Yeni bir başlangıç hakkında..

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhabalar hanımlar.
ben üniversite son sınıfta mühendislik okuyorum, İzmir'de yaşıyorum. nasipse temmuz-ağustos gibi mezun olacağım. yıllardır hep İstanbul'da yaşama hayalim var bunun için de hep planlar yapar, ailemi bu fikre alıştırırdım. zaten şehir dışında okuyorum yalnız yaşamayı seven, bilen biriyim. kendime bakmak konusunda bir tereddütüm yok aslında ama İstanbul korkutuyor. evet aşırı derecede orada yaşamak istiyorum, tek başıma sokaklarında gezip boğaz havası almak istiyorum.. bir yanım da korkuyor. büyük bir metropol olmasından, binbir türlü insan olmasından, dolandırılmaktan, hırsızlık yaşamaktan gibi gibi. iş başvurusu yapacağım alan İstanbul'da daha çok, bu konuda İzmir'e göre daha çok seçeneğim var.
soruma gelecek olursam yeni mezun biri İstanbul'da geçinebilir mi? hangi semtler diğerlerine göre iyidir, tek başıma yaşamaya uygundur? önce Bursa gibi bir şehirde başlayıp sonra mı İstanbul'a geçsem ya da hiç geçmesem hayalimi bırakıp İzmir'de mi başlasam? bu arada bir de nurtopu gibi kyk kredim olacak. yol gösterilmesine ihtiyacım vaar

Ben olsam ailemin olduğu şehirde kendi evime çıkar istediğimde de istanbula gezmeye gider bütçeme göre güzel bir otelde konaklar istediğim kadar gezerdim. İstanbulda yaşasanız sürekli boğaz göremeyecekseniz eğer o çile çekilmez. senede 2 3 kez gidip gezseniz olmaz mı uçakla her yer artık 1 saat...

Hayal olan kısmı neresi ki boğaz mı tarihi güzelliği mi yoksa trafiği pahalılığı ve keşmekeşi mi size bu hayalin hangi kısmı düşer? Ona göre seçim yapın genç yaşta çile çekmeye gerek yok bence

Istanbul sevdası bambaşka bir duygudur.
Trafiğine, hayatin pahaliligina ( ki ucuz yerleri vardir) kalabaligina ve bilinmezligine ragmen çeker seni...

Istanbul sihirli bir şehirdir. Zengini de yaşar, fakiri de... Pahali da alirsin bir malı ucuz da... Iyisi de var insanin , kötüsü de...
Allah iyi insanlarla karsilastirsin...

merhabalar hanımlar.
ben üniversite son sınıfta mühendislik okuyorum, İzmir'de yaşıyorum. nasipse temmuz-ağustos gibi mezun olacağım. yıllardır hep İstanbul'da yaşama hayalim var bunun için de hep planlar yapar, ailemi bu fikre alıştırırdım. zaten şehir dışında okuyorum yalnız yaşamayı seven, bilen biriyim. kendime bakmak konusunda bir tereddütüm yok aslında ama İstanbul korkutuyor. evet aşırı derecede orada yaşamak istiyorum, tek başıma sokaklarında gezip boğaz havası almak istiyorum.. bir yanım da korkuyor. büyük bir metropol olmasından, binbir türlü insan olmasından, dolandırılmaktan, hırsızlık yaşamaktan gibi gibi. iş başvurusu yapacağım alan İstanbul'da daha çok, bu konuda İzmir'e göre daha çok seçeneğim var.
soruma gelecek olursam yeni mezun biri İstanbul'da geçinebilir mi? hangi semtler diğerlerine göre iyidir, tek başıma yaşamaya uygundur? önce Bursa gibi bir şehirde başlayıp sonra mı İstanbul'a geçsem ya da hiç geçmesem hayalimi bırakıp İzmir'de mi başlasam? bu arada bir de nurtopu gibi kyk kredim olacak. yol gösterilmesine ihtiyacım vaar
Ben 7 sene İstanbulda tek başıma yaşadım. Hiç başıma kötü bir şey gelmedi.
İşinizin nerede olacağına bağlı ev seçimi. Ulaşım biraz zor oluyor İstanbul İzmir gibi değil kesinlikle.
Avrupa yakasında Levent Sanayi Mahallesi kentsel dönüşüme uğrayan evler güzel ve nispeten uygun(uygun dediğim 1+1 2000 tl kira gibi)
Anadolu yakası Çekmeköy tarafı fiyat/performans olarak iyi ama ulaşımda aracınız olursa kolaylık sağlar.
Yeni mezun maaşıyla biraz zor ama bir süre apart gibi bir yerlerde kalabilirsiniz, ev arkadaşı bulabilirsiniz.
İzmir'i çok severim. Çok huzurlu ve kolay bir şehir bence. Ama İstanbul'un tadı bambaşka. Evet zor evet kalabalık ama başka ya. Herkes o mücadeleyi 1 kez yaşamalı kanımca.

İstanbul büyük hayalleri olana zorunlu kalanı için gereksiz bir şehir.
Hayalini dene sonra pişman olma derim. Olmadı dönersin.
Bence en güzeli İzmir'de yaşamak İstanbul'da gezmek. :eğlence:

Gitmeye kadar verirsende korkma. Kötü her yerde kötü. Sen kendini bil yeter.
İş bulunca yaz buraya sana tavsiyede bulunuruz semt için.

Bence istanbul parasi olanlar icin cook keyifli bi sehir. Ve cok kalabalik ipini koparan orada yabancisindan tut her turlu insanina karmakarisik. Dunyanin en guzel sehri olabilir belki ama oraya keske osmanli zamani gibi murur tezkeresi gelse isi olmayan gelemese. Paran varsa tutarsin kuzeyde yesiller icinde bi ev bi arac, isyerin uzakta olmayacak o zaman oh mis. Onun harici gunde 3 saat yol mesaisi ustune calisma mesaisi ha istanbul olmus ha corum fark etmiyor bence.

İstanbul'a gelmeyin, hele de yeni mezun ve kyk'den borçluysanız. Ciddi söylüyorum.
Gelişmiş görünen, ama son derece varoş ve kalabalık bir ilçesinde yaşamaktayım. Pandemiden önce de hava kirliliği, insanların telaşı, kalabalık içinde yalnızlık, geçinememe kaygısı vs. söz konusuydu. Hâlâ da bir değişim yok. Hatta işsizlik konusunda halay başı çeken şehir İstanbul.
Buraya gelseniz bile tek başınıza geçinmeniz mümkün değil, en rutubetli bir daireye bile 1500 TL paha biçiyorlar. Kendinize güvenilir ev arkadaşları bulup aşiret hayatı sürdürmeniz gerekiyor harcamalarınızı azaltmak için. E bir de gelir gelmez iş bulma ihtimaliniz de yüksek değil.
En masum yerinin Anadolu yakası olduğunu söyleyebilirim, oralar sadece son birkaç yıldır gelişmekte. Bununla birlikte, deprem riskini de göz önünde bulundurmalısınız.
Bir de, 26 yıldır Boğaz'dan aldığım havaya bile para ödeyen biri olarak, Boğaz hayalini bir kenara bırakmanızı tavsiye edeyim. :)
Bu konuyu çok iyi düşünmeniz lazım. 🙄

merhabalar hanımlar.
Ben geçim olarak istanbul ve izmir arasında büyük bi fark olduğunu düşünmüyorum.

İstanbul'a gelmeyin, hele de yeni mezun ve kyk'den borçluysanız. Ciddi söylüyorum.
Gelişmiş görünen, ama son derece varoş ve kalabalık bir ilçesinde yaşamaktayım. Pandemiden önce de hava kirliliği, insanların telaşı, kalabalık içinde yalnızlık, geçinememe kaygısı vs. söz konusuydu. Hâlâ da bir değişim yok. Hatta işsizlik konusunda halay başı çeken şehir İstanbul.
Buraya gelseniz bile tek başınıza geçinmeniz mümkün değil, en rutubetli bir daireye bile 1500 TL paha biçiyorlar. Kendinize güvenilir ev arkadaşları bulup aşiret hayatı sürdürmeniz gerekiyor harcamalarınızı azaltmak için. E bir de gelir gelmez iş bulma ihtimaliniz de yüksek değil.
En masum yerinin Anadolu yakası olduğunu söyleyebilirim, oralar sadece son birkaç yıldır gelişmekte. Bununla birlikte, deprem riskini de göz önünde bulundurmalısınız.
Bir de, 26 yıldır Boğaz'dan aldığım havaya bile para ödeyen biri olarak, Boğaz hayalini bir kenara bırakmanızı tavsiye edeyim. :)
Bu konuyu çok iyi düşünmeniz lazım. 🙄
İzmir de de neredeyse 7 büyüklüğünde deprem yaşadık. Burası da deprem bölgesi. Tonla fay var. İzmir de istanbul un yarısı kadar iş imkanı yok. Kiralar aynı. Diyeceklerim bu kadar

İzmir de de neredeyse 7 büyüklüğünde deprem yaşadık. Burası da deprem bölgesi. Tonla fay var. İzmir de istanbul un yarısı kadar iş imkanı yok. Kiralar aynı. Diyeceklerim bu kadar
Her yerde "dışı seni, içi beni yakar" durumu var sanırım. ☺️
Bu durumda konu sahibine atalım topu. Evet İstanbul iş sahası bakımından da, sosyal etkinlikler bakımından da geniş. Ama buraya gelinecekse elde birikimin olması lazım; çünkü işini ne kadar sürede bulacağı belirsiz görünüyor. Hadi geldi diyelim, bu şehrin kaosuna alışabilecek mi? Bütün dinamikler göz önünde bulundurulmalı bu noktada. Dediğim gibi, gelirse Anadolu yakasında Ümraniye'nin Ataşehir'e bakan kısımları ve Çekmeköy hakkında olumlu yorumlar almıştım. Sancaktepe'yi de önerebilirim (evet, Avrupa yakasını kesinlikle yaşanası bulmuyorum :)).

Her yerde "dışı seni, içi beni yakar" durumu var sanırım. ☺️
Bu durumda konu sahibine atalım topu. Evet İstanbul iş sahası bakımından da, sosyal etkinlikler bakımından da geniş. Ama buraya gelinecekse elde birikimin olması lazım; çünkü işini ne kadar sürede bulacağı belirsiz görünüyor. Hadi geldi diyelim, bu şehrin kaosuna alışabilecek mi? Bütün dinamikler göz önünde bulundurulmalı bu noktada. Dediğim gibi, gelirse Anadolu yakasında Ümraniye'nin Ataşehir'e bakan kısımları ve Çekmeköy hakkında olumlu yorumlar almıştım. Sancaktepe'yi de önerebilirim (evet, Avrupa yakasını kesinlikle yaşanası bulmuyorum :)).
Şöyle; oradaki medeniyetsizliğe alışması konusunda katılıyorum. Ben 5 senedir izmir, doğma büyüme istanbullu olarak kesinlikle en büyük sorunun bu olacağını düşünüyorum 🙈🙈

Bence de İstanbul’da bir süre yaşamalısın. İçinde kalacağına gel bi dene. Gençlikte yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın. Ayrıca ne kaybedeceksin. Öyle şehirden korkacak bir durum da yok. Benim İstanbul dışından gelen tüm arkadaşlarım, üniversiteden mezun olup, ilk İstanbul’da işe başladılar. Memnun olan da var, memnun olmayan da var. Ama gelmeden başvurularını yapıp, işini ayarlaman lazım. Mezun oldum, geldim, nasılsa İstanbulda iken iş bulurum olmaz ama. İşine ve maaşına göre de yaşayacağın yeri seçersin

Avrupa yakasında iş olasılığı yüksek olur ama yaşam standardı düşer evler eski konforsuz ve pahalıdır, kalabalık deli eder, millet işe yetişmek için yarışır misali akar sokaklarda. Doğma büyüme Avrupa yakasında oldum ama on yıldır Anadolu'da yım.
Bu yakada ise evler daha yeni kiralar daha uygun ama merkeze çok daha uzakta. Boğaz havası almaya kalkayim dersin mesela ben Sancaktepe deyim bı Kadıköy yapayım dersin aracımla park derdi araçsız dolana dolana giden otobüsler ve kalabalıklar. Şahsen bu şehri hiç sevmiyorum ya, bunaltiyor yoruyor.
Sanırım ben yaşlandım 🤭🤭

Hayal olan kısmı neresi ki boğaz mı tarihi güzelliği mi yoksa trafiği pahalılığı ve keşmekeşi mi size bu hayalin hangi kısmı düşer? Ona göre seçim yapın genç yaşta çile çekmeye gerek yok bence
sanırım izmşrden çok sıkıldım artık, gezecek yer bırakmadım. yeni bir yere, yeni bir heyecana ihtiyacım var. haftada bir izin günüm dahi olsa o günde gezmek cazip geliyor galiba.. tek istediğim cesaret toplamak

Bence de İstanbul’da bir süre yaşamalısın. İçinde kalacağına gel bi dene. Gençlikte yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın. Ayrıca ne kaybedeceksin. Öyle şehirden korkacak bir durum da yok. Benim İstanbul dışından gelen tüm arkadaşlarım, üniversiteden mezun olup, ilk İstanbul’da işe başladılar. Memnun olan da var, memnun olmayan da var. Ama gelmeden başvurularını yapıp, işini ayarlaman lazım. Mezun oldum, geldim, nasılsa İstanbulda iken iş bulurum olmaz ama. İşine ve maaşına göre de yaşayacağın yeri seçersin
kesinlikle, çok teşekkür ederim fikirleriniz için. işimi ayarlayıp yakın mevkiilerden seçim yapmak en mantıklısı olacaktır.

Back
X