Yeni aldığımız eve alışamadım

Çocukluğumdan beri sehir sehir dolaştık tayin sebebiyle. Büyük sehirde de küçük bir ilçede de şehir merkezinde de sehre uzak yerlerde de oturduk. Evler hep kiraydı. Her yerin kendine gore güzelliği vardır. Ev kendinizin sagliklisiniz gerekirse satip yenisini alabilecek durumdasınız. Bunlar günümüz şartlarında oldukca iyi. Olumlu düşünün. Ben de simdi kendi evimdeyim. 7 yil bitiyor. Bu cevrede 9 yıldır oturuyorum 2 yildir benimsedim diyebilirim. Ve hatta sıkıldım. Ben de içimi döktüm bu arada :) kendinize zaman tanıyın bazi seyleri de diger taraftan degerlendirin.

Şunu bilinki 12 yıldır otirdugum yerden kiradan çıktım büyük evden ve eşyanın sigmadigi en sevmedigim semte geldim kavmin evine içinden nefret ederek geldim ve hayatta oturamayacagim hiçbir sevmediğim nefret ettiğim eve oturdum.ve şu an içinde oturarak dayanmaya çalışıyorum alışmaya ama her lafimda sevmediğimi söylüyorum.benim için evin içi iyi olsun gerisine alışırım ama evin içi kötüyse dahada yipratici

Merhabalar 1 buçuk yıllık evliyim. İlk evimiz kiraydi ve küçüktü bizde annemlere yakın yerlerden ev almak istedik o çevreye de çok aliskindim ev bakarken tek hayalim buydu. Annemlerin taraflarındaki evler bütçemizi aştı hep eskiydi belkide ora nasip olmadı bizde başka taraftan ev aldık şükürler olsun tabiki ev diğer evime göre çok güzel fakat yeri çok sessiz sakin ki bende böyle yeri hiç sevmiyorum alırken sadece eve odaklandim sanırım nasip oldu aldık şimdi oturuyorum hiç ısınamadım ve alışamadım hergün ağlıyorum eşim 2 sene otururuz satarız diyo çok kaygılıyım ve mutsuz oluyorum bana akıl verin

Bende kalabalik biyerde buyudum ve suan yasadigik yerde inekler keciler tavuklar felan var 😊 bildiginiz koy hayati alistik ve cok mutluyum asla bedava ev verseler istanbul icinde oturmam

Kiradan geldim kv evine herkez şükret diyip duruyor tamam çok şükür ama inannin herkez alisamaz ben bu evden nefret ederek oturuyorum elime bir balyoz verseler şöyle hirsimi vurup heryerini yıkıp alsam i kadar nefret ediyorum hiçbir zaman sevmedim ama .b n şunu anlamıyorum kiradan kurtulayimda şu odanın yarısı olsun nedir bu yaaa bunu herkesin psikolojisi kaldırmaz ki.olmuyor arkadaşlar olmuyor.her lafimda Jin kusuyorum ev i ince semt içinde hiçbir şekilde kndini buraya ait hissetmiyorum ama kader burayı layık gördü oturmak zorundayim

Kiradan geldim kv evine herkez şükret diyip duruyor tamam çok şükür ama inannin herkez alisamaz ben bu evden nefret ederek oturuyorum elime bir balyoz verseler şöyle hirsimi vurup heryerini yıkıp alsam i kadar nefret ediyorum hiçbir zaman sevmedim ama .b n şunu anlamıyorum kiradan kurtulayimda şu odanın yarısı olsun nedir bu yaaa bunu herkesin psikolojisi kaldırmaz ki.olmuyor arkadaşlar olmuyor.her lafimda Jin kusuyorum ev i ince semt içinde hiçbir şekilde kndini buraya ait hissetmiyorum ama kader burayı layık gördü oturmak zorundayim
Neden tasınmıyorsunuz?

bir soz duymustum,

bir ev yaptirip satacaksin, ikinci evini yaptirip kiraya vereceksin, ucuncu evini yaptirip oturacaksin diye.

ha ha bu kadar paramiz olsa keske ama ana fikir, evet gercekten insan insan ilk kez bir sey alirken cok dusunemiyor,
o yuzden uzun sure kirada gezmek benim icin cok faydali oldu sahsen, bir evden ne bekledigimi cok iyi anladim :rolleyes:

siz de ileride daha icinize sinen bir ev ile degistirirsiniz umarim, deneyim olarak gorun bunu da.

Neden tasınmıyorsunuz?
Kv evi bosken bizim kirada oturmamiz laf olurdu hepsi baskı yaptı bizde kırmak istemedik sırf laf söz olmasın diye oturdum
Ama kimse benim ne çektiğimi ne hissettiğini bilmiyor.ben sevmedim sevemedim olmuyor.
Mecburiyetten yaşıyorum malesef

Annemin evi ana cadde ustunde balkonundan butun caddeyi izledigim bir yerdeydi kendi evim ise cok sakin bir yerde. Bende ilk zamanlar cok tuhafladim ancak bir sure sonra insan cok alisiyor.

Dışarıda bir hayat akıp gidiyor siz sadece alışık olduğunuz düzeni yenilemeye çalışıyorsunuz. Çevresinde ya da içinde sevdiğiniz aktiviteleri yapın ki sevmenize yardımcı olsun.

Allah askına millet dua ediyor kiradan kurtulmak, için şu bir odanın yarısı olsun, benim olsun diyor ne mutlu size ev sahibi olmuşsunuz oturup şükür ediceğinize hergün ağlamak çok saçma.
Evet haklısınız bende şükrediyorum inanın Allah olmayanlarada versin inşallah ama bu elimde olmayan bişey içine oturduktan sonra üstüme üstüme
yaşayan biliyo ben sizi çok iyi anlıyorum inanın şükür ayrı bende şükrediyorum tabiki çoğu insana saçma geliyo ama herkesin bı yapısı var

Bir insan eve alisamadım diye neden ağlar ? Kimsenin derdini küçümsemem ama siz dramatize etmişsinkz.Üstelik ev alırken fikriniz alınmış,ortak karar verilmişken.Eski bir ev alsaydiniz bu defa da evin eskiliginden ağlayacaktınız. Komşuculuk oynamayıverin. Karantinadan sonra kurslara gidersiniz oralardan arkadaş edinirsiniz. Evde günün cogunu geciriyorsunuz önemli olan ev arkadaş bulunur

Rabbim Baska dert vermesin insallah... Bende 3 yıldır oturduğum ilçeden nefret ediyorum ama ağlamadım?
Alışırsın zamanla belki İlerleyen zamanlar da Şuan sevmediğin evini anar anar durursun... 👍

Back
X