- Konu Sahibi minik_gunes
-
Çok geçmiş olsun. Bende 2 adım merdiven çıksam nefes nefese kalırım kalbim yerinden çıkacak gibi atar ama bunun bir sorun olduğu aklıma gelmemişti açıkçası :26:
çok geçmiş olsun allah bol şifa versin inş.
Uzun zamandir yururken merdivenlerden cıkarken cok fazla yoruluyordum kalbim cok hızlı atıyordu. Bugun hastaneye gittim. Doktor eko istedi. İlk defa duyuyodum, yaptirdim ve sonuc olarak kalbimin sol kapagında egrilik varmis buna Mitral Kalp Prolapsusu deniyormus. Ve kalbimi incelerkende hızlı attigini soyledi doktor. Yarin ritm cihazı takilcakmis 24 saat sonra cikarilcakmis. Cok uzuldum hala atamadim ustumden :-( hic keyfim yok :'(
Ayni sorunlar bendede vardi kalbim agzimdan cikcakmis gibi hizli hizli atar bende nfes nefese kalirdim. Suan bostayim diye oylesine bi muayene olayim dedimde gittim ve bu cikti. Daha kan tahlili fln yaptirilcakmis. Anneme hic soylemeyi dusunmuyorum cok uzulur ben boyle olduysam o kim bilir ne kadar buyutur kendi icinde:-( 7 aylik evliyim ilerde cocugumdada aynisi olursa diye korkuyorum :-(
Allah mutlu etsin...Gebelikte sigara içilirse bebekte kalp hastalıgı olma oranı cok yüksek....Diger türlü sizde var diye bebekte olcak diye bir durum yok içiniz ferah olsun.
Uzun zamandir yururken merdivenlerden cıkarken cok fazla yoruluyordum kalbim cok hızlı atıyordu. Bugun hastaneye gittim. Doktor eko istedi. İlk defa duyuyodum, yaptirdim ve sonuc olarak kalbimin sol kapagında egrilik varmis buna Mitral Kalp Prolapsusu deniyormus. Ve kalbimi incelerkende hızlı attigini soyledi doktor. Yarin ritm cihazı takilcakmis 24 saat sonra cikarilcakmis. Cok uzuldum hala atamadim ustumden :-( hic keyfim yok :'(
Canım cok gecmiş olsun.Mvp 3 kişiden 2 kişide olan bir rahatsızlık.Bendede var ve ek olarak bir sürü kapak hastalıgıda var.Ritm cihazıyla tanı konulmuş aritmi,svt var....Kısaca kalp ile ilgili varda var..
Moralini hic bozma,üzülme.Ritm holter takıldıgında günlük ne yapıyorsan hepsini yap.Kos,yürü,heyecan yap....
Sana tavsiyem sadece mvp varsa sürekli yapabilecegin bir spora baslaman.
Cok faydasını görürsün kalbinin birden hızlanması yada yorulman kondisyon eksikliginden,kalbin kanı pompalayamıyor.Mvp kapak sarkması olarakta gecer.Tam kapanma olmaz....
Kondisyonunu arttırırsan daha rahatlarsın.Kosarken tıkanmazsın,merdiven cıktıgında kalbin yerinden cıkcak gibi atmaz.
Cok gecmiş olsun.....
çok sevindim ya teşekkür ederim bu arada. Hiçbi kötü alışkanlığım yok. Astımım ve allerjim var bide bu eklendi işteilerde çocugumada sebep olmak istemem ondan uzuldum zaten allerjisi olur buyuk bi ihtimalle.eşimdede var cunku hem astım hem allerji
Astımın varsa hamilelikte kalp ile problem yasamamak için şimdiden alıştır kendini düzenli spora yada harekete....
Astım zaten baslı basına tıkanma nedeni....
Gecmiş olsun canım.Moralini bozcak bir durum degil.Allah baska cözümsüz ciddi dert,hastalık vermesin....Dr. herseyi anlatır iyi bir uzmansa.
annemlerin evi giriş kattı hiç böyle sorunlarım yoktu evlendikten sonra evimiz 4. katta olduğu için burda farkettim çıkamadığımı. her katta durasım geliyor eve cıktığımda kapıyı kapatıp bekliyorum öylece. evden pek çıkmayı ıstemıyorum bu yuzden. çıkıncada 15 mt yurumeye kalmadan ağzımdan nefes alıyorum ve bacaklarım kasılıyor durup bekliyorum. yasım 22. şimdi böyleysem ilerde ne olurum kim bilir. dediklerinizi dikkate aldım gogsumu çalıştırmak açmak için spor yaparım faydası olur ınsallah . tesekkur ederım
Kondisyonun yok canım.Otobüse kosunca yorulurdum içim bayılcak gibi olurdu.Koşamazdım,nefes nefese kalırdım yürüsem yorulurdum....
Eşimle dr dönüşü eve spor yapmam için eliptik bisiklet almaya karar verdik.Hergün düzenli yapıyorum.Artık tıkanmıyorum,yorulmuyorum.Sizden cok cok fazla + kalp rahatsızlıgım var.
Dikkat edersen kafeinli,gazlı içeceklerden uzak durursan,harekete kendini alıştırırsan,iyi beslenirsen mvp oldugunu hiçç anlamazsın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?