. Yine senin gibi ailesini kaybetmişti. Abisi emrivakiyle evine getirmişti. Yengesi hoşnut değildi. Aslında kızın aileden kalma evi vardı ama abisi kız başına yaşayamazsın deyip izin vermiyordı. Ona benzettim seni.
Bende bak tam o üye sanıp yorum atmıştım,o üye değil mi bu, yeni üyelik açmış gbime geldi. Ankaradaydi o kızcağız sanki

Tatlım annen baban yok kim bilir ne zaman kaybettin nasıl bir psikolojidesin bilmiyorum.Anne baba yanında olsan böyle düşünmezdim. Abinin evinde misafir mi (yengeden sürekli laf duyuyorsun)evin bir ferdimisin ( abine maaşını veriyorsun) anlaşılması zor. Yorumlarından anladığım sesinde pek çıkmıyor. Dışarısı o kadarda iyi bir yer değil senin zayıf yönlerini görüp kullanmak isteyen çok olabilir çok gençsin. Hergün neler duyuyoruz. Sırf abinin evinde huzurun yok diye evi terk edeyim ne olursa olsun düşüncesine girme. Önce yengenle sonra abinle konuş açıkcası bunlar beni rahatsız ediyor sizinde varsa rahatsızlıklarınız konuşalım de. Baktın çözemiyorsun onlara yakın başka bir evde oturmayı teklif et. Enikonu iyice düşün yalnız yapabilirmisin güçlü görünmelisin her insana güvenmemelisin. Bu yıl açılıyor üniversiteler sanırım. Tatillerde yine gidecek bir yerin olmalı. O şehirde yurtta olmakta biliyorsundur zor olur. Okulu bitirip işe gireyim demen nereden baksan en az 2-3 yılını alır.

Maaş hakkı tamamıyla sana ait bu birincisi. İkisincisi çıkarlar devreye girmiş maaş alındığı için o evde kalıyorsun yani aslında kira veriyosun farkında değilsin. Üçüncüsü o aldığın maaşla başka birkaç öğrenci ile daire kiralayablirsin. Hiçbiri olmazsa zaten okuyorsun ilerde o evden uçup gideceksin yengeyle iyi geçinmek zorunda değilsin mecburiyetin yok şartlar bunu gerektirmiş uygun dille uyar doğurduğu çocklara sahip çıksın sana el kdar çocuğun laf yapmadına izin verme tartışmaysa tartışma bazı insanlar bu dilden anlıyor malesef

Evet hatta bu başlıkta da abim yalnız kalmama izin vermez demiş. Sadece ben ev var mı aileden kalan dedim ona yok dedi. Onun dışında aynı gibi. ama öteki başlıkta kızcağızın biraz üstüne gitmişler :KK43:

Bende bak tam o üye sanıp yorum atmıştım,o üye değil mi bu, yeni üyelik açmış gbime geldi. Ankaradaydi o kızcağız sanki
Evet sadece burda aileden kalma ev yok dedi o hariç çok benziyor

Sen daha önce farklı bı üyelikle yine abimineyaninda yaşıyorum diye konu acmistin yanildigimi sanmıyorum ama yine de yanılıyor muyum?
Evet çünkü ilk defa böyle bir platforma girip fikir arıyorum. Hatta yukarıda bilmediğim için lisans diye yazdım demiştim halbuki daha öğrenciyim. Böyle şeyler yapacak insan değilim.

Evet çünkü ilk defa böyle bir platforma girip fikir arıyorum. Hatta yukarıda bilmediğim için lisans diye yazdım demiştim halbuki daha öğrenciyim. Böyle şeyler yapacak insan değilim.
sen o abinden o maaşını bi al o maaş zaten ya belli bir yaşa kadar ya da işe girene kadar yatıyor güvendiğin arkadaşların varsa da bi ev bul çık bak bakalım o para ellerindeki gidince kim kime bakıyormuş 21 yaşında özgür bi insansın izin almana gerek yok

1- Ailenden kalan para senindir. Abinin ve ailesinin değil
2- Abinin borçları seni ilgilendirmez. Senin borçlarının da onu ilgilendirmeyeceği gibi
3- Bir öğrenci evi ayarla kendine. Öyle çılgın, sorumsuz insanların değil, aklı başında 1 veya 2 öğrenci arkadaşının yaşadığı öğrenci evini ayarla
4- Abinle sakince konuş. Ben çoktandır reşitim abi, artık aklım da gayet başımda yaş olarak. Ev ev üstüne yaşamak artık bana ağır geliyor. Abi kardeş olmak için aynı evde yaşamak gerekmiyor malum. diye konuş.
5-Tepkisinden bağırıp çağırmasından korkma. Kararlı bir şekilde kararım budur, çocuk değilim. Anne babamın sende hatırı varsa iyi ayrılalım. Çünkü ben kararlıyım deyin
6- Ve çok zaman geçirmeden ertesi günlerde taşının. Onlara ait eşya götürmeyin, özel eşyalarınızı alın gidin

Küseceklerse de aldırmayın. Kızacaklarsa da. Gelir ve burs varken ısrarla yanlarında kalmaya uğraşmanıza gerek yok ki! Paranızı isteyen ama sizi evde fazla gören insanlarla ille de bir arada yaşamanız gerekmiyor ki!

Reşitsiniz engel olmaya fiziksel olarak şiddet veya güç uygulamaya kalkanı şikayet etseniz haklı çıkarsınız. Anneniz değil babanız değiller. Abiniz diye onlarla yaşamak zorunda olduğunuzu nereden çıkarıyorlar! :KK20:

Bende yanıtlarken daha önce de bu konuya yazdığımı hissetmiştim. Emeğinize sağlık siz bulmuşsunuz

Konu sahibi aynı kişiysen eğer tekrar tekrar konu açarak çözüm bulamazsın canım. Bir an önce ayrılmalısın artık o evden

Okul bitip işe girdiğinde ayrılmanın daha kolay olacağına da katılmıyorum ben. Çünkü bu kafadaki kişiler bak bak okulu yanımızda okudun da paraya geçince bu ne nankörlüktür ki kaçıyorsun baskısı ve vicdanı yaparlar. Bence şimdi ayrılıp yolunu çizmek çok daha mantıklı ve gerekli

Kim ister ya görümce ile aynı evde yaşamayı? Kadın da ne yapsın, uyuz oluyordur sana. Ben ablama (gitmem ama) iki gün yatıya gitsem o bile batar...
İlk iş kendi başının caresine bakman lazım . Okuyorsan yetim olduğun için zaten devlet yurdu çıkar, okumuyorsan da yetim maasin var. Al o parayla kız apartlarinda kal. Benim arkadaşım İstanbul Fatih'te 3 kız ile paylaşıyordu odayı, 400 lira para ödüyordu. Fatura vs derdi de yoktu. Zamanla durumunu toparladı eve çıktı. Apartlar böyle kızlarla dolu.
Hem senin hakkın olan parayı yesinler hem besleme muamelesi gör, oldu canım .
İlk iş o evden cik, paranı da al kendin harca

Daha bu devede kulak hizmetçiymişim gibi davranıyor resmen abimin huzuru kaçmasın diye hep sustum ama artık katlanamıyorum üniversiteyi bitirdiğim gibi kaçmayı düşünüyorum buradan. Bir de şunu söylemek istiyorum bu kadın heppppp haklı iğne deliğinden girip bir nokta bulup haksızken haklı olabiliyor.
Allah yardımcın olsun ailenin evi yok mu orda tek yaşamak istiyorum de

Back
X