merhaba benim esim yuksek lisans ve doktorasini pariste tamamladi. bundan 4 yil once docent olarak paris'e geldi, bu yil da profesorlugunu aldi. maile yerlestik parise.
sunu soyleyebilirim ki amerika'nin kosullari fransa yahut avrupa ulkelerinden cok daha rahat, en yakin arkadasimiz houston'da gorecli ve kiz paris'te 20 m2 evdeyken simdi dublex ev aldi 2 senede :)))
ben amerikada kosullarini zorla derim, avrupa'da hayat refahi cok dusuk, maasin ne kadar yuksek olursa olsun mesela fransa'da esitlik ilkesi dolayisiyla ne ozel hastanen ne de ozel okulun yok. evler cok kucuk, ozellikle paris'te ev yok! yasamayan kisinin anlayacagi seyler degil bunlar ama butun bu negatiflige ragmen hayir turkiye'ye donmuyoruz; ben 2 ayda bir gidip keyif surmeyi tercih ederim :)))
ben amerikayla türkiye arasinda finansal yönden büyük benzerlik görüyorum.her iki ülkede de yoksullar ile zenginler arasinda büyük bir ucurum var.her ikisi de sosyal devlet anlayisina sahip degil.her iki ülkede de cok kisa sürede zengin olup ayni hizlilikta batip da sokakta yasama ihtimaliniz yüksek.bu tür sosyo ekonomok yapiya sahip ülkelerde yasamak beni endiselendirir.
Yav zaten aklımdaki 2 yerin biri NY diğeri CA'dı. :) Ca iklimi ve o güzelliğiyle güzel (lafa bak:) ), Ny ise İstanbul'a en yakın nokta oluşuyla. Ucuza uçak bileti, tek uçakla İstanbul. Bu yönden çok avantajlı.Ben olsam New York veya California'ya yönelirim.
Ben de doktorama ufak bir kasabada başladım. Bilenler bilir Avrupa kasabaları güzel görünür ama 0 sosyal hayatla bayar. 27 yaşımda doktoram bitmeden kalanını orda yazarım bu mk kasabada hayat mı çürütcem diye büyük şehire taşındım. Gayet mutluyum. Hanslarla flört çok eğlenceliİş yönünden mutluyum, ne yazık ki ülkemiz bilim ve teknoloji üretmekte çok çok geride, benim çalıştığım alan yok mesela daha kötüsü ne olduğunu nasıl yapıldığını bilen de yok . Mecazi olarak değil, bu konuyu bilen, uygulayabilen 1 ben, 1 tane akademisyen ve onun 2 öğrencisi var toplamda 4 Türk şaka gibi. İşin kötü yanı teknoloji üretme kültürü yok, bu konuya yatırım da yok. Gelsem iş bile bulamam herhalde.
Neyse sosyal hayata geleyim, 2 ay sonra 29 oluyorum benim bile umudum var(dı) yaşım geçiyor yazıp beni de bunalıma sokana kadar sağ ol
NY/CA derim başka bir şey demem.
bir de ben toplumun sadece yüzde besinin refah icinde yasayip da geri kalaninin sürünmesinden se avrupa`da oldugu gibi büyük cogunlugun orta karar yasamasini tercih ederim.
Yav bırak, çoluk çocuk, kedi, köpek tüm canlılar sörf yapıyor orada. 6 ay önce gittim oraya. Tek sörf yapmayan bendim la. :)) Gidip görürsen açar seni de, bu kadar insan yanılıyor olamaz.CAdaki sörfçüler falan beni açmaz.zevk meselesi tabi
Gerçekten...Buraya gelme
İnsana değer verilen bir yere git
İnsanın değerini henüz yitirmedigi
Herşeyin para için yapılmadığı
İnsanların yasakları çiğnemek için can atmadigi
İnsanların namusunu temizlemek için bir birlerini öldurmedigi
Asgari ücretin açlık sınıri altında olmadığı
Yani insanların tok olmasının önemsendigi
Kadının bir erkekle eşit hatta yer yer üstün olduğu
Trafikte küfür edilmeyen
Çevrenin temiz
Gıdaların sağlıklı olduğu bir ülkeye git..
Bunlar Türkiye de yok
Sakin bir is kurmadan ve cok yuksek miktarda birikim yapmadan donmeyin.Merhabalair,
Bilen vardır, ABD'de yaşıyorum 10 yıldır ve.
Yav zaten aklımdaki 2 yerin biri NY diğeri CA'dı. :) Ca iklimi ve o güzelliğiyle güzel (lafa bak:) ), Ny ise İstanbul'a en yakın nokta oluşuyla. Ucuza uçak bileti, tek uçakla İstanbul. Bu yönden çok avantajlı.
Ben sana bir şey sorcam. Sen yurtdışında yalnız mısın, yoksa ailenle mi? Büyük şehire taşınman nasıl oldu? Korkuların oldu mu, nasıl yendin? Kendi kebdini gaza mı getirdin, naptın... İş aradın, buldun ve taşındın mı? Yapılası bir şey dimi bu yaa,... Biraz cesaretlenmek istiyorum. :/
Çok güzel lafmış o ya, Orange county demek. Adını duymuştum. :)bi de los angeles california daki dier sehirlere de benzemez, 4 mevsim gunes, 4 mevsim bahar gbi bi hava... insanlari desen rahat otesi sanki sinirleri alinmis mubareklerinben dogu yakasina kiyasla daha yasanilir daha insancil buluorum california tarafini hatta ozellikle los angeles i. new york un karmasasi, sogugu yok bi kere. bi soz vardir bilir misin dunyadaki herkes abd de yasamak ister, abd dekiler california da, california dakiler los angeles ta, los angeles takiler orange county de bosuna dememisler yani hakkat ole
ay ne ovdum ayolkalkip simdi gidesim geldi
Yav bırak, çoluk çocuk, kedi, köpek tüm canlılar sörf yapıyor orada. 6 ay önce gittim oraya. Tek sörf yapmayan bendim la. :)) Gidip görürsen açar seni de, bu kadar insan yanılıyor olamaz.
Hangi sektorde oldugnuza bagli. Elektronik/bilgisayarsa California/Silicon Valley en iyi olur ama kiralar cok fena. Washington DC, Boston ve civari da iyi secim.Zaten ben de California'ya sıcak bakıyorum. :) Ama burası da ayrı bir ülke gibi yani, çok büyük. San Diego'ya gittim 6 ay önce birkaç günlüğüne tatile, gayet güzeldi. Bir de başka bölgeleri var övülen. Oralara da bakmak lazım. Ne zaman tatile gidecem dee, karar verecem dee, iş bulacam daa,... Off, Allah bana yardım etsin, kolay karar değilmiş bunlar.
gdip gormeni de tavsiye ederim super duperÇok güzel lafmış o ya, Orange county demek. Adını duymuştum. :)
Gecrn yurtdisindan bir misafir geldi Gezdireyin dedim trafikte o adamın yan koltugumda girdiği şekilleri gorseniz nefret ederdiniz şu halimizden araba durdugunda derin nefes aldı ve cok gerildim herkes birbirinin üstüne gidiyor çok tehlikeli burada araba kullanmak dedi arabada yüzünü koruya koruya geldi adamGerçekten...
Burada kızın biri tecavüze uğruyor, millet de kalkmış "gece saat 3'te kızın dışarıda ne işi var?" diye konuşuyor.
Haklısın. Zaten ben de bu yüzden vazgeçmek zorunda kaldım.Buraya gelme
İnsana değer verilen bir yere git
İnsanın değerini henüz yitirmedigi
Herşeyin para için yapılmadığı
İnsanların yasakları çiğnemek için can atmadigi
İnsanların namusunu temizlemek için bir birlerini öldurmedigi
Asgari ücretin açlık sınıri altında olmadığı
Yani insanların tok olmasının önemsendigi
Kadının bir erkekle eşit hatta yer yer üstün olduğu
Trafikte küfür edilmeyen
Çevrenin temiz
Gıdaların sağlıklı olduğu bir ülkeye git..
Bunlar Türkiye de yok
Tas gibi Amerikan erkegi duruken???Sevde senin istanbul sevdanı biliyorumÖnce istanbul'u denemeni öneririm.Olmazsa dönersin ailen orda zaten.Belki tr de evlenmen daha kolay olur.Birlikte ABD ye dönersiniz.Benim fikrim..Yada türkle evlenmek diye bir düşüncen yoksa ABD de olabilirBana göre.
gdip gormeni de tavsiye ederim super duper
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?