Yeni ama beni üzen bi sonuc :-(

evet ilk şoku biraz atlattım hiç beklemiyodum çünkü böyle bişey. Herşeyde bi hayır vardır hastalıkta bizim için napalım. Çok teşekkür ederim ilginize

sanada gecmiş olsun evet bunada cok sükür beterin beteri var bu neki bunu dert edelim demi ama.sende dert etme üzme kendini cok sükür bizi günlük işşlerimizden alıkoyacak bişi degil insallah ilerdede sorun cıkmaz, sıkma canını.devlet has. dr ları hala önemli degil dio bu kadar sey sayıyor ve önemli degil,kontrole gel diyor.allah sifamızı versin insalah

Çok geçmiş olsun canım Rabbim dermansız dert vermesin.Herkes hayatta kendi payına düşeni yaşarmış buda sizin. İnşallah en kısa zamanda sorununuz çözülür hayatınıza sevdiklerinizle mutlulukla devam edersiniz.

sanırım bende de böyle bi durum var tam bilmiyorum ama otobüse koştuğumda flan elim kolum ayağım boşalıyor sanki adım atacak kolumu kaldıracak halim olmuyor. tansiyonum normal ama kalbim hep 98 attığını yazıyor. sendede oluyor mu böyle halsizlik o anda.

Öncelikle çok geçmiş olsun aynı sorun bende de var. 2 sene önce söyledi doktor o zamanlar çok önemsememiştim ama geçen mart ayında tekrar gittim doktora o zaman baya detaylı bir inceleme yaptılar iki kez holter takıldı bende de ikinci çekildiğimde beta bloker ilaçlar var kalp ritmini dengeleyen hızlı atmasını engelleyen o ilaçtan kullandım öyle takıldı. Sonuç olarak üzülmek,sıkılmak yok dedi doktorum. Gazlı,kafeinli içeceklerden uzak durmamı söyledi. Zaten ben kendimde farkediyorum bi kola,fanta içeyim hemen başlıyor çarpıntım. İlaç verdi önce onu kullandım 6 ayda bir eko çekilmemi söyledi onun dışında kendini hasta olarak değerlendirme öyle düşünürsen hiç rahat yaşayamazsın. Bir de ben artık çok çarptığı zaman nefes egzersizleri var onları yapıyorum bi 5 dk sonra geçiyor zaten. Önemsemeyince sen çarpıntıyı bir süre sonra farketmiyorsun kafana da takılmıyor yani bende şu an durum bu şekilde bende çok üzüldüm senin gibi ilk duyduğumda ama şu an gayet iyi hissediyorum kendimi inşallah sende rahat olursun

sağlığın herşeyden önemli herşey yerine gelir sağlık kaybedilince herşeyini kaybetmiş olursun.

canım üzülme bende de mitral law prolapsus var (yazılışı yanlış olabilir.)yani kalp kapakçığım büyük biraz. yaklaşık 6 yıl kadar önce teşhis kondu şuan 29 yaşındayım üstelik astım hastasıyım buna rağmen kalpten dolayı bi sıkıntı yaşamadım. Sadece kontrollü yaşamak zorunda kalıyorsun, yavaş yürüyeceksin, evde yavaş iş yapacaksın (özellikle ev makinelerken çok yoruluyorum makineyi salonun ortasnda bırakıp uzanıyorum biraz) koşmayacaksın vs.. Doktor bana hiç ilaç bile vermedi yaşın küçük gerek yok ilaca dedi. Bu hastalık ne oldurur ne öldürür böyle yaşayacaksın dedi. Sadece kalbin diğerlerinden hızlı çarpıyor o kadar. Şuan kanımız yaş gereği duru olduğu için kalp ve kapakçık arasında birikme olmuyor yaşlanınca kan sulandırıcı filan veriliyor.

Hiç dert edilecek bişi değil

Evet bi an bas donmesi gibi tuhaf bisey oluyor arada. Kosmam gerektiyse aynen hem carpinti hemde kollarda bosalma gibi bisey oluyo. Kansızlıkta var bende ama daha henuz detayli inceletmedim bu hafta tahlil yaptircam.

Bi kac ay once otobuste daha bi kac durak gecmisti ayaktaydim kotu oldugumu hissettim inmek istedim ama orta kapinin orda yere dustum bu 1 kere oldu hic bayilma olayi yasamamistim

İnsallah canim benim. Bende uyandim hastaneye gidicem saat 1.5 da ritm cihazi takilcak bugun. Sonuclarini cok merak ediyorum neler bekliyo gorcem :-\

Canim iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim tabletten girdigim icin smile yapamiyorum ancak bu insallah herkes mutlu olsun. Kodu yazayim belki cikar

Cok saol canim yazdiklarin icin. Sanada cok gecmis olsun. Ben zaten normal evdeyken rahatim carpinti olmuyor bende sadece yururken bide merdiven cikarken iskence oluyor onuda nefes nefese kaldigim icin merak ettimde gittim cok farkettirmiyo zaten hareketsiz biri oldugum icin.
Zamanla onemsemem artik canim sadece sikayetlerim azalsinda bisey istemiyorum. Kendini iyi hissetmene sevindim hep boyle olman dilegiyle cnm

sağlığın herşeyden önemli herşey yerine gelir sağlık kaybedilince herşeyini kaybetmiş olursun.

Aynen. Kaybetmeyince anlamiyor insan.daha once astim baslangicinda cok zor 1 yıl gecirdim simdi onu dusunuyorumda onun yaninda ni hic kaliyo bu. O zaman cok cekmistim sukur simdi ilaclarla frenliyorum bunuda atlatirim Allahin izniyle

canim sanada cok gcmis olsun. Bendede astim var. Su elektrikli supurge konusunu okurken ayni ben dedim son zamanlarda butun evi supurdukten sonra bi is yapamiyorum bu cok nadir hani hepsini supurmem ) cok yoruluyorum bende uzaniyorum demekki bundanmis.

Cok daha kotu durumda hastalar var bunada sukrediyorum artik dun biraz depresyondaydim. Gece acayip agladim istemeden. Bugun biraz daha iyiyim hersey birikince boyle oluyor

canım bizim hastalığımız aynı o zaman, ben sana az tüyo vereyim. Öncelikle astım için ilaç kullanıyor musunçünkü ben kullanmadığımda geceleri kalp çarpıntılarım artıyor. Önce bunun çaresine bak. Genelde çok stresli, yorgun olduğunda ve özellikle gece uykunda kalbine bıçak saplanır gibi olur, o korkulacak bişey değil, kalp spazmı kalp krizi vs değil endişe etme. O an nefes alamazsın ama çok kısa bikaç saniye süren bi durumdur.
Temizlik yaparken maalesef dinlenerek yapacaksın bizim durumumuz farklı millet gibi temizlik perisi olamayız
Gerçi ben salona öyle bıraktığımda annem bile ( ki hastalıklarımı bildiği halde ) aman hanım iki süpürge tuttu yoruldu biz her yeri yapıyoruz ses etmiyoruz gibi laflar ederdi hala eder, bu çok gücüme gidiyor.
Rahatsızlığını kimseye söyleme çünkü insanlarda sanki kalp hastasıymışsın gibi bi algı oluşup salak salak acımalar yapıyorlar.
Doktora başka bişi için gittiğinde bile astım ve kalp problemini mutlaka belirt.
Kontrollerini ihmal ettirme.
Uzun süre ağlama bu çok önemli detaydır. Hemen kalbin sıkışır aman ha.
Tozun sigaranın ve özellikle çamaşır suyu tarzı yoğun kokulu maddelerin içinde kalma.
Veee en önemlisi kış aylarında mutlaka ama mutlaka boynunu ve göğsünü atkıyla sar. hava iyi olsa bile asla atkısız çıkma.
Uyurken sola yatmamaya çalış.
Bişeye sinirlenince mutlaka bikaç kez derin nefes al.
Çay kahve fazla kullanma, çayı da çok açık iç.
ve bira kendini sev, oraya buraya yetişmeye çalışma yavaş ağır ve başkalarının gözünde gerekirse tembel ol. Sonuçta sıkıntılarını onlar değil sen çekeceksin

Hiç üzülme kafana takma, eee ne olacak ölümüm kalp krizi mi olacak diye doktora sorduğumda doktor bana gülmüştü bundan ölünmez demişti

Alemsin canim ya keyfimi yerine getirdin cevaplarimi yazayim hemencik
Kullaniyorum ventolin degil ama o bana yaramiyor. Flixotide 250 mcg den baskasi duzeltmiyo beni. İlerledi diye 500 luk vermislerdi ama fayda etmedi. Kullanmadigimda ara verdigimde darlaniyorum. Gece yatmaya calisirken nefes aldigimdan emin olamiyorum huzursuzluk basliyo cami acasim geliyo odada bogulcakmisim gibi oluyorum sanki oksijensiz biyer gibi geliyor.

Anneni takma kafaya bosver benim annemde asiri duskun buda bi sorun. Soylemeyi hic dusunmuyorum bu sefer her firsatta onu yapma bunu yapma yorma kendini diye normal muhabbette bile ustelicek buda benim piskolojimi dahada bozar kendimi hasta gibi gormeye bslarim

Valla kimseye soylemedim ritm cihazini esim gormese onunda haberi olmicak bundan cunku aramiz bozuk benim yuzume bakmayan hastaligimi bilipte napcak faydasi dokuncak sanki. Biraz duz mantik oldugu icin dedigin gibi insanlara aciklasanda kalp hastasi olarak akillarda kalirsin bunu yapmicam.

Ben biseye sinirlenince yada beni cok sasirtcak uzcek heycan yapcak biseyle karsilastigimda gogsum havayla doluyo sisiyo yani cok derin nefes cekip tut mesele sonra icin hava doluken kisa kisa nefes alip ver ayni oyle oluyorum. Bi sure gecmiyor.

Bende bu soruyu bugun doktora sorcaktim kiz ben kendimden emin degilim ama he agladigimda cok kotu okuyorum tik diye giderim bigun

Annemin verdigi uzun kaktüsüm dün ortadan ikiye ayrilmis ölmüs :-( kilic gibi biseydi 2 karıs boyu vardi. Topragina baktim kucuk kucuk biseyler vardi bocek yemis. Annemi aradim topragi havalandirmadigim icin oyle olmus. Pek anlamam ama uzuldum :-(

eheheh gördün mü septomlar bile aynı. Ağladığında öyle olmanın sebebi kalp değil astım maalesef.
Ben çok ağlayınca tıkanırım astım krizine girer yığılır kalırım olduğum yere nefes alamam. Kendini üzme canım yai biraz boşverci olacağız baka yolu yok. Ben foradil kullanıyorum ventolini de çok daraldığımda acil durumlarda alırım. İlaçları düzenli kullanınca hafifler astım. Bu zaten kış hastalığıdır yazın düzelir kışın artar. İnşallah sigara kullanmıyorsundur ve evinde de içilmiyordur.

Evliymişsin mademonu da söyleyim kocanla birlikte olurken de kalbin çarpar hatta biraz kötü olursun sıkıntı etme. Zaten zamanla vücudunun biyoritmi oturuyor unutuyosun farketmiyosun bile. Astım prolapsustan daha sıkıntılı emin ol. Sen astımı kontrol altına almaya bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…