yeni bi ilişki

Ortaokul bitince orada mı kalmış
Yoksa kendini geliştirmiş mi?

Sosyal biri mi?

Nerde nasıl davranılır biliyor mu?

Ben üniversite eğitiminin insanlara sadece mesleki eğitim verdiğini düşünmüyorum. Oturmayı, kalkmayı, adabı, konuşmayı nerde nasıl davranılacağını, vizyonun ne olduğunu da öğretiyor.

Ortaokul mezunu olabilir ama kültürü iyi ise, okuyorsa, geziyorsa, yeni şeyler öğrenmeyi seviyorsa, kendi eksikleri yüzünden karşısındakini aşağılamayı seçmiyorsa, küfür etmiyorsa (=kelime hazinesi dar, kafası dar insan demek bana göre) neden olmasın?

Ne okuyacaksın?
Doktor falan mı olacaksın?
Meslek farkını başına kakacaksan şimdiden bitir ilişkiyi.
Şimdilik buna devam et üniversitede yakışıklıları görünce bunu şutlarsın demek ne kadar yanlış bir öneri.
Kimseyi bu yüzden oyalamaya hakkın yok.

Sorun olacağını düşünüyorum.Ama o, dışarıdan okuyabilir.O zaman sorun olmaz.Yalnız şu mesele var.Evliliği düşünmek için daha çoook erken.Daha üniversite okuyacaksın.Üniversite de kim bilir kimlerle karşılaşacaksın.Belki o zaman dersin,bana göre biri değil,anlaşamayız diye.Hem belki üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisans yapmak istersin.Sen yüksek lisans isterken o 'yeter artık okuduğun evlenelim artık' der.Hatta sen üniversite okurken bile diyebilir.Bunlar hep varsayım.Sen önce üniversiteye başla.Eğer düşüncelerin değişmezse o zaman evliliği düşünürsün.

Allah aşkına nedir bu milletteki meslek farkı aşkı..Yorum yazmayayim ,yazmayayım dedim..Bu kaçıncı konu oldu.. Allahtan korkun Biraz insanı.meslegiyle degerlendiriyorsunuz ki zaten muhasebeciymis.. Adam olup olmadığına sevgisine sahip çıkıp çıkmadığına bakın. Ha yok meslek diye tutturuyorsaniz bırakın uzatmayın..Karşıdakine yazik.. ki bunu dusundugunuze gore sevmiyorsunuz..Çünkü aşk ,sevgi herşeyi görmezden gelir..Çok iyi lisans yapmış ama cahil kalmis insanlar çok.. Yine de siz bilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı..

yeni bi ilişkiye basladım onun yaşı 21 benim 20.
Ben üniversite ye baslıyacam o ortaokul mezunu .
muhasebeci kendisi
Benle ciddi düşündügünü sürekli dile getırıyo ama aklıma takılan bişey var aramızdaki egitim farkı filan ilerde sorun olurmu .

Olur.

Sen okuluna bak. Daha cok gencsin. Üniversiteye git. Fikirlerin zaten kendiliğinden degisecek.

bunu duşunmek için erken bence unıyı bıtırın zaten belkıde ayrılacaksınız ne belkısı buyuk olasılıkla ayrılcaksınız canınızı sıkmayın hayatın ne getırcegıne bakın...

valla küçümsemek gibi olmasın ama ücra köşelerdeki üniversitelerin çoğu liseden bozma. adam belki ortaokul mezunu ama kendini geliştirmiştir vs bilemeyiz. kültür seviyesi önemli.

açıktan liseyi üniversiteyi okusun ortada bir sorun kalmaz hem ilerde işinde de belki işine yarar maaşı artar bu sayede terfi alır falan...

yani 2016 yılındayız lise mezunu olmayan insan da banaa abes geliyor zorunlu eğitim 12 yıl zaten artık nasıl oluyorda ortaokul mezunu kalıyor bu insanlar

muhasebeci kendisi
Benle ciddi düşündügünü sürekli dile getırıyo ama aklıma takılan bişey var aramızdaki egitim farkı filan ilerde sorun olurmu .
Canım tatlım bırak bunları okumana bak.Hem yaşın evliliği düşünmek için erken,hem evlilik ciddi düşünmekle olmuyor.İki insan tanışır görüşür aradan belirli bir zaman geçer.O zaman içerisinde birbirlerini tanır anlar severler.Kafaları uyuyorsa,şartlarda uygunsa evlenme kararı alırlar.Öyle viddi düşünüyorum diye ilişki başlamaz.
21 yaşında bir çocukta iddi düşünse ne olur.
Evet kültür farkı sorun olur.

Olmaz cnm merak etme.. Benim de eski eşimle aramda eğitim farkı vardı. O, akademik olarak epey yükseklereydi.. Ben yüksekokul mezunuydum ama hayatımın içine etti terbiyesizlik saygısızlık diz boyu... Demem o ki; insan olsun! Bu arada şu anki erkek arkadaşım lise terk...

muhasebeci kendisi
olur ilerde konusma konulari iz bile birbirini tutmaz . ki bu devirde her uni okuyanda birbirinin dengi olmuyor cogu zman yani . oyuzden hic baslama zaten zamanla sen uni de iken vok hir gur cikarir kislanr

ileride sorun olur.İnsan olsun diploma önemli değil diye savundum yıllarca. Okumuş olarak sen sorun etmiyorsun da, okumayan taraf gereksiz eziklik içine girebiliyor bazen. Kendim yaşadım bizzat deneyimledim.

Bence sorun olur gibi.

Hani bence meslek önemli değil, her ikinizde lisans okusanız bölüm/meslek farkı önemli olmazdı bence. Ama hani ortaokul mezunu ne bileyim , insan birçok şeyi paylaşmak istiyor anıları falan anlatıyorsun. Erkek arkadaşım mezun mesela, bazen ona danışıyorum okulla ilgili bir sıkıntı olursa falan. Onun deneyimlerini dinlemek hoşuma gidiyor.

Bu yüzden önemli bence. Yani bir de çevrene soktuğun zaman arkadaşlarını falan da kompleks yapabilir.

Bide bişey daha söylücem. Şimdi o çocuğun flört teklifini kabul edersen üniversite hayatını gönlünce yaşayamazsın. Bir yere gidiceksiniz arkadaşlarınla mırın kırın yapıcak, ortamdan hep uzak kalıcaksın. Boşver ciddi ilişkiyi hem oku hemde en güzel yıllarının tadını çıkar. Not: Üniversite 1. sınıfta bende aynı şeyi yaşadım sonuç okul bitince ayrıldık. :işsiz:

muhasebeci kendisi
Canm aynı durumda üniversite okuyan ama eşi ortaokul mezunu bir arkadaşım var. Çocuğun işi de çok düzenli değil senin ki düzenliymiş orasını bilemem ama çok sorunlar yaşıyolar. Lütfen tekrar düşün. İster istemez kültür farkı olur. Evlilik çok farklı. Beklentileriniz de değişicek hep.

Back
X