• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili için evlenip Avusturalyaya gitmek? Yalan söylese bile??

Sevgili arkadaslar
Yeni uyandım toplu yanıt vereyim. Hepiniz asagi yukari ailem ile benzer şeyler söylemişsiniz. Galiba ailem ben üzüldüğüm için onu kötülemiyor, gayet olması gerekeni soyluyor ama ben duygu yoğunluğundan dolayı göremiyorum. Cunku beni hiç tanımayan sizler bile ailemle benzer şeyler soylediginize göre, gerçek her zaman birdir...
Cok üzgünüm. Gercekten hayati paylaşacağımızı sandığım birinden böyle bir şey görmek beni mahvetti. Onun hayatında baska biri olduğunu düşünmüyorum çünkü uyanık olduğumuz ortak saatlerde cok sik konuşuyorduk, istediğimde görüntülü arıyordum her zaman aciyordu, ben uyurken o uyanıkken bile uzun uzun mesajlar yazıyordu hep... Yani tabi ki böyle rahat yalan söyleyebilen biri çaktırmadan aldatmış da olabilir, sadece ben hiç hissetmedim bunu. 1 bucuk sene boyunca bana ilgisi hep aynıydı. Hatta su an bile bir suru mail atmis konuşabilmek için mail kutumda görüyorum(dun gece buraya aglaya aglaya yazıp sabaha karşı her yerden engelledigim için mail atabiliyo sadece)
5 sene sonra neden geri dönecekmiş gibi bir soru gordum. Onu da şöyle açıkladı, orada cok iyi para kazanıyor 5 sene minimum harcamayla maximum para biriktirip sonra bu paralarla Turkiyede yatırım yapıp rahat yaşayacakmış. Çünkü mantikli olan buymuş.
Yaşlarımız ben 26, o 30. Cocuk için "belki" istediği yas 40 ve sonrası....
Ben de sizler gibi benim fikrime saygı duymuyorsun dedim ama bana dediği şey saka gibi "ben bunlari benim fikrim olarak görmüyorum ki bu olması gereken en mantıklı seçenek o yüzden ortada bir dayatma yok"

Günaydın

peki neden başta söylememiş

yorumumda da yazdım

böyle bir teklif alsam ilk koşacağım kişi sevgilimdir

yaşasın 5 yıl Avustralya ya gidebiliyoruz diye

gideriz gitmeyiz o ayrı da yani neden bunu kendince yumuşatıp bir yıl demiş

Avustralya sizin İstanbul hayalinizden daha düşük bir yerde değil ki

hani ben gideyim tutunursam seni de alırım 5 yılda çok yol kat ederiz de diyebilirdi ama o da yok

5 yıl sonra biriktirip neden dönecek rahat yaşamak dediği ne

orada 5 yılda burada ömrünün kalan 50 yılında rahat yaşayacak parayı kazanacak ise (bence ütopik) 20 yıl çalışır iki üç kuşağı garantiler insan

sıkarak değil gerektiği gibi yaşar, 5 değil 10 yılda birikim edinir vs vs

Arkadaşınız şunu da diyebilir bence: "ben dünyanın güneşin etrafında döndüğüne inanmıyorum, bence dünya benim etrafımda dönüyor. bu benim fikrim değil, olması gereken en mantıklı seçenek"

Ya da her şeye rağmen siz evlenip gittiniz avustralya'ya, şöyle bir şey diyebilir: "ben aslında tek eşliliğe inanmıyorum, başlarda öyle söylemiştim, gel seni ikinci eşimle tanıştırayım".

Yani bence siz ne yapmanız gerektiğini çok çok iyi biliyorsunuz böyle bir adamla.

Sevgili arkadaslar
Yeni uyandım toplu yanıt vereyim. Hepiniz asagi yukari ailem ile benzer şeyler söylemişsiniz. Galiba ailem ben üzüldüğüm için onu kötülemiyor, gayet olması gerekeni soyluyor ama ben duygu yoğunluğundan dolayı göremiyorum. Cunku beni hiç tanımayan sizler bile ailemle benzer şeyler soylediginize göre, gerçek her zaman birdir...
Cok üzgünüm. Gercekten hayati paylaşacağımızı sandığım birinden böyle bir şey görmek beni mahvetti. Onun hayatında baska biri olduğunu düşünmüyorum çünkü uyanık olduğumuz ortak saatlerde cok sik konuşuyorduk, istediğimde görüntülü arıyordum her zaman aciyordu, ben uyurken o uyanıkken bile uzun uzun mesajlar yazıyordu hep... Yani tabi ki böyle rahat yalan söyleyebilen biri çaktırmadan aldatmış da olabilir, sadece ben hiç hissetmedim bunu. 1 bucuk sene boyunca bana ilgisi hep aynıydı. Hatta su an bile bir suru mail atmis konuşabilmek için mail kutumda görüyorum(dun gece buraya aglaya aglaya yazıp sabaha karşı her yerden engelledigim için mail atabiliyo sadece)
5 sene sonra neden geri dönecekmiş gibi bir soru gordum. Onu da şöyle açıkladı, orada cok iyi para kazanıyor 5 sene minimum harcamayla maximum para biriktirip sonra bu paralarla Turkiyede yatırım yapıp rahat yaşayacakmış. Çünkü mantikli olan buymuş.
Yaşlarımız ben 26, o 30. Cocuk için "belki" istediği yas 40 ve sonrası....
Ben de sizler gibi benim fikrime saygı duymuyorsun dedim ama bana dediği şey saka gibi "ben bunlari benim fikrim olarak görmüyorum ki bu olması gereken en mantıklı seçenek o yüzden ortada bir dayatma yok"
Bu tarz manipüle edebileceği konulardan değil, direkt olarak size bir buçuk sene yalan söylemesinden girin bence. "Bence bu yalan değil" diyecek hali yok ya. Derse de gayet de yalan, bana bu kadar büyük bir yalan söylemiş birine bir daha asla güvenemem deyin. Avustralyayi değil, onun karakterini tartışın bence

biz objektif yorum yaparız yapmasına da asıl yaşayan sizsiniz. her ilişkide böyle bir nokta oluyor. huyunu suyunu iyice anladığın anda ya ben bu adamla devam edebilir miyim? bu huylarına katlanabilir miyim? diye soruyor biraz risk analizi yapıyoruz. siz de lütfen bunu sorun kendinize, mesela ben de şehir konusunda erkek arkadaşınız gibi düşünüyorum çocuk konusunda ise bu cidden zor, yani şu an hayata atıldı mücadele ediyor herşey gözüne zor geliyor olabilir ama belki 5-10 yıl sonra rahatlayacak bir çocuk özlemi çekecek... bilmezsiniz ki. bunları sizin tartmanız lazım.

bana çok ilginç geldi

yani ileride İstanbul da yaşamak isteyen bir kadın var yani büyük şehir metropol hayatı istiyor eğitimli, yüksek lisanslı vs

ben de 5 yıl için Avustralya projesi buldum

ilk gün koşarak bu müjdeyi ona veririm, yani İstanbul ne ki köy, gel dünyaya açılalım

tüm hayatımız değişir derim

ister gelir ister gelmez o ayrı da yani 5 yıl olan Avustralya projesini neden bir yıl demiş

Afrika değil, Ortadoğu değil, Hindistan değil buradan şartları daha iyi görünen (belki değildir ama bize daha iyi olduğu söyleniyor en azından) bir yere gitme imkanı neden saklanır

hadi gitti, bu aşmaya geldik bana da itiraf etti

5 yıl sonra neden döneceğiz, plan neden böyle

yani sonuçta onun 5 yıl garanti işi var ise o beş yılda orada yaşam düzeni kurmaya çalışırım, ben de iş bulurum tüm hayatı orada yaşarım

bence aranızda müthiş bir iletişim kopukluğu var yani neden bunları gizlemiş ya da neden gizleme ihtiyacı duymuş

geçen bir konu vardı 80 km ötede bir yere taşınacağız diye ailelerimiz ağlıyor modunda

sizin de yurt dışını kabul etmeyeceğinizi mi düşünüyor, aile hassasiyetiniz vs mi var

çocuk işine gelince o zamanla oturur adam yeni bir hayat kurmuş şimdi çocuk ona ayak bağı hissi yaratıyor zira genç ve düzensiz yaşıyor

bazı şeyleri evlenmeden konuşmak gerekir ama çocuk vs çok da sağlıklı olmuyor o konuşmalar zira cidden kimse yaşamadan önce çocuklu hayatı bilmiyor

evlenip 3-5 yıl geçirince yaşam oturunca düşünceler daha olgunlaşıyor, keza ilk çocuk dünyaya gelince de ikinciye dair istek de netleşir (olsun yahut olmasın şeklinde)

Okurken ben de adam sahtekar gibi hissettim . Bence gğvenilmez bir tip. Konu sahibesi bu adam için hayatını yıkıp dünyanın diğer ucuna gitmemeli diye düşünüyorum. Zaten adam kronik yalancı belki bu konuda da yalan söylüyordur.

Okurken ben de adam sahtekar gibi hissettim . Bence gğvenilmez bir tip. Konu sahibesi bu adam için hayatını yıkıp dünyanın diğer ucuna gitmemeli diye düşünüyorum. Zaten adam kronik yalancı belki bu konuda da yalan söylüyordur.

orada hemfikiriz de bir insan 5 yıllık Avustralya işi bulur da bunu nasıl sevgilisine söylemez

benim sevgili anlayışım, geleceği paylaşacağım kişi anlayışım mı demode

gençler bir anlatın bana bunu insan sevgilisine nasıl söylemez

ne bileyim anam babam sonra öğrense de olur hatta onlara 1 yıl deyip sonra uzattım vs diyebilirim hiç de rahatsızlık duymam ama sevgiliye bu olmaz

bu konuyu sevgilisine söylemeyen adamın bir çekincesi vardır

ben aslında o çekinceyi soruyorum, yani sevgilisine insan neden bu tarz bir projeyi iletmez

gitme der diye mi, konu sahibi de köyümde oturacağım demiyor, onun da önü açık bence her yerde iş güç sahibi olabilir ilerleyen süreçte

orada hemfikiriz de bir insan 5 yıllık Avustralya işi bulur da bunu nasıl sevgilisine söylemez

ne bileyim anam babam sonra öğrense de olur hatta onlara 1 yıl deyip sonra uzattım vs diyebilirim hiç de rahatsızlık duymam ama sevgiliye bu olmaz

ben aslında o çekinceyi soruyorum, yani sevgilisine insan neden bu tarz bir projeyi iletmez

gitme der diye mi, konu sahibi de köyümde oturacağım demiyor, onun da önü açık bence her yerde iş güç sahibi olabilir ilerleyen süreçte

yok bu arkadasinki demode,

kayinpederim bir gunde baska ilden is bulmus, esine demis topla esyalari gidiyoruz, o haftasonu tasinmislar.
Su durumun ondan farki yok iste, muhtemelen kayinpederim de ise basvurma falan sureclerinde durumu gizlemistir, bir gunde olmamistir.

bir de mesela genel olarak Avusturalya daha iyi minvalinde yazmissin mesela,
ben kisisel olarak katilmiyorum sana,
bir kere cok uzak, e git-gel maddiyati inanilmaz sarsar, hele de para biriktirme amacinda iseler, bu adam 5 yilda 1 kez belki gelir belki gelmez TR ye,
e bir de vahsi yasam olayi var, benim gibi evcillerle bile sorun yasayan birisi icin kabus gibi bir yer.

kayinpederim bir gunde baska ilden is bulmus, esine demis topla esyalari gidiyoruz, o haftasonu tasinmislar.
Su durumun ondan farki yok iste, muhtemelen kayinpederim de ise basvurma falan sureclerinde durumu gizlemistir, bir gunde olmamistir.

bir kere cok uzak, e git-gel maddiyati inanilmaz sarsar, hele de para biriktirme amacinda iseler, bu adam 5 yilda 1 kez belki gelir belki gelmez TR ye,
e bir de vahsi yasam olayi var, benim gibi evcillerle bile sorun yasayan birisi icin kabus gibi bir yer.

Bir keere çok uzak, Corona da var öyle kolayca gidip gelinecek bir yer değil. Bu adam gayet güvenilmez, haydi diyelim orda da bir saçmalık oldu konu sahibesi dönmek istedi ...Avrupa olsa belki bir nebze ama %500 güvenmediğin biriyle o kadar uzak bir yer olamaz bence.

Ben de katılmıyorum yürüyen her şey zehirli sokmaya öldürmeye çalışıyor :olamaz:

uzak olsun

valla ben hemen bugün giderim

çevremde tanıdığım bir kaç Avustralya da yaşayan var da

mesela 70 üstü yaşlarda vasıfsız olarak gidenler dahi bizden kat be kat iyi yaşamışlar, yaşıyorlar

konu sahibi genç, İstanbul yerine Avustralya'ya gitmek hem de birinin garanti işi varken bence her durumda iyidir

yani kendinden değerlendir, bak kalktınız gittiniz X yere gittiniz, oradan Y yerine geçtiniz iki bebeyle

TR ye gelip de ne yapacak, evet tanıdıklarımız da sık gelmiyor ama mesela yeğenlerinin düğünü oldu hepsi kalkıp geldi bu yeter bana

bu arada annem Ankara da ben Bursa da en son geçen yıl Aralık ta gördüm ondan önce de bir önceki yaz görmüştüm bu nedenle bana koymaz 5 yılda 1 gelmek :)))

vahşi yaşam vs de sıkıntı değil bence :))))

aslında olay bizim iyi ya da kötü bulmamız değil de adamın bunu neden söylemediği

Çevrendeki insanlardan farklı bişey söyleyemeyeceğim 😐 Sizi elde etmek kazanmak için herşeye tamam demiş sizi elde ettikten sonra ilişkiniz oturunca artık beni bırakamaz nasıl olsa düşüncesiyle belki de bilmiyorum kendi fikirlerini açık açık söylemiş.
Üzülmeyin kızmayın da bu yorumuma ama şanslısınız sizi böyle kandırıp evlendikten sonra bambaşka bir insan çıksaydı karşınıza darmadağın olurdunuz. Bence barışmayın uzak bir ülkeye gideceğiniz kişi güvenilir bile değil..
Siz çocuk istiyorsunuz o bu konuda bile açık bı şekilde size düşüncelerini söylememiş sonradan ise yaparsak bile bı tane yaparız olmasa daha iyi demiş herşeyin içinde bir yalan varmış ilişkinizde. Sizin hayatınız ama pişman olmamak için çok iyi düşünün bile bile hayatınızı mahvetmeyin

Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir. :)

Evet sevgilin gizli saklı plan program yapmış sana da söylemesi lazımdı orda kabahatli olan o.
Ama bence de Türkiye şartları şuan o kadar berbat ki, kaçırılmayacak bir fırsat var şuan karşında.
5 seneye de kim öle kim kala yahu.

Döndüğünüzde de İstanbul'da kalmak için sen şart koyarsın, gitmezsiniz Karadeniz'e.
Çocuk meselesi içinde kader kısmet.

Sen o kadar çocuk isterken belki çocuk hasreti çekeceksiniz. Belki o senden önce baba olmak için can atacak 2 sene sonra çocuk yapmak isteyeceksiniz. Nasip yani.

Sanki bu dünyada hiç kimse yalan söylemiyormus gibi davraniyorsun damdan. Sirf güya imkanlari daha iyi diye (avustralya), yalanini küçümsemeye çalisiyorsun. Yok iletisim sikintisi, yok cocuk zaten simdi konusulmaz gibi,..

Adamin nedenleri önemli degil ki. Ergen degil, yetiskin bir adam. Yapilanlar/sonuçlar iliskisini çözmüs olmasi lazim. Hiçbirsey bir yalana bahane degil. Cekinceleri varsa, anlatacakti. Derdi konu sahibini kim bilir "aa avustralya 1 yil daha uzadi" diyerek onu avustralyaya çekmektir ve sonradan durumu anlatmaktir.

Burda ne konular var, adam "sadece 1 yil annemlerde yasayacaz" diyerek hiç annesinin evinde çikmiyor,.. Millet ne yalanlar atiyor. Hatta bunun için atasözü bile var, köprüyü geçene kadar...

Hani bu yalanina sasirman bana çok tuhaf geliyor.

Bir keere çok uzak, Corona da var öyle kolayca gidip gelinecek bir yer değil. Bu adam gayet güvenilmez, haydi diyelim orda da bir saçmalık oldu konu sahibesi dönmek istedi ...Avrupa olsa belki bir nebze ama %500 güvenmediğin biriyle o kadar uzak bir yer olamaz bence.

Ben de katılmıyorum yürüyen her şey zehirli sokmaya öldürmeye çalışıyor :olamaz:

cheryy

adam bir yıldır orada yani corona falan yoktu gittiğinde

ben gitmeden neden dememiş derdindeyim

uzak vs onlar ayrı zaten oralarını konu sahibesi tabii tartacak da neden bu tarz bir iş ilk teklif geldiğinde sevgiliye söylenmez

yani adamı 5 yıllık proje ile gönderdi iseler de oturmuş bir işi vardır, kim gönderir güvenmediği bir çalışanı 5 yıllık proje ile birini dünyanın öbür ucuna

ben bu adamın kafayı merak ediyorum, bu yalanı söylemesinin gerekçesini ya da şimdi mi yalan söylüyor konu sahibi bıraksın diye onu da anlayamadım

Back
X