Yeni adet olan birine verebilecek tavsiyeler ?

Aaaaaaaaaaaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
71
36
3
23
Evet işte o benim.. Bu işlerde yeniyim. Bana önerebileceğiniz ped markası, tavsiye varsa beklerim. Şimdiden teşekkürler :))

Kotex markasını öneriyorum.
Sancılı olduğunda "advil" ilacını kullanabilirsiniz yarım saate geçiyor ağrı.
Onun dışında adet olduğunuzda sıcak duş alın rahatlarsınız. Temizliğinize önem verin.
Ne olur ne olmaz diye çarşafınızın üzerine havlu serin yatağınız batmasın uyurken.
My calender uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz ve orda adet gününüz ne zaman kontrol edebilirsiniz.

Aklıma başka bir şey gelmedi. Umarım yardımcı olmuşumdur :)

peki çok çok teşekkür ederim:)

hadi hayırlı olsun canım.
ben ped tavsiye etmeyeceğim, maddi duruma da bakıyor bu işler, eğer durumlar çok iyi değilse pahalı markaları almak için çok zorlama kendini.

Adetin başlaması ile birlikte başka değişiklikler de başlayacak, 14 yaşındaysan arkadaşlarının bazısı adet olmuştur zaten, değişimlerini fark etmişsindir, sivilceler falan basmıştır :)

bu dönemde hijyene dikkat etmelisin, havuza girmek vs şeyleri ertelemelisin.
bunun dışında regl tarzını öğrenene kadar biraz koyu giyinebilirsin, bazı kişilerde daha yoğun geçer bu dönem, bazılarında daha az.
bir sorun yaşarsan sağlık ocağındaki ebelere danışabilirsin veya imkanın olursa jinekoloğa gitmekten çekinme.

Canım benim orkid ya da kotex kullan :)
Karın ağrıların olur bu dönemlerde bunun için sıcak su torbası bulundur her daim,ayakların sıcak kalsın kuzucuk
Bu dönem canın tatlı çeker ve huysuz olabilirsin o yüzden yanında her daim 1-2 çikolata bulundur.
Her gün ılık duşlar alırsan çok iyi olur yatarken gece pedi kullan daha uzun olur onlar ve yatağına eski kullanmadığın bir şey ser gece yatağın batmasın ve sakın özel günlerde renkli kot giyme.

Canim benim öncelikle genç kizliga attığın bu ilk adını kutluyorum. Molped soft care marka pedi onerebilirim. Hijyene dikkat..maximum 3 saat arayla ped değiştirmeye dikkat etmelisin.şimdilik aklıma gelenler bunlar

Çok teşekkür ederim. Allah'a şükür durumum iyi istediğiniz markayı önerebilirsiniz :)

Evet işte o benim.. Bu işlerde yeniyim. Bana önerebileceğiniz ped markası, tavsiye varsa beklerim. Şimdiden teşekkürler :))

Dönemlerin yoğun geçerse orkid platinum gece pedi kullan. Daha normalse istediğin, hoşuna giden, fiyatı uygun bişeyler bakabilirsin.
İki kilot üstüste giyin ilk günler. Hem pedin kaymasını hem de dışarı taşmaları önlersin.
Günlük ped kullanma. Pedini sık sık değiştir. Her gün duş al, hijyenine çok dikkat et.

İstersen bir jinekoloğa gidip bilmediklerini öğrenebilir sormak istediklerini sorabilirsin. İlk senin yaşındayken, ilk adet olduğum zaman gitmiştim jinekoloğa. O zamandan beri hep aynı doktora gidiyorum. Kafama takılan her şeyi ondan öğreniyorum.

Bende kotex oneriyorum canim. Memnunum yani. Telefonuna adet takvimi indir. O haftana yaklasirkende yaninda ped bulundurmaya basla. Zaten yaninda ped olmadigi zaman cevreden bularak degisik markalarida gormus denemis olucaksin zamanla

Canim benim öncelikle genç kizliga attığın bu ilk adını kutluyorum. Molped soft care marka pedi onerebilirim. Hijyene dikkat..maximum 3 saat arayla ped değiştirmeye dikkat etmelisin.şimdilik aklıma gelenler bunlar
3 saat mi ? Gerçekten bunu ilk defa duydum... dediğim gibi çok çok yeniyim ve danışacağım kimsem yok

Bende kotex oneriyorum canim. Memnunum yani. Telefonuna adet takvimi indir. O haftana yaklasirkende yaninda ped bulundurmaya basla. Zaten yaninda ped olmadigi zaman cevreden bularak degisik markalarida gormus denemis olucaksin zamanla
Herkes kotex ya da orkid öneriyor bende bunları alacağım teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…