• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir başlangıç...

bahar2701

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
904
909
103
Merhaba sevgili hanımlar..Yıllardır uğramadığım bu mecraya, aldığım bir kararla tekrar döndüm.Öncelikle kendimi tanıtayım. 29 yaşında, bekar, çalışan (Memur) bir bayanım.. Memleket neresi derseniz, Güneydoğu, Akdeniz karışımı derim.Efendim konumuza dönecek olursak; küçüklüğümden beri kilolu bir çocuktum daha doğrusu iri bir çocuk ( boyumdan kaynaklı).Yıllardır çeşitli diyetler yaptım.Kilolar aldım,kilolar verdim. Bu arada hayatımda değişiklikler oldu.Yeni bir iş hayatı, yeni bir şehir derken aldığım kiloların farkına bile varamadım. Dediğim gibi zaten uzun boylu olduğum için öyle sarkan bir kilom olmadı hiç ama irileştikçe irileştim. En son 86 yı görünce artık buna bir dur demenin vakti geldi de geçti dedim. İlk iş bir diyetisyene gittim tarih 15.01.2016. Yani yaklaşık 1 haftadır diyetteyim. Diyetisyenim bonkör çıktı, öyle sıkı bir diyetle başlatmadı beni. Sanırım vücudumu alıştırmak, az ve sık yemek yeme alışkanlığı kazanmak için. İşte böyle hanımlar.Ben bir yola girdim ve buraya bir günlük açmaya karar verdim. Diyet yaptığımı kimseye söylememe kararı aldım. ( iş arkadaşlarım dışında) Her kafadan bir ses duymak istemediğim ve irademi bozmamak için böyle bir karar aldım. Evet bu kadar laf yeter, sıra icraatlarda..

Son düzenleme:
öncelikle diyet programımı açıklayarak başlayayım. 177 boy 86 kilo olduğu için doktorum 1900 kalorilik bir diyetle başlattı. diyet programımda;
Süt............3 değişim
Et..............5 değişim
Ekmek......11 değişim
sebze.........2 değişim
meyve........3 değişim
yağ..............4 değişim..
içeriği yani ne yemem gerektiğini elimdeki listeden seçiyorum. Bu diyette şeker, zeytin,sosis,sucuk tamamen yasak. Tatlı delisi olduğumdan en zoru şekerdi ama 1 haftadır şekeri bıraktım. sadece sabahları bir bardak çayıma, yarım çay kaşığı atıyorum. bir iki hafta sonunda onuda tamamen bırakacağım..

Güne böyle başladım;
Sabah
; bir buçuk dilim beyaz peynir, bir haşlanmış yumurta, domates, salatalık, 1 bardak çok az şekerli çay, 2 dilim kepekli ekmek.
Ara: 1 çay bardağı süt, bir mandalina.
öğlen; 3 kaşık bulgur pilavı, 1 parça ızgara tavuk, bir kase tarhana çorba, 1 dilim kepek ekmeği, 2 kaşık yoğurtlu havuç.

:KK52:Evet... Arada 1 mandalina 1 küçük kutu süt. Akşam yemeğinde ise; 2 bardak ayran, 6 kaşık ıspanaklı yumurta, bir kase sebze çorbası, 1 buçuk dilim tam buğday ekmeği. Saat 9 gibide 1 cay bardağı süt yulaf ve meyve ylyecegim. Bugunluk bu kadar... Yarın görüşmek dilegiyle...

Merhabalar... Bugünkü yediklerim;
sabah: 1 buçuk dilim peynir, domates, salatalık,2 dilim tam buğday ekmeği, ve çok az kahvaltılık sos
ara; 1 kaşık üzüm, bir küçük kutu süt.
öğlen: 2 kaşık yoğurt, 2 dilim ekmek, 1 kase tarhana çorbası, 6 kaşık mantarlı tavuklu sote
ara: minik bir parça ekmek ve peynir
ara2: 1 kutu süt, bir kaşık üzüm.
İş yerinde cumayı böyle kapattık. inş. akşamı da sağ salim atlatırsak ilk haftayı çok bozmadan atlatacağım:)) bakalım 2 haftanın sonunda kilo vermeyi başarabilecek miyim?

Back
X